ZoMa scoort gemiddeld 9,4

Opleiding Holistisch Therapeut

In deze geaccrediteerde opleiding tot Holistisch Therapeut/Coach leerjaar 1 op hbo-niveau leer je op holistische wijze mensen te helpen en te begeleiden.

 • 10 lesdagen en een Reiki Master-dag
 • Vanaf € 285 per maand
 • Gratis online cursus Holistisch leven in de praktijk

Actie: Schrijf je nu in met de kortingscode HT1-350 om de
verplichte literatuur á € 350,- van ons vergoed te krijgen. (lees meer)

Marjolein Berendsen – Founder ZoMa Opleidingen 
Vertelt jou meer over deze opleiding

Holistisch Therapeut Opleiding

Start jouw reis naar bewustwording

De opleiding tot Holistisch Therapeut/Coach is een diepgaande reis naar bewustzijn, die je in staat stelt om op holistische wijze mensen te helpen en begeleiden. Je leert de kern van een klacht te herkennen en met holistische technieken de balans op fysiek, emotioneel, mentaal, energetisch en spiritueel niveau te herstellen.

De opleiding is voor jou wanneer je:

 • wilt leren hoe je de balans herstelt op alle holistische niveaus (fysiek, emotioneel, mentaal, energetisch en spiritueel)
 • als Holistisch Therapeut/Coach anderen wilt helpen om gezondheid en geluk in hun leven te brengen
 • diepgaande technieken wilt leren om tot de kern van een hulpvraag te komen, zoals systemisch werk, voorouderlijk werk, healing, loslaattechnieken en coaching
 • je intuïtie wilt leren ontwikkelen en van daaruit wilt leven en werken
 • meer bewustwording wilt verkrijgen en doorgeven

ZoMa biedt een veilige omgeving om jouw unieke talenten te herontdekken en te ontwikkelen. Dankzij de combinatie van zelfonderzoek, inzichtelijke theorie en praktijk ontwikkel je jezelf tot een professioneel behandelaar die volledig thuis is bij zichzelf en die leeft vanuit zijn of haar essentie. Je krijgt les van ervaren trainers die dezelfde reis hebben afgelegd.

“Dit is een cadeautje voor je eigen ontwikkeling en iedere lesdag geeft je nieuwe inzichten”

KARIN PLOEGH

“Wauw! Deze opleiding laat mij al heel het jaar groeien! Ben zo blij de persoon die ik ben”

TAMARA FARANELLI

Holisme als basis

Holisme is de basis van waaruit we werken bij ZoMa Opleidingen. Het is de visie dat alles met elkaar in verbinding staat en alles onderdeel is van een groter geheel. Zo leer je dat emoties niet losstaan van gedachten en dat fysieke pijn vaak een oorzaak heeft die op een ander niveau ligt. Wanneer je alleen symptomen behandelt, komen klachten steeds weer terug of blijven mensen vastlopen in hun leven.

Het aanpakken van de kern (de oorzaak) van een klacht zorgt ervoor dat de balans hersteld kan worden. Door holistische behandelmethoden met elkaar te combineren kun je mensen op fysiek, emotioneel, mentaal en energetisch niveau helpen om weer gezond en gelukkig te zijn en vanuit hun essentie (spiritueel) te leven.

 • Fysiek (lichamelijk)
 • Emotioneel (emoties)
 • Mentaal (gedachten, overtuigingen)
 • Energetisch (energiehuishouding)
 • Spiritueel niveau (de oorzaak van klachten, de verbinding met jouw essentie)
Reiki start pakket

Schrijf je nu in voor een gratis informatiebijeenkomst

 • Maak kennis met ZoMa, onze opleidingen en lesmethodes
 • Ontdek alles over Reiki en Holisme
 • Maak kennis met één van onze trainers
 • Proef de sfeer van ons opleidingsinstituut en ontdek onze werkwijze
Systemisch werk proefles

Opbouw en inhoud leerjaar 1

De opleiding leidt je op tot een volwaardig Holistisch Therapeut/Coach die in staat is om de diepere oorzaak van een klacht te vinden en te behandelen. In het eerste jaar houd je je, naast het leren van holistische behandelmethoden, bezig met jezelf diepgaand leren kennen. Welke patronen en overtuigingen leven in jou en tegen welke belemmeringen loop je aan? Je leert alles aan te kijken, ook diep verborgen pijnen en emoties.

Met behulp van holistisch zelfonderzoek en verschillende methodes en vaardigheden die je leert in het eerste jaar, zet je magische stappen die je thuisbrengen bij jezelf. Alles wat je leert, breng je in het eerste jaar ook meteen in de praktijk.

