Praktische informatie opleiding Reiki Trainer

Voor je je inschrijft voor de opleiding Reiki Trainer, is het verstandig om deze pagina door te lezen. Hieronder vind je praktische informatie over lesdagen, examinering, toelatingscriteria, locatie en kosten van de opleiding.

Erkende opleiding

De opleiding tot Reiki Trainer is op hbo-niveau en is erkend door KTNO. Als je je na je afstuderen als Reiki Trainer aan wilt sluiten bij een beroepsvereniging als bijvoorbeeld BATC, dien je aanvullend de module Medische Basiskennis te halen. De module Medische Basiskennis kun je volgen bij verschillende onderwijsinstituten in heel Nederland.

ZoMa Opleidingen staat ingeschreven in het Centraal Register voor Kort Beroeps Onderwijs (CRKBO) en is op grond daarvan vrijgesteld van BTW.

Lesdagen en tijden

Omdat de opleiding tot Reiki Trainer een individuele opleiding is, verschilt de totale duur per student. Gemiddeld duurt de opleiding ca. één jaar.

De opleiding bestaat uit vijf individuele sessies van 45 minuten met je eigen trainer, de modules (zelfstudie), de volledige inwijdingsdag, een oefenochtend met andere Reiki Trainer-studenten en de Reiki 1 cursus. Dit laatste geldt als je praktijkexamen.

De inwijdingsdag duurt van 09.30 uur tot 16.00 uur en de oefenochtend is van 09.00 uur tot ongeveer 12.00 uur. De individuele sessies worden gedurende het jaar in overleg met je trainer ingepland. Samen met je trainer bepaal je de tijd die je nodig hebt tussen de verschillende sessies door en de tijd die je nodig hebt voor de modules, die je zelfstandig afwerkt.

Toetsing en examinering

Gedurende de opleiding krijg je opdrachten mee, die op maat voor jou gemaakt zijn. Aan de hand van de individuele sessies wordt bepaald wat jij nodig hebt om te groeien als Reiki Trainer en de opdrachten zijn daarop gebaseerd.

Het examen bestaat uit het geven van een volledige Reiki 1 cursus. Je organiseert en begeleidt de dag als volwaardig Reiki Trainer. Met de feedback en beoordeling van je trainer kom je tot de afronding van de opleiding tot Reiki Trainer

Studiebelasting

De studiebelasting voor de opleiding is ca. 250 uur, naast de trainingsdagen, de inwijdingsdag, de Reiki 1 cursus en de sessies met je trainer.

ZoMa training Reiki

Toelatingscriteria

Om de opleiding tot Reiki Trainer te volgen, gelden de volgende toelatingscriteria:

Diploma opleiding tot Holistisch Therapeut
Certificaat Reiki 3A Master
Een toelatingsgesprek / intakegesprek met één van de trainers

Locatie

Je kunt de opleiding volgen bij ZoMa Opleidingen in Westervoort of in Den Haag (Voorburg). De trainers op locatie Westervoort zijn Margriet Homma, Charissa Kruisenga, Eveline Wentzel, Marlene Spoorenberg, Saskia Smeding, Lusette Quirindongo en Ellen van den Bergh en in Den Haag traint Eveline Wentzel.

ZoMa Opleidingen is op beide locaties goed bereikbaar met het openbaar vervoer en de auto. Er is voldoende (gratis) parkeergelegenheid.

Op de pagina trainers vind je meer informatie over de trainers.

Kosten

De kosten voor de opleiding zijn € 1.875. Dit is inclusief de inwijdingsdag, de trainingsdag met medestudenten, individuele begeleidingssessies, de Reiki 1 cursus, toetsen en examens, al het lesmateriaal, erkend diploma voor Reiki Trainer en lunches, koffie, thee, versnaperingen  op de inwijdingsdag, trainingsdag en Reiki 1 cursus. De kosten voor de verplichte literatuur zijn niet inbegrepen.

De mogelijkheid bestaat om in 10 termijnen te betalen.
De opleidingskosten zijn vrijgesteld van btw, omdat ZoMa Opleidingen is geregistreerd bij de CRKBO.

Tip: belastingvoordeel met de opleiding

De kosten voor de opleiding mag je als aftrekpost opvoeren in je aangifte inkomstenbelasting. Dat betekent dat je, afhankelijk van je inkomen, tot 50% van de kosten van de opleiding terug kunt krijgen.

Kijk op deze pagina voor meer informatie:

Aftrekposten belastingdienst

Algemene voorwaarden en klachtenprocedure

Op de opleiding Holistisch Therapeut en Reiki Trainer zijn de algemene voorwaarden van toepassing. Voor beide opleidingen is ook een klachtencommissie opgesteld, waarvan de procedure is vastgelegd in een klachtenprocedure.

Start van de opleiding

Omdat de opleiding individueel is, kun je starten zodra je er aan toe bent. Samen met je trainer plan je de sessies in. Wil je je direct aanmelden voor de opleiding Reiki Trainer, klik dan hier:

Aanmelden Reiki Trainer