ZoMa scoort gemiddeld een 9,4 bij studenten

Wat behandelt een Holistisch Therapeut?

Word Reiki Trainer en breng jouw kennis van Reiki over op anderen

De opleiding Reiki Trainer past bij jou als:

 • Je anderen op wilt leiden in Reiki 1, Reiki 2 en Reiki 3a
 • Je op individuele basis verdieping wilt vinden in jouw eigen bewustwordingsproces
 • Je diepgaande technieken wilt leren om cursisten te begeleiden vanuit je essentie

De opleiding tot Reiki Trainer bij ZoMa Opleidingen is een éénjarige individuele opleiding op hbo-niveau waarin je leert om zelfstandig curisten op te leiden in Reiki 1, Reiki 2 en Reiki 3a. De opleiding tot Reiki Trainer is geaccrediteerd door KTNO en na afloop ontvang je een diploma. Schrijf je in op de wachtlijst en je ontvangt spoedig een mail met de startdata.

Schrijf je in

Download het gratis e-book ‘Coachen vanuit je intuïtie’

Wanneer je coacht vanuit je intuïtie, sta je in verbinding met jouw cliënt en begrijp je vanuit jouw innerlijke stem wat hij of zij nodig heeft. Lees in dit e-book hoe jij jouw intuïtie kan inzetten tijdens het behandelen of coachen van een cliënt.

Door je aan te melden ga je akkoord met de verwerking van je persoonsgegevens volgens ons privacybeleid.

Voor wie is de Reiki Trainer opleiding?

Voor de opleiding tot Reiki Trainer is een diploma als Holistisch Therapeut / Coach bij ZoMa vereist. Je kan in het tweede jaar van de opleiding al starten met de opleiding tot Reiki Trainer. Heb je een eigen praktijk als holistisch therapeut, dan is de opleiding Reiki Trainer een prachtige aanvulling. Ook als je je nog verder wilt verdiepen in leven vanuit je essentie en je deze kennis, ervaring en verbinding ook wilt doorgeven.

Wat anderen zeggen over de
Reiki Trainer opleiding…

“Na het afronden van de 2-jarige opleiding tot Holistisch Therapeut besloot ik om de opleiding tot Reiki Trainer te gaan volgen. Ik was net bezig om een eigen praktijk op te starten en het leek me een mooie aanvulling om, naast het geven van behandelingen, ook Reiki cursussen aan te kunnen bieden. Wat erg fijn is, is dat de opleiding tot Reiki Trainer een individueel traject is onder begeleiding van een trainer van ZoMa Opleidingen, in mijn geval coachte Saskia Smeding mij. Saskia heeft mij heel goed begeleid en op een vriendelijke en ontspannen manier geholpen om in mijn ontwikkeling nog weer tot nieuwe inzichten te komen. Dit hele proces bracht een extra verdieping teweeg en ik ben dankbaar voor de stappen die ik hierin heb mogen maken.Inmiddels heb ik, naast het geven van behandelingen, ook cliënten uit mijn eigen praktijk in mogen wijden in de Reiki en dat maakt voor mij de cirkel rond.”

Janneke Mastwijk

Wat is een Reiki Trainer?

Opbouw opleiding Reiki Trainer

In de 1 jaar durende (vervolg)opleiding leer je diepgaande technieken om cursisten te begeleiden in hun bewustwordingsreis vanuit je essentie. Omdat de opleiding tot Reiki Trainer een individueel traject is, wordt de inhoud van de opleiding op maat gemaakt voor jou als student. Er zijn verschillende modules die je in je eigen tempo kunt doorlopen. Elke sessie die je doet, wordt één op één begeleid door jouw docent.

Na dit inspirerende jaar ben jij volledig in staat om zelfstandig cursisten op te leiden in Reiki 1, 2 en 3.

Om tot de kern te komen en volledig vanuit je essentie Reiki cursussen te kunnen geven wordt in de Reiki Trainer opleiding vooral ingegaan op zelfonderzoek, zelfheling, overdracht van kennis en ervaring en het eigen maken van de Reiki principes. De volgende punten staan centraal in de opleiding tot Reiki Trainer:

 • Zelfonderzoek en (zelf)heling
 • Overdracht van kennis en ervaring
 • Eigen maken van Reiki-principes

Tijdens de opleiding wordt er van je verwacht dat je veel praktijkervaring gaat op doen en zelfstandig kunt studeren. De contactmomenten met de docent zijn bedoeld om je ontwikkeling en voortgang te bekijken; de thuiswerkopdrachten worden op maat gemaakt aan de hand van deze sessies.

Duur cursus:

8 lesdagen verdeeld over gemiddeld 1 jaar.