Jouw opgedane kennis, vaardigheden, methodes en inzichten vormen samen jouw eigen, unieke gereedschapskist die je kunt gebruiken in de sessies met jouw cliënten. Je ontwikkelt dit alles in leerjaar 1 op professionele wijze, zodat je jouw cliënten effectief kunt coachen en hun klachten kunt behandelen.

Methodieken, technieken en vaardigheden die je in leerjaar 1 leert en ontwikkelt zijn onder andere:

 • Reiki, heling en energiewerk
 • Chakra- en auraleer
 • Intuïtieve vaardigheden
 • Familieopstellingen
 • Systemisch werk
 • Hartintelligentie en hartcoherentie
 • Voorouderlijk werk en traumaheling
 • Kristallen, klankschalen en koshi’s
 • Coaching versus therapie
 • Innerlijk kindwerk
 • Loslaattechnieken, afleggen van sluiers
 • Karakterstructuren en menselijke psyche
 • Schaduwwerk
 • Diepe verbinding met jouw pure liefdevolle Zijn
 • Psychosomatiek en organenleer
 • Werken met gidsen

Studiebelasting

De opleiding Holistisch Therapeut/Coach bestaat in totaal uit twee leerjaren. Leerjaar 1 duurt één jaar, waarbij je één keer per maand een gezamenlijke lesdag hebt. Het jaar wordt afgesloten met een reflectieverslag en een praktijktoets.

 • Contacturen/lesdagen: 10 lesdagen op locatie en de Reiki Masterdag
 • Randuren: naar wens in te vullen, gemiddeld 25 uur per jaar.  Randuren bestaan uit het praktisch oefenen in oefengroepen, intervisie en het aantal uren waar men praktische ervaring opdoet in het begeleiden van cliënten.
 • Zelfstudie: 60 uur. Leren, toepassen en integreren van de aangereikte lessen in de praktijk, plus het maken van behandelplannen, verslagen, evaluaties en reflectieverslagen.

Module 2 gaat over het onderzoeken en ontdekken van de hulpvraag van een cliënt. Het in kaart brengen van de klacht is voor een Holistisch Therapeut/Coach de allereerste stap in een behandeling. In deze module gaan we daarom eerst met een fysieke klacht aan de slag. We onderzoeken de opbouw van een klacht en oefenen met communicatietechnieken. Welke patronen hangen hiermee samen? Welke overtuigingen en overlevingsmechanismen zitten hierachter? Je leert om helemaal naar de oorzaak van de klacht door te dringen.

Ook komt het onderwerp Zijnsoriëntatie aan bod en leer je over het innerlijk kind, om vrij te kunnen zijn van oude pijnen en belemmeringen. Je gaat patronen en overtuigingen herkennen, erkennen en loslaten. Tot slot leer je een bijzonder effectieve loslaattechniek: de Sedona-methode. Deze methode helpt je om sluiers af te leggen en zo thuis te komen bij jouw liefdevolle pure Zijn.

In deze module gaan we leren hoe we onze eigen energie kunnen bewaken. Voor een Holistisch Therapeut/Coach is dat erg belangrijk: juist jouw sterke gevoeligheid kan ervoor zorgen dat energie weglekt en de energie van anderen wordt overgenomen. Dit geldt in het bijzonder voor mensen die hoogsensitief (hsp) zijn. Ook gaan we in op intuïtieve vermogens, affirmaties en intenties en leer je hoe je jouw intuïtieve vermogens verder kunt ontwikkelen.

Daarnaast maak je diepgaand kennis met systemisch werk en familieopstellingen. Je leert wat familiesystemen zijn en er komen verschillende vormen van opstellingen aan bod. Uiteraard leer je hoe je dit kunt inzetten ter ondersteuning van je behandeling. Zo gaan we aan de slag met systemisch werk t.o.v. blokkades en met het inzetten van opstellingen voor een gerichte hulpvraag van een cliënt.

Om als Holistisch Therapeut/Coach een nog dieper inzicht in de hulpvraag te krijgen, is kennis van fysieke aspecten van belang. Dat stelt je in staat je cliënt een gerichte behandeling te geven, vanuit een holistisch oogpunt. In module 4 ga je dit verder uitdiepen. Je krijgt uitleg over het Yin-Yang principe en je maakt kennis met de leer van de vijf elementen (hout, vuur, aarde, metaal en water). Deze elementen hebben een relatie met de verschillende orgaangroepen in ons lichaam.

Daarnaast richten we ons in deze module op de psychosomatiek achter bepaalde klachten en leggen we verbanden met de organen. Waar staat elk van de organen voor? Welke emoties horen hierbij? Wat betekent een overactief of een onderactief orgaan? Hoe houden ze verband met elkaar? Tot slot maak je kennis met Ayurveda, net als Reiki een eeuwenoude holistische geneeswijze.

