Wat ontzettend leuk dat je je hebt aangemeld voor het introductiepakket van ZoMa Opleidingen! Op deze pagina vind je filmpjes, vlogs, delen uit het lesmateriaal en oefeningen, waarmee we je een indruk willen geven van ons instituut en wat je kunt verwachten van de opleiding tot Holistisch Therapeut. We wensen je veel kijk-, luister- en leesplezier!

 

Klankschaalbehandeling

Tijdens de opleiding tot Holistisch Therapeut leer je verschillende methodieken en krijg je allerlei tools om je behandeling kracht bij te zetten. Een klankschaal is een krachtig instrument om te gebruiken bij een behandeling. Door de subtiele trillingen kunnen blokkades worden opgelost en emotionele belemmeringen worden losgelaten. In deze vlog zie je hoe een klankschaalbehandeling in zijn werk kan gaan.

Zijnsoriëntatie

Zijnsoriëntatie loopt als een rode draad door de opleiding heen. Het is de basis voor een holistisch therapeut. Met Zijnsoriëntatie leer je weer volledig terug te komen in je essentie, bij wie je in wezen al bent. Vanuit hier kun je volledig oordeelvrij en met onvoorwaardelijke liefde holistische behandelingen geven. Zijnsoriëntatie is niet alleen van belang als je therapeut wilt worden, het biedt ook allerlei nieuwe inzichten en waarden en helpt je in je bewustzijnsontwikkeling.

Hooggevoeligheid

Als je meer dan gemiddeld gevoelig bent voor stemmingen en sferen en je details, geluiden, beelden en kleuren veel intenser ervaart dan anderen om je heen, dan is de kans groot dat je hooggevoelig bent. Hooggevoelige mensen hebben sterk ontwikkelde intuïtieve vermogens. Het kan soms lastig zijn om met hooggevoeligheid om te gaan. In deze video legt Marjolein Berendsen uit hoe je je hooggevoeligheid kunt leren waarderen als een mooie eigenschap en hoe je er mee om kunt gaan.

Voorbeeld van ons lesmateriaal

In de opleiding tot Holistisch Therapeut ga je vaardigheden ontwikkelen op het gebied van therapeutische begeleiding. Hiervoor is ook bewustzijnsontwikkeling, zelfonderzoek en intuïtieve ontwikkeling van belang. In leerjaar 1 ga je daar al mee aan de slag. Hieronder vind je een fragment uit de derde module van leerjaar 1. In dit fragment komt de theorie over intuïtieve vermogens, intenties en affirmaties aan de orde.

Oefeningen

De opleiding tot Holistisch Therapeut is zeer praktijkgericht. Dat betekent dat er veel geoefend wordt, tijdens de lesdagen (met je medestudenten) maar ook daarbuiten. Met name in het eerste leerjaar krijg je oefeningen aangereikt die bedoeld zijn voor jouw persoonlijke ontwikkeling; de ontdekking van je essentie. Met de oefeningen in de syllabus hieronder kun je hiermee aan de slag. Succes!

Aardings- en visualisatieoefening

Aardingsoefening

In de syllabus hierboven is een aardingsoefening beschreven. Goed aarden is heel belangrijk om de universele energie goed door te laten stromen. Marjolein begeleidt je in de onderstaande video bij het oefenen met aarden.

Wat kan een Holistisch Therapeut na de opleiding?

In de onderstaande blog legt Marjolein Berendsen uit wat je na het voltooien van de opleiding tot Holistisch Therapeut kunt. Uiteraard is alles afhankelijk van wat jouw doelen zijn.

Bedrijfsfilm ZoMa Opleidingen

Bekijk ons instituut in een vogelvlucht en laat je inspireren!

ZoMa locatie Westervoort

ZoMa Opleidingen heeft haar hoofdlocatie in Westervoort. Hier beschikken we over drie leslokalen, een kantine, receptie en administratie en verschillende praktijkruimtes. Kom je mee naar binnen?

ZoMa locatie Den Haag

Vanaf september 2019 is ZoMa Opleidingen ook in Voorburg bij Den Haag gevestigd. Hier geven we de opleiding tot Holistisch Therapeut, Reiki Trainer en Reiki cursussen. Neem een kijkje in onze locatie in Den Haag!

En nu… inschrijven?

We hopen dat je na het zien en lezen van alle informatie meer inzicht hebt gekregen in wat ZoMa Opleidingen te bieden heeft. En als je nog vragen hebt of toch wat meer wilt weten, ben je van harte welkom op één van de informatiebijeenkomsten!

Aanmelden voor een informatiebijeenkomst of voor de opleiding tot Holistisch Therapeut? Maak je keuze hieronder!

Aanmelden info bijeenkomst

Aanmelden Holistisch Therapeut