slider

Holistisch therapeut worden? - kosten / praktische informatie

Hier vindt je informatie over opleidingsdagen, examinering, toelatingscriteria, locatie en kosten van de opleiding Holistisch Therapeut.
slider

Opleidingsdagen & Reiki Master

De opleiding tot Holistisch therapeut duurt 2 jaar, elk jaar bestaat uit 10 hele dagen.
Opleidingsdagen zijn van 9.30 uur tot 15.30 uur. De dagen worden 1 keer per 4/5 weken gepland. Tussen leerjaar 1 en leerjaar 2 is nog een extra dag ingepland, de Reiki 3 dag, waar je Reiki Master wordt.

Anne van Omme, Doetinchem :
'
Bij de opleiding Holistische Therapie voel je dat je ertoe doet. Ik voelde mij geliefd vanaf moment een. Marjolein laat je zijn zoals je bent.'

Toetsing / examinering

Je oefent thuis op oefencliënten om het geleerde in de praktijk te oefenen. Aan het einde van het eerste leerjaar is er een theorie toets en een praktijktoets, aan het einde van leerjaar 2 is er een theorie-examen en een praktijkexamen. De praktijktoets en praktijkexamen voer je uit bij ZoMa Opleidingen en zal er worden gelet op de wat je tijdens het behandelen hebt geleerd of je dat ook op een intuïtieve manier kunt toepassen en in kunt zetten. De theorietoets bestaat uit een aantal vragen n.a.v. de verplichte literatuur. Deze kun je thuis beantwoorden. Het theorie-examen is een eindverslag van alle reflectieverslagen.

Studiebelasting

De studiebelasting bestaat uit de 10 hele lesdagen, 100 uur thuisstudie per jaar. In het tweede jaar is dat 150 uur thuisstudie per jaar.

* In het eerste leerjaar oefen je thuis het geleerde in de praktijk met oefen cliënten. Je draagt hiervoor zelf de verantwoordelijkheid om te oefenen en de theorie eigen te maken. Je krijgt de opdracht 2 reflectieverslagen te maken. Je kan uiteraard met zoveel mogelijk oefen cliënten oefenen, maar je levert er dus 2 in. Hier krijg je feedback op, zodat je nog meer in je ontwikkeling zal groeien.
** In het tweede leer jaar krijg je de opdracht om 2 reflectieverslagen te maken. Ook hier krijg je weer feedback op.
*** In het tweede leerjaar volg je 2 intervisie-bijeenkomsten, die worden georganiseerd met je studiegenoten om uit te wisselen en casussen in te brengen. Je levert van 1 intervisie-bijeenkomst een kort verslag in.
**** Je kan het eerste jaar en tweede jaar ook volgen puur voor jezelf als ontwikkeling.

Opleidingslocaties

ZoMa Opleidingen heeft 3 opleidingslocaties, te weten in Westervoort (vlakbij Arnhem), Amersfoort en Zwolle. Het adres van ZoMa Opleidingen in Westervoort is: Sonnedach 1, te Westervoort. De opleidingen op deze locatie worden gegeven door Marjolein Berendsen, Margriet Homma, Sandra Broertjes en Ellen van den Bergh.
Het adres van ZoMa Opleidingen in Amersfoort is: Zangvogelweg 43, Amersfoort. De opleidingen op deze locatie worden gegeven door Lineke Folkers en Margriet Homma.
Het adres van ZoMa Opleidingen in Zwolle is: Bosweg 9, Zwolle. De opleiding op deze locatie wordt gegeven door Annemarie Stallinga.

(Op de pagina trainers vindt je meer informatie over Marjolein, Margriet, Sandra, Ellen, Lineke en Annemarie).
Al onze locaties zijn goed te bereiken en er is voldoende (gratis) parkeergelegenheid in de buurt.

Wanneer gaat de eerstvolgende opleiding van start?

Er zijn 2 tot 6 startdata per opleidingslocatie van de opleiding in elk jaar. Locatie Amersfoort uitgezonderd, hier zullen geen nieuwe groepen meer gestart worden. Wanneer de volgende opleiding start kun je vinden onder het kopje agenda.

Gratis informatie avond

ZoMa Opleidingen organiseert een gratis informatie-avonden en -ochtenden over de opleiding Holistisch therapeut. Je kunt je hiervoor vooraf aanmelden. De data hiervan zijn te vinden onder het kopje agenda.