Je bent nu halverwege leerjaar 1. Al jouw opgedane kennis, technieken, ervaring en inzichten komen hier samen. Als Holistisch Therapeut/Coach durf je open, kritisch en kwetsbaar naar jezelf te kijken. In deze module ga je onderzoeken waar de lessen voor jezelf in verscholen liggen. Je leert alles over kernkwaliteiten, kernkwadranten en gesprekstechnieken.

In het praktijkgedeelte van de les gaan we dieper coachen op een thema en werken met een coachtool waarin we onze zielsmissie centraal stellen. Ook komt het thema ‘hartintelligentie en hartcoherentie’ aan bod, waarmee we de prachtige oefening ‘de zachtste aanraking’ doen. Je leert hoe je de vicieuze cirkel kunt doorbreken en aan het eind van de dag integreren we samen wat we hebben geleerd en ervaar je hoe je Reiki en energiewerk voor de toekomst in kunt zetten.

Voordat je een gerichte holistische behandeling tot in de puntjes kunt verzorgen, mag je je al het geleerde eigen gaan maken. Module 6 is erop gericht om jou als Holistisch Therapeut/Coach te laten ervaren welke technieken en methodes wel en niet bij jou passen. Daarmee vul je jouw persoonlijke gereedschapskist, waar je eindeloos uit kunt putten.

In de les maken we combinaties maken tussen chakra’s, aura, organen en het hormoonstelsel. We voegen diverse technieken samen, verdiepen ons in intuïtieve vermogens en in de Reiki symbolen. Ook leer je werken met klankschalen en koshi’s. Tevens gaan we aan de slag met een nieuwe Reiki techniek: ‘Byosen’.

In module 7 worden nieuwe technieken aangedragen om als Holistisch Therapeut/Coach nog breder te ontwikkelen en nog beter op de hulpvraag van de cliënt in te kunnen spelen. Uiteindelijk is natuurlijk niet het doel om zoveel mogelijk technieken te leren, maar wel dat je de technieken die je leert, intuïtief kunt inzetten, als de behandeling van de cliënt daarom vraagt of om dieper tot de kern van de hulpvraag door te dringen.

We bieden verdiepende werkvormen voor opstellingen aan en gaan werken met edelstenen, chakraset remedies en inzichtkaarten ter ondersteuning van de behandeling. Ook leer je wat epi genetica is en hoe je vanuit de voorouderlijn trauma’s kunt helen. Het gedachtegoed van Maarten Oversier speelt een leidende rol in deze module.

In deze module staat het holistisch behandelen centraal, waarbij we verschillende Reiki (versterkende) technieken toepassen. Je leert hoe je jouw hulpbronnen (gidsen) kunt aanroepen om intuïtief een behandeling in te zetten. We gaan dieper in op leven vanuit Zijn en non dualisme en je leert hoe je schaduwkanten kunt herkennen. Tijdens de les word je voorbereid op de praktijktoets van module 9: een holistische behandeling van A-Z. Welke stappen komen erin voor? Hoe ga je je (energetisch) voorbereiden? Hoe stem je af? Wat ga je behandelen? Waar denk je aan bij de afronding? Wat bespreek je in de evaluatie na de behandeling? Welke tips geef je mee?

Ook komt daarbij de tafelbehandeling met coachingsvaardigheden aan bod. Je maken hierbij gebruik van diverse technieken. Methodieken, vaardigheden en combinaties, zodat je uiteindelijk een complete sessie kunt verzorgen.

Op deze dag is jouw praktijktoets. Dat houdt in dat je een holistische sessie geeft van 1 uur aan een medestudent. Alles wat je hebt geleerd, mag je gaan inzetten en toepassen, op de wijze die bij jou past. Je krijgt na je behandeling feedback van de docent, een examinator en je oefencliënt.

Daarnaast ben je zelf ook bij een medestudent de oefencliënt voor de praktijktoets. Hier breng je ook een gerichte hulpvraag in. Op de dag zelf krijg je direct te horen hoe de praktijktoets is gegaan. Het is een prachtige leerzame dag, waarin wij gaan kijken hoe we jou kunnen helpen nog meer in je kracht te komen en vanuit jouw authenticiteit te kunnen zijn wie je bent.

In deze laatste module is er ruimte voor een nieuwe techniek: EFT (Emotional Freedom Techniques). Hiermee vul je jouw persoonlijke gereedschapskist nog meer. We gaan in deze module in vogelvlucht langs alle geleerde technieken en methodes, en je wordt voorbereid op Reiki 3A, de Mastercursus. We ronden leerjaar 1 in stijl met elkaar af en maken er een feestelijke dag van.

