Home / Over ZoMa / ZoMa Trainers

ZoMa Trainers

Met een prachtig team werken we dagelijks aan de missie van ZoMa Opleidingen, ‘het verspreiden van licht, liefde en bewustwording’. Onze Reiki cursussen en opleidingen worden in Westervoort en Moerkapelle met veel passie en liefde begeleid door onze trainers.

Wij hechten veel waarde onze kwaliteit en werken daarom met een ervaren team waarin iedereen de opleiding tot Holistisch Therapeut en Reiki Trainer heeft doorlopen. Daarnaast runt elke trainer een eigen praktijk en organiseren we regelmatig trainingsdagen waardoor we ons blijven ontwikkelen.

Tijdens de opleiding krijg je les van een vaste trainer. Hiermee creëren we een veilige omgeving waar je op kunt vertrouwen, waar ruimte is voor persoonlijke aandacht en les op maat. Zo kun je jezelf volledig ontwikkelen als jouw meest authentieke zelf.

Maak kennis met onze ervaren en liefdevolle trainers

Trainer Lusette

Lusette Hersevoort

Go with the flow, dat is Lusette’s levensmotto. Doen waar je blij van wordt en leven vanuit je kern zijn haar doelen en die deelt ze graag met iedereen die daar behoefte aan heeft. Zij werkt al 21 jaar in de hulpverlening en heeft daarnaast haar eigen praktijk QLu waar ze onder andere Reiki behandelingen, therapeutische sessies en coaching aanbiedt. Lusette is moeder van twee zoons.

Na een moeilijke periode in haar leven is Lusette zich bezig gaan houden met leven vanuit je kern. De interesse om mensen te helpen op meerdere niveaus (fysiek, emotioneel, mentaal, energetisch en spiritueel) maakte daar ook deel van uit en dat heeft er toe geleid dat zij meer wilde dan werken in de hulpverlening in de vorm zoals ze dit tot nu toe doet. Het healen door middel van het doorgeven van energie kwam al jaren als een rode raad terug.  Echter was de weg er naartoe lange tijd niet helder. Een eigen praktijk is altijd haar doel geweest, maar hoe? Op een dag kwam Lusette bij ZoMa Opleidingen terecht. En daar leek zich haar pad te onthullen. De Reiki cursussen en de opleidingen voelden voor haar als thuiskomen in jezelf.

Achtergrond
Van kinds af aan wilde Lusette al het onderwijs in; haar poppen waren toentertijd de leerlingen. Vervolgens switcht haar ambitie ook naar die van begeleider in de jeugdhulpverlening. In 1998 begint Lusette als groepsleidster in de jeugdhulpverlening met kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar. Vervolgens gaat zij met pubers werken, specifiek met meiden in de puberleeftijd die in de beschermde  crisisopvang verbleven. Dan vertrekt Lusette voor enige tijd naar Curaçao. Daar schrijft ze  modules voor de opvang van jong volwassen meiden in de hulpverlening. Terug in Nederland begint ze aan een didactische opleiding en doceert ze sociale studies aan de hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Binnen de jeugdhulpverlening is zij vervolgens verder gegaan als ambulant begeleider in de crisis hulpverlening, waar zij nu nog werkzaam is. Haar spirituele avontuur vervolgt zich en ze wordt trainer bij ZoMa Opleidingen.

Lusette traint afwisselend op de maandag, woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag. Lusette is de hoofdtrainer van alle trainers.

Trainer Saskia

Saskia Smeding

Thuiskomen. Zo heeft Saskia zelf de opleiding tot Holistisch Therapeut beleefd. Saskia heeft een passie om mensen te laten leven vanuit hun essentie. Vanuit wie ze in werkelijkheid zijn. In haar eigen praktijk Essensa is zij werkzaam als Holistisch therapeut, coach, Reiki Master en Trainer. Ze geeft individuele behandelingen en coaching , Reiki cursussen, reïntegratie- en outplacementtrajecten vanuit bedrijven. Ook is zij één van de liefdevolle en ervaren trainers van ZoMa Opleidingen.

Saskia heeft al honderden mensen mogen begeleiden en opleiden in haar succesvolle praktijk. Werk dat haar keer op keer ontzettend dankbaar maakt en veel energie geeft.

Zwolle is haar woonplaats met haar man en hun twee prachtige dochtertjes. Na de geboorte van hun tweede dochter merkte ze dat ze niet meer blij werd van haar werk. Dat was het moment waarop haar zoektocht naar wie zij in werkelijkheid is een vogelvlucht nam. Na haar jarenlange ervaring met Reiki, vond ze in de opleiding tot Holistisch Therapeut het vervolg van haar bewustzijnsontwikkeling. Tijdens de opleiding vielen bij Saskia veel zaken op hun plek. Het gaf haar de kennis en het vertrouwen om haar eigen praktijk te starten.

Achtergrond
Ze heeft een Internationale masterstudie in Leisure & Tourism afgerond en was daarnaast werkzaam als Tutor. Als een soort van tweede natuur begeleidde ze studenten in hun kennisverwerving en persoonlijke ontwikkeling. Na haar afstuderen werkte Saskia jarenlang met veel plezier in de sportwereld als Accountmanager, Product- en Beleidsontwikkelaar. Tevens stuurde ze het landelijk team van Accountmanagers aan en was ze actief als Marketing coördinator. Inmiddels is zij alweer geruime tijd met veel passie trainer bij ZoMa Opleidingen.

Saskia is trainer op de woensdag en donderdag en kijkt er ontzettend naar uit om jou te begeleiden op jouw pad. Je liefdevol in je kracht te zetten vanuit rust en vertrouwen!

Tevens is zij assistent hoofdtrainer én vertrouwenspersoon binnen ZoMa Opleidingen.

Trainer ellen

Ellen van den Bergh – Keurntjes

Nadat Ellen de opleiding tot Holistisch Therapeut en Reiki Trainer heeft afgerond, is ze haar eigen praktijk begonnen aan huis. Praktijk Elluna, een praktijk voor coaching, ondersteuning en lichaamsgerichte therapie voor zowel volwassenen, jongeren als kinderen. Daarnaast werkt ze als ambulant hulpverlener in de psychiatrie én als trainer bij ZoMa Opleidingen.

