slider

Reiki Trainer worden? Praktische informatie / Kosten

Hier vindt je informatie over opleidingsdagen, examinering, toelatingscriteria, locatie en kosten.
slider
Erkende 1-jarige Opleiding

Afgestudeerde Reiki Trainers kunnen lid worden van bijvoorbeeld de beroepsvereniging BATC, nadat zij ook de module Medische Basiskennis hebben gedaan. (Bij voorkeur met CPION erkenning). Deze kan bijvoorbeeld bij de BiVT worden gevolgd. Hun cliënten kunnen dan, mits ze de juiste polis hebben, de cursussen van de Reiki Trainers vergoed krijgen door hun zorgverzekeraar.

Bovendien staat ZoMa Opleidingen ingeschreven in het Centraal Register voor Kort Beroeps Onderwijs (CRKBO), een register ingesteld door de overheid, en is op grond daarvan vrijgesteld van BTW.

Opleidingsdagen

De opleiding tot Reiki trainer duurt gemiddeld 1 jaar. Dit bestaat uit 5 individuele sessies (1 sessie duurt 45 minuten), de volledige inwijdingsdag, een oefenochtend met mede Reiki-trainerstudenten en de Reiki 1 cursus samen geven. De 2 trainingsdagen zijn van 9.30 uur tot 16.00 uur. De oefenochtend is van 9.00 uur tot ongeveer 12.00 uur. De individuele sessies plannen we samen in gedurende het jaar. Wij samen bepalen de tijd die tussen de sessies zit. Gemiddeld wordt 1 keer per maand / 2 maanden aangehouden.

Toetsing / Examinering

Tussendoor is er voldoende begeleiding per mail om aan de afronding te komen van de opleiding tot Reiki Trainer, en dat is een Reiki 1 cursus samen geven. Dit kun je tevens beschouwen als de eindtoets.

Studiebelasting

Gemiddeld zul je 250 studiebelastinguren hebben per jaar, naast de dagen bij mij in de praktijk.

Wanneer gaat de eerstvolgende opleiding van start?

Je kunt ieder moment met de opleiding starten, omdat de opleiding individueel is gericht. Je kan naast de opleiding nog bijscholingsdagen volgen in Reiki om zo je toch nog te verdiepen in Reiki. Gemiddeld duurt de opleiding 1 jaar, maar voor jouw specifieke situatie kan het beter zijn om het in een langere of kortere tijd te doen. Dit is allemaal flexibel in te passen.

Wat zijn de toelatingscriteria?

De toelatingscriteria zijn als volgt:

  • Een afgeronde opleiding tot Holistisch therapeut
  • Een behaald Reiki 3A Master certificaat
  • een toelatingsgesprek / intakegesprek met Marjolein Berendsen of Lineke de Ruiter
Locaties

De opleiding vindt plaats bij ZoMa Opleidingen in Westervoort, Amersfoort of Zwolle. De locaties zijn goed te bereiken en er zijn voldoende parkeerplekken aanwezig.

Kosten

De 1-jarige opleiding tot Reiki trainer kost: 1750 euro. Dit is inclusief de volledige inwijdingsdag, de benodigde individuele sessies (5) én alle begeleiding per mail/Skype, een oefenochtend met mede Reiki-trainerstudenten en het geven van een Reiki 1 cursus samen. Daarnaast zitten alle standaard elementen erin, te weten: lunch, drinken, versnaperingen de hele dag door (bij inwijdingsdag en Reiki 1 cursus), inclusief lesmateriaal, erkend certificaat voor je Reiki 3B.

*De mogelijk bestaat om in 10 termijnen te betalen.
** De opleidingskosten zijn vrijgesteld van BTW, dit omdat ZoMa Opleidingen is geregistreerd bij de CRKBO

Algemene voorwaarden en Klachtencommissie

Op de opleiding Holistisch Therapeut en Reiki Trainer zijn de algemene voorwaarden van toepassing. Voor beide opleidingen is ook een klachtencommissie opgesteld, waarvan de procedure is vastgelegd in een klachtenprocedure.

 

This is Sliced Diazo Plone Theme