Opleiding tot Holistisch Therapeut

De opleiding tot Holistisch Therapeut bij ZoMa Opleidingen is een tweejarige opleiding op hbo-niveau en is erkend door de KTNO. In deze opleiding leer je energetische behandelingen te geven, vanuit een holistisch oogpunt. Het uitgangspunt hierbij is Zijnsoriëntatie, leven vanuit je essentie. Voor deze opleiding zijn de Reiki 1 en 2 cursussen een vereiste.

Gratis proefles volgen

De Holistisch Therapeut

Holistisch staat voor alomvattend, kijkend naar het geheel. De behandeling van een zorgvraag gaat bij holisme dieper dan slechts de klacht zelf. Er wordt bij holistische therapie naar het totaalbeeld gekeken op vijf holistische niveaus: fysiek, mentaal, emotioneel, energetisch en spiritueel.

Een Holistisch Therapeut heeft tijdens de opleiding geleerd om op alle holistische niveaus te behandelen. Een zorgvraag wordt bekeken op fysiek niveau (lichamelijke pijnklachten), emotioneel niveau (gevoelens), mentaal niveau (gedachten en overtuigingen), energetisch niveau (energie) en spiritueel niveau (oorzaak).

Tijdens de opleiding tot Holistisch Therapeut leer je de cliënt vanuit je hart en je intuïtie te begeleiden, waarbij alle niveaus uitgebreid aan bod komen.

De rode draad in de opleiding is Zijnsoriëntatie.

Opbouw van de opleiding

De opleiding tot Holistisch Therapeut bevat 20 lesdagen én een Reiki Master dag en deze zijn verspreid over twee jaar. De groepsgrootte is maximaal 12 personen. Omdat de basis van de opleiding Reiki is, dien je voor de eerste lesdag te beschikken over een Reiki 1-certificaat. Tevens dien je vóór module 3 van het eerste jaar je Reiki 2-certificaat te hebben behaald. Je kunt je natuurlijk wel al inschrijven voor de opleiding als je je Reiki-certificaten nog niet hebt. De Reiki cursussen worden regelmatig georganiseerd, waardoor het altijd mogelijk is je certificaat voor de eerste lesdag van de opleiding op zak te hebben.

Leerjaar 1

In het eerste jaar worden de basistechnieken aangeleerd en leer je behandelen met diverse methodieken, zoals edelstenen, klankschalen en remedies. De ontwikkeling van je intuïtie staat hierin centraal. Het eerste jaar is vooral bedoeld om weer thuis te komen bij jezelf.

Tijdens het eerste jaar wordt er van je verwacht dat je thuis actief aan de slag gaat met het behandelen van oefencliënten, waarbij zelfonderzoek ook van belang is.  Al na de eerste module ben je in staat om het geleerde in de praktijk te brengen. Van enkele oefensessies maak je een reflectieverslag, waarop je feedback krijgt van je docent.

Ook maak je een theorietoets, welke samen met de praktijktoets aan het einde van het eerste jaar bepalend is voor je toelating tot het tweede jaar.

Aan het einde van leerjaar 1, vóór aanvang van leerjaar 2, word je ingewijd tot Reiki Master (Reiki 3A).

Leerjaar 2

In leerjaar 2 wordt dieper op de materie ingegaan en leer je verdiepende technieken om op alle holistische niveaus te kunnen behandelen. Ook in dit leerjaar ga je intensief aan de slag met oefencliënten, reflectieverslagen en verdere ontwikkeling van je vaardigheden en kennis. Tevens komt intervisie aan bod. In één van de laatste modules van het tweede jaar wordt aandacht besteed aan de praktische kanten van het starten van een eigen praktijk.

Na leerjaar 2 ben je volledig in staat om de oorzaak van de hulpvraag van je cliënt te kunnen achterhalen, en om volledig vanuit je essentie te kunnen behandelen, zonder oordelen en op een objectieve wijze. Na het volgen van de opleiding en het met goed gevolg afleggen van de examens en toetsen, ontvang je een diploma op hbo-niveau en ben je volwaardig Holistisch Therapeut.

Holistische Therapie ZoMa Opleidingen

Tip: in 2019 kun je de kosten voor de opleiding als aftrekpost opvoeren in je aangifte inkomstenbelasting. Dat betekent dat je, afhankelijk van je inkomen, tot 50% van deze kosten terug kunt krijgen.

Kijk op deze pagina voor meer informatie: 

Aftrekposten belastingdienst

Dominique Hermans, Sittard
Review Dominique
‘Waar ik dacht te beginnen aan de opleidingen tot Holistisch Therapeut en Reiki Trainer om louter toekomstige cliënten te ondersteunen in hun proces, kwam ik er al snel achter dat deze opleidingen ook een reis voor mij persoonlijk waren.’

Drie aspecten van de opleiding

De belangrijkste hoofdpunten van de opleiding tot Holistisch Therapeut zijn:

zelfreflectie/zelfonderzoek
kennisoverdracht
het ontwikkelen van therapeutische vaardigheden.

De opleiding is zeer praktijkgericht. Tijdens de lesdagen staat samenwerken en met elkaar oefenen centraal. Door feedback van de docent en je medestudenten leer je steeds beter om je eigen kracht te herkennen en worden je therapeutische vaardigheden steeds verder ontwikkeld.

Uitgangspunt

Een belangrijke rode draad in de opleiding is jouw persoonlijke ontwikkeling. Om volledig vanuit de essentie te kunnen leven, wordt er veel aandacht besteed aan zelfonderzoek en -heling.

Onvoorwaardelijke zelfliefde, en daarmee oordeelvrij en liefdevol kunnen zijn, is het belangrijkste uitgangspunt voor een Holistisch Therapeut. Alleen dan kun je je cliënt vanuit je hart behandelen en dit aan hem of haar overdragen.

Ken uzelf groepsafbeelding

Voor wie?

Wil je helemaal thuiskomen bij jezelf, worden wie je werkelijk bent en leren hoe je vanuit je essentie hulp en ondersteuning kunt bieden aan mensen die een hulpvraag hebben? Dan is de opleiding tot Holistisch Therapeut de allerbeste keuze.

Mensen uit het bedrijfsleven, zorg en welzijn, overheidsinstanties, gezondheidszorg, onderwijs; allemaal hebben ze hun weg gevonden naar ZoMa Opleidingen om Holistisch Therapeut te worden. Afgestudeerde therapeuten zijn hun eigen praktijk begonnen of integreren de kennis en vaardigheden van de opleiding in hun huidige werk. Iedereen die vanuit zijn of haar hart wil leven, kan de opleiding gaan volgen!

Aanmelden Holistisch Therapeut