Holistisch leven, moeiteloos gelukkig zijn

‘Holistisch Leven, moeiteloos gelukkig zijn’ is de titel van het handboek én het bijbehorende werkboek dat Marjolein Berendsen heeft geschreven. De boeken zijn vanaf nu te vinden in de webshop van ZoMa Opleidingen, waar je ze als pakket en als je wilt ook los kunt bestellen. Het handboek begeleidt je naar de allermooiste versie van jezelf: wie jij werkelijk bent vanuit je kern. In het bijbehorende werkboek staan alle oefeningen en opdrachten nog eens beschreven en kun je jouw proces voor jezelf gaan opschrijven. Bovendien ontvang je bij de boeken ook nog eens een link naar zo’n 50 door de auteur ingesproken meditaties. Zo kun je alles echt in de praktijk gaan toepassen. Met deze boeken word je door Marjolein uitgenodigd om jezelf te leren kennen en zo te zijn zoals je werkelijk bent, vanuit je diepste kern.

“Mijn boeken laten je zien hoe je kunt leven in het moment en hoe je de verbinding met jezelf en met alles om je heen vanuit je diepste wezen mag ervaren. Met als doel moeiteloos en zorgeloos gelukkig te zijn.”

Marjolein Berendsen

Over de boeken

Het handboek ‘Holistisch leven, moeiteloos gelukkig zijn’ gaat over leven in het hier en nu, over verbinding met en verdieping in jezelf. Holisme is de verbindende factor: alles is met elkaar verbonden, en alles is één geheel. In het boek leer je hoe je jezelf vanuit een holistische visie kunt benaderen en op welke manier je dit als een levenswijze kunt toepassen. Met thema’s als zelfonderzoek, leven in het nu en moeiteloos gelukkig zijn, leer je jezelf weer kennen zoals je werkelijk bent.

Onlosmakelijk verbonden is het werkboek, een praktische tool die je kunt gebruiken om je proces te beschrijven dat je volgt in het onderzoek naar jezelf, waarmee je nog meer verbinding maakt met jezelf en alles om je heen. Zo kun je dagelijks reflecteren, ontdekken, ervaren en teruglezen en wordt dit werkboek een dagboek over jouw leven vanuit je essentie: holistisch, in verbinding en non-dualistisch.

Het handboek Holistisch leven, moeiteloos gelukkig zijn gaat over volledig leven vanuit je ware essentie, zodat jij je mooiste leven kunt leven. Leven vanuit je ware essentie betekent dat ieder mens heel en compleet wordt geboren. Dus helemaal zuiver en puur. Naarmate je ouder wordt maak je steeds meer dingen mee, je krijgt te maken met negatieve ervaringen, pijn, mogelijk trauma’s en ontwikkelt zo overlevingsmechanismen, patronen en meet jezelf misschien wel bepaalde rollen aan. Alles wat je hierin opbouwt zou je kunnen zien als laagjes om jouw kern, om je essentie heen.

Metaforisch kan je het vergelijken met dat je bij geboorte als een lampje bent en al die pijnen, ervaringen, patronen, overlevingsmechanismen, rollen, gedrag en imago eromheen zitten als laagjes, als lampenkapjes. Dit boek helpt je om  al deze lampenkapjes en laagjes te ontdekken én af leggen zodat je weer uitkomt bij wie je werkelijk bent, dus thuis bij jezelf, je ware essentie. Het brengt balans in al jouw holistische niveaus, (fysiek, emotioneel, mentaal, energetisch en spiritueel), dus in jou als mens als één geheel. Leven vanuit je ware essentie betekent liefdevol, oordeelvrij en moeiteloos gelukkig Zijn.

De mooiste versie van jezelf zijn

De boeken zijn toegankelijk, praktisch en alles behalve zweverig geschreven. Ze gaan vergezeld van ruim 50 praktische oefeningen, meditaties en opdrachten die door de auteur zelf zijn ingesproken. In de boeken vind je een link naar deze bestanden, die je er gratis bij krijgt. Ze zijn geschreven voor iedereen die het allerbeste uit zijn leven wil halen, om de mooiste versie van zichzelf te kunnen zijn. Voluit te leven, vanuit liefde, licht en dankbaarheid.
Voor wie de opleiding tot Holistisch Therapeut volgt of gaat volgen, gelden de boeken als verplichte literatuur op de boekenlijst. De boeken worden uitgegeven door Uitgeverij Gopher.

Dokter Juriaan Galavazi (auteur Van klacht naar kans):
‘Jouw lichaam vertelt je exact welke richting je op mag gaan. Als je bereid bent om ermee in contact te komen en ernaar te luisteren, ervaar je wat dit kostbare instrument je kan brengen: de ervaring dat je het waard bent om te zijn wie je bent. Dit boek stelt je in staat om te leren helemaal te zijn wie jij bent, door heel goed voor jezelf te zorgen’ .

