Een holistisch coach brengt je weer in contact met je intuïtie. Het woord holistisch is afkomstig van het Griekse woord ‘holos,’ wat ‘geheel’ betekent. Holistisch coachen is gebaseerd op het principe dat jezelf als geheel, als eenheid, ziet; de eenheid van lichaam, ziel en geest.

Wanneer we het druk hebben, trekken we ons vaak terug in ons hoofd. Zo proberen we om controle te houden over onze gedachten. Vanuit het holisme is het juist belangrijk om je energiehuishouding niet te vergeten. Als je weet hoe je om moet gaan met jouw energetische gevoeligheid en als het je lukt om je gedachten te beheersen, zul je innerlijke rust ervaren. Een kalme geest zorgt ervoor dat je met voldoende energie de dag doorkomt. Hoe bereik je dit? Door regelmatig ademhalingsoefeningen te doen en dagelijks te mediteren. Een holistisch coach kan je helpen om hierin de eerste stappen te zetten.

Wil je ook ontdekken dat voeding meer is dan alleen eten en drinken? En wist je dat je ook je verlangens, wensen en behoeftes kunt voeden? Hoe je dat doet, leer je in de online cursus Holistisch Voeden. Door jezelf op al je niveaus te voeden, kom je weer helemaal terug in balans, bij je ware zelf.

Het verschil tussen een holistisch coach en reguliere coaching

Reguliere coaching richt zich voornamelijk op het verstand en ratio, terwijl holistisch coachen veel dieper gaat dan dat. Waar je normaal gesproken problemen probeert op te lossen door te denken en te redeneren, gebruiken je bij holistisch coachen niet alleen je verstand, maar ook je intuïtie. Oorzaken van problemen worden achterhaald en er wordt gekeken naar wat aan die oorzaken kan worden gedaan. De oplossing van problemen worden niet buiten onszelf gezocht, maar binnen in ons.

Holistisch coach

Dit zorgt er voor dat je weer meer in contact komt te staan met je intuïtie. Door hier aandacht aan te besteden, komen zaken, die je misschien diep hebt weggestopt in je onderbewuste, weer naar boven. Dit resulteert in inzichten en op basis hiervan kun je actie ondernemen.

Zorgen voor lichaam, geest en ziel met een holistisch coach

Een holistisch coach helpt je om weer in contact te komen met je intuïtie. Door lichaam, geest en ziel als één te zien, zorg je voor meer balans in je leven. Alles staat namelijk met elkaar in verbinding. Zit je emotioneel lekker in je vel, dan heeft dit een positieve uitwerking op hoe je je lichamelijk voelt. Maar andersom werkt het hetzelfde. Lichamelijke klachten kunnen heel goed tot uiting komen door bijvoorbeeld onverwerkt trauma. Een holistisch coach zorgt ervoor dat jouw lichaam, geest en ziel weer in balans komen met elkaar.

Wat kun je verwachten van een holistisch coach?

Een holistisch coach helpt je om jouw problemen op te lossen. Niet door met een pasklaar antwoord te komen, maar door jou te stimuleren om op een andere manier naar je problemen te kijken, waardoor je jezelf gaat ontwikkelen. Holistisch coachen is gelijkwaardig; een holistisch coach zal dan ook als een klankbord fungeren. Daarbij blijf je zelf verantwoordelijk voor jouw problemen. Een holistisch coach laat je op een andere manier naar jouw leven en problemen kijken.

Door in contact te komen met je intuïtie krijg je inzichten die je misschien niet eerder hebt gehad. Dit is de eerste stap naar verandering. Je gaat zien wat je wel en niet kunt veranderen aan jouw problemen en dit geeft rust. Wat je niet kunt veranderen leer je los te laten. Wat je wel kunt veranderen, dat verander je.

Holistisch coach

Holistisch coach worden?

Wil je je ook ontwikkelen tot coach of therapeut vanuit een holistische benadering? Volg dan de opleiding tot Holistisch Therapeut bij ZoMa Opleidingen of een Reiki cursus en leer hoe je andere mensen liefdevol kunt begeleiden. Interesse? Volg dan eens vrijblijvend een gratis proefles!