Praktische informatie opleiding Reiki Trainer

Voor je je inschrijft voor de opleiding Reiki Trainer, is het verstandig om deze pagina door te lezen. Hieronder vind je praktische informatie over lesdagen, examinering, toelatingscriteria, locatie en kosten van de opleiding.

Reiki Trainer

Erkende opleiding

De opleiding tot Reiki Trainer is op hbo-niveau en is erkend door KTNO. Als je je na je afstuderen als Reiki Trainer aan wilt sluiten bij een beroepsvereniging als bijvoorbeeld BATC, dien je aanvullend de module Medische Basiskennis te halen. De module Medische Basiskennis kun je volgen bij verschillende onderwijsinstituten in heel Nederland.

ZoMa Opleidingen staat ingeschreven in het Centraal Register voor Kort Beroeps Onderwijs (CRKBO) en is op grond daarvan vrijgesteld van btw.

Lesdagen en tijden

Omdat de opleiding tot Reiki Trainer een individuele opleiding is, verschilt de totale duur per student. Gemiddeld duurt de opleiding ca. één jaar.

De opleiding bestaat uit vijf individuele sessies van 45 minuten met je eigen trainer, de modules (zelfstudie), de volledige inwijdingsdag, een oefenochtend met andere Reiki Trainer-studenten en de Reiki 1 cursus. Dit laatste geldt als je praktijkexamen.

De inwijdingsdag duurt van 09.30 uur tot 16.00 uur en de oefenochtend is van 09.00 uur tot ongeveer 12.00 uur. De individuele sessies worden gedurende het jaar in overleg met je trainer ingepland. Samen met je trainer bepaal je de tijd die je nodig hebt tussen de verschillende sessies door en de tijd die je nodig hebt voor de modules, die je zelfstandig afwerkt.

Reiki Trainer

Toetsing en examinering

Gedurende de opleiding krijg je opdrachten mee, die op maat voor jou gemaakt zijn. Aan de hand van de individuele sessies wordt bepaald wat jij nodig hebt om te groeien als Reiki Trainer en de opdrachten zijn daarop gebaseerd.

Het examen bestaat uit het geven van een volledige Reiki 1 cursus. Je organiseert en begeleidt de dag als volwaardig Reiki Trainer. Met de feedback en beoordeling van je trainer kom je tot de afronding van de opleiding tot Reiki Trainer.

Aanmelden Reiki Trainer

Studiebelasting

De studiebelasting voor de opleiding is ca. 250 uur, naast de trainingsdagen, de inwijdingsdag, de Reiki 1 cursus en de sessies met je trainer.

Toelatingscriteria

Om de opleiding tot Reiki Trainer te volgen, gelden de volgende toelatingscriteria:

Diploma opleiding tot Holistisch Therapeut
Certificaat Reiki 3A Master
Een toelatingsgesprek / intakegesprek met één van de trainers

Nadja Alberto
‘Verrijking, liefde en thuiskomen zijn de woorden die in mij opkomen. Ik ben intens gelukkig dat ik hier mijn opleiding gestart ben. Deze opleiding laat mij groeien en steeds meer in mijn kracht staan. Ik hoop nog jaren verbonden te zijn met ZoMa Opleidingen.’
lees meer

Na de opleiding aan de slag als Reiki Trainer

Als je het door KTNO erkende diploma voor Reiki Trainer hebt behaald en je gaat ook als Reiki Trainer werken, raden we je aan om je aan te sluiten bij een branche- of beroepsvereniging. Als lid van branchevereniging NIBIG voldoe je aan de verplichte klachtenregistratie van de WKKGZ-regeling en kun je tevens je beroepsaansprakelijkheidsverzekering afsluiten. Dit zijn basiseisen als je vergoedingen vraagt voor je werk als Reiki Trainer of therapeut.

Vergoeding voor behandelingen

Is je cliënt aanvullend verzekerd en wil je dat deze worden vergoed, dan kun je lid worden van bijvoorbeeld de beroepsvereniging BATC of CAT. Om voor de vergoedingsregeling in aanmerking te komen is de aanvullende opleiding Medische Basiskennis of Psychosociale Basiskennis (of een combinatie hiervan) een vereiste. Je kunt dit doen bij een erkend instituut als Con Amore of De Energieschool. We raden je aan om pas te starten met deze aanvullende opleiding als je de opleiding tot Reiki Trainer (bijna) hebt afgerond, omdat de studies zwaar kunnen zijn.

