ZoMa trainers

Margriet Homma

Leven vanuit je Zijn, je essentie. Het is Margriet’s missie om iedereen die hiernaar verlangt te ondersteunen in dit proces, wat we ook wel “thuiskomen bij jezelf” noemen. Hiervoor hoef je niet op zoek naar iets of iemand. Je bent al heel en compleet, je hoeft enkel contact te maken met je ZIJN om dit te ervaren.

Vanaf jongs af aan is Margriet geïnteresseerd in de zin van het leven en de werking van energie bij mensen en dieren. Ze begreep dat het belangrijk is om te luisteren naar en te vertrouwen op haar intuïtieve vermogens. Deze is ze verder gaan ontwikkelen sinds de opleiding tot Holistisch Therapeut. Vanaf dat moment vielen “puzzelstukjes” in elkaar en is ze echt gaan ervaren wat leven vanuit “de flow” is. Daarvoor is bewustzijn zo belangrijk. Wanneer dit er is, kun je je leven voor een groot deel creëren zoals jij dat wenst. Margriet geniet van het uitdragen van dit creatieproces. Ze ervaart dat mensen kracht en zelfvertrouwen krijgen door oude pijn en patronen los te laten en zich gaan focussen op hun hartenwensen. Dit doet ze met bezieling, energie en humor. Ze woont in Arnhem en is moeder van 2 dochters, Mila Roxy en Nine.

Achtergrond
Margriet werkt sinds 2014 als Holistisch Therapeut en Reiki Trainer in haar praktijk YunaCare. Tevens heeft ze ruim 10 jaar werkervaring in een psychiatrische kliniek, zowel klinisch als ambulant. Daar was ze oprichtster van een holistische deeltijdafdeling, welke ze 5 jaar heeft geleid. Sinds 2017 werkt ze als trainer bij ZoMa voor de opleidingen tot Holistisch Therapeut en Reiki Trainer. Ze is gestart in Amersfoort en sinds april 2018 in Westervoort. Daarnaast heeft ze een leidende rol binnen ZoMa-Community, een platform van therapeuten vóór therapeuten. Ze blogt voor ZoMa-Opleidingen en schrijft mee aan de 3-jarige opleiding tot Holistisch Energetisch Therapeut. Recent heeft ze een set intuïtieve coachkaarten ontworpen en uitgebracht, genaamd Leven vanuit je Zijn.

Margriet traint op de maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag. Zij is hoofdtrainer van de trainers.

Ellen van den Bergh

Ellen van den Bergh

Ellen heeft zelf de Holistisch Therapie opleiding gevolgd en inmiddels is ze ruim twee jaar geleden afgestudeerd en haar eigen praktijk begonnen aan huis. Praktijk Elluna, een praktijk voor coaching, ondersteuning en lichaamsgerichte therapie voor zowel volwassenen, jongeren als kinderen.

Ellen heeft ruim 13 jaar werk ervaring in de (jeugd) psychiatrie, ze is werkzaam op een klinische observatie/diagnostiek afdeling en begeleidt mensen op een open en gesloten afdeling. Ook geeft ze therapie en modules aan jongeren op de dagbehandeling. Ellen heeft 15 jaar geleden SPH gestudeerd aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen en vier jaar geleden een post HBO opleiding tot Gordon communicatie trainer gedaan licentie ‘effectief communiceren met kinderen’. Daardoor is ze gecertificeerd als communicatie trainer.

Ellen werkt graag met mensen en haar passie is om iemand weer in zijn of haar kracht te zetten zodat iemand weer vertrouwen heeft in zichzelf en zijn of haar kunnen.

Ellen is trainer op de maandag.

Eveline Wentzel

Eveline Wentzel is zowel trainer in Den Haag (Voorburg) als in Westervoort. Eveline is een ervaren trainer en een gevoelsmens. Ze staat stevig met beide benen op de grond.

Eveline in het kort: Eveline is 38 lentes jong en woont in Den Haag samen
met haar man Casper en haar prachtige dochters Juliette (6) en Noor (3).
Nadat ze samen met Marjolein in 2003 kort hebben samengewoond in hun Haagse studentenappartenment, zijn hun wegen 2 jaar geleden weer samengekomen. Eveline heeft de opleiding tot Holistisch Therapeut en Reiki Trainer in 2016 afgerond.
Na deze bijzondere jaren bij Zoma gaat ze met heel veel energie en plezier haar reis nog voortzetten hier bij jullie.
Eveline kijkt ontzettend uit naar deze nieuwe uitdaging en het mogen
begeleiden van jullie tijdens jullie eigen reis!

Eveline traint in Westervoort op de vrijdag en in Den Haag maandag, dinsdag en donderdag.

