ZoMa trainers

Onze liefdevolle, ervaren en deskundige trainers stellen zich graag aan je voor!

Margriet Homma

Margriet Homma

Leven vanuit je Zijn, je essentie. Het is Margriet’s missie om iedereen die hiernaar verlangt te ondersteunen in dit proces, wat we ook wel “thuiskomen bij jezelf” noemen. Hiervoor hoef je niet op zoek naar iets of iemand. Je bent al heel en compleet, je hoeft enkel contact te maken met je ZIJN om dit te ervaren.

Vanaf jongs af aan is Margriet geïnteresseerd in de zin van het leven en de werking van energie bij mensen en dieren. Ze begreep dat het belangrijk is om te luisteren naar en te vertrouwen op haar intuïtieve vermogens. Deze is ze verder gaan ontwikkelen sinds de opleiding tot Holistisch Therapeut. Vanaf dat moment vielen “puzzelstukjes” in elkaar en is ze echt gaan ervaren wat leven vanuit “de flow” is. Daarvoor is bewustzijn zo belangrijk. Wanneer dit er is, kun je je leven voor een groot deel creëren zoals jij dat wenst. Margriet geniet van het uitdragen van dit creatieproces. Ze ervaart dat mensen kracht en zelfvertrouwen krijgen door oude pijn en patronen los te laten en zich gaan focussen op hun hartenwensen. Dit doet ze met bezieling, energie en humor. Ze woont in Arnhem en is moeder van 2 dochters, Mila Roxy en Nine.

Achtergrond
Margriet werkt al geruime tijd als Holistisch Therapeut en Reiki Trainer in haar praktijk YunaCare. Tevens heeft ze ruim 10 jaar werkervaring in een psychiatrische kliniek, zowel klinisch als ambulant. Daar was ze oprichtster van een holistische deeltijdafdeling, welke ze 5 jaar heeft geleid. Ze werkt als trainer bij ZoMa voor de opleidingen tot Holistisch Therapeut en Reiki Trainer. Ze is gestart in Amersfoort en sinds de opening van het pand aan de Sonnedach in Westervoort. Daarnaast heeft ze een leidende rol binnen ZoMa-Community, een platform van therapeuten vóór therapeuten. Recent heeft ze een set intuïtieve coachkaarten ontworpen en uitgebracht, genaamd Leven vanuit je Zijn.

Margriet traint op de maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag. Zij is hoofdtrainer van de trainers.

Ellen van den Bergh

Ellen van den Bergh

Nadat Ellen de opleiding tot Holistisch Therapeut en Reiki Trainer heeft afgerond, is ze haar eigen praktijk begonnen aan huis. Praktijk Elluna, een praktijk voor coaching, ondersteuning en lichaamsgerichte therapie voor zowel volwassenen, jongeren als kinderen. Daarnaast werkt ze als trainer bij ZoMa Opleidingen.

Ellen heeft ruim 13 jaar werk ervaring in de (jeugd) psychiatrie, ze is werkzaam op een klinische observatie/diagnostiek afdeling en begeleidt mensen op een open en gesloten afdeling. Ook geeft ze therapie en modules aan jongeren op de dagbehandeling. Ellen heeft 15 jaar geleden SPH gestudeerd aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen en vier jaar geleden een post HBO opleiding tot Gordon communicatie trainer gedaan licentie ‘effectief communiceren met kinderen’. Daardoor is ze gecertificeerd als communicatietrainer.

Ellen werkt graag met mensen en haar passie is om iemand weer in zijn of haar kracht te zetten zodat iemand weer vertrouwen heeft in zichzelf en zijn of haar kunnen. Dit doet zij in haar eigen praktijk Elluna, en als gepassioneerd trainer bij ZoMa Opleidingen.

Ellen is trainer op de maandag.

Saskia Smeding

Saskia Smeding

Thuiskomen. Zo heeft Saskia zelf de opleiding tot Holistisch Therapeut beleefd. Saskia heeft een passie om mensen te laten leven vanuit hun essentie. Vanuit wie ze in werkelijkheid zijn. In haar eigen praktijk Essensa is zij werkzaam als Holistisch therapeut, coach, Reiki Master en Trainer. Ze geeft individuele behandelingen en coaching geeft, Reiki cursussen, reïntegratie- en outplacementtrajecten vanuit bedrijven. Ook is zij één van de liefdevolle en ervaren trainers van ZoMa Opleidingen.

