Home / Magnetiseren

Magnetiseren

Energetisch behandelen wordt ook wel magnetiseren genoemd. Het is een eeuwenoude methode die disbalans in de energiecentra helpt op te lossen waarbij de methode handoplegging wordt toegepast. Magnetiseren is niets minder dan het overbrengen van universele energie via de therapeut (de magnetiseur) naar de cliënt. Dit helpt je om oude pijnen los te laten en om eventuele blokkades op te heffen, zodat de energie weer kan gaan stromen en jij weer vooruit komt in het leven!

Magnetiseren om te helen

Magnetisch genezen (helen) is iets wat iedereen van nature doet. Je geeft je eigen energie aan jezelf, een ander mens of bijvoorbeeld een dier door handoplegging. Herinner je je dat je als kind wel eens gevallen bent, of je hoofd hebt gestoten? Je vader of moeder troostte je dan door zijn of haar hand of handen op de zere plek te leggen. Of je legde je eigen handen automatisch op de zere plek. En dat doe je waarschijnlijk nu nog.

Magnetiseren…hoe zit het precies?

Magnetiseren kan dus iedereen, tot op bepaalde hoogte. Magnetiseren is meeromvattend dan alleen het doorgeven van energie. Het gaat uit van een holistisch mensbeeld, waarbij ervan wordt uitgegaan dat de mens naast een fysiek lichaam ook een energetisch lichaam heeft.

magnetiseren

Dit energetische lichaam is magnetisch en bevindt zich om je fysieke lichaam heen, als een soort onzichtbaar schild. De meesten van ons kunnen het namelijk niet zien. Aura lezers en andere paranormaal begaafden kunnen dit veld wel zien. Omdat dit energetische veld magnetisch is, trekt het dus van alles aan. Het is daarom belangrijk om dit veld regelmatig te reinigen en te programmeren om alleen positieve energieën aan te trekken en de negatieve energieën eruit te filteren.

Magnetiseren activeert het zelfherstellend vermogen

In dit energielichaam bevinden zich ook de chakra’s (energiecentra) en energiebanen (de meridianen). Hier stroomt energie doorheen. Wanneer je volledig in balans bent, stroomt deze energie gemakkelijk door, maar bij een disbalans kan de energie stagneren. Een chakra kan dan geblokkeerd zijn of overgestimuleerd zijn geraakt en/of een meridiaan kan uit de running zijn geraakt. Door middel van energieoverdracht (magnetiseren) door een magnetiseur wordt deze oude, overtollige en negatieve energie afgevoerd en vervangen door nieuwe, schone en positieve energie. Het doel hiervan is dus om de energie weer soepel te laten doorstromen, maar ook om het zelfherstellend vermogen te activeren.

Misschien herinner je je het nog wel dat als je een wondje had als kind, hier vrij snel een korstje op kwam en dat het mooi genas. Hoe is dat nu? Herstellen jouw wondjes nog steeds mooi en snel of duurt het langer voordat een wondje dichtgaat en volledig geneest? Bij het laatste geval kan het best wel eens zo zijn dat jouw zelfherstellend vermogen een beetje gedeactiveerd is geraakt. Om haar weer te activeren, kan magnetiseren dus uitkomst bieden.

Magnetiseren werkt zowel curatief als preventief

magniseren

Ook kan magnetiseren preventief werken. Door het doorgeven van positieve, ‘schone’ en liefdevolle energie krijgen blokkades minder kans om zich op te stapelen. De energie stroomt vrij door je lichaam en neemt alle overtollige ballast bij je weg.

Magnetiseren maakt gebruik van Reiki

Het nadeel van magnetisch genezen is dat je door het geven van je eigen energie, leeg kunt raken en vermoeid. Je eigen energie is tenslotte niet onuitputtelijk. Een magnetiseur maakt daarom altijd gebruik van de energie van het universum – Reiki – die wél onuitputtelijk is en geeft deze door via de handen. Dit noemen we handoplegging. Dit en het doorgeven van Reiki ontwikkelt een magnetiseur door training en oefening.

