slider

Regio Arnhem

slider
Over Marjolein Berendsen (trainer in alle groepen)

De oorsprong van de opleidingen komt vanuit de vraag van de cursisten die bij Marjolein Reiki cursussen volgden. Gedurende de jaren ontstond steeds meer behoefte naar een erkende opleiding vanuit de Reiki en dit heeft haar geïnspireerd om ZoMa Opleidingen op te richten.

Van jongs af aan had Marjolein al interesse in de werking van energie en dat was in eerste instantie een hele primaire beleving. Als een kusje of een liefdevolle aanraking op de geschaafde knie van een kind, zo krachtig zoals liefde en oprechte aandacht werkt. Naarmate ze ouder werd, merkte ze dat door middel van handoplegging (magnetiseren) de klachten die mensen op dat moment ondervonden, kon doen verminderen. In het jaar 2000 is ze daarom in opleiding gegaan bij een paranormaal therapeut die haar hielp verder te ontwikkelen. In de afgelopen 16 jaar heeft ze haar intuïtieve vermogens als helder zien, -weten, -voelen, -horen verder ontwikkeld.


Achtergrond

Marjolein heeft de opleiding aan de Hogere Hotelschool gevolgd en ging in het bedrijfsleven werken. Ze merkte dat ze haar werk wel met plezier deed, maar niet volledig vanuit haar hart. Ze wilde echt wat voor mensen gaan betekenen, vanuit heel haar hart haar passie volgen. Haar ervaringen in het bedrijfsleven hebben ervoor gezorgd dat ze met beide benen op de grond staat, in verbinding tussen   het aardse en het spirituele.

In 2004 kwam Reiki op haar pad. Ze behandelde toen al veel mensen en werd ontzettend enthousiast. In 2005 is ze gestart met de HBO-opleiding voor Natuurgeneeskundig (Paranormaal) Therapeut aan het HJBC om zichzelf nog professioneler te ontwikkelen, welke ze in 2009 heeft afgerond. Daar leerde ze om volledig op holistisch niveau te behandelen. Door de mens als geheel zien op álle niveaus (fysiek, mentaal, emotioneel, energetisch en spiritueel), maakt dat ze direct naar de oorzaak van de klacht kan gaan. Daarbij worden alle niveaus meegenomen en daarmee ook het bewustwordingsproces. Het verkregen inzicht in de oorsprong van de klacht is essentieel in het helingsproces. De cliënten die ze behandelt kunnen zich met deze inzichten ook op bewust niveau verder ontwikkelen om daarmee weer in hun eigen kracht te staan. In 2006 werd Marjolein Reiki Master en is in 2009 naast het geven van Reiki en Natuurgeneeskundige behandelingen, begonnen met het geven van Reiki cursussen en coaching in  Praktijk ZoMa.

Marjolein heeft daarnaast ook haar eigen succesvolle praktijk, Praktijk ZoMa, sinds 2009. Ze behandelt cliënten met Natuurgeneeskundige Therapie, Reiki en Coaching. Ze is aangesloten bij de beroepsvereniging Het Verbond en vereniging Reiki Cirkel.

Marjolein zal bij alle opleidingsgroepen die starten vanaf september 2018 op locatie Westervoort meerdere lessen volledig en ook gezamenlijk met de andere trainers gaan verzorgen.


Over Margriet Homma  (Trainer maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag)

Leven vanuit je Zijn, je essentie. Het is Margriet's missie om iedereen die hiernaar verlangt te ondersteunen in dit proces, wat we ook wel "thuiskomen bij jezelf" noemen. Hiervoor hoef je niet op zoek naar iets of iemand. Je bent al heel en compleet, je hoeft enkel contact te maken met je ZIJN om dit te ervaren.