Saskia heeft al honderden mensen mogen begeleiden en opleiden in haar succesvolle praktijk. Werk dat haar keer op keer ontzettend dankbaar maakt en veel energie geeft.

Zwolle is haar woonplaats met haar man en hun twee prachtige dochtertjes. Na de geboorte van hun tweede dochter merkte ze dat ze niet meer blij werd van haar werk. Dat was het moment waarop haar zoektocht naar wie zij in werkelijkheid is een vogelvlucht nam. Na haar jarenlange ervaring met Reiki, vond ze in de opleiding tot Holistisch Therapeut het vervolg van haar bewustzijnsontwikkeling. Tijdens de opleiding vielen bij Saskia veel zaken op hun plek. Het gaf haar de kennis en het vertrouwen om haar eigen praktijk te starten.

Achtergrond
Ze heeft een Internationale masterstudie in Leisure & Tourism afgerond en was daarnaast werkzaam als Tutor. Als een soort van tweede natuur begeleidde ze studenten in hun kennisverwerving en persoonlijke ontwikkeling. Na haar afstuderen werkte Saskia jarenlang met veel plezier in de sportwereld als Accountmanager, Product- en Beleidsontwikkelaar. Tevens stuurde ze het landelijk team van Accountmanagers aan en was ze actief als Marketing coördinator. Inmiddels is zij alweer geruime tijd met veel passie trainer bij ZoMa Opleidingen.

Saskia is trainer op de woensdag en donderdag en kijkt er ontzettend naar uit om jou te begeleiden op jouw pad. Je liefdevol in je kracht te zetten vanuit rust en vertrouwen!

Charissa Kruisenga

Charissa Kruisenga

Charissa Kruisenga wist een groot deel van haar leven al dat ze ‘anders’ was dan anderen. Maar ze kon haar vinger er niet opleggen. Ze kon nooit tegen drukte, hoorde niet ergens ‘bij’ en is enorm gevoelig. Hier had ze verder nooit wat mee gedaan en ze is na het afronden van de middelbare school gaan werken op verschillende sportscholen als instructrice van verschillende groepslessen.

Op haar 19de had ze besloten om als hotel-entertainer en entertainment-manager te gaan werken in verschillende landen als Egypte, Turkije, Tunesië, Spanje en Marokko. Dit was een geweldige tijd voor haar, maar ook één waarin ze elke dag een masker opzette en 60 uur per week aan het werk was. Op het moment dat ze thuis kwam, was ze dan ook volledig de weg kwijt, en had zoveel vragen: wie ben ik? Wat wil ik? Wat past bij mij? Wie is Charissa? Via-via kwam ze terecht bij de opleiding tot Touch of Matrix therapeut, gevolgd door de opleiding Holistisch Therapeut en Reiki trainer bij ZoMa. Een nieuwe wereld ging voor haar open, een wereld die bij haar past. Een wereld van bewustwording en herkenning. Ze kwam erachter dat ze hsp is, en alles viel op zijn plek. Ze opende haar praktijk Live4fit, waarin ze heel wat mensen heeft mogen begeleiden met een nieuw levenspad en bewustwording. Charissa vindt het, het mooiste om andere mensen te healen, weer in hun kracht te zetten en weer te vertrouwen aan zichzelf en aan het leven. De liefde die ze voelt stromen in dit vak is het mooiste cadeau. Dit cadeau geeft ze vanuit haar hart aan de studenten bij ZoMa Opleidingen door.

Charissa traint groepen op de dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag.

Eveline Wentzel

Eveline Wentzel

Eveline Wentzel is trainer in zowel Den Haag (Voorburg) als in Westervoort. Eveline is een ervaren trainer en een gevoelsmens. Ze staat stevig met beide benen op de grond.

Eveline is 38 lentes jong en woont in Den Haag samen met haar man Casper en haar prachtige dochters Juliette (6) en Noor (3).
Nadat ze samen met Marjolein in 2003 kort heeft samengewoond in hun Haagse studentenappartement, zijn hun wegen een aantal jaren geleden weer samengekomen. Eveline heeft de opleiding tot Holistisch Therapeut en Reiki Trainer afgerond en is vervolgens als trainer voor ZoMa Opleidingen aan de slag gegaan. Met heel veel energie en plezier en begeleidt onze studenten vanuit haar hart op hun mooie reis!

