Home / Opleidingen & Cursussen / Welkom bij ons holistische opleidings(t)huis / Hoogsensitief, je grootste kracht TimTom

Hoogsensitief, je grootste kracht TimTom

Hoogsensitief of hooggevoelig?

Jouw grootste kracht en talent als je goed voor jezelf leert zorgen!

Herken je jezelf in deze punten?

  • Je voelt je als een spons; leeggezogen óf juist volgezogen met informatie.
  • Vaak ben je moe en overprikkeld na een dag werken.
  • Je helpt graag andere mensen maar dit gaat soms ten koste van jouw eigen energie.
  • Je cijfert jezelf weg en geeft je energie weg aan anderen.
  • Soms neem je emoties over van anderen.
  • Het is voor jou lastig om in drukke ruimtes te zijn.

Dan is het een zeer grote kans dat je hoogsensitief of hooggevoelig bent.

Unieke korting voor jou als luisteraar van de TIMTOM Podcast

Neem jij feilloos stemmingen waar als jij een ruimte binnenstapt? Help je graag anderen, maar gaat dit ten koste van je eigen energie? Voel je dat jij emoties van anderen makkelijk overneemt? Dan is de kans groot dat je hoogsensitief of hooggevoelig bent. En hoewel je dit kunt ervaren als een zwakte, zijn wij bij ZoMa ervan overtuigt dat hoogsensitiviteit jouw grootste kracht kan zijn. De cursus Hoogsensitief? Je grootste kracht helpt jou meer inzicht en grip te krijgen op de kwaliteiten en valkuilen van hsp.

Speciaal voor jou als luisteraar en hebben wij een waanzinnig mooie aanbieding. Je volgt nu de online training van Hoogsensitief? Je grootste kracht met €102,-(!) korting. Je betaald nu slechts €97,- met de unieke code: TimTom.

Gebruik de unieke code!

Hoogsensitief of hooggevoelig

Hsp is de afkorting voor Highly Sensitive Person. Vaak gebruiken we de benamingen hoogsensitief en hooggevoelig door elkaar. Echter is hoogsensitiviteit niet hetzelfde als hooggevoeligheid. Het verschil is als volgt:

 • Hoogsensitiviteit is een aangeboren persoonlijkheidskenmerk, waarbij het vooral gaat om de intense manier waarop prikkels binnenkomen en verwerkt worden.
 • Hooggevoeligheid daarentegen is niet aangeboren, maar is de wijze waarop je vanuit kwetsbaarheid of overgevoeligheid emotioneel reageert, bijvoorbeeld in een stressvolle situatie.

Je kunt dus hoogsensitief zijn en hooggevoelig reageren, maar dat hoeft niet. En dat geldt andersom ook. Niet iedere hsp is hooggevoelig, en niet iedere hooggevoelige is hsp, maar het kan dus wel. Als je als hsp beschikt over zelfkennis en -inzicht en je weet wat de voordelen én de valkuilen zijn van je hoog sensitiviteit, dan is het een prachtig geschenk; een bovengemiddeld ontwikkeld neurosysteem dat je de mogelijkheid biedt om volop vanuit je eigen kracht te leven.

Wil je graag dat je hoogsensitiviteit voor je werkt in plaats van je energie kost? Dan is de online cursus Hoogsensitief, je grootste kracht iets voor jou!

 Anne-Marie Slegers:
 ‘Wat een aanrader… ik heb deze online cursus gevolgd en als een waar thuiskomen bij mijzelf ervaren. Deze cursus heeft mij vele inzichten gegeven en een hele rits aan fijne oefeningen die je simpel en effectief in je dagelijks leven kunt toepassen. Ben heel blij dat ik mijzelf deze cursus cadeau heb gedaan.’

De opbouw van de cursus

De cursus Hoogsensitief, je grootste kracht bestaat uit 7 modules vanuit een holistische benadering. In elke module leer je steeds dieper naar jezelf te kijken, met behulp van deze onderdelen:

 • Theorie.
 • Vragen en opdrachten.
 • Verschillende oefeningen, meditaties, vlogs en visualisaties die je volledig in kracht zetten.
 • Zelfonderzoek: je leert wie je in essentie bent en laat mechanismen zoals pleasen, wegcijferen voorgoed los.

Holistische hsp test

Leer hoe jij jouw hooggevoeligheid vóór in plaats van tegen je kan laten werken. Doe de gratis hsp test en ontdek of je hsp bent. We vertellen je gelijk hoe jij gelukkiger en krachtiger in het leven kan staan als hsp!