Charissa Kruisenga

Charissa Kruisenga

Charissa Kruisenga wist een groot deel van haar leven al dat ze ‘anders’ was dan anderen. Maar ze kon haar vinger er niet opleggen wat het was. Ze kon nooit tegen drukte, hoorde niet ergens ‘bij ‘en was enorm gevoelig. Hier had ze verder nooit wat meegedaan en ze is na het afronden van de middelbare school gaan werken op verschillende sportscholen als instructrice van verschillende groepslessen.

Op haar 19de had ze besloten om als hotel-entertainer en entertainment-manager te gaan werken in verschillende landen zoals: Egypte, Turkije, Tunesie, Spanje en Marokko. Dit werk heeft ze 11 jaar lang gedaan. Dit was een geweldige tijd voor haar, maar ook een tijd waarin ze elke dag een masker opzette en 60 uur per week aan het werken was. Op het moment dat ze thuis (in Zevenaar) kwam was ze dan ook volledig de weg kwijt, en had zoveel vragen: wie ben ik? Wat wil ik? Wat past bij mij? Wie is Charissa? Via via kwam ze terecht bij de opleiding tot Touch of Matrix therapeut, gevolgd door de opleiding Holistisch therapeut en Reiki trainer bij Zoma. Een nieuwe wereld ging voor haar open, een wereld die bij haar past. Een wereld van bewustwording en herkenning. Ze kwam erachter dat ze HSP’er is, en alles viel op zijn plek. In april 2018 opende ze haar praktijk live4fit binnen het gebouw van Zoma opleidingen, hier heeft ze al heel wat mensen mogen begeleiden met een nieuw levenspad en bewustwording. Charissa vindt het, het mooiste om andere mensen te healen, weer in hun kracht te zetten en weer te vertrouwen aan zichzelf en aan het leven. De liefde die ze voelt stromen in dit vak is het mooiste kado. En nu mag ze deze liefde aan groepen gaan doorgeven. Ze kijkt er enorm naar uit om jullie op deze reis te gaan begeleiden.

Charissa traint groepen op de dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag.

Saskia Smeding

Saskia Smeding

Thuiskomen. Zo heeft Saskia de opleiding tot Holistisch Therapeut beleefd. In 2017 is ze afgestudeerd. Saskia heeft een passie om mensen te laten leven vanuit hun essentie. Vanuit wie ze in werkelijkheid zijn. Sinds 2016 is ze in haar praktijk Essensa werkzaam als Holistisch therapeut, coach, Reiki Master en Trainer. Waarbij ze individuele behandelingen en coaching geeft, Reiki cursussen, re-integratie en outplacement trajecten vanuit bedrijven.

Inmiddels heeft ze al honderden mensen mogen begeleiden en opleiden in haar succesvolle praktijk. Werk dat haar keer op keer ontzettend dankbaar maakt en veel energie geeft.

Zwolle is haar woonplaats met haar man en hun twee prachtige dochtertjes. Na de geboorte van hun tweede dochter merkte ze dat ze niet meer blij werd van haar werk. Het moment waarop haar zoektocht naar wie zij in werkelijkheid is een vogelvlucht nam. Na haar jarenlange ervaring met Reiki sinds 2008 vond ze in de opleiding tot Holistisch Therapeut het vervolg van haar bewustzijnsontwikkeling. Tijdens de opleiding vielen bij Saskia veel zaken op hun plek. Het gaf haar de kennis en het vertrouwen om haar eigen praktijk te starten.

Achtergrond
Ze heeft een Internationale masterstudie in Leisure & Tourism afgerond en was daarnaast werkzaam als Tutor. Als een soort van tweede natuur begeleidde ze studenten in hun kennisverwerving en persoonlijke ontwikkeling. Na haar afstuderen werkte Saskia 10 jaar met veel plezier in de sportwereld als Accountmanager, Product- en Beleidsontwikkelaar. Tevens stuurde ze het landelijk team van Accountmanagers aan en was ze actief als Marketing coördinator.

Saskia is kartrekker van de ZoMa intervisiegroep. Saskia kijkt er ontzettend naar uit om jou te begeleiden op jouw pad. Je liefdevol in je kracht te zetten vanuit rust en vertrouwen.

Saskia is trainer op de woensdag en donderdag.

Marlene Spoorenberg

Marlene Spoorenberg

Doctrina Lux Cordis, vrij vertaald betekent dat “het leren van het licht van het hart”. En dat is waar Marlene voor staat. Ze geniet ervan om anderen te helpen en te leren hoe zij weer in het licht kunnen staan en vanuit het hart weer kunnen gaan handelen. Dat je in balans bent, je vanuit je kracht leeft, maar vooral dat je nog wel met beiden benen op de grond staat en bewuste keuzes maakt voor jezelf.