Ellen heeft ruim 18 jaar ervaring in de psychiatrie. Ze is momenteel ambulant werkzaam, na ruim 13 jaar klinisch gewerkt te hebben op een observatie/diagnostiek- en crisisafdeling, zowel open als gesloten. Ook heeft ze ruime ervaring in het geven van therapie en modules aan jongeren op de dagbehandeling.

Ellen heeft 18 jaar geleden SPH gestudeerd aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen en vier jaar geleden heeft zij een post hbo-opleiding gedaan tot Gordon communicatietrainer. Ze is gecertificeerd als communicatietrainer.

Ze werkt graag met mensen en haar passie is om iemand weer in zijn of haar kracht te zetten zodat iemand weer vertrouwen heeft in zichzelf en zijn of haar kunnen. Dit doet zij in haar werk in de psychiatrie, in haar eigen praktijk Elluna en ook als gepassioneerd trainer bij ZoMa Opleidingen. Met veel liefde en passie geeft zij hier les.

Ellen is trainer in Westervoort op de zaterdag. Ook geeft ze regelmatig Reiki cursussen op zowel zaterdag als zondag.

Trainer Charissa

Charissa Kruisenga

Charissa wist een groot deel van haar leven al dat ze ‘anders’ was dan anderen. Maar ze kon haar vinger er niet opleggen. Ze kon nooit tegen drukte, hoorde niet ergens ‘bij’ en is enorm gevoelig. Hier had ze verder nooit wat mee gedaan en ze is na het afronden van de middelbare school gaan werken op verschillende sportscholen als instructrice van verschillende groepslessen.

Op haar 19de had ze besloten om als hotel-entertainer en entertainment-manager te gaan werken in verschillende landen als Egypte, Turkije, Tunesië, Spanje en Marokko. Dit was een geweldige tijd voor haar, maar ook één waarin ze elke dag een masker opzette en 60 uur per week aan het werk was. Op het moment dat ze thuis kwam, was ze dan ook volledig de weg kwijt, en had zoveel vragen: wie ben ik? Wat wil ik? Wat past bij mij? Wie is Charissa? Via-via kwam ze terecht bij de opleiding tot Touch of Matrix therapeut, gevolgd door de opleiding Holistisch Therapeut en Reiki trainer bij ZoMa. Een nieuwe wereld ging voor haar open, een wereld die bij haar past. Een wereld van bewustwording en herkenning. Ze kwam erachter dat ze hsp is, en alles viel op zijn plek. Ze opende haar praktijk Live4fit, waarin ze heel wat mensen heeft mogen begeleiden met een nieuw levenspad en bewustwording. Charissa vindt het, het mooiste om andere mensen te healen, weer in hun kracht te zetten en weer te vertrouwen op zichzelf en op het leven. De liefde die ze voelt stromen in dit vak is het mooiste cadeau. Dit cadeau geeft ze vanuit haar hart aan de studenten bij ZoMa Opleidingen door.

Charissa traint groepen op de dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag.

Henk Smeding

Henk Smeding

Dankbaar voor alles. Dat is de transformatie die Henk heeft doorgemaakt bij ZoMa Opleidingen. Het is zijn missie om mensen terug te brengen naar hun kern, zodat ze weer in hun kracht komen te staan en keuzes kunnen maken die écht bij hen passen. Deze missie geeft hij vorm door het geven van individuele behandelingen vanuit z’n online praktijk Smeding Therapie en Coaching. Daarnaast werkt hij samen met zijn vrouw Saskia bij praktijk Essensa. Henk is Holistisch Therapeut, coach, Reiki Master en Reiki Trainer. Ook is hij één van de trainers bij ZoMa opleidingen.

Henk heeft ruim 15 jaar ervaring in het bedrijfsleven. Na zijn studie bedrijfskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen heeft hij diverse (management)functies bekleed bij zowel kleine als corporate IT bedrijven, waaronder functies in de consultancy, accountmanagent en servicemanagement.

Tijdens zijn burnout is Henk terecht gekomen bij ZoMa opleidingen. De reis van ‘burnout naar balans’ heeft hem vele inzichten opgeleverd en hij heeft veel inspirerende mensen mogen ontmoeten, waaronder Swami Purnachaitanya, Jan Geurtz, Els van Steijn en dr. Juriaan.

Het doorbreken van patronen, overtuigingen en overlevingsmechanismen heeft ervoor gezorgd dat Henk dichter bij z’n kern gekomen is; bij wie hij in werkelijkheid is. Hij leeft nu zijn mooiste leven vanuit licht en liefde.

Henk is trainer op maandag, dinsdag en vrijdag. Ook geeft hij op deze dagen en in het weekend geregeld Reiki cursussen en online lessen.

Eveline Wentzel

Eveline is trainer in zowel Moerkapelle (bij Gouda) als in Westervoort. Eveline is een ervaren trainer en een gevoelsmens. Ze staat stevig met beide benen op de grond.

Eveline is 38 lentes jong en woont in Den Haag samen met haar man Casper en haar prachtige dochters Juliette (6) en Noor (3).
Nadat ze samen met Marjolein in 2003 kort heeft samengewoond in hun Haagse studentenappartement, zijn hun wegen een aantal jaren geleden weer samengekomen. Eveline heeft de opleiding tot Holistisch Therapeut en Reiki Trainer afgerond en is vervolgens als trainer voor ZoMa Opleidingen aan de slag gegaan. Met heel veel energie en plezier en begeleidt ze onze studenten vanuit haar hart op hun mooie reis!

Eveline traint in Westervoort op de vrijdag en in Moerkapelle op maandag, dinsdag en donderdag.

Trainer Quirine

Quirine Vegter

Quirine is getrouwd met Martijn en woont met hun twee zoons Wessel en Pepijn in Bussum. Als trainer bij ZoMa Opleidingen begeleidt ze met liefde en passie de studenten op hun pad. Het mooie aan de opleiding tot Holistisch Therapeut vindt zij, dat je langzaam, stap voor stap, leert jezelf te kennen, je intuïtie te ontwikkelen en te kiezen voor de dingen waar je zelf blij van wordt.

