Home / Regressietherapeut

Regressietherapeut

Een therapeut die gebruik maakt van het onderbewustzijn, zonder dat er sprake is van hypnose, is een regressietherapeut. De regressietherapeut onderzoekt het onderbewustzijn van zijn of haar cliënt, en kan daarmee lichamelijke, psychische en mentale klachten ‘oplossen’.

Een regressietherapeut is geen arts, maar kan wel aanvullend werk leveren om verschillende klachten aan te pakken die bij een reguliere arts niet erkend of opgelost worden.

Naar je onderbewuste met een regressietherapeut

Een regressietherapeut brengt je niet onder hypnose, maar brengt je in een trance. Hypnose is een hele diepe vorm van trance. Je bent in trance als je lichaam volledig ontspannen is, je bevindt je op een ander bewustzijnsniveau. Je bent dus niet bewusteloos, en je slaapt ook niet. In een staat van trance kun je nog steeds waarnemen. Vaak wordt trance in verband gebracht met drugs, foutieve medicatie.

Met de cursus Holistisch Opvoeden leer je hoe je een holistische visie kunt integreren in je opvoeding. Je leert je jezelf en je kind op alle holistische niveaus kennen en krijgt inzicht en verdieping in jezelf, je opvoeding en je kind. Als jij vol liefde en compassie leeft, dan breng je dat ook over op je kind. Samen in balans!

Trance als gewenst middel bij een regressietherapeut

Maar trance kan wel degelijk gewenst zijn. Wanneer je bijvoorbeeld mediteert, kun je in trance raken. In feite brengt een trance je naar het eerste niveau van je onderbewustzijn, waarbij je wakker blijft maar veel minder gevoelig bent voor prikkels van buitenaf.

De regressietherapeut begeleidt

Een regressietherapeut helpt je dus om dat niveau van onderbewustzijn te bereiken en van daaruit de oorzaken van je probleem te vinden. Op dit niveau helpt een regressietherapeut je om bepaalde ervaringen, verdriet en herinneringen die je hebt weggestopt, opnieuw te beleven. Door herbeleving komen de gevoelens die bij die weggestopte ervaringen horen, ook weer aan de oppervlakte.

Ze mogen er zijn, en je kunt ze op een andere manier gaan benaderen als je in een trance bent. Op deze manier helpt je onderbewustzijn je om deze zaken te verwerken en ‘op te ruimen’: los te laten of er op een andere manier mee om te gaan.

Regressietherapeut

Net als bij energetische therapie, holistische therapie, magnetiseren, Reiki, healing etc. gaat een regressietherapeut ook uit van de kracht van het zelfherstellend vermogen. Een regressietherapeut biedt ondersteuning, motiveert en stimuleert dit zelfherstellend vermogen.

Net als bij alle andere hierboven genoemde vormen van therapie, ben je het uiteindelijk altijd zelf, die ervoor zorgt dat je klacht vermindert en zelfs opgelost wordt.

Regressietherapeut voor zelfvertrouwen

Als je je daar bewust van bent, dan is dat een boost voor je zelfvertrouwen. Want je kunt het allemaal zelf! De regressietherapeut helpt je en ondersteunt je, maakt je bewust en laat je voelen wat je zelf kan. En zo kun je dankzij een regressietherapeut weer volop zelfvertrouwen en zelfliefde krijgen.

Een regressietherapeut moet ook altijd zijn of haar eigen energie bewaken. Want hij of zij krijgt veel te maken met verdriet, met emoties en pijn van zijn of haar cliënten. Een goede therapeut zorgt ervoor dat hij of zij daar niet in mee gaat. Het is juist zijn of haar taak dat verdriet, die pijn te begeleiden op een zodanige manier dat de cliënt het kan verwerken door het allereerst toe te laten, te accepteren, te omarmen en tot slot los te laten.

Doelstelling regressietherapeut

Regressietherapeut

Het doel van een regressietherapeut is dus eigenlijk om met behulp van de therapie zinvol en gelukkig te kunnen leven, doordat je de dingen op een andere manier benadert en er op een andere, positieve manier mee om leert gaan.

Al je ervaringen, gevoelens, herinneringen, pijn en verdriet zijn terug te vinden in je onderbewustzijn. Een regressietherapeut opent de poort naar je onderbewustzijn en helpt je op een mooie zuivere manier om je onverklaarbare angsten, pijn, verdriet en patronen te verwerken.

In de opleiding tot Holistisch Therapeut bij ZoMa Opleidingen leer je in twee jaar tijd hoe je mensen met een hulpvraag kunt begeleiden bij onder andere oude pijn, trauma’s en nare herinneringen en ervaringen. Regressie is daarbij een methode die toegepast kan worden. Kom eens langs op een info avond en leer er meer over!