REIKI 2
Kosten: € 235,00

Reiki Cursus volgen?

Reiki is het ontvangen, benutten en doorgeven van universele energie. Je leert in de Reiki cursussen om een zuiver instrument te zijn, waardoor je je energie bewust kunt inzetten voor jezelf en anderen. Hierdoor maak je een enorme bewustzijnsontwikkeling door.

Waar komt Reiki vandaan?

Reiki komt uit Japan en Mikao Usui is de grondlegger van Reiki. Reiki betekent letterlijk universele levensenergie. Die energie zit in alles om ons heen, bomen, dieren, planten. Met Reiki geef je die universele energie door via handoplegging en het activeert het zelfhelend vermogen. Zelfhelend vermogen heeft iedereen. Als je een snee in je arm hebt, geneest dat, Reiki versnelt dat proces. Doordat je energie doorgeeft met Reiki wordt je na het geven van Reiki dan ook niet moe, maar krijg je er juist energie van. Ieder mens staat in verbinding met die universele energie. Als je kijkt bij baby’s, zie je nog dat zij heel erg in verbinding staat met die puurheid, die liefde, die energie. Je zou het kunnen vergelijken met een lamp, zonder lampenkap. Het licht schijnt heel helder, en er zijn nog geen (energie) blokkades) en patronen en overlevingsmechanismen. Naarmate je ouder wordt ontwikkel je steeds meer overlevingsmechanismen, patronen ed om je te beschermen tegen pijn. Mensen noemen het ook wel een muurtjes. Als we het metafoor erbij halen zou je kunnen zeggen dat je steeds meer lampenkapjes om het lampje heen opbouwt, en daardoor schijnt er steeds minder licht naar buiten. Je kan jezelf steeds meer kwijt raken, je gaat bijvoorbeeld steeds meer mee met verwachtingen die anderen van je hebben, gaat steeds meer in je hoofd, volgt minder je hart en als je dit in ernstige mate doorvoert dan zie je bijvoorbeeld een burnout of ontspannenheid ontstaan.

Margriet Homma, Arnhem
‘De opleiding zitten kwalitatief goed in elkaar, de verhouding theorie en praktijk is mooi in balans. Uniek is de op maat begeleidingsstijl, als student voel je je gezien en gehoord.’

  

Reiki cursus zorgt voor bewustzijnsontwikkeling

Door middel van het volgen van een Reiki cursus kunnen blokkades en belemmeringen worden opgeruimd op alle niveaus; fysiek, mentaal, energetisch, emotioneel en spiritueel, waardoor je energie nog beter doorstroomt. Dit zorgt voor meer balans, evenwicht en heelwording. Je komt in contact met je kern, je essentie, met wie je werkelijk bent. Je krijgt inzichten en ervaringen in je essentie, je bewustzijn.

Hierdoor maak je een enorme bewustzijnsontwikkeling door en neem je anderen mee in dit proces. Voor therapeuten en coaches geldt dat daarmee je coaching / therapie nog effectiever zal zijn.

Reiki kent 3 verschillende graden

Reiki 1, Reiki 2 en Reiki 3. De graad geeft de mate aan waarin je bent ingewijd in deze geneeswijze. Bij de Reiki 1 cursus krijg je 4 inwijdingen. Inwijdingen klinkt altijd voor mensen een beetje spannend, maar het is niets anders dan je universele energiekanaal verder te openen en je systeem helemaal te laten doorstromen met energie. Je zou het kunnen vergelijken met een kraan. Als je heel lang een kraan niet gebruikt, dan kan het even duren voordat er water uitkomt en soms komt er, door verkalking ed, bruin water uit de kraan. Je gaat dan ook vervolgens het hele leidingstelsel reinigen zodat er schoon en helder water uitkomt. Dit kun je ook zo vergelijken met de inwijding, we zetten je energiekanaal (je waterkraan) weer open en vervolgens wordt je systeem flink gereinigd, waardoor energieblokkades, patronen en pijnen die op dat moment mogen worden losgelaten, ook daadwerkelijk worden losgelaten. Reiki 2 wordt 8 keer zo sterk en Reiki 3 wordt 16 keer zo sterk. De “kraan’wordt steeds verder opengezet.