Eveline traint in Westervoort op de vrijdag en in Den Haag op maandag, dinsdag en donderdag.

Marlene Spoorenberg

Marlene Spoorenberg

Doctrina Lux Cordis, vrij vertaald betekent dat “het leren van het licht van het hart”. En dat is waar Marlene voor staat. Ze geniet ervan om anderen te helpen en te leren hoe zij weer in het licht kunnen staan en vanuit het hart weer kunnen gaan handelen. Dat je in balans bent, je vanuit je kracht leeft, maar vooral dat je nog wel met beiden benen op de grond staat en bewuste keuzes maakt voor jezelf.

Als kind is Marlene met haar ouders de hele wereld over gegaan. Daardoor heeft ze geleerd dat, in essentie, we allemaal op zoek zijn naar veiligheid en de wens om geliefd en begrepen te worden. Na een ingrijpende gebeurtenis ging ze weer op zoek naar zichzelf, naar dat meisje van vroeger. Met Reiki 1 voelde ze meteen dat ze het juiste pad gevonden had. Ze heeft vervolgens de opleiding tot Holistisch Therapeut en Reiki Trainer bij ZoMa Opleidingen gedaan. Marlene woont met haar partner samen in Vught en is trotse moeder van haar zoon, Max.

Achtergrond
Marlene is ruim 20 jaar werkzaam als learning consultant en trainer in het bedrijfsleven. Ze had vooral plezier in het ontwikkelen en overdragen van kennis en mensen te helpen om te kunnen groeien. Ze werkt zelfstandig als learning consultant en trainer in haar praktijk Doctrina Lux Cordis als Holistisch Therapeut en Reiki trainer. Ook werkt ze voor ZoMa Opleidingen als trainer in Westervoort en vindt het erg mooi om studenten te mogen begeleiden.

Marlene traint op de dinsdag en de vrijdag.

Lusette Quirindongo

Lusette Quirindongo

Go with the flow, dat is Lusette’s levensmotto. Doen waar je blij van wordt en leven vanuit je kern zijn haar doelen en die deelt ze graag met iedereen die daar behoefte aan heeft. Zij werkt al 21 jaar in de hulpverlening en heeft daarnaast haar eigen praktijk QLu waar ze onder andere Reiki behandelingen, therapeutische sessies en coaching aanbiedt. Lusette is getrouwd en moeder van twee zoons.

Na een moeilijke periode in haar leven is Lusette zich bezig gaan houden met leven vanuit je kern. De interesse om mensen te helpen op meerdere niveaus (fysiek, emotioneel, mentaal, energetisch en spiritueel) maakte daar ook deel van uit en dat heeft er toe geleid dat zij meer wilde dan werken in de hulpverlening in de vorm zoals ze dit tot nu toe doet. Het healen door middel van het doorgeven van energie kwam al jaren als een rode raad terug.  Echter was de weg er naartoe lange tijd niet helder. Een eigen praktijk is altijd haar doel geweest, maar hoe? Op een dag kwam Lusette bij ZoMa Opleidingen terecht. En daar leek zich haar pad te onthullen. De Reiki cursussen en de opleidingen voelden voor haar als thuiskomen in jezelf.

Achtergrond
Van kinds af aan wilde Lusette al het onderwijs in; haar poppen waren toentertijd de leerlingen. Vervolgens switcht haar ambitie ook naar die van begeleider in de jeugdhulpverlening. In 1998 begint Lusette als groepsleidster in de jeugdhulpverlening met kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar. Vervolgens gaat zij met pubers werken, specifiek met meiden in de puberleeftijd die in de beschermde  crisisopvang verbleven. Dan vertrekt Lusette voor enige tijd naar Curaçao. Daar schrijft ze  modules voor de opvang van jong volwassen meiden in de hulpverlening. Terug in Nederland begint ze aan een didactische opleiding en doceert ze sociale studies aan de hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Binnen de jeugdhulpverlening is zij vervolgens verder gegaan als ambulant begeleider in de crisis hulpverlening, waar zij nu nog werkzaam is. Haar spirituele avontuur vervolgt zich en ze wordt trainer bij ZoMa Opleidingen.