Zelfstudie en praktijkoefeningen:

 • Tijdens de opleiding krijg je naast de één op één begeleiding ook diverse thuiswerkopdrachten wat in tijd neerkomt op 250 uur. De thuiswerkopdrachten worden op maat gemaakt aan de hand van deze sessies
 • Daarnaast wordt er van je verwacht dat je veel praktijkervaring gaat op doen en zelfstandig kunt studeren. De contactmomenten met de docent zijn bedoeld om je ontwikkeling en voortgang te bekijken
 • Het organiseren en begeleiden van een Reiki cursus is tevens een belangrijk onderdeel van de opleiding, waarbij je zelfstandig de cursus geeft en feedback ontvangt van jouw cursisten en docent
 • De modules doorloop je zelfstandig en in je eigen tempo; zelfstudie is tevens belangrijk onderdeel van de opleiding tot Reiki Trainer.

Afhankelijk van je startpunt, ervaringen en behoeftes wordt er gekeken naar je ontwikkeling en voortgang in de opleiding en worden de thuiswerkopdrachten voor jou bepaald. Hiermee wordt de opleiding tot Reiki Trainer op maat gemaakt voor jou als student. Hierbij komen in ieder geval de volgende aspecten aan bod:

 • Vakkennis eigen maken voor het geven van Reiki cursussen
 • Ontwikkelen van persoonlijke vaardigheden
 • Diepgaand zelfonderzoek en -reflectie kunnen doen
 • Succesvol kunnen begeleiden van cursisten en cliënten
 • Herkennen en omgaan met groepsdynamieken
 • Ontwikkelen van authenticiteit en uniciteit
 • Het eigen maken van de Reiki-principes

Kortom, volledig in staat zijn om als Reiki Trainer zelfstandig cursisten op te leiden in Reiki 1, 2 en 3.

Je ontvangt een erkend diploma door de KTNO geaccrediteerd.

8

bijeenkomsten per jaar

1

uur zelfstudie per week

Na de opleiding Reiki Trainer:

 • Weet je hoe je je eigen authenticiteit kan inzetten om de Reiki-energie vanuit je essentie over te brengen naar je cursisten
 • Heb je als Reiki-trainer vakkennis, inzicht en overzicht en kun je je cursisten ondersteunen bij het inzetten van het zelfhelende vermogen
 • Brengt je de cursist weer in contact met diens werkelijke Zelf
 • Ben je gediplomeerd Reiki Trainer en kan je anderen opleiden tot Reiki 1, Reiki 2 en Reiki 3a
Alles bij elkaar heeft de opleiding als doel om jou klaar te stomen tot compleet en volwaardig Reiki Trainer, om vanuit je diepste kern te kunnen inspireren en verbinden.
Opleiding Reiki Trainer

Praktische informatie Reiki Trainer opleiding

Wil je starten met de opleiding Reiki Trainer, dan heb je een diploma Holistisch Therapeut / Coach nodig. Lees meer over de opleiding Holistisch Therapeut / Coach.

Reiki Trainer is KTNO geaccrediteerd. Bij slagen ontvang je een erkend diploma.

De opleiding tot Reiki Trainer is een individueel traject. Het bestaat uit een aantal individuele lesdagen en een gezamenlijk moment. De individuele lesdagen spreek je af met je trainer. Je kunt de opleiding volgen in Westervoort en in Moerkapelle.

De kosten voor de opleiding Reiki Trainer bedragen € 2.250,-. Je kunt dit bedrag in één keer voldoen, of in 10 termijnen van € 235,- . De eerste betaling ontvangen we graag in de maand voorafgaand aan de start van het Reiki Trainer traject.

De opleiding tot Reiki Trainer is inclusief:

 • Een professionele en kundige docent die je van A tot Z begeleidt, zodat jij zelfstandig cursisten kunt opleiden in Reiki 1, Reiki 2 & Reiki 3
 • Inwijdingsdag
 • Individuele begeleidingssessies
 • Trainingsdag met medestudenten
 • Lesmateriaal
 • Maatwerk in lesstof om jou tot je authentieke zelf te brengen
 • Individueel leerplan
 • Toetsen en examens
 • Online leeromgeving met gratis meditaties, visualisaties, video- en lesmateriaal
 • Kleine groepen met gelijkgestemden
 • Toegang tot de ZoMa community
 • Toegang tot gratis evenementen
 • Elke lesdag wordt er gezorgd voor thee, versnaperingen en een uitgebreid lunchbuffet

Kortom een warme, liefdevolle en professionele leeromgeving!

Reiki Trainer

Word Reiki Trainer

Het Reiki trainerschap geeft nóg meer verdieping qua kennis en beleving. Je leeft Reiki. De universele levensenergie is maximaal krachtig. Voel jij het verlangen om mensen te begeleiden naar een bewuster en gelukkiger leven? Leer dan hoe jij als Reiki Trainer dit transformatieproces kan begeleiden bij jouw cliënten. Als coach/therapeut/behandelaar is dit een verrijking voor jouw eigen spirituele ontwikkeling. Je leeft vanuit jouw ware essentie en hebt alle kennis en kunde in huis om anderen ook weer thuis te brengen in hunzelf.