Vanaf jongs af aan is Margriet geïnteresseerd in de zin van het leven en de werking van energie bij mensen en dieren. Ze begreep dat het belangrijk is om te luisteren naar en te vertrouwen op haar intuïtieve vermogens. Deze is ze verder gaan ontwikkelen sinds de opleiding tot Holistisch Therapeut. Vanaf dat moment vielen "puzzelstukjes" in elkaar en is ze echt gaan ervaren wat leven vanuit "de flow" is. Daarvoor is bewustzijn zo belangrijk. Wanneer dit er is, kun je je leven voor een groot deel creëren zoals jij dat wenst. Margriet geniet van het uitdragen van dit creatieproces. Ze ervaart dat mensen kracht en zelfvertrouwen krijgen door oude pijn en patronen los te laten en zich gaan focussen op hun hartenwensen. Dit doet ze met bezieling, energie en humor. Ze woont in Arnhem en is moeder van 2 dochters, Mila Roxy en Nine.

Achtergrond

Margriet werkt sinds 2014 als Holistisch Therapeut en Reiki Trainer in haar praktijk YunaCare. Tevens heeft ze ruim 10 jaar werkervaring in een psychiatrische kliniek, zowel klinisch als ambulant. Daar was ze oprichtster van een holistische deeltijdafdeling, welke ze 5 jaar heeft geleid. Sinds 2017 werkt ze als trainer bij ZoMa voor de opleidingen tot Holistisch Therapeut en Reiki Trainer. Ze is gestart in Amersfoort en sinds april 2018 in Westervoort. Daarnaast heeft ze een leidende rol binnen ZoMa-Community, een platform van therapeuten vóór therapeuten. Ze blogt voor ZoMa-Opleidingen en schrijft mee aan de 3-jarige opleiding tot Holistisch Energetisch Therapeut. Recent heeft ze een set intuïtieve coachkaarten ontworpen en uitgebracht, genaamd Leven vanuit je Zijn.


Over Ellen van den Bergh (Trainer maandaggroep)

Ellen heeft zelf de Holistisch Therapie opleiding gevolgd en inmiddels is ze ruim twee jaar geleden afgestudeerd en haar eigen praktijk begonnen aan huis. Praktijk Elluna, een praktijk voor coaching, ondersteuning en lichaamsgerichte therapie voor zowel volwassenen, jongeren als kinderen.

Ze volgt momenteel de opleiding tot Reiki trainer waar ze bijna mee klaar is.

Daarnaast heeft ze ruim 13 jaar werk ervaring in de (jeugd) psychiatrie, ze is werkzaam op een klinische observatie/diagnostiek afdeling en begeleid mensen op een open en gesloten afdeling. Ook geeft ze therapie en modules aan jongeren op de dagbehandeling.Ellen heeft 15 jaar geleden SPH gestudeerd aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen en vier jaar geleden een post HBO opleiding tot Gordon communicatie trainer gedaan licentie ‘effectief communiceren met kinderen’. Daardoor is ze gecertificeerd als communicatie trainer.

Ellen werkt graag met mensen en haar passie is om iemand weer in zijn of haar kracht te zetten zodat iemand weer vertrouwen heeft in zichzelf en zijn of haar kunnen.


Over Sandra Broertjes (Trainer vrijdaggroep)

Voor Sandra heeft het lang geduurd om te beseffen dan het natuurlijk aanvoelen van sfeer, emoties en energieën bij haar anders voelt dan gemiddeld. Doordat haar eigen energie aan het lekken was, kwam ze in 2013 voor het eerst in aanraking met Reiki. Het voelde alsof iets dat er altijd al was eindelijk zichtbaar werd en wist direct dat ze hiermee wat wilde gaan betekenen voor anderen. Jarenlang heeft ze binnen diverse organisaties mensen begeleid op het gebied van werk en ontwikkeling. Vol enthousiasme begeleidt Sandra nog steeds medewerkers en teams bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen en coördineert ze allerlei activiteiten op het gebied van wendbaarheid, talent en persoonlijke ontwikkeling. Na de afronding van de opleiding tot Holistisch Therapeut in 2015 is ze daarnaast haar eigen bedrijf Movida Training en Coaching gestart waarin ze mensen en groepen liefdevol en met humor ondersteunt en spiegelt om vol vertrouwen en energie weer mee te kunnen bewegen met dat wat er op hun pad komt. Sandra woont al jaren samen met haar vriend en hun 2 dochters in een gezellige buurt van Arnhem-Noord.

