Reiki Trainer (Leerjaar 3)

De opleiding tot Reiki Trainer is een individuele opleiding van één jaar. De opleiding geldt als derde leerjaar na de opleiding tot Holistisch Therapeut. Als Reiki Trainer ben je volledig in staat om zelfstandig cursisten op te leiden in Reiki 1, 2 en 3. In dit intensieve jaar leer je diepgaande technieken om cursisten te begeleiden vanuit je essentie. Je wordt nog verder begeleid in je bewustzijnsontwikkeling en je behandelingen. Na dit jaar ben je Reiki Trainer en klaar om je eigen Reiki cursussen te gaan geven.

Reiki TrainerReiki TrainerReiki Trainer

Modules leerjaar 3

Deze module gaat over werken aan jezelf.
Je kiest een thema uit waar je mee aan de slag gaat met dat wat je nog nodig hebt om een unieke volwaardige Reiki trainer te worden.
Je mag jezelf gaan behandelen / onderzoeken met de diverse technieken en methodieken die je in de opleiding tot Holistisch Therapeut hebt geleerd. Zo kun je bijvoorbeeld met het thema vertrouwen aan de slag gaan en de verbanden zien die daar mee te maken hebben. Welke patronen spelen daarbij een rol? Zie je een verband met het innerlijk kind? Zijn er bepaalde overlevingsmechanismen of programma’s die nog in de weg zitten? Hoe werkt dat door op orgaanniveau, chakraniveau, en in de aura? Hoe zie je op holistisch niveau wat dat voor invloed heeft?
Je gaat dus gericht op zelfonderzoek uit om belemmeringen, die er nog zitten, te transformeren.
Ook krijg je in deze module een thema. Deze wordt voor je gekozen en je krijgt handvatten hoe je deze mag gaan inzetten. Dit betekent dat je intensief met jezelf aan de slag gaat, erop gericht om de Reiki Trainer te worden die jouw authentieke Zelf vertegenwoordigt.
Je schrijft tijdens dit onderdeel wat je bent tegengekomen in jezelf en wat je daarvan hebt geleerd.

Je gaat je in deze module de Reiki principes helemaal eigen maken.
Hierbij doe je ook je eigen zelfonderzoek.
Hoe maak jij jouw Reiki principes helemaal eigen, zodanig dat je deze ook kunt overbrengen op je potentiële cursisten?
Hoe breng jij de Reiki principes tot leven?
Je beschrijft wat je bent tegengekomen in jezelf en wat je daarvan hebt geleerd.

Je gaat aan de slag met anderen. Dit heb je natuurlijk ook al geleerd in de opleiding tot Holistisch Therapeut, maar nu ga je een stap verder.
Je gaat met cliënten aan de slag die een Reiki 1-certificaat hebben. Je helpt ze om zich in hun eigen kracht te brengen. Je behandelt drie keer drie cliënten.
De begeleiding die je biedt, is gedeeltelijk te vergelijken met de begeleiding van de individuen in een groep Reiki-cursisten.
Je brengt hierbij je cliënten volledig in hun kracht en op die manier maak je meer gebruik van coaching dan van therapie.
Je maakt verslagen van de behandelingen, waarbij je echt de diepte in gaat. Wat zijn de spiegels voor jou? Waar zie je je eigen uitdagingen en belemmeringen? Waar sta je in je groeiproces en je bewustzijnsontwikkelingsproces?
Kortom, een module met veel zelfreflectie, waarbij je ook veel meegeeft aan je cliënten.

Je kiest drie gecertificeerde Reiki Masters uit, die jou een behandeling geven en waarbij je minimaal één verdiepingsdag of open avond volgt.
Je observeert hoe de Reiki Masters een behandeling geven en let op hoe een open avond / verdiepingsdag wordt verzorgd.
Je schrijft hier een reflectieverslag over. Je beantwoordt daarin onder andere de volgende vragen: hoe ervaar je de verdiepingsdag / open avond? Hoe speelt een Reiki Master in op groepsdynamiek? Wat spreekt je aan en wat spreekt je minder aan? Je geeft daarbij aan wat er bij jou werd aangeraakt. Welke spiegel laat de Reiki Master jou zien?

Wat heb jij nog nodig om jou tot een authentieke volwaardige Reiki trainer te maken? Deze module is daarmee compleet op maat. Natuurlijk zijn er vaardigheden die je nodig hebt, maar het gaat er in essentie om, dat jij helemaal jezelf kunt zijn en dat met bepaalde vaardigheden nog meer kunt versterken.
Het is in deze module niet de opzet dat je ‘kunstjes’ leert, waarbij je vervolgens niet meer bij jezelf blijft. Authenticiteit blijft de rode draad.

Je gaat je kennis nog meer uitbreiden ter voorbereiding op module 7.
Welke verdieping zoek je nog in Reiki?
Wil je je meer verdiepen / specialiseren in de Japanse Reiki technieken of ga je kijken welke Westerse Reiki technieken je aanspreken en hierover kennis vergaren?
Kortom, een zoektocht waarbij je jouw Reiki basis nog verder verstevigt en uitbreidt.
Wij begeleiden je daar waar je interessegebied ligt.

