Opleidingen en cursussen

ZoMa Opleidingen biedt geaccrediteerde opleidingen op hbo-niveau, Reiki cursussen en bij- en nascholingen aan. Je kunt de volgende opleidingen bij ons volgen:

Holistisch Therapeut

Holistisch therapeut

De opleiding tot Holistisch Therapeut bij ZoMa Opleidingen is een tweejarige opleiding op hbo-niveau en is erkend door de KTNO.

In deze opleiding leer je energetische behandelingen te geven, vanuit een holistisch oogpunt. Op de eerste lesdag dien je het Reiki 1-certificaat te hebben; Reiki 2 dien je uiterlijk voor de derde module te hebben behaald. Inschrijven voor de opleiding kan uiteraard altijd.

Reiki Trainer

Reiki trainer ZoMa

De opleiding tot Reiki Trainer bij ZoMa Opleidingen is een individuele opleiding van één jaar op hbo-niveau en is KTNO-gecertifceerd. Als Reiki Trainer ben je volledig in staat om zelfstandig cursisten op te leiden in Reiki 1, 2 en 3A. De toelatingseis voor de opleiding is het diploma Holistisch Therapeut.

Bij- en nascholingen

Holistische therapieVan therapeuten die zijn aangesloten bij BATC, VBAG, Het Verbond of CAT wordt verwacht dat zij zich laten bijscholen. De bij- en nascholingscursussen van ZoMa Opleidingen bieden die mogelijkheid en leveren studiepunten op die noodzakelijk zijn voor de verschillende beroepsorganisaties.

Ook voor studenten, afgestudeerde holistisch therapeuten en andere zorgverleners zijn de bij- en nascholingen van ZoMa Opleidingen een hele mooie aanvulling.

Wat is een Holistisch Therapeut?

Holistische behandeling

Een Holistisch Therapeut heeft tijdens de opleiding geleerd om op alle holistische niveaus te behandelen. Een hulpvraag wordt bekeken op fysiek niveau (lichamelijke pijnklachten), emotioneel niveau (gevoelens), mentaal niveau (gedachten en overtuigingen), energetisch niveau (energie) en spiritueel niveau (oorzaak).

De basis voor holistische therapie is Reiki.