Achtergrond

Na haar opleiding Economisch Linguïstisch aan de HEAO-Arnhem is Sandra gaan werken in de arbeidsbemiddeling. Een baan waarbij zij haar gevoel voor mensen en hun wensen goed kon inzetten. Deze periode is voor haar een hele goede leerschool geweest om haar kracht als verbinder nog verder uit te diepen. Nadat hier een prachtige basis is gelegd, werd ze uitgedaagd om bij een internationaal bedrijf een wervingsafdeling op te zetten, een baan waar ze haar creativiteit en ondernemerskwaliteiten goed kon  inzetten. Daarna heeft ze een lange tijd gewerkt bij Vitae, een commerciële arbeidsbemiddelaar die de ontwikkeling van de mens centraal stelde. Hier heeft ze zelf mensen begeleidt, zowel op  vakinhoudelijk als persoonlijk gebied en heeft ze diverse teams aangestuurd. Een dynamische, vrije en creatieve baan, met enorm uiteenlopende contacten en werkzaamheden. Toch wilde ze de commerciële wereld achter zich laten en zich meer op een mensgerichte organisatie richten. Ze maakte de stap naar de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Eerst als afdelingsmanager van Studentzaken, later om een nieuw project op te zetten bij Human Resources op het gebied van loopbaan- en talentontwikkeling . Ze begeleidt nu mensen bij het vormgeven van hun loopbaandromen, en draagt zo bij aan nieuwe inzichten en een groter zelfbewustzijn. Ze gelooft erin dat mensen meer zijn dan ze zelf kunnen zien, maar soms wat hulp nodig om goed te kijken.

Sandra is een bevlogen en energieke coach en therapeut en biedt vanuit haar eigen praktijk Movida o.a. holistische therapie en (NLP-)coaching en biedt o.a. workshops aan op het gebied van bewustzijnsontwikkeling, talentontwikkeling. Sinds 2017 is Sandra verbonden aan ZoMa Opleidingen. Nu nog als examinator en mede-schrijfster aan de 3-jarige opleiding tot Holistisch Energetisch Therapeut. Vanaf september 2018 is zij als trainer verbonden aan ZoMa Opleidingen in Westervoort.


Over Eveline Wentzel (Trainer vrijdaggroep)

Per februari 2019  zal Eveline Wentzel zich bij het mooie team van trainers bij Zoma voegen.
Eveline in het kort: Eveline is 38 lentes jong en woont in Den Haag samen
met haar man Casper en haar prachtige dochters Juliette (6) en Noor (3).
Nadat ze samen met Marjolein in 2003 kort hebben samengewoond in hun Haagse studentenappartenment, zijn hun wegen 2 jaar geleden weer samengekomen en is ze in 2016 begonnen met de opleiding tot Holistisch Therapeut, deze heeft ze in juli van dit jaar afgerond. Momenteel volgt ze de opleiding tot Reiki Trainer.
Na deze bijzondere jaren bij Zoma  gaat ze met heel veel energie en plezier haar reis nog voortzetten hier bij jullie.
Eveline kijkt ontzettend uit naar deze nieuwe uitdaging en het mogen
begeleiding van jullie tijdens jullie eigen reis!

Tot snel,


Over Charissa Kruisenga (Trainer dinsdag, woensdag, vrijdag en zaterdaggroep)

