Reiki 1 cursus volgen

Reiki 1 is gericht op het fysieke niveau. Tijdens de cursus Reiki 1 leer je hoe je lichamelijke klachten kunt behandelen. Denk daarbij aan hoofdpijn, nek- en schouderklachten etc. In deze eerste Reiki cursus wordt je energiekanaal geopend voor het ontvangen en doorgeven van de universele levensenergie. Dit gebeurt onder leiding van een gediplomeerd Reiki Trainer. Bij Reiki 1 onderga je vier inwijdingen, welke je individueel ontvangt.

Introductiepakket aanvragen

Reiki is een holistische natuurgeneeswijze. Dat betekent dat de energie op alle holistische niveaus doorwerkt: fysiek, emotioneel, mentaal, spiritueel en energetisch. Bij de Reiki 1 cursus ligt de focus op het leren wat Reiki is, het ontdekken van de energie, het openen van je energiekanaal en de energie laten doorstromen en het leren kijken naar jezelf vanuit zelfbewustzijn.

Omdat Reiki het zelfhelend vermogen stimuleert, wordt er in de Reiki 1 cursus veel aandacht aan zelfheling besteed. Je leert jezelf te behandelen met Reiki en past dit later op de dag ook toe door te oefenen met je medecursisten.

Reiki is niet slechts symptoombestrijder, maar werkt door op alle niveaus. Het fysieke niveau staat centraal in deze eerste Reiki cursus.

Reiki 1 Cursus

Bij Reiki 1 leer je (weer) te vertrouwen op je intuïtie. Tijdens de cursusdag gaan we op fysiek niveau behandelen, vanuit je gevoel. Je luistert naar je intuïtie en gaat leren hoe je dit kunt inzetten tijdens een Reiki behandeling. Door de holistische werking zul je gaan voelen dat Reiki doorwerkt naar de oorzaak van de klacht. De fysieke pijn wordt geheeld, doordat de energie de oorzaak opzoekt. Bij Reiki 1 start je een bewustwordingsproces, waardoor je uiteindelijk weer helemaal thuiskomt in jezelf.

Opbouw van de cursus

De dag begint met een korte kennismaking. Vervolgens trekken we intuïtief een inzichtkaart. Hiermee komen we per cursist tot de kern van wat aandacht nodig heeft op deze dag. Dan volgt de eerste inwijding. Deze is vooral bedoeld om je energiekanaal open te gaan zetten, zodat je de universele energie kunt laten stromen.

Er wordt uitleg gegeven over Reiki, het ontstaan van Reiki en het inzetten van Reiki. Door de hele dag heen wordt er veel geoefend, individueel en met elkaar. Op deze manier leer je voelen wat de energie kan doen. Je zult je echt energieker voelen en steeds meer in contact met je intuïtie komen.

Tussen de derde en de vierde inwijding wordt afgestemd wat nodig is voor het proces van iedere cursist. De dag wordt afgesloten met een mooie gezamenlijke Reiki oefening. Je ontvangt een erkend certificaat én je krijgt een thuisopdracht mee om zelf met Reiki te gaan oefenen.

Terugkomochtend

Na de cursusdag ga je drie weken zelf met Reiki aan de slag. Je zelfhelend vermogen wordt gestimuleerd met de oefeningen; blokkades en belemmeringen in je systeem worden opgeruimd. Hoe meer Reiki je geeft aan jezelf, hoe krachtiger de helende werking wordt: bij jezelf en bij anderen.

Na ongeveer drie weken is de terugkomochtend, waarbij je je ervaringen kunt delen en de mogelijkheid is voor vragen. Ook wordt de lesstof kort herhaald en oefen je nog meer met Reiki, individueel en met je medecursisten. Aan het einde van de ochtend wordt de Reiki 1 cursus afgerond.

Groepstherapie

Simone van der Maat, Cuijk
review Simone
‘ZOMA: Zo Marjolein, liefdevol, puur, krachtig, kundig en sprankelend dat is wat ik van het aller eerste moment in heel mijn Zijn voelde toen (we elkaar/ ik, Marjolein) ontmoetten tijdens de kennismakingsavond. Soms voel je in het leven dat de sterrenstof waaruit je bent ontstaan een feestje van herkenning diep in je hart viert. Alsof je ziel thuiskomt. Van dat intense gevoel uit, ben ik vol vertrouwen begonnen met Reiki 1. Ik wilde graag leren, hoe om te gaan met de energieën die mij dagelijks zo leeg trokken. Er ging een nieuwe wereld voor mij open.’

Reiki 1

Programma Reiki 1 cursus

De Reiki 1 cursus bestaat uit drie dagdelen: één hele dag inclusief lunch en een terugkomochtend. De terugkomochtend wordt drie weken na de cursus ingepland. Om de Reiki 1 energie goed in je systeem te laten integreren, kun je na minimaal drie maanden verder met de Reiki 2 cursus.

Kosten Reiki 1 cursus

De kosten voor Reiki 1 cursus zijn € 180, inclusief lesmateriaal, lunch, thee en versnaperingen, certificaat en terugkomochtend.

Groepsgrootte en tijden

De cursussen worden gegeven bij ZoMa Opleidingen in Westervoort en Den Haag (Voorburg). Er geldt een maximum van circa acht personen per groep, zodat er voldoende ruimte is voor individuele aandacht.

De cursusdag start om 09.30 uur en duurt tot ca. 15.30 uur. De terugkomochtend is van 09.00 tot 11.00 uur. Deze wordt ingepland tijdens de cursusdag.

Aanmelden Reiki 1 Cursus