Het opleidingsinstituut

ZoMa Opleidingen is geboren uit Praktijk ZoMa. Hier gaf founder en eigenaar Marjolein Berendsen, naast energetische therapie en coaching, ook Reiki cursussen. Vanuit de cursisten ontstond de vraag om een opleiding op hbo-niveau, en zo ontstond ZoMa Opleidingen. Met het altijd stromende DNA van Praktijk ZoMa bestaat ZoMa Opleidingen inmiddels 12,5 jaar.

ZoMa Opleidingen bestaat vanuit het idee dat ieder mens vanuit de essentie liefdevol, heel en compleet is. In onze huidige maatschappij staan kennis, prestatie en materialisme centraal, waardoor heel en compleet zijn vaak wordt vergeten. Door vanuit liefde, licht en verbinding zelfbewuste en professionele holistisch therapeuten op te leiden, verrijkt en verruimt ZoMa Opleidingen de samenleving.

ZoMa richt zich daarom op het aansluiten op de realiteit vanuit kennis, bewustzijn en zelfliefde. Dit doen we door onze studenten op te leiden vanuit een holistisch oogpunt, waarbij we alle holistische niveaus benaderen met energetisch werk. Onze missie is om therapeuten af te leveren die vanuit hun eigen ervaringen en bewustwording handelen. Zonder oordelen en zonder belemmeringen; zij hebben hun ‘sluiers’ afgedaan en kunnen daardoor vanuit heelheid, vrijheid en onvoorwaardelijke liefde hun cliënten behandelen.

Heel en compleet

In een opleiding of cursus van ZoMa Opleidingen leer je vanuit je essentie te leven en leer je om dit door te geven aan je cliënten. Gelukkig te zijn zonder voorwaarden of belemmeringen. Verbindingen aan te gaan met jezelf en met alles om je heen. Je leert vanuit je kern te zien dat je heel en compleet bent en je wordt wie je werkelijk bent. Leven vanuit je hart, dat is wat ZoMa Opleidingen je kan bieden!

Opleiding tot Reiki Trainer

De opleidingen

ZoMa Opleidingen biedt verschillende cursussen, opleidingen en online cursussen aan:

De opleiding tot Holistisch Therapeut bij ZoMa Opleidingen is een tweejarige opleiding op hbo-niveau en is erkend door de KTNO.
In deze opleiding leer je energetische behandelingen te geven, vanuit een holistisch oogpunt. Het uitgangspunt hierbij is Zijnsoriëntatie, leven vanuit je essentie. Voor deze opleiding is de Reiki I en 2 (Reiki 2 vóór module 3) cursus een vereiste.

De opleiding tot Reiki Trainer is een intensief en individueel traject van ca. één jaar, die je kunt volgen na afronding van de opleiding Holistisch Therapeut. Met een diploma Reiki Trainer mag je andere mensen inwijden en opleiden in de verschillende Reiki cursussen. Ook deze opleiding is op hbo-niveau en erkend door de KTNO.

Ook de opleiding tot Holistisch Energetisch Therapeut is een opleiding die je na het behalen van Holistisch Therapeut kunt volgen. In deze opleiding leer je, door nog verder zelfonderzoek te doen, welke unieke vaardigheden jij hebt. Hiermee leer je diepgaande energetische behandelingen te geven en kun je je cliënten nog dieper begeleiden.

De opleiding tot Holistisch Coach geldt als een vervolg op Holistisch Therapeut. In deze opleiding vormen gespreksvaardigheden en intensieve communicatie centraal. Je leert coachen op holistisch niveau en daarmee word je werk als holistisch therapeut verder geprofessionaliseerd.

Reiki is een eeuwenoude traditionele Japanse methode om het zelfhelend vermogen van een lichaam te activeren. Dit doe je door het ontvangen, gebruiken en doorgeven van universele (levens)energie. In de Reiki cursussen leer je op verschillende niveaus hoe je jouw energie kunt inzetten voor jezelf en voor anderen.

Voor iedereen die zich wil verdiepen, meer inzicht en invulling zoekt en zijn of haar kennis wil vergroten, is één van de online cursussen van ZoMa Opleidingen een hele mooie oplossing. Er zijn zeven thema’s waar je uit kunt kiezen, alle met een holistisch uitgangspunt: holistisch voeden, rust in je hoofd, van burn-out naar balans, spiritueel ontwaken, leven vanuit je ware essentie, hooggevoeligheid als kracht en holistisch opvoeden.

Vanaf september 2019 is het voor community-leden mogelijk om met ZoMa Opleidingen op retraite te gaan. De retraites bestaan uit een intensief, inspirerend en verlichtend driedaags programma en vinden plaats op een prachtige rustgevende locatie in Spanje. Het doel van de retraites is om verdieping te vinden in je spirituele ontwikkeling en volledig te leven in het Nu.

De founder

Ruim 20 jaar geleden begon Marjolein Berendsen haar spirituele pad te bewandelen. Als klein meisje voelde zij alles om zich heen al veel intensiever dan anderen. Door haar hooggevoeligheid werd ze aangetrokken door de energie die zij voelde en ook kon doorgeven. Met deze eigenschappen werd ze zich bewust van de kracht van haar helende energie en besloot zij daarom in opleiding te gaan bij een paranormaal therapeut. Toen in het jaar 2000 Reiki op haar pad kwam, werd de ontwikkeling van haar intuïtieve vermogens alleen maar groter. Het werk wat zij destijds deed in het bedrijfsleven was fijn, maar deed zij niet vanuit haar hart. En dat was juist wat ze zo graag wilde: leven vanuit de kern, vanuit volledige liefde!

Interview

Patrick Kicken, voormalig dj, interviewde Marjolein. Haar leven, missie en visie hoor en zie je in deze video:

Vervolg: haar eigen praktijk

Er volgde een opleiding tot Natuurgeneeskundig paranormaal therapeut, de opleiding tot Reiki Master en dat alles leidde in 2009 tot het geven van Reiki cursussen en coaching vanuit haar eigen Praktijk ZoMa. In die periode leerde ze om op holistisch niveau te behandelen. Veel van haar cliënten inspireerden Marjolein om haar eigen opleidingen te gaan vormgeven.

Van integratie tot accreditatie

Alle elementen die zij belangrijk vond, werden er in geïntegreerd: Reiki, Zijnsoriëntatie, holistisch werken, intuïtie en alle tools en methodieken die hierbij kunnen worden ingezet.
Samen met een professioneel onderwijsteam ontwikkelde Marjolein de opleidingen Holistisch Therapeut en Reiki Trainer, die al snel werden geaccrediteerd als erkende opleidingen door de KTNO. ZoMa Opleidingen was geboren!

Inmiddels heeft ZoMa Opleidingen al zo’n 3000 studenten opgeleid en is zij gevestigd in een schitterend, inspirerend pand in Westervoort. Met een tweede locatie in Voorburg wordt ook voldaan aan de groeiende vraag in de Randstad. Inmiddels telt ZoMa Opleidingen bijna 30 medewerkers en wordt er hard gewerkt aan het nieuwe pand met nog meer lesruimtes in Moerkapelle.

Marjolein is een prachtig voorbeeld van leven vanuit je essentie. Zij heeft op haar levenspad gekozen voor het doen waar haar hart ligt: het helpen, begeleiden en ondersteunen van mensen op weg naar inzicht en onvoorwaardelijke (zelf)liefde. Om haar missie en visie nog verder te verspreiden, schreef Marjolein de in 2021 gepubliceerde boeken ‘Holistisch leven, moeiteloos gelukkig zijn’.