Praktische informatie Holistisch Coach

Als je de opleiding tot Holistisch Coach wilt gaan volgen, is het verstandig om deze pagina even door te lezen. Hieronder staat namelijk praktische informatie over lesdagen, toelatingscriteria, locatie, trainers en kosten van de opleiding. Wil je meer weten, dan mag je natuurlijk altijd even contact opnemen via info@zoma-opleidingen.nl

Holistisch coachAlgemene informatie over de opleiding

De opleiding tot Holistisch Coach is op hbo+-niveau. Je krijgt les van gediplomeerde trainers, die zeer ervaren en deskundig zijn op hun vakgebied. De opleiding geldt als specialisatie van Holistisch Therapeut en je kunt deze dan ook zien als een derde leerjaar. Professionalisering en verdieping van bestaande kennis en vaardigheden staan voorop in de opleiding.

Lesdagen en tijden

De opleiding Holistisch Coach bestaat uit 15 lesdagen, inclusief één examendag. De lessen zijn eens per drie weken op maandag, met uitzondering van de schoolvakanties. Daarmee is de duur van de opleiding ca. 1 jaar, maar doe je in feite een opleiding van 1,5 jaar.

De lesdagen starten om 09.30 en eindigen rond 15.30 uur. Elke lesdag bevat een deel theorie en veel praktijkoefeningen. Tussendoor zullen we gezamenlijk genieten van een heerlijke lunch en er staan de hele dag thee, water en tussendoortjes voor je klaar. De laatste dag van de opleiding is de examendag, waarin je een praktijkopdracht uitvoert die door de examinator wordt beoordeeld. Uiteraard ontvang je na je examen een diploma.

Toetsing en examinering

Gedurende de opleiding wordt heel veel aandacht aan de praktijk besteed. Je gaat op de lesdagen heel veel oefenen en je krijgt ook praktijkopdrachten mee om als huiswerk te doen. Hiervan schrijf je een verslag, dat beoordeeld wordt door je trainer. De laatste lesdag is de examendag en dan word je getoetst op alles wat je geleerd en geoefend hebt met een praktijkexamen. Met de feedback en beoordeling van de examinator rond je de opleiding af en ben je professioneel en gespecialiseerd Holistisch Coach.

 

Aanmelden Holistisch Coach

Holistisch coach

Studiebelasting

De studiebelasting voor de opleiding is ca. 350 uur, inclusief de lesdagen, huiswerkopdrachten en thuisstudie.

Toelatingscriteria

Om de opleiding tot Holistisch Coach te volgen, gelden de volgende toelatingscriteria:

Diploma opleiding tot Holistisch Therapeut inclusief certificaat Reiki 3A Master
Een intakegesprek met één van de trainers

Locatie en trainers

De opleiding tot Holistisch Coach wordt gegeven bij ZoMa Opleidingen in Westervoort. Je krijgt gedurende de opleiding les van drie trainers:

Sacha Zijlstra: coaching
Ellen Bosman: energetisch werk
Marjolein Berendsen: zijnsoriëntatie

ZoMa Opleidingen is goed bereikbaar met het openbaar vervoer en de auto. Er is voldoende (gratis) parkeergelegenheid.

Kosten

De kosten voor de opleiding tot Holistisch Coach zijn € 2.495. Deze kosten zijn voor de 15 lesdagen (incl. examen), lesmateriaal, diploma, lunches, koffie, thee en tussendoortjes. De kosten voor de verplichte literatuur zijn niet inbegrepen.

De mogelijkheid bestaat om in 10 termijnen te betalen.
ZoMa Opleidingen is ingeschreven in het Centraal Register voor Kort Beroeps Onderwijs (CRKBO) en de opleidingskosten zijn daarmee vrijgesteld van btw.

Holistisch coach

Tip: belastingvoordeel met de opleiding

De kosten voor de opleiding mag je als aftrekpost opvoeren in je aangifte inkomstenbelasting. Dat betekent dat je, afhankelijk van je inkomen, tot 50% van de kosten van de opleiding terug kunt krijgen.

Kijk op deze pagina voor meer informatie:

Aftrekposten belastingdienst

Algemene voorwaarden en klachtenprocedure

Op alle opleidingen en cursussen van ZoMa Opleidingen zijn de algemene voorwaarden van toepassing. Ook is hiervoor een klachtencommissie opgesteld, waarvan de procedure is vastgelegd in een klachtenprocedure.

Start van de opleiding

De opleiding begint in februari 2021. De lessen zijn eens per drie weken op maandag van 09.30 – 15.30 uur. Wil je je direct aanmelden voor deze opleiding? Klik dan op de knop hieronder:

Aanmelden Holistisch Coach