Quirine houdt van rennen door bossen en heide van Bussum, koken, lezen, interieur en yoga. Jaren geleden zag haar leven er heel anders uit dan nu: ze werkte bij een grote bank, op de afdeling Global Marketing, maar merkte dat het begon te kriebelen. Zij maakte toevallig kennis met ZoMa Opleidingen tijdens het Happinez Festival en was zo enthousiast over de Reiki-behandeling, dat ze zonder twijfel de opleiding tot Holistisch Therapeut is gaan volgen.

Met als gevolg dat ze haar baan bij de bank opzegde, de opleiding tot Reiki Trainer deed en de Feng Shui opleiding bij Nina Elshof in Zutphen. Ze heeft haar eigen praktijk, geeft advies in Feng Shui én geeft les bij ZoMa Opleidingen.

Quirine traint op woensdag en vrijdag in Moerkapelle en op zaterdag in Westervoort.

Trainer Kathelijn

Kathelijn Groeneveld

Kathelijn is Holistisch therapeut en Reiki Trainer. Ze is, zoals ze zelf zegt, liefdevolle partner en moeder van Tygo en Jolynn. In 2016 startte ze haar eigen praktijk: Het Groene Veld. Werken als Holistisch Therapeut was voorbestemd. Het was de weg die ze mocht volgen en waarin ze begon aan haar innerlijke reis: het helen van haar hart. De weg naar onvoorwaardelijke (eigen)liefde!

Na een periode van uitdagingen en diepgaande lessen kwam Kathelijn thuis in haar hart. ‘My heart is my home’ hoorde ze nog nagalmen toen ze spiritueel ontwaakte. Kathelijn kijkt en luistert met haar hart en voelt zich verlicht. Zoals zij zelf zegt: “Ik ben de liefde ZELF. De ware essentie wie we werkelijk zijn. Ik leef vanuit licht en liefde en blijf mezelf ontwikkelen en uitdagen, maar vooral… verwonderen”.

Zo mag ze ook in haar eigen praktijk een spiegel zijn voor veel vrouwen, mannen en kinderen. Kathelijn begeleidt ze, zodat ook zij hun weg kunnen vinden en mogen onderzoeken wat hen nog in de weg staat om onvoorwaardelijk van zichzelf te houden. Ze geeft Holistische coaching, Reiki behandelingen en Reiki-inwijdingen. Ook werkt Kathelijn als trainer bij ZoMa Opleidingen en daar is ze diep dankbaar voor.

Kathelijn is trainer in Westervoort op donderdag, vrijdag en zaterdag.

Trainer Petra

Petra Fleskes

Petra heeft in haar jeugd al meerdere spirituele ervaringen opgedaan. Als klein kind kon ze vaak heel goed energie en stemmingen aanvoelen. In combinatie met haar hooggevoeligheid merkte ze dat ze anders was. Toen ze moeder werd van haar oudste zoon, wist ze dat ze ooit iets heel anders zou gaan doen, maar wat? De laatste paar jaar is dat in een stroomversnelling gekomen, doordat haar jongste zoontje met het syndroom van Down ernstig ziek werd. Ze voelde dat ze behoefte had om het spirituele pad verder te bewandelen en al snel besloot ze de opleiding tot Holistisch Therapeut te volgen.

Petra is gedreven in wat ze doet, staat voor alles open, houdt van humor en vindt het heerlijk om anderen te kunnen helpen. Ze is moeder van vier kinderen en gelukkig getrouwd. In balans en in verbinding zijn met jezelf en met het leven, staat bij haar hoog in het vaandel. Balans in je mannelijke en vrouwelijke energie, balans in werk en privé, maar ook in de hectiek van alledag. En in verbinding zijn met jezelf en met de ander, met de natuur en het universum. Ze helpt mensen hier graag mee in haar praktijk Balans in verbinding in Huissen.

Petra traint studenten bij ZoMa Opleidingen in Westervoort op de maandag, dinsdag, donderdag en zondag.

Sander van beek

Sander van Beek

Sander, woonachtig in Breda met zijn liefdevolle gezin, heeft een opmerkelijke reis door het leven gemaakt die hem heeft gevormd tot de persoon die hij vandaag is. Zijn ontdekking van Reiki bij ZoMa was een keerpunt; het leidde hem naar de opleiding tot Holistisch Therapeut/Coach. Vandaag de dag zet hij zijn vaardigheden en empathie in om anderen te helpen zichzelf te vinden en te verbinden, zowel in zijn eigen praktijk BE-e-KI coaching als bij ZoMa opleidingen. Sander’s unieke achtergrond en zijn vastberadenheid om zichzelf te vinden, maken hem tot een inspirerende en effectieve trainer bij ZoMa.

Als adoptiekind heb ik mij altijd alleen gevoeld, eenzaam. Op zoek naar iets, waarvan ik geen idee was wat. Of waar te vinden. Wat uiteindelijk resulteerde in (te) hard werken, succesvol willen zijn, presteren, de beste willen zijn etc. 20 jaar lang heb ik bij mij binnen de muren van multinationals begeven. Binnen de sales, van accountmanager naar coach tot aan salesmanager. Ik heb hier veel geleerd en mij als persoon mogen ontwikkelen, waar ik heel dankbaar voor ben.

In 2018 heb ik (eindelijk) mijn biologische familie mogen vinden. In 2019 ben ik er samen met mijn gezin en “Nederlandse” moeder naar toe gegaan. Een levens veranderende ervaring. Één grote emotionele achtbaan. Blijdschap, verdriet, pijn, woede, liefde. Bij terug komst voelde ik mij nog meer ontheemd als ervoor. Een combinatie van deze ervaring en allerlei veranderingen op het werk, zorgden ervoor dat het leven mij heeft geholpen, door even helemaal tot stilstand te komen.

Wie ben ik? Wat kom ik hier doen? Waar haal ik nu echt voldoening uit? Dit waren de vragen die centraal stonden. Samen met de begeleiding en ondersteuning van mijn coach kwam ik opnieuw steeds meer in contact met mijzelf. Die zelfliefde die ontwaakte, zorgde ervoor dat ik ook weer herinnerde hoe gefascineerd ik vroeger was m.b.t. energie. Hoe sensitief ik altijd ben geweest.

