Reiki cursussen

Reiki staat voor het ontvangen, benutten en doorgeven van universele levensenergie. Met deze energie wordt het zelfhelend vermogen gestimuleerd.

Reiki cursussenReiki is een holistische natuurgeneeswijze. Dat betekent dat de energie op alle holistische niveaus doorwerkt: fysiek, emotioneel, mentaal, spiritueel en energetisch.  ZoMa Opleidingen biedt drie Reiki cursussen aan: Reiki 1, Reiki 2 en Reiki 3 (A en B). In elke cursus wordt de energie steeds sterker en leer je op steeds dieper niveau behandelen.

Wat is Reiki?

De grondlegger van het hedendaagse Reiki is de Japanse genezer Mikao Usui. Hij herontdekte de helende werking van Reiki, door gebruik te maken van universele energie via handopleggingen.

Door te leren hoe je deze energie kunt ontvangen en doorgeven, ben je in staat om het zelfhelend vermogen te stimuleren. Reiki is een liefdevolle en zachte vorm van heling die zeer ontspannend en verlichtend kan werken.

Wat doet Reiki?

Door Reiki kom je weer volledig in contact met je kern, je essentie, met wie je werkelijk bent. Je kunt anderen meenemen in dit proces doordat je Reiki behandelingen kunt gaan geven. Voor mensen die al werken als therapeut of coach betekent dat, dat je sessies nog effectiever kunnen worden.

Reiki is een hele mooie toevoeging voor jezelf als persoon, maar ook voor jou als therapeut.

Kom naar de infobijeenkomst!

ZoMa Opleidingen organiseert maandelijks informatiebijeenkomsten, waarin je uitgebreid kennis kunt maken met de opleidingen en cursussen.

Kijk in de Agenda voor de data of meld je direct aan:

Aanmelden info bijeenkomst

Drie niveaus

Er bestaan drie verschillende niveaus of gradaties in Reiki. De graad geeft de mate aan waarin je bent opgeleid en de sterkte van de energie die je ontvangen mag. Tijdens een Reiki cursus begeleidt de trainer je bij het openzetten van je energiekanaal en zo de Reiki energie te laten integreren in je lichaam. Lees hier verder:

Reiki 1
Reiki 2
Reiki 3

Na elke cursus volgt een terugkommoment, waarin alle opgedane kennis en vaardigheden nog eens worden toegelicht en herhaald.

Reiki cursussen

Holistisch Therapeut en Reiki Trainer

Na het behalen van Reiki 1 en Reiki 2 kun je ervoor kiezen om Reiki 3A (Master) als separate cursus te gaan volgen. Maar met de certificaten van Reiki 1 en 2 voldoe je óók aan de toelatingseisen voor de opleiding tot Holistisch Therapeut. In deze opleiding is de Reiki 3A cursus inbegrepen. Lees hier meer over de opleiding tot Holistisch Therapeut!

Met het diploma Holistisch Therapeut op zak kun je je vervolgens nog verder verdiepen als je de Reiki Trainer (Reiki 3B) opleiding gaat volgen. Lees hier meer over de opleiding tot Reiki Trainer! Ook kun je kiezen voor een vervolgopleiding tot Holistisch Energetisch Therapeut of Holistisch Coach.

Praktische informatie

De Reiki cursussen worden gegeven bij ZoMa Opleidingen in Westervoort, Moerkapelle en Den Haag (Voorburg) onder begeleiding van een ervaren Reiki Trainer. De maximale groepsgrootte is acht personen, zodat er veel individuele aandacht is voor iedere cursist.

Een Reiki cursus duurt één hele dag van 09.30 tot 15.30 uur en enkele weken na de cursus is er een terugkommoment, dat ca. 2 uur duurt.

Bij de cursusdag zijn thee, versnaperingen en lunch inbegrepen. Aan het einde van de cursusdag ontvang je een erkend certificaat.