Reiki 3 cursus volgen

Als je Reiki wilt blijven toepassen in je dagelijks leven, dan ben je toe aan Reiki 3A, de Mastercursus. Als Reiki Master ben je toegewijd aan de Reiki principes en kun je op alle holistische niveaus een Reiki behandeling geven.

Voor aanvang van de cursus heb je de Reiki 1- en Reiki 2-certificaten behaald. Met de cursus Reiki 3A rond je je Reiki opleiding af en ben je gecertificeerd Reiki Master.

Wanneer je de opleiding tot Holistisch Therapeut volgt, dan is de Reiki Master daarbij inbegrepen. Wil je daarna zelf ook Reiki cursussen gaan geven? Dan kun je de individuele vervolgopleiding tot Reiki Trainer (3B plus versie) gaan volgen. Ook deze opleiding is op hbo-niveau, duurt ongeveer één jaar en is geaccrediteerd door KTNO.

Wil je alleen de Reiki 3A (Master) cursus gaan doen, dan kan dat uiteraard ook. Deze wordt op aanvraag ingepland. Inschrijven kan per e-mail: info@zoma-opleidingen.nl. We nemen dan contact met je op om de toelatingseisen te bespreken en mogelijke data met je door te nemen.

Reiki 3 cursusReiki 3 cursusReiki 3 cursus

Elvira Febie, Nijmegen

‘Marjolein is ontzettend warm en lief en heeft veel kennis in haar bezit. Toen ik Marjolein zag wist ik meteen ik ga de opleiding volgen.Inmiddels heb ik mijn opleiding tot Holistisch Therapeut afgerond en ben ik nog bezig met mijn Reiki Trainer opleiding bij Marjolein. Ik kwam een paar jaar geleden bij Marjolein binnen en het voelde gelijk als thuiskomen.’

Programma Reiki 3A cursus

Reiki 3 cursus

Gedurende de dag word je voorbereid op het Reiki Masterschap met meditaties en oefeningen. Je leert de helende werking van Reiki in te zetten op alle holistische niveaus. Ook leer je het vierde Reiki-symbool en hoe je deze in kunt zetten tijdens een behandeling.

Alle methodieken, symbolen en de lesstof van de Reiki cursussen komen nogmaals aan bod op deze dag. Met het behalen van je Reiki Master kun je alle holistische niveaus met elkaar integreren en heb je geleerd om tot diep in de kern te helen. Je bewustwordingsproces ondergaat een enorme ontwikkeling, je intuïtie wordt verder versterkt en je volgt dit vanuit je hart bij het geven van Reiki.

De boeken ‘Holistisch leven, moeiteloos gelukkig zijn’

De boeken ‘Holistisch leven, moeiteloos gelukkig zijn’ werden geschreven Marjolein Berendsen, de oprichter en eigenaar van ZoMa Opleidingen. Met deze toegankelijke en praktische gids heb je een tool in handen om jezelf nog verder te ondersteunen op je spirituele pad en tijdens je ontwikkeling naar wie je werkelijk bent. In de Reiki 3 cursus komen ze dus zeker van pas, omdat je hier steeds meer naar het spirituele niveau toe werkt. Met de boeken draagt Marjolein haar missie nog verder uit, namelijk het verspreiden van licht, liefde en bewustwording. De boeken leren je hoe je jouw mooiste leven kunt leven, vanuit je kern. Je komt thuis bij jezelf, bij wie je werkelijk bent. Zo word je de mooiste versie van jezelf!