Zo ben ik in contact gekomen met Reiki bij ZoMa. Mijn hart danste van blijdschap. Wat een herkenning. Een logisch gevolg was het om de opleiding tot Holistisch Therapeut/Coach te gaan volgen. Het werd voor mij steeds duidelijker wat ik hier nu kwam doen. Tijdens de opleiding werden de antwoorden steeds helderder op de vragen die ik had. En zo is mijn ambitie geboren om zoveel mogelijk mensen te mogen begeleiden en ondersteuning om weer volledig met zichzelf in verbinding te komen en vanuit daar met de ander. Vanuit zelfliefde en zelfcompassie, om zo samen een mooiere wereld te maken. Super dankbaar dat ik dit kan doen in mijn eigen praktijk BE-e-KI coaching en bij ZoMa opleidingen!

Trainer Bernice

Bernice Schwalbe

Bernice heeft een honger naar kennis ten aanzien van de mens, de geest, lichaam, gedragingen en de ziel. Van jongs af aan is ze al geïntrigeerd in alles wat het leven brengt. Ze herkende de werking van energie en wist vanuit haar intuïtieve vermogens, dat het essentieel was om hier naar te luisteren en te leven. Echter in het leven waarin ze opgroeide was het voor haar zelf ook eerst een uitdaging en een zoektocht om dit te herkennen, erkennen en toe te passen. Haar levensmotto is ‘Carpe Diem’, ofwel pluk de dag!

Het iedere dag echt te durven leven vanuit je ware essentie: het is Bernice’s doel om deze levenservaring en kennis door te geven aan anderen, zodat ze met meer zelfvertrouwen, innerlijke vrijheid in het leven kunnen staan en zelfmanagement kunnen inzetten. Naast haar werk als trainer bij ZoMa Opleidingen, begeleidt ze als practitioner coach, Holistisch Therapeut en Reiki trainer in haar praktijk Love 4 Life Coaching & Reiki volwassenen, kinderen, organisaties en teams op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, communicatie, samenwerking en competenties. Ook ondersteunt ze regelmatig organisaties en individuen via reïntegratietrajecten. Ze is zeer breed onderlegd en kan daarbij verschillende werkwijzen en coachmethodieken inzetten.  Mensen omschrijven haar als empathisch, intuïtief, betrokken en haar werkwijze als doortastend confronterend en eerlijk.

Achtergrond:

Na diverse opleidingen zoals hbo Marketing & Communicatie, Officemanagement en projectmanagement te hebben voltooid, werkte ze vele jaren in het bedrijfsleven. Maar daarin liep ze behoorlijk vast: er was geen flow meer in haar leven. Toen heeft ze  besloten om écht voor zichzelf te kiezen. Dat was de start van een intensieve, waardevolle zoektocht naar zichzelf. Vanaf toen begon ze zeer bewust met het omzetten van oude gedragspatronen, heeft ze haar hoogsensitiviteit volledig aanvaard en is ze een nieuwe richting ingeslagen. Ze is haar hart gaan volgen door eerst de hbo-opleiding als professional gedragscoach te gaan doen. Vervolgens startte ze haar eigen praktijk. Doordat ze zich steeds wil blijven verdiepen in nieuwe ontwikkelingen, methodieken en kennis door middel van bijscholen waar ze kan, heeft ze vervolgens de opleiding Holistisch Therapeut bij ZoMa Opleidingen gevolgd en daarna de opleiding tot Reiki Trainer. Met als gevolg dat zij nu ook trainer is voor ZoMa Opleidingen!

Bernice is getrouwd met een hele lieve man en samen hebben ze een geweldige dochter die haar iedere dag weer inspireert en dankbaar maakt.

Bernice traint afwisselend op de maandag, dinsdag, donderdag, zaterdag / zondag op de locatie Moerkapelle. Ze kijkt er ontzettend naar uit om jou te begeleiden op jouw pad naar persoonlijke ontwikkeling en het (her) vinden van je eigen authenticiteit!

Trainer Wendy

Wendy Kemps

Verder komen in al je moois dat je bij je draagt, dat is Wendy haar missie. Liefdevol en met zachte energie mag je zijn wie je altijd al was. De opleiding tot Holistisch Therapeut was voor haar een prachtig cadeau in haar mooie reis. Een mooie reis die je terug brengt naar je mooie zelf. Wendy wil dit overbrengen naar haar studenten.

Wendy woont met haar mooie gezin in Oirschot. Ze is trotse moeder van twee zonen. Naast haar werk bij Zoma Opleidingen is Wendy al vele jaren werkzaam in de hulpverlening. Ze ondersteunt studenten en zet ze weer in hun kracht. In haar eigen praktijk, Kom Verder, is Wendy werkzaam als Holistisch Therapeut, coach en Reiki Master en Trainer.
Met aandacht en gevoel wil ze studenten bij ZoMa Opleidingen laten ervaren hoe je je als Holistisch Therapeut kunt ontwikkelen, jezelf volledig kunt omarmen en liefdevolle energie in jezelf en de ander kan laten stromen.

Wendy traint voor ZoMa Opleidingen in Westervoort op donderdag, vrijdag en zaterdag.

Trainer Danielle

Danielle Pluimers

Danielle ziet zichzelf als een levensgenieter die het maximale uit het leven wil halen. Haar hele leven lang voelde ze al de behoefte om mensen te helpen. Als trainer bij ZoMa Opleidingen volgt ze deze missie, vanuit haar hart.

Danielle is getrouwd met een leuke man die tevens haar beste maatje is en voelt zich rijk en gelukkig met hun twee kinderen Tom (18) en Floor (17). Ze vindt het heerlijk om bezig te zijn met spiritualiteit, bewustwording, wandelen, hardlopen of fietsen in de natuur, fotograferen, Reiki en lezen.

Omdat zij al zolang de behoefte voelde om andere mensen te helpen, is ze jarenlang werkzaam geweest als verpleegkundige in het ziekenhuis en de thuiszorg. In 2000 besloot Danielle ontslag te nemen en samen met haar echtgenoot Dries een jaar op reis te gaan. Het werd een sabbatical die behoorlijk life-changing is geweest.

