Home / Over ZoMa / Stichting ZoMa – Spread the Love

Stichting ZoMa – Spread the Love

Stichting ZoMa

Stichting ZoMa – Spread the Love is opgericht door Marjolein Berendsen, eigenaar en oprichter van ZoMa Opleidingen. Toen in het voorjaar van 2019 vanuit een andere stichting het initiatief ontstond om met de vrijwillige inzet van de ZoMa Community-leden Reiki te gaan aanbieden aan kwetsbare doelgroepen, was de aanmelding van vrijwilligers direct een groot succes.

Initiatief

Door omstandigheden kwam er helaas een einde aan de samenwerking met deze stichting, maar het idee bleef bestaan. En zo besloot Marjolein zelf een stichting op te richten, zodat het initiatief om vrijwillig Reiki te geven kon worden voortgezet. Op dinsdag 17 september 2019 was de oprichting van de stichting officieel. Marjolein tekende de oprichtingsakte bij de notaris en zo was Stichting ZoMa – Spread the Love geboren.

Kwaliteit

Stichting ZoMa – Spread the Love heeft als missie om licht en liefde te verspreiden, door het geven van Reiki-behandelingen aan kwetsbare doelgroepen. Deze behandelingen worden aangeboden door een team van vrijwilligers, die lid zijn van de ZoMa Community. Dat houdt in dat deze vrijwilligers allemaal een Reiki-certificaat hebben en de opleiding tot Holistisch Therapeut (gaan) volgen of inmiddels hebben afgerond. Zo biedt de stichting kwaliteit, waarbij iedereen hetzelfde doel voor ogen heeft.

Missie en doelgroep

De stichting richt zich op kwetsbare mensen, die zelf geen mogelijkheid hebben om een therapeut in te schakelen. Reiki biedt ontspanning en heling en juist mensen in een kwetsbare situatie zijn erg gebaat bij deze methode. Onze missie is dan ook om vrijwillig Reiki te geven aan deze mensen, zodat zij ook de helende en ontspannende werking kunnen ervaren die juist zij zo hard nodig hebben. Onze doelgroepen verblijven bijvoorbeeld in een hospice, een ziekenhuis, opvangcentrum, blijf-van-mijn-lijfhuis, een psychiatrische instelling, een zorgcentrum of geriatrische instelling.

Stichting ZoMa Reiki

Projecten

De projecten waar Stichting ZoMa – Spread the Love zich voor inzet zijn divers. Zo geven onze vrijwilligers sinds enige tijd regelmatig Reiki-behandelingen bij Moviera, een landelijke organisatie die ondersteuning biedt aan slachtoffers van huiselijk geweld. Ook zijn wij te gast geweest in Het Braamhuis, een inloophuis voor (ex)kankerpatiënten en hun naasten, waar we Reiki mochten geven. Dit project zal op korte termijn worden voortgezet.

Stichting ZoMa – Spread the Love is druk bezig met planningen, gesprekken en overleg met diverse partijen, waar we in de nabije toekomst onze vrijwilligers hopelijk kunnen gaan inzetten voor Reiki behandelingen.

Vrijwilligers

De ereronde van de Samenloop voor Hoop, sept 2018

Zonder vrijwilligers heeft Stichting ZoMa – Spread the Love geen bestaansrecht. Iedereen die studeert voor Holistisch Therapeut, afgestudeerd is of zich heeft ingeschreven voor de opleiding en minimaal een Reiki 1-certificaat heeft, is van harte welkom om zich als vrijwilliger aan te melden.

Stichting ZoMa organiseert regelmatig trainingsdagen. Hou de site van www.stichtingzoma.nl in de gaten voor alle data. Voor vragen kun je contact opnemen met ons secretariaat via secretariaat@stichtingzoma.nl.