Lees hier alles over de boeken:

Alles over de boeken

Toelatingsprogramma Reiki 3A

Om de Reiki 3A cursus bij ZoMa Opleidingen te volgen (dus zonder de opleiding tot Holistisch Therapeut), dien je aan een aantal voorwaarden te voldoen. Zo kunnen we de verdieping bieden die nodig is om als Reiki Master volledig vanuit je intuïtie en je eigen kracht te kunnen werken als Reiki-behandelaar. Voor je aan Reiki 3A mag beginnen, heb je aan de volgende voorwaarden voldaan:

Je hebt minimaal één jaar ervaring als Reiki 2 behandelaar volgens het Usui systeem. Je behandelt regelmatig zowel jezelf, maar ook anderen.
Reiki is al echt onderdeel van je dagelijks leven: je leeft volgens de vijf Reiki-principes en doet gedegen zelfonderzoek. Je bent goed in staat tot zelfreflectie.
Na je aanmelding voor de Reiki 3A cursus, zal er een telefonisch intakegesprek plaatsvinden met één van de ervaren en gecertificeerd Reiki trainers van ZoMa Opleidingen. In dit gesprek zal gevraagd worden hoeveel behandeluren je al gemaakt hebt, sinds het behalen van het Reiki 2-certificaat. In deze intake kun je helder uitleggen waarom je Reiki Master wilt worden. Wat zijn jouw drijfveren en wat is je doel? En wat doe je zoal aan zelfonderzoek, coaching en/of therapie om zelf om zuiver en in balans te zijn?
Wanneer je na de intake wordt toegelaten tot de cursus, dan plant het secretariaat van ZoMa Opleidingen samen met jou een dag in waarop de inwijding zal plaatsvinden.
Voor deze inwijdingsdag krijg je een opdracht van de Reiki Trainer mee, waarin je wordt gevraagd om je kennis van Reiki en de symbolen op te frissen én een start maakt met de inwijding bij jezelf.
Als de trainer twijfelt of je toegelaten kan worden, kan er gevraagd worden om een tweetal reflectieverslagen in te leveren van twee Reiki-behandelingen, om meer inzicht te krijgen in het ervarings- en bewustzijnsniveau van jou als cursist.
Na het behalen van het Reiki 3A certificaat krijg je een opdracht op maat mee, waarmee je gedurende drie weken na de cursus dagelijks zal oefenen, om de Master-energie volledig te integreren.
Na drie tot zes weken wordt er een verdiepingsmoment ingepland, om te reflecteren op het Masterschap en ervaringen uit te wisselen. Dit vindt in dezelfde groep plaats als tijdens de inwijdingsdag.

Kosten Reiki 3A cursus

De kosten voor Reiki 3A cursus zijn € 750 inclusief lesmateriaal, lunch, thee en versnaperingen, certificaat en verdiepingsmoment.
Als je de opleiding tot Holistisch Therapeut volgt, zijn de kosten voor Reiki 3A bij de opleiding inbegrepen. Je wordt dan Reiki Master op een extra lesdag aan het einde van leerjaar 1.

Groepsgrootte en tijden

De cursussen worden gegeven bij ZoMa Opleidingen in Westervoort en in Moerkapelle (bij Gouda). Er geldt een maximum van zes tot tien personen per groep, zodat er voldoende ruimte is voor individuele aandacht. Als je de opleiding tot Holistisch Therapeut volgt, volg je de Reiki Master-dag samen met de groep waarmee je de opleiding volgt.

De cursusdag start om 09.30 uur en duurt tot ca. 15.30 uur. Het verdiepingsmoment wordt ingepland voor ca. drie tot zes weken na de Reiki Master cursusdag en duurt ca 2 uur.

Reiki 3 cursus

Aanmelden

De Reiki 3 cursus wordt op aanvraag gegeven. Inschrijven kan per e-mail: info@zoma-opleidingen.nl. We vragen je om in je e-mail je naam- en adresgegevens te vermelden, en tevens aan te geven wanneer en waar je Reiki 1 en Reiki 2 hebt gevolgd. We nemen na ontvangst contact van je aanmelding contact met je op om de toelatingsvoorwaarden met je door te nemen en eventueel een intakegesprek met je in te plannen. Voel je welkom bij ZoMa Opleidingen, we begeleiden je met licht en liefde naar je Reiki Masterschap!