Worden wie je werkelijk bent

Binnen de opleiding tot Holistisch Therapeut pakken we dit gelijk aan door middel van zelfonderzoek, Reiki en de diverse methodieken binnen de opleidingen die aan bod komen. Zelfonderzoek houdt in dat je vanuit een kwetsbare grondhouding naar jezelf durft te kijken.

Hoe word je wie je werkelijk bent?

Iedereen kent wel die momenten dat alles klopt. Dat je intens gelukkig bent. Je kijkt bijvoorbeeld naar een zonsopgang en voelt de blijdschap stromen, ziet bij de geboorte van je kind de liefde zelf, luistert een liedje en raakt je diep in je hart, in de blik van je geliefde. Vreugde, liefde en licht… De wereld lijkt even stil te staan en alles is perfect. Veel mensen ervaren dit als een kortstondig moment van Zijn en willen graag dat geluk weer najagen. Dat gaan mensen vervolgens doen door bijvoorbeeld harder of minder hard te werken, ander huis, kopen van spullen, erkenning zoeken in mensen of werk om je heen. Maar ook dat gaat weer voorbij, dat gelukkig zijn komt en gaat. Maar wat als dat gelukkig zijn je basis wordt? Dat je vanuit je kern kan zien dat je al heel en compleet bent? Dat je daar bij kan blijven?

Het volgende metafoor maakt het duidelijker. Je kan, als je dicht bij jezelf bent, jezelf zien alsof je op een perron bent. Een station waar je op een perron bent. Dat perron ben jij in je kracht. Dat gelukkige moment dat alles klopt. Er komen treinen langs, maar je stapt nergens in. Je wordt nergens van afgeleid, je bent bij jezelf. Door meditatie en door bijvoorbeeld een Reiki 1 cursus te volgen, maar zeker ook in de opleiding tot Holistisch therapeut leer je steeds vaker en langer op dit perron te zijn. Gelukkig vanuit je essentie te leven.

Jennifer Demeijer, Emmerich am Rhein
Jennifer
‘De opleiding tot Holistische therapie ben ik twee jaar geleden begonnen. Via een andere cursus heb ik Marjolein leren kennen en ontdekt dat er nog een hele wereld voor mij open lag, waarin ik mijn gevoel in vertrouwen volgen kon. Een heerlijk gevoel om te ontdekken dat je intuïtie klopt! Dat innerlijk weten dat altijd al de juiste richting gaf, maar door het beredeneren niet gehoord mocht worden. Ik begon de opleiding met een aarzeling vanwege de kosten. Achteraf bezien kan ik nu zeggen dat ik mijzelf hiermee zo’n mooi cadeau gegeven heb! Dat was het echt dubbel en dwars waard.’

Als je uit verbinding gaat met jezelf en dus van je perron afgaat, kan dat op verschillende manieren: door iets na te jagen wat je wilt (het hier en nu is niet goed genoeg) door te vechten tegen iets (dus in verzet gaan met iets wat je niet wilt) of door te vluchten (weg te gaan bij jezelf om dat bv iets raakt). Dat is in wezen onnodig lijden, waarom zou je immers van je perron afgaan?

Dat onnodig lijden wordt veroorzaakt doordat we ons identificeren met ons “verhaal”, dat wil zeggen dat wat we denken, dat wat we voelen (emoties) en onze identificatie met ons lichaam. Echter, we zijn onze gedachten, emoties en lichaam niet…Dat hebben we, maar zijn we niet. Wij hebben de regie hierover, over ons leven, en daarmee kan jij zelf op dat perron blijven en niet onnodig allerlei “gedachte”treintjes, “emotie-treintjes of lichaam-treintjes instappen. We pakken dit dus ook op in de opleiding tot Holistisch therapeut.

Je krijgt in de opleiding tot Holistisch therapeut handvatten hoe je dit vorm kunt geven en in je leven kunt passen. Je kan bijvoorbeeld jezelf vaker Reiki geven, mediteren, of bijvoorbeeld in het bos lopen als dat voor jou werkt. Neem die momenten om meer in het nu te Zijn. En als dat steeds meer verankert is en je herkent het meer, ga je door met Zelfonderzoek. Wanneer ga je bij jezelf vandaan? Wanneer ga je uit verbinding? En waar komt dit door? Dit Zelfonderzoek vraagt een basishouding van een stille mind en een open hart. Verwelkom alles, alles mag er zijn. Alle gedachten, emoties en lichamelijke sensaties komen en gaan. Weet vandaar uit dat jij al heel en compleet bent. Hoe vaker je hier bent, hoe meer je ontdekt wie je in wezen bent, al heel en compleet vanuit je essentie. De liefde en het licht zelf. Als je steeds meer op je perron bent, je natuurlijk staat van Zijn, leef je automatisch vanuit je hart. Want jouw hart weet wat goed voor jou is, volg je hart. Dat weet de weg.

Begeleiding hierin wordt gegeven binnen de opleiding tot Holistisch therapeut.

Aanmelden Holistisch Therapeut

Therapie van ZoMa