Praktische informatie Holistisch Coach

Inschrijven nieuwsbrief

Alle praktische info op een rijtje

Als je de opleiding tot Holistisch Coach wilt gaan volgen, is het verstandig om deze pagina even door te lezen. Hieronder staat namelijk praktische informatie over lesdagen, toelatingscriteria, locatie, trainers en kosten van de opleiding. Wil je meer weten, dan mag je natuurlijk altijd even contact opnemen via info@zoma-opleidingen.nl

Algemene informatie over de opleiding Holistisch Coach

De opleiding tot Holistisch Coach is op hbo+-niveau. Je krijgt les van gediplomeerde trainers, die zeer ervaren en deskundig zijn op hun vakgebied. De opleiding geldt als specialisatie van Holistisch Therapeut en je kunt deze dan ook zien als een derde leerjaar. Professionalisering en verdieping van bestaande kennis en vaardigheden staan voorop in de opleiding.

Om de opleiding tot Holistisch Coach te volgen, gelden de volgende toelatingscriteria:

  • Diploma opleiding tot Holistisch Therapeut / Coach inclusief certificaat Reiki 3A Master*
  • Een intakegesprek met één van de trainers

*Wanneer je in de eindfase bent van de opleiding tot Holistisch Therapeut / Coach en de start van Holistisch Coach valt (kort) vóór het examen, dan mag je ook al starten.

De opleiding Holistisch Coach start bij voldoende aanmeldingen één keer per jaar. De opleiding bestaat uit 15 lesdagen, inclusief één examendag. De lessen zijn eens per drie weken op maandag, met uitzondering van de schoolvakanties. Daarmee is de duur van de opleiding ca. 1 jaar, maar doe je in feite een opleiding van 1,5 jaar.

De lesdagen starten om 09.30 en eindigen rond 15.30 uur. Elke lesdag bevat een deel theorie en veel praktijkoefeningen. Tussendoor zullen we gezamenlijk genieten van een heerlijke lunch en er staan de hele dag thee, water en tussendoortjes voor je klaar. De laatste dag van de opleiding is de examendag, waarin je een praktijkopdracht uitvoert die door de examinator wordt beoordeeld. Uiteraard ontvang je na je examen een diploma.

Locatie

De opleiding tot Holistisch Coach wordt gegeven bij ZoMa Opleidingen in Westervoort. ZoMa Opleidingen is goed bereikbaar met het openbaar vervoer en eigen vervoer. Er is in de nabijheid van de locatie voldoende parkeergelegenheid (gratis).

Trainers

Je krijgt les van drie trainers:

  • Sacha Zijlstra: coaching
  • Ellen Bosman: energetisch werk
  • Marjolein Berendsen: Zijnsoriëntatie

De studiebelasting voor de opleiding tot Holistisch Coach is ca. 350 uur, inclusief de lesdagen, huiswerkopdrachten en thuisstudie.

Gedurende de opleiding wordt heel veel aandacht aan de praktijk besteed. Je gaat op de lesdagen heel veel oefenen en je krijgt ook praktijkopdrachten mee om als huiswerk te doen. Hiervan schrijf je een verslag, dat beoordeeld wordt door je trainer. De laatste lesdag is de examendag en dan word je getoetst op alles wat je geleerd en geoefend hebt met een praktijkexamen. Met de feedback en beoordeling van de examinator rond je de opleiding af en ben je professioneel en gespecialiseerd Holistisch Coach.

Aanmelden Holistisch Coach

De kosten voor de opleiding tot Holistisch Coach bedragen € 2.495. Dit is inclusief 15 lesdagen (incl. examen), lesmateriaal, diploma, lunches, koffie, thee en tussendoortjes. De kosten voor de verplichte literatuur zijn niet in de opleidingsprijs inbegrepen.

  • De mogelijkheid bestaat om in 10 termijnen te betalen
  • ZoMa Opleidingen is ingeschreven in het Centraal Register voor Kort Beroeps Onderwijs (CRKBO) en de opleidingskosten zijn daarmee vrijgesteld van btw.

Op al onze opleidingen en cursussen zijn de algemene voorwaarden van toepassing. Voor alle opleidingen is ook een klachtencommissie opgesteld, waarvan de procedure is vastgelegd in een klachtenprocedure.

Bespaar €1.000 met de STAP-regeling

Je kunt bij de overheid (het UWV) jaarlijks een STAP-budget aanvragen van maximaal € 1.000 euro voor scholing en ontwikkeling. Wil jij een opleiding volgen om je verder te ontwikkelen? Dan kan je gebruik maken van de STAP-regeling.
Gezien ZoMa het NRTO-keurmerk heeft, komen alle opleidingen in aanmerking voor het STAP-budget.
Opleiding Holistisch Coach

Na de opleiding aan de slag als professioneel Holistisch Coach

Wanneer je met je door KTNO erkende diploma als Holistisch Coach gaat werken, adviseren we je om lid te worden van een branche- of beroepsvereniging. Met een lidmaatschap van de branchevereniging NIBIG voldoe je aan de verplichte klachtenregistratie van de WKKGZ-regeling en hier kun je ook je beroepsaansprakelijkheidsverzekering regelen. Deze zaken zijn verplicht als je vergoedingen vraagt voor je werk als therapeut.

Als je cliënt aanvullend verzekerd is voor de behandelingen en je wilt dat deze worden vergoed, dan kun je kiezen voor bijvoorbeeld de beroepsvereniging BATC of CAT. Om voor de vergoedingsregeling in aanmerking te komen dien je de aanvullende opleiding Medische Basiskennis of Psychosociale Basiskennis (of een combinatie hiervan) te hebben gevolgd. Dit kan bij een erkend instituut, bijvoorbeeld Con Amore of De Energieschool. We raden je aan om pas te starten met deze opleidingen als je de opleiding tot Holistisch Coach bijna hebt afgerond, vanwege de zwaarte van de studies.

Als je bent aangesloten bij een branche- of beroepsvereniging, ben je verzekerd van erkenning en registratie. Daardoor kun je ook samenwerken met bijvoorbeeld huisartsen, fysiotherapeuten of psychologen. Je werk als Holistisch Coach wordt zo nog steviger neergezet en er ontstaat tevens een mooie verbinding met de reguliere zorg.