Waarom deze boeken?

Marjolein schreef deze boeken omdat zij een praktisch en toegankelijk boek zocht over holisme en over werkelijk leven vanuit je essentie. Haar missie is zoveel mogelijk liefde, licht en bewustwording verspreiden. Dit doet zij als founder vanuit ZoMa Opleidingen, maar is ook het doel van de boeken. Hiermee geeft zij iedereen de kans om op zoek te gaan naar je ware essentie. En dat in een nuchter en praktisch jasje. Het is een innerlijke reis, op een niet-zweverige manier.

Dus daarom deze boeken!

Met haar boeken wil Marjolein iedereen in laten zien dat holistisch leven écht niet zweverig is, dat het iets is wat iedereen al in zich heeft. In diepe verbinding zijn met jezelf en alles om je heen maakt dat je geluk kunt ervaren zonder oordelen. Holistisch leven is leven vanuit je eigen essentie, met een stevig fundament, leven vanuit jouw kracht, licht en liefde. Moeiteloos gelukkig zijn, dat is iets wat Marjolein iedereen enorm gunt!

Sneak peeks Holistisch leven

Hieronder lees je een fragment uit het handboek, uit het hoofdstuk ‘Moeiteloos gelukkig zijn’:

“Geluk lijkt in onze westerse manier van leven een op zichzelf staand doel te zijn, een doel waar voorbeelden en voorwaarden aan zitten. Als we aan die voorwaarden voldoen, bereiken we een staat van geluk. Vervolgens vertellen media en lifestyle blogs hoe leuk je leven is als je dat doel hebt gehaald. Maar is geluk een doel? Als je je realiseert dat jouw momenten van geluk van binnenuit komen, in het nu plaatsvinden door in verbinding te zijn met jouw essentie en het grotere geheel, wat doen dan die voorwaarden van buitenaf dan met je?”

Meditatie ‘Van jezelf houden’

Onderstaande meditatie ‘Van jezelf gaan houden’, krijg je samen met nog 50 meditaties/oefeningen extra bij de boeken ‘Holistisch leven, moeiteloos gelukkig zijn’

 

Bestel ‘Holistisch leven, moeiteloos gelukkig zijn’ en win!

De boeken zijn verkrijgbaar in de webshop van ZoMa Opleidingen en via Bol.com. Wanneer je de boeken bestelt in de webshop van ZoMa, dan kun je ervoor kiezen om ze te laten verzenden, of zelf af te halen bij ZoMa in Westervoort. Kies je voor zelf afhalen, dan worden de boeken voor jou gesigneerd door Marjolein zelf en voorzien van een persoonlijke boodschap!

Winactie

Doe ook met onze winactie! Elke maand geven we twee keer onze nieuwe online cursus ‘Holistisch leven in de praktijk’ cadeau! Het enige wat je hiervoor hoeft te doen, is een review schrijven over de boeken op Bol.com. Stuur ons vervolgens even een e-mail (info@zoma-opleidingen.nl) met jouw recensie, zodat we je weten te vinden als je gewonnen hebt. Elke maand kiezen we uit deze reviews twee winnaars van de nieuwe online cursus.

Kosten en bestellen

Wanneer je de bundel bestelt, dus het handboek en werkboek als pakket, dan ben je voordeliger uit. De kosten voor het handboek zijn € 28,95, het werkboek kost € 18,95 en de bundel kost € 45. Wanneer je de boeken wilt laten verzenden, dan komen daar de verzendkosten nog wel bij. Je kunt je bestelling echter ook zelf bij ZoMa Opleidingen in Westervoort ophalen.

Boeken bestellen

Patrick Kicken (auteur Leven zonder stress):
‘Holistisch leven is een inspirerend en verrijkend lees- en oefenboek. Als je er voor openstaat kan je er nuchter maar tegelijk spiritueel echt je voordeel mee doen.’

Over Marjolein

Marjolein Berendsen is oprichter en eigenaar van ZoMa Opleidingen. Vanuit haar levensmissie, het verspreiden van licht en liefde, leidt zij hier samen met haar bevlogen team mensen op tot Holistisch Therapeut. Inmiddels zijn dit er al meer dan 3000! In 2019 richtte ze de stichting ZoMa-Spread the Love op, waarmee ze met een groep vrijwilligers vanuit de community gratis Reiki behandelingen geeft aan kwetsbare doelgroepen.

Daarnaast publiceert ze regelmatig artikelen over holisme, hooggevoeligheid en bewustwording op verschillende online media, is ze vaste columniste voor het maandblad Paravisie Magazine en werkt ze als holistisch expert samen met het kennisplatform Your Brain Balance. Met haar werk geeft ze steeds verder vorm aan haar missie en leren steeds meer mensen vanuit hun hart te leven.

Haar boeken Holistisch leven, moeiteloos gelukkig zijn zijn de kroon op haar werk tot nu toe.