Tijdens de reis kwamen ze in aanraking met yoga en meditatie en ze konden ‘thuis’ en hun oude leven even helemaal loslaten. Eenmaal terug besloten ze nooit meer fulltime te gaan werken. Ze namen een hond om te voorkomen dat ze terugvielen in het oude patroon en Danielle ging als verpleegkundige parttime in het ziekenhuis werken. Een jaar later startte ze haar eigen bedrijf in de fotografie Daan’s Foto’s, een uit de hand gelopen hobby wat ze tot op heden nog steeds vol passie en overgave doet.

Danielles transformatie:

Al jaren is Danielle zich aan het verdiepen in spiritualiteit en steeds vroeg zij zich af “Wie ben ik?” en “Waarom ben ik hier op aarde?”. Ze verlangde enorm naar meer bewustwording en inzicht in zichzelf. Ook had ze het gevoel ergens niet bij te kunnen, iets wat er al was, maar wat ze niet kon pakken. Dat iets belemmerde haar om dichtbij zichzelf te komen. Na een spirituele ervaring transformeerde zij van de één op andere dag en veranderde haar gevoelsleven compleet. Ze ervaarde dat iedereen en alles met elkaar is verbonden. Vanaf dat moment wilde ze alleen nog maar haar hart volgen en in het hier en nu leven. Deze gebeurtenis leidde tot het vormgeven van haar missie: anderen helpen om ook weer te herinneren wie ze zijn en hoe ze kunnen leven vanuit hun hart.

Danielle volgde de opleiding tot Holistisch Therapeut en de opleiding tot Reiki Trainer en ging vrijwel meteen daarna aan de slag als trainer bij ZoMa Opleidingen.

Reiki voelde voor Danielle als ‘thuiskomen in zichzelf’, maar ook als ‘thuis blijven in zichzelf’. Het heeft haar leven verrijkt en houvast gegeven, precies op het moment dat ze het nodig had. De opleiding is voor haar een manier geweest om alles wat ze voelde en beleefde handen en voeten te geven. Ze leerde kijken en voelen en de opleiding heeft haar gevoel leren vertalen naar praktische tools waarmee ze aan zichzelf kon werken.

Naast haar werk als trainer leidt Danielle samen met haar man ‘Plumé Casa’ waar ze mensen holistisch coachen in combinatie met Reiki en access bars. Nog een droom die werkelijkheid is geworden!

Danielle traint op dinsdag en woensdag in Westervoort.

Trainer Ingeborg

Ingeborg Kil

Leven vanuit liefde, dát is waar Ingeborg voor staat. En dan in de eerste plaats de liefde voor jezelf. Bij ZoMa Opleidingen deelt ze deze missie met grote passie met studenten en cursisten.

Ingeborg heeft al jong ervaren dat ze ‘anders’ was en ‘iets’ met haar handen kon. Na een persoonlijke zoektocht heeft dit haar gebracht bij ZoMa Opleidingen en na het volgen van de opleiding tot Holistisch Therapeut en Reiki Trainer viel alles op zijn plaats. Ze is volledig thuisgekomen bij zichzelf en dit geluk gunt ze iedereen. Ze is erg gedreven en wil graag haar studenten hierin begeleiden. Haar werk is met recht haar passie!

Ook heeft ze veel ervaring opgedaan in het bedrijfsleven als HR manager, trainer en coach, zowel in de begeleiding van groepen als individueel. In 2019 voelde ze dat het bedrijfsleven niet meer passend bij haar was en heeft ze de overstap gemaakt naar de zorg. Begin 2022 startte Ingeborg als holistisch trainer en coach haar eigen onderneming.

Samen met haar 3 kinderen woont Ingeborg in Arnhem. Ze is actief bestuurslid bij Stichting ZoMa- Spread the Love en verantwoordelijk voor de kwaliteit van de dienstverlening. Tevens is zij vertrouwenspersoon voor de Stichting, een rol die haar op het lijf geschreven is, mede door haar zachtheid, openheid en eerlijkheid.

Ingeborg traint voor ZoMa Opleidingen op de zondag in Westervoort en op maandag, dinsdag, donderdag en op de vrijdag afwisselend in Westervoort en Moerkapelle.

Trainer Sandra

Sandra Albrecht

Voor Sandra is holistisch leven haar natuur. Als een vuurtoren staat zij stevig verankerd en verspreidt ze haar licht. Ze wil een wegwijzer zijn voor iedereen die aan het zoeken is naar zijn/haar eigen, unieke weg. Voor wie het verlangen voelt weer te worden, wie hij/zij werkelijk is. Dit doet zij vanuit haar eigen praktijk Holistik Matters en als trainer bij ZoMa Opleidingen.

Op deze manier kan zij haar missie ruimschoots vormgeven: “Hoe meer mensen zich bezighouden met bewustwording en persoonlijke groei en vanuit hun innerlijke kracht gaan leven, hoe meer licht en liefde er in de wereld zal zijn.‘’

Al van jongs af aan was er bij Sandra de behoefte om het menselijk gedrag te willen begrijpen. Haar hooggevoeligheid zorgde ervoor dat ze dwars door mensen heen keek. Ze vroeg zich af waarom mensen zich verschuilen achter allerlei maskers en (ego) rollen en waarom mensen zo vaak leven vanuit angst, in plaats van uit liefde. Sandra ging op ontdekkingstocht. Zoekend naar haar eigen licht en waarheid, ging zij ook door haar donkerte heen. De lotus tatoeage op haar arm markeert dit: ‘No mud, No lotus’.

Vele studies en cursussen volgen, waarin Sandra leerde hoe te leven vanuit haar werkelijke essentie en haar leven vorm te geven op een manier die helemaal bij haar past. Sandra is spiritueel en aards tegelijk. Met haar humor, warmte en kracht krijgt ze veel voor elkaar en weet ze anderen te inspireren.

