Reiki cursussen

Reiki staat voor het ontvangen, benutten en doorgeven van universele levensenergie. Met deze energie wordt het zelfhelend vermogen gestimuleerd. Bij het volgen van een Reiki cursus maak je een enorme bewustzijnsontwikkeling door en word je een zuiver en oordeelvrij instrument om mensen de puurste vorm van heling te kunnen bieden. ZoMa Opleidingen biedt drie Reiki cursussen aan: Reiki 1, Reiki 2 en Reiki 3 (A en B).

Introductiepakket aanvragen

Wat is Reiki?

De grondlegger van het hedendaagse Reiki is de Japanse genezer Mikao Usui. Hij herontdekte de helende werking van Reiki, door gebruik te maken van universele energie via handopleggingen. Universele energie is overal, in alles wat om ons heen is en alles staat door die energie in verbinding met elkaar.

Door te leren hoe je deze energie kunt ontvangen en doorgeven, ben je in staat om het zelfhelend vermogen te stimuleren. Reiki is een liefdevolle en zachte vorm van heling die zeer ontspannend en verlichtend kan werken.

Margriet Homma, Arnhem
Review margriet
‘De opleidingen zitten kwalitatief goed in elkaar, de verhouding theorie en praktijk is mooi in balans. Uniek is de op maat gemaakte begeleidingsstijl, als student voel je je gezien en gehoord.’

Wat doet Reiki?

Reiki verlicht, ontspant en heft blokkades in je lichaam op. Deze blokkades belemmeren de doorstroming van energie, met allerlei mogelijke gevolgen als bijvoorbeeld pijn, angst, burn-out en depressie. Als je Reiki ontvangt, worden die blokkades als het ware opgeruimd. Er ontstaat balans in je lichaam, doordat Reiki doorwerkt op alle holistische niveaus.

Door Reiki onderga je een bewustwordingsproces, waarmee je inzicht krijgt in je eigen essentie. Er ontstaat evenwicht en heelwording. En daarmee kun je de energie vanuit volledige liefde doorgeven.

Reiki therapie

Door Reiki kom je weer volledig in contact met je kern, je essentie, met wie je werkelijk bent. Je kunt anderen meenemen in dit proces doordat je Reiki behandelingen kunt gaan geven. Voor mensen die al werken als therapeut of coach betekent dat, dat je sessies nog effectiever kunnen worden. Reiki is een hele mooie toevoeging voor jezelf als persoon, maar ook voor jou als therapeut.

Drie niveaus van Reiki

Er bestaan drie verschillende niveaus of gradaties in Reiki. De graad geeft de mate aan waarin je bent opgeleid en de sterkte van de energie die je ontvangen mag. Tijdens een Reiki cursus begeleidt de trainer je bij het openzetten van je energiekanaal en de Reiki energie te laten integreren in je lichaam.

Reiki I werkt voornamelijk op fysiek niveau. In de Reiki 1 cursus ga je vooral jezelf leren behandelen, om de energie goed te laten integreren en je energiekanaal te zuiveren. Na Reiki 1 mag je door naar de Reiki 2 cursus. Hierbij leer je op mentaal en emotioneel niveau te behandelen en zul je ontdekken dat je zelfbewustzijn steeds sterker wordt. Emotionele en mentale blokkades worden losgelaten. Ook leer je bij Reiki 2 op afstand te behandelen. De energie die via de Reiki Trainer aan jou wordt doorgegeven, wordt nu vier keer zo sterk als bij Reiki 1.

In de cursus Reiki 3 wordt de energie nog sterker en worden je intuïtieve vermogens uitgebreid. Je leert een diepere verbinding met jezelf en met anderen te leggen. Reiki 3 bestaat uit twee delen, Reiki Master (3A), die tevens geïntegreerd is in de opleiding tot holistisch therapeut, en Reiki 3B, waarmee je zelf cursisten mag gaan opleiden.

Het is bij alle cursussen essentieel dat je zelf aan de slag gaat met de oefeningen en opdrachten die je mee krijgt. Bij elke cursus hoort ook een terugkomochtend, waarin alle opdrachten, opgedane kennis en vaardigheden nog eens worden toegelicht en herhaald.

Praktische informatie

De Reiki cursussen worden gegeven bij ZoMa Opleidingen in Westervoort en Den Haag (Voorburg) onder begeleiding van een ervaren Reiki Trainer. De maximale groepsgrootte is acht personen, zodat er veel individuele aandacht is voor iedere cursist.

Een Reiki cursus duurt één hele dag van 09.30 tot 15.30 uur en enkele weken na de cursus is er een terugkomochtend van 09.00 tot 11.00 uur.

Bij de cursusdag zijn thee, versnaperingen en lunch inbegrepen. Aan het einde van de cursusdag ontvang je een erkend certificaat.

Holistisch Therapeut en Reiki Trainer

Na het behalen van Reiki 1 en Reiki 2 kun je ervoor kiezen om Reiki 3A (Master) als separate cursus te gaan volgen. Met de certificaten van Reiki 1 en 2 voldoe je echter óók aan de toelatingseisen voor de opleiding tot holistisch therapeut. In deze tweejarige opleiding op hbo-niveau is Reiki 3A geïntegreerd. Na het eerste jaar ontvang je je Reiki Master-certificaat.

Vervolgens kun je nog verder met Reiki 3B, ofwel de Reiki Trainer opleiding. Deze laatste duurt één jaar.

ZoMa groep reiki

* Klik hier voor meer informatie over de opleiding tot Holistisch Therapeut en de opleiding voor Reiki Trainer

** Bij de informatieavonden voor holistisch therapeut wordt ook informatie gegeven over de Reiki cursussen, omdat dit een essentieel onderdeel is van de opleiding. Wil je meer weten of een Reiki cursus, dan kun je ook naar een van de informatieavonden komen. Deze worden maandelijks georganiseerd.

 Mail voor informatie naar info@zoma-opleidingen.nl of kijk in de Agenda voor de data. Direct aanmelden kan ook via deze link.