Lusette traint afwisselend op de maandag, woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag.

Quirine Vegter

Quirine

Quirine Vegter is getrouwd met Martijn en woont met hun twee zoons Wessel en Pepijn in Bussum. Als trainer bij ZoMa Opleidingen begeleidt ze met liefde en passie de studenten op hun pad. Het mooie aan de opleiding tot Holistisch Therapeut vindt zij, dat je langzaam, stap bij stap, leert jezelf te kennen, je intuïtie te ontwikkelen en te kiezen voor de dingen waar je zelf blij van wordt.

Quirine houdt van rennen door bossen en heide van Bussum, koken, lezen, interieur en yoga. Jaren geleden zag haar leven er heel anders uit dan nu: ze werkte bij een grote bank, op de afdeling Global Marketing, maar merkte dat het begon te kriebelen. Zij maakte toevallig kennis met ZoMa Opleidingen tijdens het Happinez Festival en was zo enthousiast over de Reiki-behandeling, dat ze zonder twijfel de opleiding tot Holistisch Therapeut is gaan volgen.

Met als gevolg dat ze haar baan bij de bank opzegde, de opleiding tot Reiki Trainer deed en de Feng Shui opleiding bij Nina Elshof in Zutphen. Ze heeft haar eigen praktijk, geeft advies in Feng Shui én geeft les bij ZoMa Opleidingen.

Quirine traint op woensdag en vrijdag in Den Haag en op zaterdag in Westervoort.

Kathelijn Groeneveld

Quirine

Kathelijn Groeneveld is Holistisch therapeut en Reiki Trainer. Ze is, zoals ze zelf zegt, liefdevolle partner en moeder van Tygo en Jolynn. In 2016 startte ze haar eigen praktijk: Het Groene Veld. Werken als Holistisch Therapeut was voorbestemd. Het was de weg die ze mocht volgen en waarin ze begon aan haar innerlijke reis: het helen van haar hart. De weg naar onvoorwaardelijke (eigen)liefde!

Na een periode van uitdagingen en diepgaande lessen kwam Kathelijn thuis in haar hart. ‘My heart is my home’ hoorde ze nog nagalmen toen ze spiritueel ontwaakte. Kathelijn kijkt en luistert met haar hart en voelt zich verlicht. Zoals zij zelf zegt: “Ik ben de liefde ZELF. De ware essentie wie we werkelijk zijn. Ik leef vanuit licht en liefde en blijf mezelf ontwikkelen en uitdagen, maar vooral… verwonderen”.

Zo mag ze ook in haar eigen praktijk een spiegel zijn voor veel vrouwen, mannen en kinderen. Kathelijn begeleidt ze, zodat ook zij hun weg kunnen vinden en mogen onderzoeken wat hen nog in de weg staat om onvoorwaardelijk van zichzelf te houden. Ze geeft Holistische coaching, Reiki behandelingen en Reiki-inwijdingen. Ook werkt Kathelijn als trainer bij ZoMa Opleidingen en daar is ze diep dankbaar voor.

Kathelijn is trainer in Westervoort op donderdag, vrijdag en zaterdag.

Marjolein Berendsen

Marjolein founder en spiritueel ‘moeder’

Marjolein Berendsen is de founder en spiritueel ‘moeder’ van ZoMa Opleidingen. Leven vanuit de kern, vanuit volledige liefde is waar zij naar op zoek was, en zij heeft dit op een prachtige manier weten te realiseren door het oprichten van ZoMa Opleidingen.
Marjolein heeft de bezielende en inspirerende leiding over het complete opleidingsinstituut, met alle medewerkers en trainers inbegrepen. Zij verzorgt tevens een deel van de opleidingen tot Holistisch Coach en Holistisch Energetisch Therapeut.

Van jongs af aan had Marjolein al interesse in de werking van energie en dat was in eerste instantie een hele primaire beleving. Als een kusje of een liefdevolle aanraking op de geschaafde knie van een kind, zo krachtig zoals liefde en oprechte aandacht werkt. Naarmate ze ouder werd, merkte ze dat door middel van handoplegging (magnetiseren) de klachten die mensen op dat moment ondervonden, kon doen verminderen. In het jaar 1998 is ze daarom in opleiding gegaan bij een paranormaal therapeut die haar hielp verder te ontwikkelen. In de afgelopen 20 jaar heeft ze haar intuïtieve vermogens als helder zien, -weten, -voelen, -horen verder ontwikkeld.