Sandra heeft gewerkt als creatief therapeut in een kindertehuis en in de volwassenenpsychiatrie. Ook was ze vestigingshoofd en coach bij de naschoolse- en kinderopvang. Al sinds jaar en dag ondersteunt zij haar man bij het runnen van zijn restaurants. In haar vrije tijd doet Sandra aan yoga, schilderen, leest ze graag boeken, wandelt ze met haar hond langs de Lek en tafelt ze graag lang en uitgebreid met gezin en vrienden. Sandra woont met haar man en drie dochters in Culemborg.

Sandra geeft les bij ZoMa Opleidingen in Moerkapelle op maandag, donderdag en zaterdag.

Marjolein Herweijer

Marjolein Herweijer

Verbinding is voor mij de sleutel tot alles! Als je echt verbonden bent met jezelf en anderen ontstaat er iets magisch.

Als trainer bij ZoMa Opleidingen draag ik hier graag aan bij door anderen te begeleiden steeds een laagje dieper af te pellen zodat ze weer kunnen voelen wie ze werkelijk zijn en weer helemaal in hun kracht kunnen staan. Ook in mijn praktijk Herverbinding richt ik me op verbinding, coaching, balans en bewustzijn op zowel teamniveau als individueel. Samen met mijn vriend en twee kinderen woon ik aan de bosrand in Malden. Een heerlijke plek om lange wandelingen met de hond te maken, hard te lopen of te schilderen wat ik ook graag doe.

Als klein meisje voelde ik stemmingen al feilloos aan, gevoelens van anderen voelde ik in mijn eigen lijf, nare situaties kon ik maar moeilijk loslaten. Ik dacht dat anderen mij net zo duidelijk konden lezen als ik hen. Ik kwam er pas veel later achter dat dit niet zo was.

In de huidige maatschappij leren we van jongs af aan om alles vooral rationeel te benaderen. Hierdoor is er vaak weinig ruimte voor je gevoel en intuïtie of heb je in elk geval onvoldoende geleerd om hier ook naar te mogen luisteren. Steeds meer mensen zijn het contact met hun lichaam en hun gevoel kwijtgeraakt. Ook ik was dit contact een paar jaar geleden kwijt. Ik voelde me een wandelend hoofd. Mijn hoofd zat vol en stond altijd aan. Toen kwam ZoMa op mijn pad. Door het beoefenen van Reiki kwam ik weer in verbinding met mijzelf. Ik bleek niet alleen uit een hoofd te bestaan, maar had ook nog een lichaam, gevoel en intuïtie.

Mijn kennis en jarenlange werkervaring heb ik opgedaan bij verschillende overheidsorganisaties, als jurist, mediator, procesregisseur en strategisch adviseur. Ook hier stond ik het meest in mijn kracht en kreeg ik de meeste energie als ik mocht verbinden.

Dat ik mij hier nu vanuit mijn praktijk en als trainer bij ZoMa Opleidingen helemaal op toe mag leggen en anderen mag begeleiden weer in verbinding te komen met zichzelf en anderen maken me dankbaar, en maken de cirkel weer rond.

Trainer Antonietta

Antonietta Barberio

Antonietta is enorm dankbaar voor de opleidingen Holistisch Therapeut en Reiki Trainer die ze heeft gevolgd bij ZoMa. Ze omschrijft het als de 3 meest waardevolle jaren van haar leven. Het ontwikkelen van bewustwording, heling en het zelfonderzoek, hebben haar veel diepgang gegeven. Juist de opleiding heeft haar bewust gemaakt van het feit, hoe meer zij open staat voor alles dat zich aandient, des te meer zij kan leven vanuit haar hart.

‘Vanuit haar hart, op liefdevolle wijze verbinden, elkaar versterken en omhoog helpen’, is Antonietta haar levensmissie. Doordat zij vanuit haar hart leeft en de verbinding aangaat voelen de cursisten en cliënten, bij zowel ZoMa Opleidingen, als haar eigen Praktijk Y.I.P.(Your Inner Power), zich echt gezien en gehoord.

Samen met haar man en 3 kinderen woont zij in het dorpje Poortugaal en is zij enorm dankbaar voor het feit dat zij vanuit haar hart, haar ware essentie, haar ZIJN, zij haar leven mag leven, op zowel zakelijk, als privé gebied.

Antonietta geeft afwisselend op maandag, woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag les in Moerkapelle en kijkt ernaar uit om ook naast jou te mogen lopen op het pad van bewustwording.

Trainer Trisha

Trisha Peereboom

Trisha is woonachtig in het pittoreske Delft. Van jongs af aan heeft ze zich altijd een beetje anders gevoeld. Waar ze toen haar vinger niet op kon leggen, kan ze dat nu jaren later wel. Ze is hoogsensitief. Haar hoogsensitiviteit heeft zich altijd geuit in veel dingen aanvoelen en alles oppikken; niet alleen de energie in een ruimte, maar ook dat van andere mensen.

Trisha droomde al vroeg van een eigen praktijk; Ze zag haarzelf massages en behandelingen geven, maar wilde vooral een plek creëren waar mensen tot rust konden komen. Ze haalde voornamelijk inspiratie uit boeken en volgde diverse cursussen om zichzelf verder te ontwikkelen.

Alles veranderde nadat ze in 2011 haar inwijding voor Reiki 1 op het prachtige vulkaaneiland Lanzarote mocht ontvangen. Na de inwijding beoefende ze dagelijks Reiki en ze besloot een jaar later voor haar Reiki 2 inwijding te gaan. Niet alleen begon ze nog meer mensen te behandelen, maar leerde ze ook Reiki op afstand te geven en volgden er inwijdingen in de Munay-Ki rites, Oneness Deeksha en het Licht van Lemurië. Ze voelde zich al jaren enorm aangetrokken tot klankschalen en heeft hier een verdiepingscursus voor gevolgd om deze prachtige instrumenten tijdens een behandeling in te kunnen zetten. Ze blijft zich graag verder ontwikkelen en volgt op dit moment een opleiding tot edelsteen therapeut.

Als gediplomeerd Holistisch therapeut, Reiki Master & Trainer is Trisha enorm dankbaar om haar passie voor Reiki te mogen verspreiden via Reiki cursussen. Ze voelt zich bevoorrecht dat ze vanuit haar intuïtie en gereedschapskist met prachtige tools, anderen op holistisch niveau mag ondersteunen. Niet alleen om jou op die manier weer terug in je eigen kracht te zetten, je eigen licht weer te laten schijnen en om innerlijke rust en ontspanning te creëren.