Als cadeau ontvang je als afsluiting van leerjaar 1 is de Reiki Master (3A) cursus, met de laatste inwijding en een nieuw symbool. De energie wordt dan nog eens 16 keer zo sterk en je staat dan ook compleet in je Masterenergie.

De ideale combinatie tussen theorie en praktijk

Om jouw potentieel volledig tot bloei te laten komen, is de combinatie van theorie en praktijk een belangrijke factor binnen de opleiding. Daarom vind je voor iedere module in de online leeromgeving een uitgebreide syllabus met gedetailleerde informatie over de lesonderwerpen en -thema’s. Ook staat er voor iedere module een meditatie en/of een instructievideo voor je klaar. In de praktijklessen bieden we een veilige omgeving om de theorie in de praktijk te brengen en de aangeleerde technieken te oefenen.

Daarnaast ben je vrij om zoveel als je wenst het geleerde in de praktijk te brengen, door met oefencliënten aan de slag te gaan. Zo leg je voor jezelf een stevig fundament en word je een vakkundige professional op het gebied van Reiki, Zijnsoriëntatie, holisme, intuïtieve ontwikkeling en coachingtechnieken.

Met de tools die je leert op de lesdag zelf, het uitgebreide lesmateriaal, jouw ervaring en diepe inzichten kun je volledig authentiek leiderschap nemen over jouw bewustwordingsreis.

Leertraject ‘Ontwikkeling’

In de opleiding tot Holistisch Therapeut/Coach zijn persoonlijke (en spirituele) ontwikkeling en groei erg belangrijk. Het doel van het leertraject ‘Ontwikkeling’ is ervaring opdoen en vinden van verdieping, zodat je kunt professionaliseren en ontwikkelen als mens én als Holistisch Therapeut/Coach. Studenten volgen daarom tijdens leerjaar 1 minimaal drie keer een sessie, waarvan minimaal één bij een therapeut of coach en één (familie)opstellingsdag. Je bent vrij om hier zelf een keuze in te maken.

De vijf pijlers van de opleiding

De opleiding Holistisch Therapeut/Coach is gefundeerd op vijf pijlers, die alle verdieping als doel hebben:

1. Reiki
Liefdevolle heling is de basis voor de opleiding. Reiki loopt als een rode draad door de lesstof. Je bestaande kennis van Reiki 1 en 2 wordt gedurende de opleiding verder verdiept en versterkt met het Reiki Masterschap.

2. Zijnsoriëntatie
Door thuis te komen bij jezelf, kun je weer zijn wie je werkelijk bent. Met Zijnsoriëntatie laat je je patronen, overtuigingen en mechanismen los en leer je leven vanuit je essentie, waar je licht en liefde bent.

3. Holisme
Holisme heeft als uitgangspunt dat alles onderdeel is van één geheel en met elkaar in verbinding staat. Voor de opleiding betekent dit dat de oorzaak van klachten wordt behandeld in plaats van slechts de symptomen. In onze holistische benadering is systemisch werk een belangrijk onderdeel.

4. Intuïtie
Tijdens de opleiding worden je intuïtieve vaardigheden sterk ontwikkeld, zodat je vanuit je gevoel leert werken en naar je zuivere innerlijke stem leert luisteren.

5. Coachvaardigheden, methodieken en technieken
Gedurende de opleiding krijg je allerlei technieken en methodes aangereikt en ontwikkel je jouw coachvaardigheden. Daarmee vul je je eigen ‘gereedschapskist’, waarbij je zelf ontdekt en ervaart wat het beste bij jou en jouw werkwijze als Holistisch Therapeut/Coach past.

Uitgebreide informatie over de vijf pijlers

Groei als professional én als mens

ZoMa gelooft dat ieder mens in essentie al heel en compleet is. Naast het ontwikkelen van kennis en vaardigheden bieden wij daarom een warme, veilige omgeving om thuis te komen bij deze essentie: bij wie jij werkelijk bent. We bieden veel verschillende methoden en technieken aan en besteden veel tijd en aandacht aan jouw persoonlijke en spirituele groei. Onze studenten geven aan dat ze na de opleiding:

 • weten wie ze zijn in essentie en hier trouw aan kunnen zijn
 • veerkrachtig in het leven staan en kunnen vertrouwen op het leven
 • eigen emoties kunnen herkennen, omarmen en reguleren
 • beter met hun eigen energie om kunnen gaan en liefdevol hun grenzen kunnen bewaken
 • oude patronen of trauma’s hebben opgeruimd en los zijn gekomen van het ego
 • blind op hun intuïtie kunnen vertrouwen

Door middel van zelfonderzoek, inzichten, de behandelingen en coachinggesprekken die je tijdens de lessen ontvangt, groei je uit tot een bewuste leider met de regie over je eigen leven. Daarmee ben je in staat om vanuit jouw kracht anderen te helpen om hetzelfde te doen. Gemiddeld groeien studenten van een gelukscijfer 6 bij de start van de opleiding naar een gelukscijfer 9 wanneer ze de opleiding hebben afgerond.