Als kind is Marlene met haar ouders de hele wereld over gegaan. Daardoor heeft ze geleerd dat, in essentie, we allemaal op zoek zijn naar veiligheid en de wens om geliefd en begrepen te worden.

Na een ingrijpende gebeurtenis in 2015 ging ze weer op zoek naar zichzelf (dat meisje van vroeger). Met Reiki 1 voelde ze meteen dat ze het juiste pad gevonden had. Ze is bij ZoMa begonnen met de opleiding tot Holistisch Therapeut en Reiki Trainer en heeft dat in juni 2019 afgerond.

Marlene woont samen in Vught en is trotse moeder van haar zoon, Max.

Achtergrond
Marlene is ruim 20 jaar werkzaam als learning consultant en trainer in het bedrijfsleven. Ze had vooral plezier in het ontwikkelen en overdragen van kennis en mensen te helpen om te kunnen groeien.

Sinds 2017 werkt ze zelfstandig als learning consultant en trainer. Van daaruit is ze Doctrina Lux Cordis gestart als Holistisch Therapeut en Reiki trainer.

Marlene is in januari 2019 begonnen met het mee ontwikkelen aan de 3-jarige opleiding tot Holistisch Energetisch Therapeut. Vanaf augustus 2019 zal ze 3 groepen gaan trainen bij ZoMa opleidingen. Ze kan niet wachten om die mooie reis te maken met deze nieuwe groepen! Vanaf 2020 komen daar nog meer groepen bij.

Marlene is trainer op de woensdag en de vrijdag.

Lusette Quirindongo

Go with the flow, dat is Lusette’s levensmotto. Doen waar je blij van wordt en leven vanuit je kern zijn haar doelen en die deelt ze graag met iedereen die daar behoefte aan heeft. Zij werkt al 21 jaar in de hulpverlening en heeft daarnaast haar eigen praktijk QLu waar ze onder andere Reiki behandelingen, therapeutische sessies en coaching aanbiedt. Lusette is getrouwd en moeder van twee zoons.

Na een moeilijke periode in haar leven is Lusette zich bezig gaan houden met leven vanuit je kern. De interesse om mensen te helpen op meerdere niveaus (fysiek, emotioneel, mentaal, energetisch en spiritueel) maakte daar ook deel van uit en dat heeft er toe geleid dat zij meer wilde dan werken in de hulpverlening in de vorm zoals ze dit tot nu toe doet. Het healen door middel van het doorgeven van energie kwam al jaren als een rode raad terug.  Echter was de weg er naartoe lange tijd niet helder. Een eigen praktijk is altijd haar doel geweest, maar hoe? Op een dag kwam Lusette op de site van ZoMa Opleidingen terecht. En daar leek zich haar pad te onthullen: binnen no time had zij zich voor Reiki 1 en 2 ingeschreven. Dit voelde voor haar als thuiskomen in jezelf.

Achtergrond
Van kinds af aan wilde Lusette al het onderwijs in; haar poppen waren toentertijd de leerlingen. Vervolgens switcht haar ambitie ook naar die van begeleider in de jeugdhulpverlening. In 1998 begint Lusette als groepsleidster in de jeugdhulpverlening met kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar. Vervolgens gaat zij met pubers werken en in 2004 specifiek met meiden in de puberleeftijd die in de beschermde  crisisopvang verbleven. In 2008 vertrekt Lusette voor een jaar naar Curaçao. Daar schrijft ze  modules voor de opvang van jong volwassen meiden in de hulpverlening. Terug in Nederland begint ze in 2010 aan een didactische opleiding en doceert ze sociale studies aan de hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Binnen de jeugdhulpverlening is zij vervolgens verder gegaan als ambulant begeleider in de crisis hulpverlening, waar zij nu nog werkzaam is.

Haar spirituele avontuur gaat, na het behalen van haar diploma als Holistisch Therapeut en Reiki Trainer, verder als trainer bij ZoMa Opleidingen.

Lusette traint afwisselend op de maandag, woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag.

Marjolein Berendsen

Marjolein Berendsen is de founder en spiritueel ‘moeder’ van ZoMa Opleidingen. Leven vanuit de kern, vanuit volledige liefde is waar zij naar op zoek was, en zij heeft dit op een prachtige manier weten te realiseren door het oprichten van ZoMa Opleidingen.
Inmiddels geeft Marjolein geen trainingen meer, maar heeft zij de bezielende en inspirerende leiding over het complete opleidingsinstituut, met alle medewerkers en trainers inbegrepen.

