Opleiding tot Reiki Trainer

De opleiding tot Reiki Trainer bij ZoMa Opleidingen is een individuele opleiding van één jaar op hbo-niveau en is KTNO-gecertifceerd.

Als Reiki Trainer ben je volledig in staat om zelfstandig cursisten op te leiden in Reiki 1, 2 en 3. De toelatingseis voor de opleiding is het diploma Holistisch Therapeut. Na een intensief jaar, waarbij je diepgaande technieken leert om cursisten te begeleiden vanuit je essentie, ontvang je een diploma op hbo-niveau.

Direct inschrijven

De Reiki Trainer

Reiki is een eeuwenoude Japanse geneeswijze, waarbij het doorgeven van universele levensenergie de bron is van de behandeling. Met Reiki wordt deze allesomvattende energie via liefdevolle aanrakingen door het lichaam gestuurd. Hiermee wordt het zelfhelend vermogen gestimuleerd. Na de opleiding tot Reiki Trainer:

  • Weet je hoe je je eigen authenticiteit kan inzetten om de Reiki-energie vanuit je essentie over te brengen naar je cursisten.
  • Weet je als geen ander hoe groeiprocessen werken.
  • Heb je als Reiki-trainer vakkennis, inzicht en overzicht en kun je je cursisten ondersteunen bij het inzetten van het zelfhelend vermogen.
  • Brengt je de cursist weer in contact met zijn werkelijke Zelf.

Voordelig studeren met het STAP-budget

Start nu voordelig de opleiding tot Reiki Trainer met het STAP-budget. Al onze gecertificeerde opleidingen komen in aanmerking voor de STAP-regeling. De nieuwe aanvraagronde start op 1 juli.

Wil je meer weten? Lees alles over het STAP-budget op onderstaande pagina!

Ja, ik wil meer weten over het STAP-budget

   Janneke Mastwijk over Reiki Trainer:
‘“Na het afronden van de 2-jarige opleiding tot Holistisch Therapeut besloot ik om de opleiding tot Reiki Trainer te gaan volgen. Ik was net bezig om een eigen praktijk op te starten en het leek me een mooie aanvulling om, naast het geven van behandelingen, ook Reiki cursussen aan te kunnen bieden. Wat erg fijn is, is dat de opleiding tot Reiki Trainer een individueel traject is onder begeleiding van een trainer van ZoMa Opleidingen, in mijn geval coachte Saskia Smeding mij. Saskia heeft mij heel goed begeleid en op een vriendelijke en ontspannen manier geholpen om in mijn ontwikkeling nog weer tot nieuwe inzichten te komen. Dit hele proces bracht een extra verdieping teweeg en ik ben dankbaar voor de stappen die ik hierin heb mogen maken.Inmiddels heb ik, naast het geven van behandelingen, ook cliënten uit mijn eigen praktijk in mogen wijden in de Reiki en dat maakt voor mij de cirkel rond.’
lees meer

Opbouw van de opleiding

Omdat de opleiding tot Reiki Trainer een individueel traject is, wordt de inhoud van de opleiding op maat gemaakt voor jou als student. Er zijn verschillende modules die je in je eigen tempo kunt doorlopen. Elke sessie die je doet, wordt één op één begeleid door jouw docent. De opleiding bevat onder andere de volgende vaste onderdelen:

vakkennis voor het geven van Reiki cursussen
ontwikkeling persoonlijke vaardigheden
diepgaand zelfonderzoek en -reflectie
begeleiding van cursisten en cliënten
herkenning en omgaan met groepsdynamieken
ontwikkeling van authenticiteit en uniciteit
het eigen maken van de Reiki-principes

Het organiseren en begeleiden van een Reiki cursus is tevens een belangrijk onderdeel van de opleiding, waarbij je zelfstandig de cursus geeft en feedback ontvangt van jouw cursisten en docent.

  • Tijdens de opleiding krijg je naast de één op één begeleiding ook diverse thuiswerkopdrachten, welke deels voor jou op maat worden gemaakt.
  • De sessies met je docent zijn bedoeld om te onderzoeken wat jij nodig hebt om te groeien.
  • Afhankelijk van je startpunt, ervaringen en behoeftes wordt er gekeken naar je ontwikkeling en voortgang in de opleiding en worden de thuiswerkopdrachten voor jou bepaald.
  • De modules doorloop je zelfstandig en in je eigen tempo; zelfstudie is tevens belangrijk onderdeel van de opleiding tot Reiki Trainer.

Alles bij elkaar heeft de opleiding als doel om jou klaar te stomen tot compleet en volwaardig Reiki Trainer, om vanuit je diepste kern te kunnen inspireren en verbinden.

Drie aspecten van de opleiding

Om tot de kern te komen en volledig vanuit je essentie Reiki cursussen te kunnen geven, staan de volgende punten centraal in de opleiding tot Reiki Trainer:

zelfonderzoek en (zelf)heling
overdracht van kennis en ervaring
eigen maken van Reiki-principes

Tijdens de opleiding wordt er van je verwacht dat je veel praktijkervaring gaat op doen en zelfstandig kunt studeren. De contactmomenten met de docent zijn bedoeld om je ontwikkeling en voortgang te bekijken; de thuiswerkopdrachten worden op maat gemaakt aan de hand van deze sessies.

Voor wie is deze opleiding?

Reiki TrainerIedereen die een diploma holistisch therapeut van ZoMa Opleidingen heeft, kan de opleiding Reiki Trainer volgen. Een Reiki Trainer is bevoorrecht om de energie door te geven aan de cursisten en ze weer in contact te brengen met zichzelf.

Heb je een eigen praktijk als holistisch therapeut, dan is de opleiding Reiki Trainer een prachtige aanvulling. Ook als je je nog verder wilt verdiepen in leven vanuit je essentie en je deze kennis, ervaring en verbinding ook wilt doorgeven.

De opleiding tot Reiki Trainer is een individueel traject. Starten met deze opleiding doe je in overleg met een trainer. Wil je de opleiding volgen, meld je dan aan via info@zoma-opleidingen.nl. Je kunt de opleiding volgen in Westervoort en in Moerkapelle.

Ik ga starten!