Studiegids Holistisch Therapeut/Coach

De studiegids is een compleet boekwerk met alle informatie rondom ZoMa Opleidingen en de opleiding tot Holistisch Therapeut/Coach. Zodra jij je hebt ingeschreven, ontvang je deze uitgebreide gids. Neem hieronder alvast een kijkje.

Studiegids HolistischTherapeut Coach

ZoMi Colleges door Marjolein!

Bij ZoMa volg je opleidingen die zijn ontwikkeld door founder Marjolein Berendsen. Vanuit haar visie op holisme is de opleiding tot Holistisch Therapeut/Coach ontstaan.

Inmiddels worden de opleidingen gegeven door geweldige trainers die zijn opgeleid door ZoMa, maar hoe mooi is het om af en toe ook door Marjolein zelf getraind te worden? Daarom bieden we ZoMi Colleges: twee keer per leerjaar mag je als student kosteloos een waardevolle ochtendtraining bijwonen van Marjolein zelf.

Voor wie is de opleiding tot Holistisch Therapeut/Coach?

De opleiding tot Holistisch Therapeut/Coach is een prachtige opstap naar een eigen (coaching)praktijk wanneer jij voelt dat je andere mensen mag gaan begeleiden op hun reis naar bewustwording. Er is veel vraag naar holistisch therapeuten/coaches in onze wereld, waar steeds meer vervreemding is. Zo zijn er meer burn-outs en depressies dan ooit tevoren. Daarmee zijn holistisch therapeuten steeds meer nodig.

Ook (para)medici, HR-managers, (huis)artsen, verpleegkundigen, verzorgenden, therapeuten, coaches en andere professionals die meer verdieping, kennis en inzicht zoeken in hun huidige werk, hebben zeer veel baat bij de opleiding. Tijdens de opleiding leer je alles wat nodig is om jou als professional te laten groeien. Met de juiste inzichten en tools ben jij in staat om het maximale uit jezelf, je praktijk en je werk te halen.

Niet alleen leer je heel veel vernieuwende technieken, maar werk je gedurende de opleiding ook diepgaand aan je persoonlijke ontwikkeling. Mede daarom is de opleiding tot Holistisch Therapeut/Coach ook ideaal wanneer je deze puur voor jezelf volgt.

Anderen over deze opleiding

 • Annemieke Both - Vermaas

  "Het is een warme en liefdevolle opleiding"

  Lang heb ik de wens gekoesterd om Reiki te mogen geven. In het verleden dacht... Lees verder

 • Andrea van Maanen

  "Het brengt alles wat daar al aanwezig is in het licht"

  In de opleiding Holistisch therapeut krijg je mooie tools aangereikt maar volg je, je persoonlijke... Lees verder

 • Irene Duitman-Dekker

  "Een plek waar je je gelijk thuis voelt"

  Ik heb de reiki 1 en 2 cursus gevolgd bij ZoMa Opleidingen en ben HT... Lees verder

 • Carolien Spiele

  "Iedere dag een stukje mooier, meer vrijheid en liefdevoller"

  Ik heb zo ontzettend veel mogen leren van deze cursus. Lees verder

 • Gaby Smith

  "In een energieveld van liefde wordt er lesgegeven"

  In een energieveld van liefde geeft marjolein les. Door haar steun en vertrouwen durfde ik... Lees verder

Praktische informatie

Kosten leerjaar 1

Het lesgeld voor leerjaar 1 van de opleiding Holistisch Therapeut/Coach bedraagt € 285 per maand gedurende 10 termijnen. De eerste termijn moet voor aanvang van module 1 zijn voldaan. Wanneer je het lesgeld in één keer wilt voldoen, betaal je € 2750.

Inbegrepen zijn:

 • Tien lesdagen op locatie, begeleid door een vaste trainer die je ondersteunt in jouw ontwikkeling
 • Gratis verdiepende online cursus Holistisch leven in de praktijk t.w.v. € 249
 • Volledig verzorgde lesdagen inclusief lunch
 • Online leeromgeving met meditaties, visualisaties, video- en lesmateriaal
 • Bij slagen voor de praktijktoets een erkend certificaat voor Holistisch Coach (Basis)
 • Automatisch lidmaatschap van de ZoMa Community
 • Toegang of korting tot community evenementen
 • Reiki Master-dag en certificaat t.w.v. € 775

Toelatingsvoorwaarden

Om te kunnen starten met de opleiding Holistisch Therapeut/Coach heb je minimaal vmbo-niveau en een Reiki 1 en 2 certificaat nodig.