De wereld heeft het zo hard nodig en hoe mooi is het om licht & liefde op deze manier te mogen verspreiden, ze draagt daar graag een steentje aan bij!

Geerke Haasjes

Geerke Haasjes

Al van jongs af aan was Geerke gevoelig voor- en geïnteresseerd in spiritualiteit. Aan de eettafel las zij samen met haar vader aan tafel het blad Body, Mind en Spirit en praatte over de magische wereld die niet voor iedereen zichtbaar is en vaak niet wordt erkend. Ze is dankbaar voor de ruimdenkendheid in haar gezin van herkomst, die eigenlijk best nuchter van aard is, maar toch inmiddels allemaal op hun eigen manier bezig zijn met spiritualiteit.

Ik ben heel gevoelig voor sferen en het aanvoelen van stemmingen en situaties. Nadat ik het plotseling overlijden van mijn opa en later ook van mijn oma aanvoelde, sloot ik me af van deze intuïtieve vermogens, uit angst. Maar met mijn hoog gevoeligheid kwam ik in de knoop. Mijn vader bracht me naar de nicht van zijn moeder, die Reiki en inwijdingen gaf. Ik kreeg daar al jong de inwijding voor Reiki 1 wat me hielp om meer bij mezelf te blijven. Tijdens een lastig zwangerschapstraject, kwam ik bij een familiedag, jaren later, de nicht van mijn oma opnieuw tegen die zei; ‘Kind, ik zal je inwijden in de Reiki 2, dat zal je helpen bij de processen waar je doorheen gaat’. En ik werd kort daarna zwanger van mijn dochter die als een geschenk uit de hemel op mijn verjaardag ter wereld kwam.

Het werd tijd om alles anders aan te pakken. Angst had te veel regie over mijn leven genomen, en bleef zich in al haar facetten steeds opnieuw aandienen. Na dit besluit popte de opleiding tot Holistisch Therapeut/Coach op allerlei plekken op. En zonder na te denken schreef ik me in. Dit voelde goed! Een diepgaand proces voor mezelf en een hele mooie en welkome aanvulling voor het werk wat ik deed in de Verslavingszorg.

Naast de opleiding tot Holistisch Therapeut, volgde ik ook de opleiding tot Reiki Trainer bij ZoMa en richtte mijn eigen praktijk op. Met mijn achtergrond als Psycholoog en Preventiedeskundige in de Verslavingszorg, en jarenlange trainerservaring, ben ik nu Holistisch Coach, Therapeut én Trainer vanuit mijn eigen praktijk ‘Care4Core’ van waaruit ik vanuit mijn hart ook nog veel doe voor naasten van mensen met verslavingsproblematiek. Met enorm veel dankbaarheid geef ik ook les bij ZoMa-opleidingen. Ik ben aards, oordeelvrij en zorg voor een veilige bedding in mijn groepen. Met wat humor, maar ook zeker ruimte voor tranen voelen studenten ruimte om als mens én als therapeut in al hun kwetsbaarheid een hele waardevolle groei door te maken.

Dit is mijn zielsmissie en tevens mijn kracht: Verbinden, en mensen ondersteunen bij het levenspad waarvoor ze hier op aarde zijn gekomen. Dit doe ik met heel veel passie en enthousiasme!

Jill van Velzen

Als je Jill ontmoet als trainer bij ZoMa Opleidingen, of in haar eigen praktijk Holistic met Jill, dan voel je direct haar fijne energie. Jill is een warme persoonlijkheid waardoor je je snel bij haar op je gemak voelt. Ze heeft een enorme passie voor haar werk, wat je ziet en voelt in alles wat ze doet.

Eindeloos vaak ben ik over mijn grenzen gegaan en ik was het contact met mijn lichaam en intuïtie behoorlijk kwijt, tot ik stil werd gezet door een burn-out. Pas toen kon ik het anders gaan doen. Het besluit om mezelf en mijn eigen energie op #1 te zetten en me te richten op waar ik echt blij van word, veranderde alles!

In die tijd heb ik ook kennisgemaakt met ZoMa Opleidingen. Waar het bij Reiki 1 direct al voelde als thuiskomen. Zo kloppend! Daarmee ook heel logisch voor mij om de opleiding tot Holistisch Therapeut/Coach en aansluitend ook tot Reiki Trainer bij ZoMa Opleidingen te volgen.

Ik woon samen met een hele leuke vent Atse, met wie ik twee kinderen (Noor en Giel) heb. We wonen in het landelijke Zoeterwoude waar ik geniet van de polder en de eigen verbouwde groente uit onze moestuin.

Mijn leven verloopt een stuk relaxter sinds ik mijn onderbuik de kans geef om te reageren, sinds ik mijn passie en hart ben gaan volgen.

Ik vind het fantastisch om anderen te inspireren en activeren om ook dichter bij zichzelf te komen en hun dromen te realiseren. Dit doe ik zowel vanuit mijn eigen praktijk Holistic met Jill, als bij ZoMa Opleidingen.

Als iedereen meer zijn zielsmissie gaat leven wordt de wereld daar ook nog eens mooier van! Dus goed voor jou en het geheel.

Elisa Paauwe

Elisa heeft de afgelopen paar jaar bij ZoMa opleidingen een transformerende reis mogen maken en is daardoor geïnspireerd geraakt om andere mensen te begeleiden op hun pad. Naast Holistisch Therapeut & Reiki trainer laat Elisa mensen ook graag kennismaken met de kracht van adem als ademcoach & trainer in haar eigen praktijk; Naar je Kern.

Elisa wil jou graag laten ervaren dat alle wijsheid en antwoorden die je zoekt, al in jezelf besloten liggen. Op een liefdevolle manier en vol enthousiasme wil ze je graag begeleiden op reis naar je kern, waar jij in licht en liefde weer thuis mag komen bij jezelf.

‘’ Mijn verleden is mijn kracht in het heden’’

In het dagelijks leven is Elisa getrouwd met haar jeugdliefde en woont zij samen met haar gezin in de mooie omgeving van de Hoeksche Waard. Zij gaat er graag op uit in de natuur om op te laden en te ontspannen.

