Home / Aura

Aura

Een aura is het energieveld waarmee elk mens en ieder levend wezen omgeven is. Een aura is niet direct waarneembaar, maar paranormaal genezers en aura-lezers kunnen een aura zien of voelen. Het is een trillend energieveld, bestaande uit verschillende lagen, die onze innerlijke gesteldheid weergeeft.

De aura is eivormig en zit ongeveer 1 meter om ons lichaam heen. De aura kan zich uitstrekken tot wel 3 meter buiten het lichaam. Hoe sterker iemands mentale en lichamelijke conditie is, hoe sterker de aura.

Aura

Als je aura verzwakt is, ben je kwetsbaarder voor invloeden van buitenaf, met verminderde weerstand en vermoeidheid als gevolg.

De kleuren in een aura

De kleuren in een aura kunnen je veel vertellen over je karakter, je lichamelijke conditie, emoties en (psychische) blokkades, talenten, je verleden en je vorige levens. Een aura wordt dus door onszelf gevormd en is per mens uniek.

De lagen van een aura

De aura bestaat uit verschillende lagen. Net langs het lijfelijke lichaam is er de etherische aura, het etherisch lichaam aanwezig. Deze aura is verantwoordelijk voor het doorgeven van de levensenergie uit het universum, de Kosmos.

Als je je intuïtie wilt ontwikkelen, dan is de online cursus Spiritueel ontwaken echt iets voor jou. In deze diepgaande cursus leer je alles over je intuïtieve vermogens, over de kracht van de natuur, de maan en dromen en kom je helemaal thuis bij jezelf. Je leert jezelf kennen, zoals je werkelijk bent. Een aanrader!

De aura en het emotionele lichaam

Zo’n 40 cm van de huid van het fysieke lichaam af bevindt zich de astrale aura of het astrale lichaam. Dit is de aura op grond waarvan je soms een bepaalde indruk van iemand krijgt. Omdat het astrale lichaam onze emoties herbergt, heet het ook wel het emotionele lichaam. Dit mentale lichaam ligt als een kring om je hoofd.

Aura

Het loopt als een cirkel, waarvan het middelpunt zo ongeveer tussen je wenkbrauwen ligt naar boven en naar beneden, waar het ergens op je borst zijn laagste punt heeft. Het mentale lichaam helpt je bij het denken, fantaseren, je intuïtie, fantasie en bij creativiteit. De buitenste laag is het spirituele lichaam. Deze wordt groter naarmate een mens verder is in zijn spirituele ontwikkeling. In je spirituele lichaam liggen de vermogens opgeslagen die je van je voorouders hebt meegekregen.

Aura: krachtveld van energie

De aura is een krachtveld waarin je gevoelens, emoties en spanningen zijn opgeslagen. Als je gevoelig genoeg bent kan je de gevoelens, emoties en spanningen van anderen voelen en hier zelfs wat van meenemen. Stemmingen worden gemaakt door mensen en als meerdere mensen een bepaalde stemming delen dan kunnen ze elkaar beïnvloeden via de aura. Daarnaast kun je negatieve gedachtes maar ook positieve energie via de aura met anderen delen.

Aura

Als je je concentreert kun je zelfs (on)bewust een bepaalde gedachte via je aura als energie naar de buitenwereld laten gaan. Iemand die ervoor openstaat kan die gedachtes oppikken en verwerken.

Zo kan je dus gedachtes of emoties met elkaar delen, zonder contact met elkaar te hebben. Je aura staat nooit stil, je energie stroomt altijd en dat is zichtbaar en voelbaar in je aura.

De leer over aura’s komt uitgebreid aan bod in de opleiding tot Holistisch Therapeut en de Reiki cursussen van ZoMa Opleidingen. Geregeld organiseren we info bijeenkomsten en proeflessen, zodat je kan voelen of ZoMa met jou resoneert. Kom eens lang!