Doe de test!

Voor wie?

 • Je bent hoogsensitief, hooggevoelig of beide
 • Je wilt leren hoe je emoties, spanningen, gedachten die je oppikt van anderen los kan laten
 • Je wilt je energie goed bij je houden en zo energiek blijven
 • Vanuit je grote hart wil je mensen helpen, zonder dat dit jou energie kost
 • Je wilt volledig in balans zijn en je intuïtie goed benutten
 • Je wilt de mooiste versie van jezelf worden, in jouw gelukkigste leven
 • Je wilt je zielsmissie leven en bijdragen aan een mooiere wereld

Jouw reis van klacht naar kracht

In deze training leer je alles over hoogsensitiveit en hooggevoeligheid. We nemen je mee op reis langs alle 5 niveaus van holisme, om zicht en grip te krijgen op de kwaliteiten en valkuilen van hsp.

 1. Fysiek: je leert het belang van aarden, je herkent klachten en symptomen bij onder- en overprikkeling
 2. Mentaal: je leert de kracht van gedachten kennen, werkt met affirmaties en intenties om dicht bij jezelf te blijven.
 3. Emotioneel: je ontdekt de kracht van jouw kwetsbaarheid en empathie. Je neemt jouw afweermechanismen onder de loep en laat ze los middels een doeltreffende methode.
 4. Energetisch: je leert hoe je voor jezelf zorgt bij overprikkeling, burn-out klachten en hoe je jouw frequentie verhoogt.
 5. Spiritueel: je leert werken vanuit je intuïtie en zuiver waar te nemen. Energetische koorden en zielscontacten komen voorbij zodat je de kracht ervaart van jouw hoogsensitiviteit. Je komt thuis bij jezelf, in je eigen energie verankerd.

Boekenset: Hoogsensitief? Je grootste kracht

Zoek je meer verdieping? Het nieuwe boekenpakket van Founder Marjolein Berendsen: Hoogsensitief? Je grootste kracht, is een prachtige manier om de stap naar jezelf te maken. Het pakket bestaat uit een handboek, werkboek en kaartenset die gaan over hoogsensitiviteit in al haar facetten. Een prachtige guide waarmee jij jouw hoogsensitiviteit inzet als kracht. Bestel nu het pakket in de pre-order fase tot 6 oktober voor slechts €69,95.

Bestel het magische pakket

Henk Smeding:
‘In zomerperiode heb ik in 7 weken deze online cursus gevolgd. Het is ontzettend fijn om dit in je eigen tempo te kunnen doen. A.d.v. theorie, tips, adviezen en oefeningen word je stap voor stap meegenomen in je eigen leerproces. Deze pragmatische aanpak spreekt mij enorm aan; de oefeningen zijn laagdrempelig en tegelijkertijd werken ze heel diep door op de verschillende niveaus. Ik vertrouw nu veel meer op mijn intuïtie, ik affirmeer en manifesteer dagelijks, ik geef mezelf (nog) vaker Reiki én ik ervaar nu hoe ik mijn hsp als kracht in kan zetten. Ik weet nu hoe ik mezelf beter kan beschermen tegen prikkels van buitenaf, herken welke energie van mij is, welke niet én dat ik die energie dan ook kan loslaten. Het gaat om te leven vanuit essentie, en ik zie in dat ik daarbij mijn intuïtie mag gebruiken om mijn pad te (ver)volgen. Ik weet nu zeker dat ik een hsp ben en, nog belangrijker, hoe ik hiermee kan omgaan zodat het in mijn voordeel werkt! Ik kan deze cursus dan ook van harte aanbevelen.’

Kosten, aanmelden en tijdsduur

 • Je kunt de cursus volledig op je eigen tempo doen
 • Gemiddelde tijdsduur voor de cursus in alle rust is 8 weken
 • Je kan 1 jaar lang nog in de cursus
 • Je kunt alle exclusieve meditaties, visualisaties en oefeningen zo vaak doen als je wilt
 • Na aanmelding ontvang je gelijk een inlogcode en kun je direct starten!

Meld je nu aan en integreer voor € 249,- de kracht van je hoogsensitiviteit in het dagelijks leven:

Ik ga starten!

Heb je je aangemeld? Dan krijg je tijdelijk een gratis Masterclass die aan deze cursus verbonden is. Na het versturen van je inschrijving en de betaling, word je doorgestuurd naar een pagina waar je deze Masterclass vindt. Heel veel kijk- en luisterplezier!