Herken jij jezelf hierin? Dan is dit jouw uitnodiging om te starten met de opleiding Reiki Trainer. Schrijf je in op de wachtlijst en je ontvangt spoedig een mail met de startdata.

Veel gestelde vragen

De opleiding is bedoeld voor personen die zich verder willen verdiepen in het leven vanuit hun essentie en deze kennis, ervaring en verbinding willen doorgeven aan anderen. 

Een diploma als Holistisch Therapeut/Coach van ZoMa is vereist om te starten met de Reiki Trainer opleiding.

Het lesgeld is € 235,- per maand in 10 termijnen, of € 2250,- in één keer​. 

De opleiding duurt 1 jaar.

Er zijn 8 lesdagen verspreid over het jaar. 

De startdata variëren; het is aanbevolen om je in te schrijven voor updates.

Algemene vragen

ZoMa biedt de opleidingen Holistisch Therapeut/Coach 1 en 2, Spiritueel Coach en Reiki Trainer aan. Daarnaast de cursussen Reiki 1, 2 en 3a en Healing 1 en 2. 

Ja het is mogelijk om online een proefles te volgen of een online of fysieke informatiebijeenkomst bij te wonen. Bekijk hiervoor onze agenda.  

Ja, wij bieden regelmatig Webinars en Masterclasses aan die dieper ingaan op een thema binnen onze opleidingen en cursussen. 

Ja, wij hebben 8 waardevolle online cursussen welke los of aanvullend op onze opleidingen gevolgd kunnen worden.

Onze opleidingen en cursussen starten 7 dagen per week. De exacte startdata zijn te vinden op de website bij agenda onder ‘Startdata’. 

De opleidingen en cursussen worden aangeboden in Moerkapelle en Westervoort. 

De kosten variëren per opleiding en cursus. Een overzicht van de kosten is te vinden op de pagina van de opleiding of cursus. 

Op de opleidingspagina’s vermelden wij ook ervaringen van meerdere deelnemers. Een overzicht kun je vinden via inspiratie onder ‘Ervaringen’.  

We helpen je graag! Via onze chatfunctie op de website kun je contact opnemen of bel naar: 085-4000020 of stuur ons een e-mail via: info@zoma-opleidingen.nl 

ZoMa Opleidingen is geaccrediteerd door de KTNO. 

Ja, mits je een diploma voor Medische Basiskennis hebt behaald. 

Bekijk hiervoor de volgende pagina met onze annuleringsvoorwaarden. 

Onze locaties

Wij hechten veel waarde aan verbinding en hebben twee eigen locaties waar je altijd welkom bent.

Locatie

Moerkapelle

Sinds 2021 hebben wij een prachtige, nieuwe locatie in de Randstad. In Moerkapelle, vlakbij Den Haag en Gouda, ben je warm welkom.

Lees meer
Meer lezen

Locatie

Westervoort

Ons pand in Westervoort heeft een fijne uitstraling en maakt het een heerlijke omgeving om onze opleidingen en cursussen te volgen.

Lees meer
Meer lezen

Niet op zoek naar
deze opleiding?

Kijk ook eens naar deze opties:

  • Opleidingen
  • Spiritualiteit
  • Therapeut / coach

  Spiritueel Coach (Nieuw!)

  In deze spirituele opleiding ontwikkel je jouw helder bewustzijn en zet jouw intuïtieve gave in om anderen te coachen.

  • 10 lesdagen
  • HBO niveau
  • 1 jaar
  • Westervoort en Moerkapelle
  • Opleidingen
  • Holisme
  • Therapeut / coach

  Holistisch Therapeut/Coach leerjaar 1

  In deze geaccrediteerde opleiding op HBO-niveau leer je op holistische wijze mensen te helpen en te begeleiden.

  • 10 lesdagen
  • HBO niveau
  • Onderdeel van 2 jarige opleiding
  • Westervoort en Moerkapelle
  • Opleidingen
  • Holisme
  • Therapeut / coach

  Holistisch Therapeut/Coach leerjaar 2

  In deze geaccrediteerde opleiding op HBO-niveau leer je op holistische wijze mensen te helpen en te begeleiden.

  • 10 lesdagen
  • HBO niveau
  • Onderdeel van 2 jarige opleiding
  • Westervoort en Moerkapelle
  • Opleidingen
  • Reiki cursussen

  Reiki Trainer

  Word gecertificeerd Reiki Trainer en leer anderen opleiden in Reiki met deze individuele opleiding

  • 8 lesdagen
  • HBO niveau
  • 1 jaar
  • Westervoort en Moerkapelle