Als Reiki Master benut je de energie vanuit het universum optimaal. Die energie is zo krachtig, en jouw vermogens om het door te geven ook, dat je op alle holistische niveaus (energetisch, fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel) de bron van de hulpvraag kunt behandelen. Reiki Master worden is een intensief, maar dankbaar proces.

Reiki Master cursus

Als je besluit om een Reiki-cursus te gaan doen, dan maak je een keuze die de rest van je leven zal veranderen. Je wordt je veel meer bewust van jezelf en je kunt met je ontwikkelde intuïtief vermogen jezelf, maar ook anderen gaan helpen. Er gaat een nieuwe wereld voor je open, waarin je liefdevol en zelfbewust kunt leven zonder (voor)oordelen. Niet is mooier dan dat! Het is een echte verrijking omdat je met jouw zachte, liefdevolle aanrakingen blokkades, mentale, emotionele, fysieke en energetische problemen kunt behandelen. Als je Reiki ontvangt, kun je het ook doorgeven.

Reiki Master begint met Reiki 1

In Reiki zijn verschillende gradaties. Je begint met Reiki 1, waarbij je vooral werkt op het fysieke vlak. Je leert hoe je fysieke klachten kunt benaderen, waarnemen en behandelen. In Reiki 1 ga je eerst met jezelf aan de slag. Tenslotte kun je pas echt oordeelvrij zijn als je eigen blokkades zijn opgelost. Om Reiki 1 te voltooien, word je door een Reiki trainer ingewijd; je wordt klaargemaakt om de energie uit het universum te ontvangen en door te geven.

Ken uzelf groepsafbeelding

Je zuivert je eigen energiekanalen door na de inwijding flink met Reiki-opdrachten aan de gang te gaan. Zo ga je bij Reiki 1, 21 dagen lang iedere dag 15 energiepunten op je lichaam behandelen. Dit proces brengt al heel wat veranderingen in gang.

Via Reiki 2 naar Reiki Master

Om Reiki Master te worden, ga je ook nog een verdiepende Reiki 2 cursus volgen. Ook hier word je weer ingewijd door een Reiki Trainer. Bij Reiki 2 leer je op emotioneel en mentaal niveau te werken. Met de zelfbehandelingen ga je jezelf nog verder ontdekken, ontwikkelen en word je je steeds meer bewust van je Zelf. Met de Reiki symbolen die je hebt geleerd, ga je ook nu weer jezelf 21 dagen behandelen. Ook leer je in deze fase op afstand te behandelen.

Reiki 3: Reiki Master cursus

groepsfoto groep 10

Om Reiki Master te worden, volg je de Reiki 3-cursus. De energie die je dan ontvangt is zestien keer zo sterk als de energie bij Reiki 1! Reiki Master worden kan alleen als je de twee voorgaande Reiki-inwijdingen hebt gehad. Een intensief proces, waar je meerdere maanden op wordt voorbereid. Je leert de diepere verbinding met jezelf en met anderen te vinden en je leert contact te maken met gidsen.

Die gidsen helpen jou op jouw verzoek (jouw intentie) bij de Reiki behandeling van een cliënt. Je intuïtieve vermogens zijn na het behalen van je Reiki Master enorm ontwikkeld en je kunt nu als lichtwerker op alle holistische niveaus behandelen.

ZoMa Opleidingen biedt de Reiki Master cursus separaat aan, maar als je de opleiding tot Holistisch Therapeut volgt, zit de Reiki Master cursus in deze twee jaar inbegrepen. Het eerste jaar van de opleiding wordt afgesloten met de Master-dag, waarna je door kunt stromen naar leerjaar 2.