Word Holistisch Therapeut!

Wil jij ook vanuit je hart mensen met een hulpvraag ondersteunen? Stress de baas zijn? Vol liefde en vertrouwen leven en andere mensen hier ook bij helpen? Zet je hooggevoeligheid in als kracht en leer hoe je je intuïtie kunt gebruiken: schrijf je in voor de opleiding tot Holistisch Therapeut!

In onze opleiding tot Holistisch Therapeut op hbo-niveau leer je holistische behandelingen te geven, zodat je de oorzaak van een klacht of hulpvraag kunt behandelen. Hierdoor creëer je in het hele systeem en op alle niveaus balans en help je de cliënt weer volledig in zijn kracht te komen.

De opleiding is verspreid over twee jaar en is geaccrediteerd door de KTNO. Na afloop ontvang je een erkend diploma en ben je volwaardig Holistisch Therapeut. Je kunt ervoor kiezen om dan je eigen praktijk te starten, maar wie de opleiding alleen wil volgen voor zijn of haar persoonlijke ontwikkeling, is ook meer dan welkom. De opleiding tot Holistisch Therapeut is in alle opzichten één van de mooiste cadeaus die je jezelf kunt geven!

Opleiding HT

Maatwerk voor iedereen

Omdat we veel waarde hechten aan ieders persoonlijke ontwikkeling, is de opleiding tot Holistisch Therapeut gebaseerd op maatwerk. Dat betekent dat iedere student op maat gemaakte begeleiding krijgt. We kijken naar wat jouw persoonlijke behoeftes zijn: alles wat nodig is om jou als authentiek persoon de beste begeleiding te geven. Of je nu nog geen ervaring hebt met de thema’s uit de opleiding, of al verder bent in je (spirituele) ontwikkeling, je kunt altijd instappen!

Om die aandacht en begeleiding te kunnen bieden, houden we onze groepen klein en overzichtelijk. Elke groep bestaat daarom uit maximaal 12 studenten.

De boeken ‘Holistisch leven, moeiteloos gelukkig zijn’

Voor al onze cursussen en opleidingen zijn de boeken ‘Holistisch leven, moeiteloos gelukkig zijn’ een prachtige gids om je te begeleiden op je spirituele pad, je ontwikkeling naar wie je werkelijk bent. Voor studenten van de opleiding Holistisch Therapeut staan de boeken daarom op de verplichte literatuurlijst. Marjolein Berendsen, oprichter en eigenaar van ZoMa Opleidingen, schreef deze boeken om haar missie nog verder uit te dragen: licht, liefde en bewustwording verspreiden. Wij gunnen je om je mooiste leven te leven, en met deze boeken kom je thuis bij jezelf, bij je krachtigste kern. En zo word je de mooiste versie van jezelf!

Lees hier alles over de boeken:

Alles over de boeken

Holistisch Therapeut

Voor wie is de opleiding bedoeld?

Onze opleiding tot Holistisch Therapeut is bedoeld voor iedereen vanaf 18 jaar die de behoefte heeft om zich persoonlijk te ontwikkelen, en/of om mensen te ondersteunen bij allerlei problemen en dit wil doen met het inzetten van zijn of haar intuïtieve vermogens. Als je hooggevoelig bent, behoefte hebt aan meer rust en (zelf)vertrouwen en je je graag op diepgaand niveau wilt ontwikkelen, past onze opleiding tot Holistisch Therapeut heel goed bij jou. Bewustwording is een belangrijk thema binnen de opleiding; ook als je je niet de ambitie hebt om een eigen praktijk te starten, is de opleiding een prachtige manier om jezelf te leren kennen vanuit je essentie.

De opleiding is prima te combineren met een baan. Er is ca. één keer per maand les en de tijd voor zelfstudie en praktijkoefeningen kun je zelf indelen. Zo zijn er Holistisch Therapeuten afgestudeerd die werkzaam zijn (of waren) in onder andere zorg, onderwijs, welzijn en bedrijfsleven. Maar ook hebben velen het diploma behaald als cadeautje aan zichzelf: diepgaande bewustwording!

Eerst kennismaken met onze lessen? Volg een gratis proefles of meld je aan voor een van de informatiebijeenkomsten.

Gratis proefles volgen

Wat leer je in de opleiding tot Holistisch Therapeut?

Zelfonderzoek en -heling en intuïtieve ontwikkeling zijn belangrijke onderwerpen in de opleiding tot Holistisch Therapeut. Omdat je als Holistisch Therapeut volledig vanuit je intuïtie werkt en daarbij oordeelvrij en onvoorwaardelijk liefdevol bent, is Zijnsoriëntatie de rode draad. Met Zijnsoriëntatie leer je weer te zijn wie je bent vanuit je essentie. Alleen dan kun je andere mensen op de hierboven beschreven manier begeleiden met hun hulpvraag. Op deze pagina lees je meer over dit prachtige groeiproces. Uiteraard ben je als Holistisch Therapeut in staat om dit groeiproces ook aan je cliënten mee te geven. De opleiding volgt de holistische visie van ZoMa Opleidingen: alles is één en verbonden. Met de holistische visie leer je de oorzaak van klachten, obstakels en belemmeringen te behandelen. Diepgaand onderzoek naar alle holistische niveaus (fysiek, emotioneel, mentaal, energetisch en spiritueel) brengt je naar de werkelijke angel van het probleem. En daarmee kun je mensen op een liefdevolle, oordeelvrije maar zeker ook effectieve wijze begeleiden in hun proces naar gezondheid en geluk.

Tijdens de opleiding leer je verschillende methodes en technieken om toe te passen tijdens jouw behandelingen van jezelf en van anderen, zoals:

het geven van een holistische behandeling van A-Z
coachings- en gespreksvaardigheden
diverse loslaatmethodes, zoals de Sedona-methode en EFT
behandelen met klankschalen, edelstenen en remedies
helen van het innerlijk kind, patronen en overtuigingen doorbreken
opstellingen en systemisch werk

Door alle lessen heen zijn Reiki, holisme en Zijnsoriëntatie verweven met de lesstof en de methodes en technieken die je aangereikt worden. Met als doel volledig vanuit je hart te kunnen leven en dit door te kunnen geven aan anderen!

Drie aspecten van de opleiding

De hoofdthema’s van de opleiding tot Holistisch Therapeut zijn:

zelfreflectie/zelfonderzoek
kennisoverdracht
het ontwikkelen van therapeutische vaardigheden

Uitgangspunt

Onvoorwaardelijke zelfliefde, en daarmee oordeelvrij en liefdevol kunnen zijn, is het belangrijkste uitgangspunt voor een Holistisch Therapeut. Alleen dan kun je je cliënt vanuit je hart behandelen en dit aan hem of haar overdragen. Dit alles hoort tot jouw persoonlijke ontwikkeling in de opleiding tot Holistisch Therapeut.

Starten met de opleiding

Als je wilt starten met de opleiding tot Holistisch Therapeut heb je een Reiki 1-certificaat nodig. Vóór lesdag 3 dien je het Reiki 2-certificaat te hebben behaald. De Reiki cursussen worden ook door ZoMa Opleidingen aangeboden: Reiki cursussen

Bij Praktische Informatie vind je gedetailleerde informatie over de lessen, lestijden en criteria. Als je graag meer over de 2 verschillende leerjaren wilt weten, klik dan op leerjaar 1 en leerjaar 2.

Aanmelden Holistisch Therapeut