Praktische informatie Holistisch Coach

Als je de opleiding tot Holistisch Coach wilt gaan volgen, is het verstandig om deze pagina even door te lezen. Hieronder staat namelijk praktische informatie over lesdagen, toelatingscriteria, locatie, trainers en kosten van de opleiding. Wil je meer weten, dan mag je natuurlijk altijd even contact opnemen via info@zoma-opleidingen.nl

Holistisch coachAlgemene informatie over de opleiding

De opleiding tot Holistisch Coach is op hbo+-niveau. Je krijgt les van gediplomeerde trainers, die zeer ervaren en deskundig zijn op hun vakgebied. De opleiding geldt als specialisatie van Holistisch Therapeut en je kunt deze dan ook zien als een derde leerjaar. Professionalisering en verdieping van bestaande kennis en vaardigheden staan voorop in de opleiding.

Lesdagen en tijden

De opleiding Holistisch Coach bestaat uit 15 lesdagen, inclusief één examendag. De lessen zijn eens per drie weken op maandag, met uitzondering van de schoolvakanties. Daarmee is de duur van de opleiding ca. 1 jaar, maar doe je in feite een opleiding van 1,5 jaar.

De lesdagen starten om 09.30 en eindigen rond 15.30 uur. Elke lesdag bevat een deel theorie en veel praktijkoefeningen. Tussendoor zullen we gezamenlijk genieten van een heerlijke lunch en er staan de hele dag thee, water en tussendoortjes voor je klaar. De laatste dag van de opleiding is de examendag, waarin je een praktijkopdracht uitvoert die door de examinator wordt beoordeeld. Uiteraard ontvang je na je examen een diploma.

Toetsing en examinering

Gedurende de opleiding wordt heel veel aandacht aan de praktijk besteed. Je gaat op de lesdagen heel veel oefenen en je krijgt ook praktijkopdrachten mee om als huiswerk te doen. Hiervan schrijf je een verslag, dat beoordeeld wordt door je trainer. De laatste lesdag is de examendag en dan word je getoetst op alles wat je geleerd en geoefend hebt met een praktijkexamen. Met de feedback en beoordeling van de examinator rond je de opleiding af en ben je professioneel en gespecialiseerd Holistisch Coach.

 

Aanmelden Holistisch Coach

Holistisch coach

Studiebelasting

De studiebelasting voor de opleiding is ca. 350 uur, inclusief de lesdagen, huiswerkopdrachten en thuisstudie.

Toelatingscriteria

Om de opleiding tot Holistisch Coach te volgen, gelden de volgende toelatingscriteria:

Diploma opleiding tot Holistisch Therapeut inclusief certificaat Reiki 3A Master*
Een intakegesprek met één van de trainers

*Wanneer je in de eindfase bent van de opleiding tot Holistisch Therapeut en de start van Holistisch Coach valt (kort) vóór het examen, dan mag je ook al eerder starten.

Locatie en trainers

De opleiding tot Holistisch Coach wordt gegeven bij ZoMa Opleidingen in Westervoort. Je krijgt gedurende de opleiding les van drie trainers:

Sacha Zijlstra: coaching
Ellen Bosman: energetisch werk
Marjolein Berendsen: zijnsoriëntatie

ZoMa Opleidingen is goed bereikbaar met het openbaar vervoer en de auto. Er is voldoende (gratis) parkeergelegenheid.

Kosten

De kosten voor de opleiding tot Holistisch Coach zijn € 2.495. Deze kosten zijn voor de 15 lesdagen (incl. examen), lesmateriaal, diploma, lunches, koffie, thee en tussendoortjes. De kosten voor de verplichte literatuur zijn niet inbegrepen.

De mogelijkheid bestaat om in 10 termijnen te betalen.
ZoMa Opleidingen is ingeschreven in het Centraal Register voor Kort Beroeps Onderwijs (CRKBO) en de opleidingskosten zijn daarmee vrijgesteld van btw.

Na de opleiding aan de slag als professioneel Holistisch Coach

Wanneer je met je door KTNO erkende diploma als Holistisch Coach gaat werken, adviseren we je om lid te worden van een branche- of beroepsvereniging. Met een lidmaatschap van de branchevereniging NIBIG voldoe je aan de verplichte klachtenregistratie van de WKKGZ-regeling en hier kun je ook je beroepsaansprakelijkheidsverzekering regelen. Deze zaken zijn verplicht als je vergoedingen vraagt voor je werk als therapeut.

Vergoeding voor cliënten

Als je cliënt aanvullend verzekerd is voor de behandelingen en je wilt dat deze worden vergoed, dan kun je kiezen voor bijvoorbeeld de beroepsvereniging BATC of CAT. Om voor de vergoedingsregeling in aanmerking te komen dien je de aanvullende opleiding Medische Basiskennis of Psychosociale Basiskennis (of een combinatie hiervan) te hebben gevolgd. Dit kan bij een erkend instituut, bijvoorbeeld Con Amore of De Energieschool. We raden je aan om pas te starten met deze opleidingen als je de opleiding tot Holistisch Coach bijna hebt afgerond, vanwege de zwaarte van de studies.

Holistisch coach

Erkenning en registratie

Als je bent aangesloten bij een branche- of beroepsvereniging, ben je verzekerd van erkenning en registratie. Daardoor kun je ook samenwerken met bijvoorbeeld huisartsen, fysiotherapeuten of psychologen. Je werk als Holistisch Coach wordt zo nog steviger neergezet en er ontstaat tevens een mooie verbinding met de reguliere zorg.

Studiekosten nu nog aftrekbaar

In 2022 verdwijnt het belastingvoordeel voor studiekosten. Dat betekent dat je in 2021 de kosten voor de opleiding nog als aftrekpost mag opvoeren in je aangifte inkomstenbelasting. Afhankelijk van je inkomen kun je tot 50% van de kosten van de opleiding terug krijgen. Nog meer reden om dit jaar nog met de opleiding tot Holistisch Therapeut te beginnen! Kijk op de pagina van de Belastingdienst voor meer informatie en de voorwaarden:
Aftrekposten belastingdienst

Algemene voorwaarden en klachtenprocedure

Op alle opleidingen en cursussen van ZoMa Opleidingen zijn de algemene voorwaarden van toepassing. Ook is hiervoor een klachtencommissie opgesteld, waarvan de procedure is vastgelegd in een klachtenprocedure.

Start van de opleiding

De opleiding begint op 4 oktober 2021. De lessen zijn eens per drie weken op maandag van 09.30 – 15.30 uur. Wil je je direct aanmelden voor deze opleiding? Klik dan op de knop hieronder:

Aanmelden Holistisch Coach