Haar achtergrond is werken in de zorg als doktersassistente op de polikliniek KNO. Na 12 jaar werken op de polikliniek, is zij haar passie gaan volgen als trainer bij ZoMa Opleidingen en werken vanuit haar eigen praktijk.

Vanuit haar jeugd is veiligheid (en onveiligheid) een thema wat haar heeft gebracht waar zij nu is. Vanuit overleving heeft zij als kind goed geleerd te luisteren en af te stemmen op de ander. Als klein meisje voelde zij al veel aan en kan nu haar hoog sensitiviteit omarmen. Inmiddels kan zij steeds dichter bij haar zelf blijven en vertrouwen op haar intuïtie. Haar kernwaarde is dat de ander zich veilig mag voelen en er mag zijn met alles wat er is.
Trainers ZoMa

Marjolein Berendsen

Marjolein is de founder en spiritueel ‘moeder’ van ZoMa Opleidingen. Leven vanuit de kern, vanuit volledige liefde is waar zij naar op zoek was, en zij heeft dit op een prachtige manier weten te realiseren door het oprichten van ZoMa Opleidingen.
Marjolein heeft de bezielende en inspirerende leiding over het complete opleidingsinstituut, met alle medewerkers en trainers inbegrepen. Zij verzorgt tevens een deel van de opleidingen tot Holistisch Coach en Holistisch Energetisch Therapeut.

Van jongs af aan had Marjolein al interesse in de werking van energie en dat was in eerste instantie een hele primaire beleving. Als een kusje of een liefdevolle aanraking op de geschaafde knie van een kind, zo krachtig zoals liefde en oprechte aandacht werkt. Naarmate ze ouder werd, merkte ze dat door middel van handoplegging (magnetiseren) de klachten die mensen op dat moment ondervonden, kon doen verminderen. In het jaar 1998 is ze daarom in opleiding gegaan bij een paranormaal therapeut die haar hielp verder te ontwikkelen. In de afgelopen 20 jaar heeft ze haar intuïtieve vermogens als helder zien, -weten, -voelen, -horen verder ontwikkeld.

Achtergrond
Marjolein heeft de opleiding aan de Hogere Hotelschool gevolgd en ging in het bedrijfsleven werken. Ze merkte dat ze haar werk wel met plezier deed, maar niet volledig vanuit haar hart. Ze wilde echt wat voor mensen gaan betekenen, vanuit heel haar hart haar passie volgen. Haar ervaringen in het bedrijfsleven hebben ervoor gezorgd dat ze met beide benen op de grond staat, in verbinding tussen het aardse en het spirituele.

In 2000 kwam Reiki op haar pad. Ze behandelde toen al veel mensen en werd ontzettend enthousiast. In 2005 is ze gestart met de HBO-opleiding voor Natuurgeneeskundig (Paranormaal) Therapeut aan het HJBC om zichzelf nog professioneler te ontwikkelen, welke ze in 2009 heeft afgerond. In 2006 werd Marjolein Reiki Master en is in 2009 naast het geven van Reiki en Natuurgeneeskundige behandelingen, begonnen met het geven van Reiki cursussen en coaching in Praktijk ZoMa. Daar leerde ze om volledig op holistisch niveau te behandelen. Door de mens als geheel zien op álle niveaus (fysiek, mentaal, emotioneel, energetisch en spiritueel), maakt dat ze direct naar de oorzaak van de klacht kon gaan. Daarbij worden alle niveaus meegenomen en daarmee ook het bewustwordingsproces. Het verkregen inzicht in de oorsprong van de klacht is essentieel in het helingsproces. De cliënten die ze behandelde konden zich met deze inzichten ook op bewust niveau verder ontwikkelen om daarmee weer in hun eigen kracht te staan. Dat smaakte naar meer, Marjolein wilde mensen echt gaan opleiden om dit zelf te leren toepassen. Marjolein heeft diverse coachopleidingen verzorgd, lesgegeven bij het HJBC, trainingen in familie-opstellingen en al gauw werd het tijd om de opleiding tot Holistisch Therapeut te ontwikkelen. Zo kon ze volledig haar opleiding vormgeven met alle elementen die zij belangrijk vond: Reiki (om jezelf en de ander te helen), Zijnsoriëntatie (de basis waar vanuit je al heel en compleet bent en leeft vanuit het hier en nu), Holistisch werken (vanuit alle niveaus fysiek, emotioneel, mentaal, energetisch en spiritueel niveau), Intuïtie (vanuit je intuïtie naar de oorzaak van de klacht gaan van de cliënt) en alle methodieken en vaardigheden die je vanuit hier kan inzetten (klankschalen, edelstenen, chakrapsychologie, remedies, aurapsychologie, organenleer, rouwverwerking, gidsen, opstellingen, loslaatmethode, regressie, holistisch behandelen etc etc). De opleidingen Holistisch Therapeut en Reiki Trainer heeft ze met een professioneel onderwijsteam ontwikkeld. Dat werd al vrij snel geaccrediteerd bij de KTNO als erkende opleidingen op hbo-niveau. Inmiddels is ZoMa Opleidingen uitgegroeid tot een groot opleidingsinstituut met een team van 32 personen: trainers, administratief en secretarieel personeel en marketing en social media-specialisten. ZoMa heeft al ruim 3000 studenten en cursisten opgeleid en daar komen jaarlijks steeds meer mensen bij. Sinds 2021 heeft ZoMa Opleidingen, naast de hoofdlocatie in Westervoort, een prachtig tweede eigen pand in Moerkapelle. Zo wordt steeds meer aan de groeiende vraag naar de opleidingen en cursussen voldaan.

Marjolein geeft zelf geen trainingen in de opleiding tot Holistisch Therapeut, maar wel is zij bij alle opleidingsgroepen betrokken. Ze zal dan ook zo nu en dan even binnenlopen tijdens bijvoorbeeld een les, een Reiki Masterdag of diploma-uitreiking. Marjolein doceert het deel Zijnsoriëntatie binnen de gespecialiseerde opleidingen tot Holistisch Energetisch Therapeut en Holistisch Coach.