Je gaat zelf een Reiki 1 cursus ontwikkelen.
Je mag in deze module veel naslagwerk en literatuur gebruiken en onderzoeken, wat je in de Reiki 1 cursus naar voren wilt laten komen, naast de vaststaande onderdelen.
Je maakt hierbij gebruik van de kennis die je hebt opgedaan in module 5.
Vragen als: wat ga je vertellen? Wat is essentieel om over te brengen? Welke oefeningen ga je doen? Wat is je opzet? Welke tijdsindeling? Wat is het doel van de dag? Welke verwachtingen heb je?
Deze module voer je dus veelal thuis uit en je stuurt het resultaat per e-mail aan je trainer. Uiteraard krijg je hier feedback op en gaan we kijken, waarin we jouw authenticiteit nog meer naar voren kunnen laten komen in de Reiki 1 cursus.

Je gaat oefenen met het overdragen van kennis.
Je hebt een oefenochtend met mede Reiki Trainers. Hierbij mogen jullie ieder ongeveer 30 minuten een workshop verzorgen voor elkaar. Dit ontwikkel je zelf en mag je dan ook zelf uitvoeren.
Het is de bedoeling dat je kort wat uitlegt en dus ook iets doet met de groep, bijvoorbeeld een visualisatie, een oefening met klankschalen of een meditatie etc. We geven elkaar daarop feedback.
Je leert ontzettend veel van elkaar en krijgt inspiratie door te zien hoe mede Reiki Trainers het doen.
Je maakt gebruik van je intuïtie, je let daarbij ook op de groepsdynamiek. Je krijgt hierna feedback en tips om mee te nemen in het vervolgtraject.
NB. Mocht blijken dat één oefenochtend niet voldoende is en er meer begeleiding op dit onderdeel nodig is, dan is dat in te passen.

Je leert in deze module alle inwijdingen.
Hieronder valt ook de Reiki 3B dag, waarbij je alle Reiki-inwijdingen leert (van Reiki 1, 2 en 3A) en waarbij je op je trainer en mede Reiki Trainers van de opleiding mag oefenen. Daarmee is de cirkel weer rond.
Na de Reiki 3B dag kijken we wat je nog nodig hebt om de inwijdingen helemaal goed uit te kunnen voeren vanuit jouw authentieke Zijn.

Jij gaat de Reiki 1 cursus geven, waarbij de mastertrainer aanwezig is.
Je krijgt waar nodig feedback / coaching om de puntjes op de i te zetten en alle technieken en vaardigheden te verfijnen.
Je nodigt zelf twee cursisten uit die bij jou de Reiki 1 cursus gaan volgen.
Deze Reiki 1 cursus geef je op locatie bij ZoMa opleidingen. ZoMa opleidingen verzorgt deze dag de lunch.
De opbrengsten van deze dag zijn uiteraard voor jou.
Na deze dag volgt er meestal nog één sessie en daarmee is de opleiding afgerond en hopen wij dat je heel veel mensen mag inwijden en bij zich Zelf mag brengen!

Verplichte literatuur

De basis van de verplichte literatuur bestaat uit alle studieboeken uit leerjaar 1 en leerjaar 2 van de opleiding tot Holistisch Therapeut.

Aanbevolen literatuur

Nelstein – Reiki bij Dieren
Arien Luijerink – Reiki Groeiboekje
Het oorspronkelijk Reiki handboek – Dr. Mikao Usui & F.A. Petter
Adelheid van Driel en Wanda Bijster – Kiki tovert met Reiki
Richard Ellis – Reiki

Verder ben je vrij om elk voor jou interessant studieboek aan je literatuurlijst toe te voegen.

Overige verplichte literatuur

Diana Stein – De Kern van Reiki
Diana Stein – De kern van Reiki Handboek
Walter Lubeck – De mooiste Reiki technieken

Wat heb je geleerd in de opleiding tot Reiki Trainer?

Je bent een volwaardige authentieke Reiki Trainer.
Je bent in staat vanuit jouw authentieke zijn, vol vanuit passie, dankbaarheid en licht, een complete Reiki 1 cursus te geven.
Je hebt de (vakinhoudelijke) kennis en vaardigheden in huis om ook de vervolgcursussen na Reiki 1 te kunnen geven.
Je bent verder gegroeid in je bewustzijnsontwikkeling en neemt dit overal waar je gaat met je mee.
Je bent in staat om je trainingen vanuit liefde en licht te geven.
Je intuïtieve vermogens zijn zo sterk toegenomen dat je feilloos kunt inspelen op wat cursisten, cliënten of andere mensen in je omgeving nodig hebben, zonder daarin je zelf te verliezen of tekort te doen.

Reiki Trainer

Marleen
‘ZoMa Opleidingen is voor mij een geweldig opleidingsinstituut. Zij hebben een mooi aanbod van online cursussen, de Reiki 1 en 2 cursus op locatie, de opleiding tot Holistisch Therapeut en vervolgopleidingen hierop. ZoMa voelt voor mij als een warm bad. Zo dankbaar dat ZoMa op mijn pad is gekomen.’
lees meer