Van jongs af aan had Marjolein al interesse in de werking van energie en dat was in eerste instantie een hele primaire beleving. Als een kusje of een liefdevolle aanraking op de geschaafde knie van een kind, zo krachtig zoals liefde en oprechte aandacht werkt. Naarmate ze ouder werd, merkte ze dat door middel van handoplegging (magnetiseren) de klachten die mensen op dat moment ondervonden, kon doen verminderen. In het jaar 1998 is ze daarom in opleiding gegaan bij een paranormaal therapeut die haar hielp verder te ontwikkelen. In de afgelopen 20 jaar heeft ze haar intuïtieve vermogens als helder zien, -weten, -voelen, -horen verder ontwikkeld.

Achtergrond
Marjolein heeft de opleiding aan de Hogere Hotelschool gevolgd en ging in het bedrijfsleven werken. Ze merkte dat ze haar werk wel met plezier deed, maar niet volledig vanuit haar hart. Ze wilde echt wat voor mensen gaan betekenen, vanuit heel haar hart haar passie volgen. Haar ervaringen in het bedrijfsleven hebben ervoor gezorgd dat ze met beide benen op de grond staat, in verbinding tussen het aardse en het spirituele.

In 2000 kwam Reiki op haar pad. Ze behandelde toen al veel mensen en werd ontzettend enthousiast. In 2005 is ze gestart met de HBO-opleiding voor Natuurgeneeskundig (Paranormaal) Therapeut aan het HJBC om zichzelf nog professioneler te ontwikkelen, welke ze in 2009 heeft afgerond. In 2006 werd Marjolein Reiki Master en is in 2009 naast het geven van Reiki en Natuurgeneeskundige behandelingen, begonnen met het geven van Reiki cursussen en coaching in Praktijk ZoMa. Daar leerde ze om volledig op holistisch niveau te behandelen. Door de mens als geheel zien op álle niveaus (fysiek, mentaal, emotioneel, energetisch en spiritueel), maakt dat ze direct naar de oorzaak van de klacht kon gaan. Daarbij worden alle niveaus meegenomen en daarmee ook het bewustwordingsproces. Het verkregen inzicht in de oorsprong van de klacht is essentieel in het helingsproces. De cliënten die ze behandelde konden zich met deze inzichten ook op bewust niveau verder ontwikkelen om daarmee weer in hun eigen kracht te staan. Dat smaakte naar meer, Marjolein wilde mensen echt gaan opleiden om dit zelf te leren toepassen. Marjolein heeft diverse coachopleidingen verzorgd, lesgegeven bij het HJBC, trainingen in familie-opstellingen en al gauw werd het tijd om de opleiding tot Holistisch Therapeut te ontwikkelen. Zo kon ze volledig haar opleiding vormgeven met alle elementen die zij belangrijk vond: Reiki (om jezelf en de ander te helen), Zijnsoriëntatie (de basis waar vanuit je al heel en compleet bent en leeft vanuit het hier en nu), Holistisch werken (vanuit alle niveaus fysiek, emotioneel, mentaal, energetisch en spiritueel niveau), Intuïtie (vanuit je intuïtie naar de oorzaak van de klacht gaan van de cliënt) en alle methodieken en vaardigheden die je vanuit hier kan inzetten (klankschalen, edelstenen, chakrapsychologie, remedies, aurapsychologie, organenleer, rouwverwerking, gidsen, opstellingen, loslaatmethode, regressie, holistisch behandelen etc etc). De opleidingen Holistisch Therapeut en Reiki Trainer heeft ze met een professioneel onderwijsteam ontwikkeld. Dat werd al vrij snel geaccrediteerd bij de KTNO als erkende opleidingen op HBO-niveau. Inmiddels is ZoMa Opleidingen uitgegroeid tot een groot opleidingsinstituut met 8 trainers en 3 personeelsleden op de administratie! ZoMa heeft al ruim 600 studenten opgeleid. ZoMa Opleidingen heeft nu een prachtig eigen pand aan de Sonnedach 1 in Westervoort.

Marjolein heeft daarnaast ook haar eigen succesvolle praktijk, Praktijk ZoMa, sinds 2009. Ze behandelt cliënten met Natuurgeneeskundige Therapie, Reiki en Coaching. Ze is aangesloten bij de beroepsvereniging Het Verbond en vereniging Reiki Cirkel.

Marjolein geeft zelf geen trainingen meer, maar wel zal zij bij alle opleidingsgroepen betrokken zijn. Daar waar planningstechnisch mogelijk is ze aanwezig bij de eerste lesdag van de opleidingsgroeenp, de toetsen en examens, de Reiki Master-dag en de laatste dag van de opleiding bij de diploma-uitreiking.