Reiki Trainer

Erkenning en registratie

Als je eenmaal bent aangesloten bij een branche- of beroepsvereniging, ben je verzekerd van erkenning en registratie. Hiermee kun je er ook voor kiezen om samen te werken met bijvoorbeeld huisartsen, fysiotherapeuten of psychologen. Je werk als Reiki Trainer krijgt zo een nog steviger fundament en ook ontstaat er een mooie verbinding met de reguliere zorg.

STAP-budget

Eind 2021 verdween het belastingvoordeel voor studiekosten. Gelukkig is er vanaf 1 maart de mogelijkheid om toch een deel van de opleiding vergoed te krijgen: de STAP-regeling gaat dan van start. Omdat ZoMa Opleidingen een door het UWV erkend scholingsinstituut is, betekent dit dat onze opleidingen en cursussen in aanmerking komen voor de nieuwe STAP-regeling.

Kies je ervoor om een opleiding of cursus bij ZoMa Opleidingen te gaan volgen? Dan kun je per 1 maart 2022 het STAP-budget aanvragen. Je ontvangt dan een tegemoetkoming van maximaal € 1000 per jaar. Hier vind je informatie over de regeling: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/leven-lang-ontwikkelen/leven-lang-ontwikkelen-financiele-regelingen/stap-budget

Zodra er meer duidelijkheid is over de aanvraagprocedure, informeren we je graag verder.

Andere mogelijkheden

Om een opleiding vergoed te krijgen, zijn er naast de STAP-regeling ook nog andere mogelijkheden:

  • Je werkgever kan je opleiding (deels) vergoeden. Ga daarom eens in gesprek om te bekijken wat de mogelijkheden zijn!
  • Via UWV voor uitkeringsgerechtigden bestaat tevens de mogelijkheid om vergoeding te krijgen. Neem hiervoor contact op met je jobcoach.

 

Wil je alvast meer weten over onze opleidingen, en bijvoorbeeld een informatiemoment over de opleiding volgen, of wil je door ons team op de hoogte worden gesteld zodra de STAP -regeling van kracht is?  Mail dan je gegevens naar info@zoma-opleidingen.nl

Reiki Trainer

Locatie

Je kunt de opleiding volgen bij ZoMa Opleidingen in Westervoort (bij Arnhem) of in Moerkapelle (bij Gouda/Den Haag/Rotterdam). Op beide locaties word je in de opleiding begeleid door een ervaren en deskundige trainer. Op de pagina trainers vind je meer informatie over de trainers.

ZoMa Opleidingen is op beide locaties goed bereikbaar met het openbaar vervoer en de auto. Er is voldoende (gratis) parkeergelegenheid.

Kosten

De kosten voor de opleiding zijn € 1.995. Dit is inclusief de inwijdingsdag, de trainingsdag met medestudenten, individuele begeleidingssessies, de Reiki 1 cursus, toetsen en examens, al het lesmateriaal, erkend diploma voor Reiki Trainer en lunches, koffie, thee, versnaperingen  op de inwijdingsdag, trainingsdag en Reiki 1 cursus. De kosten voor de verplichte literatuur zijn niet inbegrepen.

De mogelijkheid bestaat om in 10 termijnen te betalen.
De opleidingskosten zijn vrijgesteld van btw, omdat ZoMa Opleidingen is geregistreerd bij de CRKBO.

Reiki Trainer

Start van de opleiding

Omdat de opleiding individueel is, kun je starten zodra je er aan toe bent. Samen met je trainer plan je de sessies in. Wil je je direct aanmelden voor de opleiding Reiki Trainer, klik dan hier:

Aanmelden Reiki Trainer

Algemene voorwaarden en klachtenprocedure

Op al onze opleidingen en cursussen zijn de algemene voorwaarden van toepassing. Voor alle opleidingen is ook een klachtencommissie opgesteld, waarvan de procedure is vastgelegd in een klachtenprocedure.