Charissa Kruisenga wist een groot deel van haar leven al dat ze 'anders'was dan anderen. Maar ze kon haar vinger er niet opleggen wat het was. Ze kon nooit tegen drukte, hoorde niet ergens 'bij 'en was enorm gevoelig.
Hier had ze verder nooit wat meegedaan en ze is na het afronden van de middelbare school gaan werken op verschillende sportscholen als instructrice van verschillende groepslessen. Op haar 19de had ze besloten om als hotel-entertainer en entertainment-manager te gaan werken in verschillende landen zoals: Egypte, Turkije, Tunesie, Spanje en Marokko. Dit werk heeft ze 11 jaar lang gedaan. Dit was een geweldige tijd voor haar, maar ook een tijd waarin ze elke dag een masker opzette en 60 uur per week aan het werken was. Op het moment dat ze thuis (in Zevenaar) kwam was ze dan ook volledig de weg kwijt, en had zoveel vragen: wie ben ik? Wat wil ik? Wat past bij mij? Wie is Charissa? Via via kwam ze terecht bij de opleiding tot Touch of Matrix therapeut, gevolgd door de opleiding Holistisch therapeut en Reiki trainer bij Zoma. Een nieuwe wereld ging voor haar open, een wereld die bij haar past. Een wereld van bewustwording en herkenning. Ze kwam erachter dat ze HSP'er is, en alles viel op zijn plek. In april 2018 opende ze haar praktijk live4fit binnen het gebouw van Zoma opleidingen, hier heeft ze al heel wat mensen mogen begeleiden met een nieuw levenspad en bewustwording. Charissa vindt het, het mooiste om andere mensen te  healen, weer in hun kracht te zetten en weer te vertrouwen aan zichzelf en aan het leven.  De liefde die ze voelt stromen in dit vak is het mooiste kado. En nu mag ze deze liefde aan groepen gaan doorgeven. Vanaf januari 2019 gaat Charissa starten als trainer binnen Zoma opleidingen. Op de woensdag en zaterdag mag zij mooie groepen gaan begeleiden met een nieuw levenspad. Ze kijkt er enorm naar uit om jullie op deze reis te gaan begeleiden.

 


Over Saskia Smeding (Trainer woensdag en vrijdaggroep)

Thuiskomen. Zo heeft Saskia de opleiding tot Holistisch Therapeut beleefd. In 2017 is ze afgestudeerd. 

Saskia heeft een passie om mensen te laten leven vanuit hun essentie. Vanuit wie ze in werkelijkheid zijn. Sinds 2016 is ze in haar praktijk Essensa werkzaam als Holistisch therapeut, coach, Reiki Master en Trainer. Waarbij ze individuele behandelingen en coaching geeft, Reiki cursussen, re-integratie en outplacement trajecten vanuit bedrijven. Inmiddels heeft ze al honderden mensen mogen begeleiden en opleiden in haar succesvolle praktijk. Werk dat haar keer op keer ontzettend dankbaar maakt en veel energie geeft. 

Zwolle is haar woonplaats met haar man en hun twee prachtige dochtertjes. Na de geboorte van hun tweede dochter merkte ze dat ze niet meer blij werd van haar werk. Het moment waarop haar zoektocht naar wie zij in werkelijkheid is een vogelvlucht nam. Na haar jarenlange ervaring met Reiki sinds 2008 vond ze in de opleiding tot Holistisch Therapeut het vervolg van haar bewustzijnsontwikkeling. Tijdens de opleiding vielen bij Saskia veel zaken op hun plek. Het gaf haar de kennis en het vertrouwen om haar eigen praktijk te starten. 

Achtergrond

Ze heeft een Internationale masterstudie in Leisure & Tourism afgerond en was daarnaast werkzaam als Tutor. Als een soort van tweede natuur begeleidde ze studenten in hun kennisverwerving en persoonlijke ontwikkeling. Na haar afstuderen werkte Saskia 10 jaar met veel plezier in de sportwereld als Accountmanager, Product- en Beleidsontwikkelaar. Tevens stuurde ze het landelijk team van Accountmanagers aan en was ze actief als Marketing coördinator. 

Saskia is kartrekker van de ZoMa intervisiegroep Zwolle en schrijft mee aan de 3-jarige opleiding tot Holistisch Energetisch Therapeut. Vanaf januari 2019 zal Saskia gaan trainen bij ZoMa opleidingen. Ze zal starten met een vrijdaggroep en vanaf september ook woensdaggroepen gaan opleiden. Saskia kijkt er ontzettend naar uit om jou te begeleiden op jouw pad. Je liefdevol in je kracht te zetten vanuit rust en vertrouwen.

This is Sliced Diazo Plone Theme