Je Reiki 1 en 2 certificaat zijn niet bij de kosten voor leerjaar 1 inbegrepen. Deze kun je apart behalen bij ZoMa of een andere cursusaanbieder. Reiki 1 heb je vóór aanvang van module 1, leerjaar 1 nodig (het verdiepingsmoment van de Reiki 1 cursus mag in het 1e leerjaar zijn). Reiki 2 mag je tijdens het eerste jaar volgen, zolang het certificaat behaald is vóór aanvang van module 3.

Heb je nog geen Reiki certificaat, maar wil jij je wel inschrijven voor de opleiding Holistisch Therapeut/Coach? Dit is geen probleem. De cursusdagen en startdata van de opleiding zijn op elkaar afgestemd, waardoor het mogelijk is om jouw Reiki certificaat op tijd te behalen. Reiki certificaten van andere cursusaanbieders worden uiteraard ook erkend.

Lees hier meer over onze Reiki cursussen.

Start, lestijden en locaties

De opleiding Holistisch Therapeut/Coach leerjaar 1 start meerdere keren per jaar. Deze startdata vind je onder Startdata Holistisch Therapeut/Coach. De opleiding wordt zeven dagen per week aangeboden, dus ook wanneer je (fulltime) werkt kun je de opleiding volgen! De lesdagen duren van 09.30 – 15.30 uur. Je kiest bij het inschrijven op welke vaste dag je de opleiding volgt. Gedurende leerjaar 1 heb je één vaste trainer en een vaste groep medestudenten. Je kunt kiezen op welke locatie je de opleiding wilt volgen: in Westervoort (oost) of in Moerkapelle (west).

Erkenning

ZoMa Opleidingen is aangesloten bij het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Hiermee wordt gegarandeerd dat zowel het opleidingsinstituut als de trainers voldoen aan de hoge eisen van de kwaliteitscode. Daarnaast zijn de opleidingen van ZoMa Opleidingen geaccrediteerd door Kwaliteit en Toetsing Natuurgerichte Opleidingen (KTNO) en de GAT Register Opleidingen (GRO) , waarmee de hoge kwaliteit van onze opleidingen en cursussen gewaarborgd zijn. Bij het voltooien van een opleiding is het diploma dat je ontvangt daarom altijd erkend.

Tot slot beschikt ZoMa over het keurmerk van NRTO (Nederlandse Raad voor Training en Opleiding), de branchevereniging die toetst op kwaliteit binnen de opleidingsmarkt. 

Groei verder in leerjaar 2

Als je leerjaar 1 met succes hebt afgerond, kun je doorstromen naar leerjaar 2. In dit jaar wordt de materie nog verder uitgediept, leer je nog meer vernieuwende methodes en technieken en verdiep je jouw vaardigheden tot op een hoog niveau. Bij slagen ontvang je het erkende diploma Holistisch Therapeut/Coach. Jouw bewustwordingsreis vervolgt zich in leerjaar 2. Meer weten? Kijk hier: Holistisch Therapeut/Coach leerjaar 2.

Schrijf je nu in met de kortingscode HT1-350
en wij vergoeden de verplichte literatuur á € 350,-

Erkenning

De opleiding Holistisch Therapeut/Coach is geaccrediteerd door KTNO en geregistreerd bij CRKBO. Bij slagen voor leerjaar 1 ontvang je een erkend certificaat Holistisch Coach Basis. Na leerjaar 2 ontvang je een erkend diploma.

Ervaren trainers van deze opleiding

Jill van Velzen

Als je Jill ontmoet als trainer bij ZoMa Opleidingen, of in haar eigen praktijk Holistic…

Elisa Paauwe- Krommenhoek

Elisa is naast trainer bij ZoMa Opleidingen ook ademcoach- en trainer in haar eigen praktijk….

