STAP-regeling ook bij ZoMa Opleidingen

ZoMa Opleidingen is een door het UWV erkend scholingsinstituut. En dat is goed nieuws, want dat betekent dat onze certificeerde opleidingen in aanmerking komen voor de nieuwe STAP-regeling, die per 1 maart 2022 van kracht is.

Nadat het belastingvoordeel voor scholing eind 2021 werd afgeschaft, is er nu de STAP-regeling. Op dit moment zitten we in de laatste fase van de goedkeuring door NRTO, waar we al bij aangesloten zijn. De definitieve goedkeuring volgt binnenkort en dan is ZoMa Opleidingen officieel in het bezit van het NRTO-keurmerk. Met dit keurmerk én de erkenning door het UWV, kun je als (aankomend) student of cursist gebruik maken van de STAP-regeling. Dit is een budget dat de overheid beschikbaar stelt om meer kansen te bieden op de arbeidsmarkt, door het volgen van een opleiding of cursus.

Kies je ervoor om een gecertifieerde opleiding bij ZoMa Opleidingen te gaan volgen? Dan kun je per 1 maart 2022 het STAP-budget aanvragen. Je ontvangt dan een tegemoetkoming van maximaal € 1000. Hier vind je informatie over de regeling: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/leven-lang-ontwikkelen/leven-lang-ontwikkelen-financiele-regelingen/stap-budget

Zodra er meer duidelijkheid is over de aanvraagprocedure, informeren we je graag verder.

Andere mogelijkheden

Om een opleiding vergoed te krijgen, zijn er naast de STAP-regeling ook nog andere mogelijkheden:

  • Je werkgever kan je opleiding (deels) vergoeden. Ga daarom eens in gesprek om te bekijken wat de mogelijkheden zijn!
  • Via UWV voor uitkeringsgerechtigden bestaat tevens de mogelijkheid om vergoeding te krijgen. Neem hiervoor contact op met je jobcoach.

 

Wil je alvast meer weten over onze opleidingen, en bijvoorbeeld een informatiemoment over de opleiding volgen, of wil je door ons team op de hoogte worden gesteld zodra de STAP -regeling van kracht is?  Mail dan je gegevens naar info@zoma-opleidingen.nl

Zien we jou snel bij ZoMa Opleidingen?