Secretariaat

Het secretariaat is elke ochtend geopend van 8.30 uur tot 12.00 uur voor vragen over de opleiding en andere vragen op 06-19425670. Per mail kun je het secretariaat bereiken op info@zoma-opleidingen.nl

Wat zijn de Toelatingscriteria?

De toelatingscriteria zijn als volgt:

  • De Reiki 1 & 2 cursussen te hebben gedaan voor aanvang van de opleiding. Reiki 2 mag bij uitzondering ook worden gedaan tijdens het 1e opleidingsjaar maar dan wel vóór de derde module.
  • Een toelatingsgesprek met een van onze trainers.
  • Vereiste minimum vooropleiding: MAVO-niveau. Aanbevolen vooropleiding HAVO/VWO/MBO/HBO-niveau.

Groepsgrootte

ZoMa Opleidingen werkt met kleine opleidingsgroepen van 8-10 personen, om voldoende individuele aandacht aan iedereen te kunnen geven.

Kosten Opleiding Holistisch Therapeut

De opleiding van twee jaar bedraagt 3000 euro.
De Reiki Master graad bedraagt 500 euro. De opleiding kost dus totaal 3500 euro. De kosten zijn inclusief lunches, drinken, versnaperingen de hele dag door, examineringen, lesmateriaal én erkend certificaat voor je Reiki Master. Kortom, buiten de boeken zijn er geen andere bijkomende kosten. Daarnaast wordt je kostenloos lid van de ZoMa Community .

* De mogelijkheid bestaat om in 22 termijnen te betalen. Het termijnbedrag is dan 160 euro.
** Het inschrijfgeld voor de opleiding is 50 euro.
*** De opleidingskosten zijn vrijgesteld van BTW, omdat ZoMa Opleidingen is geregistreerd bij de CRKBO.

Belastingaftrek

De kosten van de opleiding kunnen worden opgegeven als scholingskosten. Dit geldt zowel voor particulieren als ondernemers. Dat betekent dat je een derde tot de helft van de studiekosten retour kunt ontvangen. Kijk op www.belastingdienst.nl

Vergoeding door derden

In veel gevallen is het deelnemers gelukt de opleiding vergoed te krijgen door de werkgever.

Module Medische Basiskennis

Afgestudeerde Holistisch Therapeuten kunnen lid worden van bijvoorbeeld de beroepsvereniging BATC, nadat zij ook de module Medische Basiskennis hebben gedaan (bij voorkeur met een CPION erkenning). Deze kan bijvoorbeeld bij de BivT worden gevolgd. Hun cliënten kunnen dan, mits ze de juiste polis hebben, de behandelingen van de Holistisch Therapeut vergoed krijgen door hun zorgverzekeraar.
Bovendien staat ZoMa Opleidingen ingeschreven in het Centraal Register voor Kort Beroeps Onderwijs (CRKBO), een register ingesteld door de overheid, en is op grond daarvan vrijgesteld van BTW.

ZoMa Community

ZoMa Community biedt een compleet aanbod aan afgestudeerde – en toekomstige therapeuten van ZoMa Opleidingen. Lid worden is kostenloos en kan al aan de start van de opleiding tot Holistisch Therapeut. De missie van ZoMa Community is het integreren van 3 pijlers binnen ZoMa Community:

1. Professionalisering: het bieden van mooie workshops en trainingen. Alsmede bij- en nascholing, retreats en intervisie. Deze bij- en nascholingen zijn geaccrediteerd door de KTNO en leveren studiepunten op voor de beroepsverenigingen BATC en Het Verbond.

2. Verbinden: De kracht van verbinding is enorm. Leg contact, deel kennis en zoek verbinding met collega studenten en therapeuten, middels het online forum.

3. Ontspanning: We geloven in de kracht van ontspanning, om goed voor onze energiebalans te zorgen. Daarom organiseren we leuke uitjes en bijeenkomsten, allen heel verschillend. Denk aan Reiki-picknicks, een foodfestival, of een beurs.

Kijk voor meer info over de ZoMa Community op www.zoma-community.nl

Algemene voorwaarden en Klachtencommissie

Op de opleiding Holistisch Therapeut en Reiki Trainer zijn de algemene voorwaarden van toepassing. Voor beide opleidingen is ook een klachtencommissie opgesteld, waarvan de procedure is vastgelegd in een klachtenprocedure.

This is Sliced Diazo Plone Theme