Henk Smeding

Dankbaar voor alles. Dat is de transformatie die Henk heeft doorgemaakt bij ZoMa Opleidingen. Het…

Quirine Vegter

Quirine is getrouwd met Martijn en woont met hun twee zoons Wessel en Pepijn in…

Al  meer dan 15 jaar dé holistische opleider van Nederland

 • Beoordeeld met een 9.4 door studenten
 • Meer dan 10.000 zeer tevreden studenten gingen je voor
 • Twee opleidingslocaties: Westervoort en Moerkapelle
 • Professionele geaccrediteerde opleidingen en cursussen op hbo-niveau
 • ZoMa Community: verbinding en gelijkgestemdheid
 • Veel persoonlijke aandacht, verbinding en verdieping tijdens lessen

Startdata

zondag 9 juni 2024
Westervoort
+
donderdag 27 juni 2024
Westervoort
+
vrijdag 28 juni 2024
Westervoort
+
vrijdag 12 juli 2024
Westervoort
+
woensdag 21 augustus 2024
Westervoort
+
vrijdag 23 augustus 2024
Westervoort
+
zaterdag 24 augustus 2024
Westervoort
+
woensdag 28 augustus 2024
Moerkapelle
+
vrijdag 30 augustus 2024
Moerkapelle
+
donderdag 5 september 2024
Moerkapelle
+
donderdag 12 september 2024
Moerkapelle
+
zondag 15 september 2024
Westervoort
+

Wil je meer weten over deze opleiding? Neem dan deel aan een gratis online infobijeenkomst

Verbinding met gelijkgestemden

‘Ik ben ZoMa Opleidingen gestart omdat ik zag dat zoveel mensen de verbinding kwijt zijn: met zichzelf, met hun gevoel en met anderen. Met ZoMa Opleidingen brengen we mensen weer terug bij zichzelf, bij hun kern van licht en liefde. In dat proces is de verbinding met gelijkgestemden enorm belangrijk. In de ZoMa Community brengen we daarom studenten samen, zodat we elkaar kunnen helpen, motiveren en inspireren.’

– Marjolein Berendsen, founder van ZoMa Opleidingen

Wanneer je je inschrijft voor de opleiding Holistisch Therapeut/Coach leerjaar 1, word je automatisch lid van de ZoMa Community. Dit is een warm netwerk van (oud-) studenten die samen dezelfde zielsmissie uitdragen en elkaar motiveren.

Dit biedt de ZoMa Community jou:

 • Een warm, liefdevol en motiverend netwerk van gelijkgestemden
 • Besloten Facebook-groep voor tips en vragen
 • (Korting op) workshops en trainingen
 • Mogelijkheid voor bij- en nascholingen
 • Intervisiegroepen bij jou in de buurt
 • Gratis, of korting op, deelname aan (online) events
 • Mogelijkheid om vrijwilliger te worden bij Stichting ZoMa
 • Maandelijks online healings door founder Marjolein Berendsen

Bezoek een open avond

 • Westervoort
  29
  aug

  Open avond in Westervoort

  donderdag 29 augustus 2024

  19.00 - 21.00 uur

 • Westervoort
  26
  sep

  Open avond in Westervoort

  donderdag 26 september 2024

  19.00 - 21.00 uur

Veelgestelde vragen

Wanneer je de tweejarige opleiding tot Holistisch Therapeut/Coach hebt afgerond, ontvang je een erkend diploma Holistisch Therapeut/Coach. Hiermee bezit je de kennis en vaardigheden om een eigen praktijk als Holistisch Therapeut of coach te starten. Daarnaast is een holistische expertise een waardevolle verrijking wanneer je werkt in de zorg, het onderwijs, HR of management, zowel door de grote persoonlijke ontwikkeling die je doormaakt als door de kennis over de verbanden tussen lichaam, geest en ziel.

De opleiding tot Holistisch Therapeut/Coach is een brede opleiding, waarbij je meerdere technieken en methoden krijgt aangereikt. Denk daarbij aan systemisch werk, werken met edelstenen en klankschalen, loslaattechnieken, innerlijk kindwerk, Ayurveda en traumaverwerking. Dit zorgt ervoor dat je een waardevolle set aan vaardigheden ontwikkelt die je in kunt zetten. Je leert wat jou het meeste ligt en hoe je diverse methoden kunt combineren.

De opleiding tot Holistisch Therapeut bij ZoMa Opleidingen biedt een unieke combinatie van verdiepende theorie, leren in de praktijk en persoonlijke ontwikkeling. Tijdens de opleiding leer je:

 • Een stevige verbinding te maken en synergie tussen alle holistische niveaus te leggen die jou als mens tot één geheel maken
 • Diepgaande technieken en methodieken toe te passen om tot de kern te komen van een hulpvraag
 • Zelfonderzoek te doen om te ontdekken wie je werkelijk bent en hoe je ten volle vanuit daar kan leven én anderen hierin begeleiden
 • In lijn te komen met je intuïtie en de flow van het leven vanuit een stevige gronding
 • Jezelf ontwikkelen tot een professionele therapeut & coach die bijdraagt aan een bewustere wereld

