Wat is een orakel? Veel mensen denken bij een orakel aan een soort van waarzeggerij. Ze zien een persoon voor zich die de toekomst voorspelt, met behulp van een glazen of kristallen bol, en mysterieuze antwoorden geeft op levensvragen. Deze percepties wijzen op de ware aard en de oorsprong van orakels. Orakels zijn er namelijk al eeuwenlang. Ze hebben in elke cultuur over de gehele wereld in menselijke vorm bestaan.

Wat is een orakel?

Veel orakels worden in onze huidige samenleving nog steeds opgemerkt. Denk maar eens aan het orakel van Delhi in Griekenland, één van de beroemdste orakels. Of wat dacht je van het orakel van Tibet, of de orakels van het oude Egypte. Er zijn talloze voorbeelden te noemen. Een orakel is iemand die voorspellingen kan doen en weet hoe te communiceren met dieren, planten en de natuur. Een orakel weet van nature hoe hij of zij helende energie moet aanbieden en hoe deze energie in zijn of haar leven toegepast kan worden.

Wil je ook positief leven door je hooggevoeligheid te gebruiken vanuit je diepste wezen? Volg dan de online cursus Hooggevoeligheid als Kracht. In deze cursus leer je alles over hsp, de eigenschappen én de wijze waarop je hier optimaal gebruik van kunt maken voor een positief, gezond en gelukkig leven. Vanuit je eigen kracht!

Communicatie via een orakel

Ook weet een orakel hoe er tussen verschillende werelden en dimensies gereisd moet worden om verschillende soorten wijsheden te verzamelen. Daarnaast kan een orakel met wezens of gidsen communiceren uit de spirituele wereld, en kan hij of zij berichten, tekens, geluiden en symbolen terugbrengen naar deze wereld.

Orakel

Een orakel luistert naar de stem van zijn of haar eigen hart om vanuit hier een voorbeeld te zijn, of om anderen te helpen om zich opnieuw te verbinden met de wijsheid van hun eigen hart.

Het gebruik van orakelkaarten

Je hoeft geen orakel te bezoeken om contact te kunnen maken met je innerlijke bron. Je kunt ook gebruik maken van orakelkaarten. Orakelkaarten kunnen je antwoord geven op een specifiek probleem of een vraag waar je mee zit. Orakelkaarten kunnen niet de toekomst voorspellen. Wat ze wel doen is je wijsheid geven. Deze wijsheden komen uit het universum en kunnen je helpen om bepaalde antwoorden op levensvragen helder te krijgen. Je kunt orakelkaarten op verschillende manieren gebruiken en lezen. De meeste sets van orakelkaarten hebben een boekje waarin duidelijk uitleg wordt gegeven. Je kunt de kaarten intuïtief gebruiken of de betekenis van de kaart opzoeken in de handleiding. Wanneer je gebruik maakt van je intuïtie, blijf je er dan wel bewust van dat de basisbetekenissen hetzelfde blijven. Een negatieve kaart kan dus niet zomaar positief worden.

Het trekken van een negatieve orakelkaart

Het kan dus voorkomen dat je een negatieve kaart trekt. Dit betekent echter niet altijd dat de boodschap negatief geïnterpreteerd moet worden. Ook al is de kaart negatief, je kunt hier altijd een positieve boodschap uithalen. Denk dus goed na over hoe je een vraag stelt en kijk goed naar de betekenis van de boodschap op de kaart. Hoe kun je dit interpreteren? De kaart geeft vaak een onderliggende betekenis mee.

Orakel

Binnen ZoMa opleidingen wordt ook veel gewerkt met inzichtkaarten, waaronder orakelkaarten. Bijvoorbeeld tijdens de opleiding tot Holistisch Therapeut. De kaarten zorgen voor inzicht tijdens de lessen, maar je leert ook hoe je de kaarten kunt gebruiken wanneer je als Holistisch Therapeut cliënten behandelt.