In deze video legt Marjolein Berendsen van ZoMa Opleidingen uit wat Reiki is, wat de kracht van Reiki is en hoe je dit kan gebruiken voor jezelf en anderen. Ook legt ze in deze video uit wat Reiki 1, Reiki 2 en Reiki 3 (Reiki Master) is en wat je in deze cursussen allemaal leert.

Begeleiding bij magnetiseren

Iemand die magnetiseert fungeert als een doorgeefluik: hij of zij is een kanaal. Magnetiseren noemen we daarom ook wel het kanaliseren van energie. Wat betekent dat je het uiteindelijk allemaal zelf doet! De magnetiseur begeleidt en ondersteunt je alleen maar. Een magnetiseur heeft ook een groot empathisch vermogen. Wat betekent dat hij of zij zich kan inleven in de cliënt. Dit is belangrijk, omdat er dingen bij jou naar boven kunnen komen als oude weggestopte pijn, trauma’s, verdriet, etc. Hier kun je dan, als je daar behoefte aan hebt, met de magnetiseur over praten.

Magnetiseren brengt je in balans

Nu kan je misschien denken: laat die behandeling maar. Heel begrijpelijk, want het is niet leuk om geconfronteerd te worden met jezelf, met die weggestopte pijn en verdriet. Dat wil je eigenlijk liever niet. Maar juist door het ontvangen van magnetiseren, kun je een weg inslaan die je meer in balans brengt met jezelf en waardoor je kunt groeien naar je werkelijke Zelf. Soms kachelen we al zolang op een bepaalde manier voort dat we het niet meer doorhebben dat iets ons belemmert. Magnetiseren helpt je om deze blinde vlek zichtbaar te maken, zodat je het verdriet en die (oude) pijn die daaraan gekoppeld is kan worden losgelaten. Uiteindelijk zul je je dus vrijer en gelukkiger voelen. Maar daarvoor moeten we dus vaak eerst door het oog van de naald.

Met de oefeningen die je meekrijgt van de therapeut kun je dit proces zelf voortzetten, bijvoorbeeld door te mediteren. Met deze oefeningen kun je jezelf helpen om gedachten, patronen, overtuigingen en negatief gedrag verder uit te diepen en te veranderen. Weet ook dat je zelf beslist (meestal onbewust) of je je beter wilt gaan voelen of niet en of je wilt groeien in je ontwikkeling en in welke mate.

Energie bewaken met Reiki

Gratis e-book Energie bewaken met Reiki

Een manier om je zelfhelend vermogen te activeren is via Reiki. In dit e-book wordt uitgelegd hoe je met Reiki je energie kan bewaken.

E-book downloaden

Voor wie is magnetiseren?

Magnetiseren heeft voor een ieder van ons een helend effect en is dus aan te raden voor iedereen. Vaak zie je toch dat er een bepaalde aanleiding moet zijn voor mensen om de stap naar magnetiseren te maken. Denk hierbij aan hooggevoeligheid, een depressie, een burn– of een bore-out, etc. Door magnetiseren kunnen mensen in deze categorieën leren omgaan met hun met hun eigenschap en hoe ze zich kunnen afschermen voor prikkels uit de omgeving. Het is namelijk vaak door een teveel aan prikkels en te weinig grenzen stellen dat je in een depressie, een burn- of bore-out terecht komt of dat je hooggevoeligheid je parten speelt.

Andere voordelen van magnetiseren

  • Je zal meer in verbinding komen te staan met jezelf, je intuïtie en het universum
  • Je hebt meer energie en voelt je fitter
  • Je kan opeens grote stappen voorwaarts maken die eerst een ver van je bed show leken
  • De regie over je leven kunnen pakken en vasthouden

In de opleiding tot Holistisch Therapeut bij ZoMa Opleidingen leer je dit allemaal: magnetiseren is de methode die hetzelfde werkt als Reiki en dat is de basis voor deze opleiding. Voor je aan de opleiding kunt starten, dien je al één of meer Reiki cursussen te hebben gedaan. Leer meer over Reiki bij een proefles!