Achtergrond
Marjolein heeft de opleiding aan de Hogere Hotelschool gevolgd en ging in het bedrijfsleven werken. Ze merkte dat ze haar werk wel met plezier deed, maar niet volledig vanuit haar hart. Ze wilde echt wat voor mensen gaan betekenen, vanuit heel haar hart haar passie volgen. Haar ervaringen in het bedrijfsleven hebben ervoor gezorgd dat ze met beide benen op de grond staat, in verbinding tussen het aardse en het spirituele.

In 2000 kwam Reiki op haar pad. Ze behandelde toen al veel mensen en werd ontzettend enthousiast. In 2005 is ze gestart met de HBO-opleiding voor Natuurgeneeskundig (Paranormaal) Therapeut aan het HJBC om zichzelf nog professioneler te ontwikkelen, welke ze in 2009 heeft afgerond. In 2006 werd Marjolein Reiki Master en is in 2009 naast het geven van Reiki en Natuurgeneeskundige behandelingen, begonnen met het geven van Reiki cursussen en coaching in Praktijk ZoMa. Daar leerde ze om volledig op holistisch niveau te behandelen. Door de mens als geheel zien op álle niveaus (fysiek, mentaal, emotioneel, energetisch en spiritueel), maakt dat ze direct naar de oorzaak van de klacht kon gaan. Daarbij worden alle niveaus meegenomen en daarmee ook het bewustwordingsproces. Het verkregen inzicht in de oorsprong van de klacht is essentieel in het helingsproces. De cliënten die ze behandelde konden zich met deze inzichten ook op bewust niveau verder ontwikkelen om daarmee weer in hun eigen kracht te staan. Dat smaakte naar meer, Marjolein wilde mensen echt gaan opleiden om dit zelf te leren toepassen. Marjolein heeft diverse coachopleidingen verzorgd, lesgegeven bij het HJBC, trainingen in familie-opstellingen en al gauw werd het tijd om de opleiding tot Holistisch Therapeut te ontwikkelen. Zo kon ze volledig haar opleiding vormgeven met alle elementen die zij belangrijk vond: Reiki (om jezelf en de ander te helen), Zijnsoriëntatie (de basis waar vanuit je al heel en compleet bent en leeft vanuit het hier en nu), Holistisch werken (vanuit alle niveaus fysiek, emotioneel, mentaal, energetisch en spiritueel niveau), Intuïtie (vanuit je intuïtie naar de oorzaak van de klacht gaan van de cliënt) en alle methodieken en vaardigheden die je vanuit hier kan inzetten (klankschalen, edelstenen, chakrapsychologie, remedies, aurapsychologie, organenleer, rouwverwerking, gidsen, opstellingen, loslaatmethode, regressie, holistisch behandelen etc etc). De opleidingen Holistisch Therapeut en Reiki Trainer heeft ze met een professioneel onderwijsteam ontwikkeld. Dat werd al vrij snel geaccrediteerd bij de KTNO als erkende opleidingen op HBO-niveau. Inmiddels is ZoMa Opleidingen uitgegroeid tot een groot opleidingsinstituut met 8 trainers en 3 personeelsleden op de administratie! ZoMa heeft al ruim 600 studenten opgeleid. ZoMa Opleidingen heeft nu een prachtig eigen pand aan de Sonnedach 1 in Westervoort.

Marjolein heeft daarnaast ook haar eigen succesvolle praktijk, Praktijk ZoMa, sinds 2009. Ze behandelt cliënten met Natuurgeneeskundige Therapie, Reiki en Coaching. Ze is aangesloten bij de beroepsvereniging Het Verbond en vereniging Reiki Cirkel.

Marjolein geeft zelf geen trainingen in de opleiding tot Holistisch Therapeut, maar wel is zij bij alle opleidingsgroepen betrokken zijn. Daar waar mogelijk, is ze aanwezig bij de eerste lesdag van de opleidingsgroepen, de toetsen en examens, de Reiki Master-dag en de laatste dag van de opleiding bij de diploma-uitreiking. Wel geeft zij het deel Zijnsoriëntatie binnen de gespecialiseerde opleidingen tot Holistisch Energetisch Therapeut en Holistisch Coach.