ZoMa Opleidingen biedt daarbij:

 • Les van ervaren trainers opgeleid door ZoMa
 • Warme leeromgeving met gelijkgestemden
 • Erkende opleiding met veel kwaliteit
 • Mogelijkheid tot maatwerk
 • Uitgebreide syllabus en online leeromgeving

Iedere maand volg je één praktijkdag op locatie. Om daarnaast jouw theoretische kennis te vergroten, bieden we een leeromgeving met per module een uitgebreide syllabus en een boekenlijst. Om praktijkervaring op te doen raden we daarnaast aan om maandelijks te oefenen met medestudenten of oefencliënten. Gemiddeld komt de studiebelasting hiermee uit op 2,5 uur per week.

 

Deze opleiding past bij jou wanneer je een dieper inzicht wilt krijgen in de verbinding tussen lichaam, geest en ziel, ofwel de vijf holistische niveaus. Je leert hiervoor diverse technieken, zoals systemisch werk (denk daarbij aan familieopstellingen), chakraleer, intuïtieve ontwikkeling, coaching en loslaattechnieken. De opleiding biedt daarbij een unieke balans tussen theorie en praktijk, en tussen zelfontwikkeling en behandeling van anderen.

Wanneer je aan het begin staat van jouw persoonlijke ontwikkeling, biedt de opleiding een warme, liefdevolle plek om jezelf te leren kennen en in korte tijd een grote innerlijke transformatie door te gaan.

Ben je al meer ervaren – je hebt bijvoorbeeld al andere opleidingen gedaan, werkt als coach of verdiept je al enige tijd in spiritualiteit of holisme – dan is ZoMa Opleidingen dé plek waar alles samenkomt. Met de opleiding tot Holistisch Therapeut/Coach groei je sterk in jouw therapeutische vaardigheden, ben je in staat om verbanden te leggen en kun je mensen op een diep niveau helen en begeleiden.

De opleiding past bij jou wanneer je:

 • bereid bent om naar je eigen patronen, sluiers en belemmeringen te kijken
 • je minimaal één dag per maand praktijkles plus 2,5 uur per week zelfstudie kunt volgen
 • je anderen wilt helpen om tot de kern van een klacht te komen
 • je wilt ontdekken welke vormen van coaching, heling en therapie bij jou passen

De opleiding Holistisch Therapeut/Coach bestaat uit twee leerjaren. Het is mogelijk om alleen het eerste leerjaar te volgen. Deze sluit je af met het certificaat Holistisch Coach (basis). Wanneer je de opleiding puur voor eigen ontwikkeling volgt, kan het eerste leerjaar je al een krachtige basis geven om bewuster door het leven te gaan. Stroom je door naar het tweede leerjaar, dan ga je op voor het erkende diploma Holistisch Therapeut/Coach en mag je jezelf na afronding een volwaardig Holistisch Therapeut noemen.

Naast de opleiding tot Holistisch Therapeut/Coach biedt ZoMa ook de eenjarige opleiding tot Spiritueel Coach. Deze opleidingen vullen elkaar mooi aan en kunnen tegelijk of na elkaar gevolgd worden.

In de opleiding Holistisch Therapeut/Coach richt je je op de holistische visie. Je leert holistisch naar fysieke, emotionele, mentale en energetische klachten kijken, en krijgt methoden en technieken in handen om deze te behandelen. Reiki, systemisch werk, Zijnsoriëntatie en intuïtie zijn daarbij belangrijke pijlers.

In de opleiding Spiritueel Coach leer je hoe je anderen op spiritueel niveau kunt begeleiden. Je verdiept je in de ongeziene wereld en leert hoe je kunt communiceren met jouw hogere Zelf, met gidsen of met overleden personen om zo diepe inzichten te ontvangen. Soul retrieval, mediumschap en multidimensionaliteit zijn belangrijke thema’s.

Per locatie worden er verschillende startdata aangeboden. Je kunt hierbij kiezen uit meerdere dagen van de week, zodat je lesdag plaatsvindt op een dag die jou het beste uitkomt. Het is ook mogelijk om de opleiding in het weekend te volgen.

Om een gezonde organisatie te zijn en te blijven, hanteren we een minimum aantal deelnemers per groep. Is de groep nog niet compleet, dan kan het zijn dat we besluiten de start uit te stellen. Dit kan bijvoorbeeld betekenen dat je eerste lesdag één of twee maanden wordt opgeschoven. De dag van de week waarop je les hebt blijft wél altijd gelijk. Je ontvangt van ons vooraf bericht wanneer de eerste lesdag uitgesteld wordt.

Staat het antwoord op je vraag er niet bij? Neem dan gerust contact met ons op.