Word Holistisch Therapeut!

Leerjaar 1

Leer jezelf helemaal kennen en helen! Ontwikkel je intuïtie, verdiep je in Reiki en leer behandelen met methodieken als edelstenen, klankschalen, EFT, innerlijk kindwerk, inzichtkaarten, coaching en remedies.

EnergetischHet eerste jaar van de opleiding tot Holistisch Therapeut heeft als rode draad het thuiskomen bij jezelf. Zelfbewustzijn is daarom een centraal thema.

De opleiding is praktijkgericht: tijdens de lesdagen wordt er veel geoefend wordt met de leerstof. Met de feedback van je docent en je medecursisten zul je je steeds meer ontwikkelen.

Wat leer je in leerjaar 1?

In leerjaar 1 maak je kennis met verschillende methodieken en ga je je vaardigheden ontwikkelen. Zelfheling, intuïtieve ontwikkeling en thuiskomen bij jezelf staan centraal. Op een praktische en liefdevolle manier leer je alles over holisme, methodieken, (intuïtief) behandelen, technieken en bewustwording. Je intuïtie en vaardigheden worden steeds sterker ontwikkeld. Om dit alles te toetsen, maak je in het eerste jaar een aantal verslagen en een theorietoets. Het jaar wordt afgesloten met een praktijktoets.

Recensie ZoMa

Wil je ‘proeven’ van onze lesmethodes? Volg dan eerst een gratis proefles of meld je hier aan voor een van de vrijblijvende informatiebijeenkomsten

Aanmelden gratis proefles

Het eerste jaar bestaat uit 10 modules plus de Reiki Master-dag. Hieronder vind je de inhoud per module.

In Module 1 maak je kennis met chakra’s en de aura. Je leert ze herkennen, voelen en behandelen.

Module 2 gaat in op wat de oorzaak van een fysieke klacht is en hoe je deze kunt behandelen. Ook komen de Sedona-methode en het innerlijk kind aan bod.

Module 3 gaat vooral over het ontwikkelen van je intuïtieve vermogens. Ook leer je hoe je als therapeut je energie kunt bewaken, wat intenties en affirmaties zijn en hoe je deze kunt inzetten.

Module 4 heeft als thema organenleer en psychosomatiek. Wat is psychosomatiek? Je leert onder andere welke verbanden er zijn tussen de organen en de emoties die er bij horen.

In Module 5 staat coaching versus therapie centraal. Verschillende vaardigheden en thema’s als spiegeling worden uitgelegd. Ook ga je kennis maken met inzichtkaarten en visualisaties.

Module 6 brengt je over de helft van het eerste leerjaar. Alles wat je tot nu toe hebt geleerd, ga je integreren. Hoe ga je dit integreren? Die integratie staat in deze les centraal. Ook maak je kennis met twee nieuwe methodieken: klankschalen en koshi’s.

In Module 7  ga je je gereedschapskist verder vullen met het leren van methodieken zoals werken met edelstenen en remedies. Je leert in deze module nog beter je vaardigheden en technieken in te zetten.

Module 8 behandelt het systemisch werken en familie-opstellingen. Daarnaast ga je een complete holistische behandeling van A tot Z leren opzetten. Alle lesstof wordt in de praktijk nog eens herhaald zodat je goed voorbereid bent voor de praktijktoets.

Module 9 is de dag van de praktijktoets. Je geeft een holistisch consult van 1 uur aan een medestudent, onder het toeziend oog van je hoofdtrainer en een examinator. Ook ben je zelf cliënt voor een van je medestudenten, waarbij je een gerichte hulpvraag inbrengt. Met de feedback van je cliënt en de trainer leer je nog meer vanuit je essentie te kunnen zijn en vanuit daar te kunnen behandelen.

Module 10 is een herhaling van alles wat je in het afgelopen jaar hebt geleerd, inclusief Reiki 1 en 2. Ook leer je wat EFT is en hoe je dit kunt toepassen. Je wordt voorbereid op de Reiki Masterdag en de dag wordt gezamenlijk afgesloten met een reflectie op het afgelopen jaar.

Tijdens de Reiki Master-dag wordt je energiekanaal nog verder opengezet. Aan het einde van deze mooie dag ontvang je je certificaat en ben je klaar voor leerjaar 2.

Lees hier alles over leerjaar 2

Leerjaar 1 in beeld

Word jij ook Holistisch Therapeut?

Wil je ook meer vanuit je hart leven? Anderen helpen in hun ontwikkeling? Schrijf je dan in voor onze opleiding tot Holistisch Therapeut en begeleid en ondersteun mensen met een (dieperliggende) hulpvraag. In de opleiding zijn vijf pijlers de rode draad: Reiki, Zijnsoriëntatie, holisme, intuïtie en methodieken.

Meld je hier aan:

Aanmelden Holistisch Therapeut