Ervaringen van studenten

Kelly Tettero

Allereerst wil ik je enorm bedanken dat ik 1 van de gelukkige winnaars/winnaressen mocht zijn van de cursus Holistisch Voeden. Zojuist heb ik mijn laatste opdrachten naar je toegestuurd.

Voordat ik de cursus begon was ik al enige tijd met bewustzijn en bewust leven bezig. Al direct aan het begin van de cursus besefte ik dat ik een heel belangrijk aspect in mijn bewustzijn miste, de 5 elementen. De balans, de verbinding! Ook het verschil tussen de affirmaties en intenties. Ik heb zo ontzettend veel mogen leren van deze cursus. De cursus is helder, duidelijk, overzichtelijk en heel makkelijk doorloop baar. De vlogs, de meditaties, de opdrachten en oefeningen die je hierin verwerkt hebt, dankjewel hiervoor. Ik ga en blijf oefenen om op het perron te blijven, en niet de trein in te stappen.

Nogmaals echt enorm bedankt!

Heel veel liefs, Kelly Tettero

Jennifer Demeijer, Emmerich am Rhein

review-evelineDe opleiding tot Holistische therapie ben ik twee jaar geleden begonnen. Via een andere cursus heb ik Marjolein leren kennen en ontdekt dat er nog een hele wereld voor mij open lag, waarin ik mijn gevoel in vertrouwen volgen kon.

Een heerlijk gevoel om te ontdekken dat je intuïtie klopt! Dat innerlijk weten dat altijd al de juiste richting gaf, maar door het beredeneren niet gehoord mocht worden. Ik begon de opleiding met een aarzeling vanwege de kosten. Achteraf bezien kan ik nu zeggen dat ik mijzelf hiermee zo’n mooi cadeau gegeven heb! Dat was het echt dubbel en dwars waard. De opleiding is uitvoerig en goed onderbouwd, met een logische structuur. Je kunt door de boeken de opleiding nog meer theoretische basis geven, maar voor meer praktische studenten is het ook mogelijk meer te leren door het doen. Ik ben de opleiding begonnen als persoonlijke ontwikkeling, gewoon met een open mind. Al snel ontdekte ik dat de wereld van het helderzien, heldervoelen en helderweten waanzinnig intrigerend was. Ik stond menigmaal paf als het klopte wat ik voorvoeld had. Ik durfde er echter niet op te vertrouwen. Marjolein is een bijzondere lerares. Ze geeft eigenlijk altijd positieve feedback. Ze bevestigd daarmee telkens weer het gevoel van zelfvertrouwen, waardoor ik nog meer gemotiveerd raakte om te groeien. Daardoor leerde ik heel erg veel. En veel meer dan ik geleerd zou hebben van kritiek op positieve manier gebracht. Marjolein gaf telkens vertrouwen. Goed zo, ga door, heb je al eens hierover gedacht? De stof die gegeven wordt heeft een belangrijke basis voornamelijk geïnspireerd op Gangaji, Eckhart Tolle en Michael Singer. En dat is voor mij wel de meest waardevolle gift geweest. Je bent niet je gedachten, je bent niet je gevoel of je fysieke lichaam, want dat is continu aan verandering onderhevig. Je bent de stroom die meestroomt in de oerstroom, de essentie van het leven, een onderdeel van een prachtig groot geheel. Als je je daar bewust van kunt blijven kun je het leven proeven in vakantiesfeer en is iedere tegenslag eigenlijk geen belemmering meer 🙂

Groetjes, Jennifer, eigenaar van de Phinix Praktijk

Mandy Rohr-Verhoeff, Westervoort

Een HBO opleiding, die iedereen alleen al zou moeten volgen om zichzelf te leren kennen. Voorheen op een andere locatie, maar de sfeer, liefdevol en warm, is daardoor niet veranderd.

De opleiding duurt twee jaar en er is een keer per maand een lesdag.
Er wordt van je verwacht dat je zelf de overige studie-uren thuis invult, het doornemen van de theorie en het oefenen op cliënten .

De trainer en eigenaresse Marjolein Berendsen is een fijne, open en eerlijke vrouw, die voor mij een van de belangrijkste redenen is geweest om deze opleiding te volgen.
Ze laat je op een mooie manier kennismaken met jezelf.
Nu een jaar later, merk ik hoe ik ongelofelijk gegroeid ben.

Ik ben ook één van de gelukkigen, die een praktijk heeft mogen openen in het nieuwe Holistisch centrum in Westervoort, ONDER HETZELFDE DAK als ZoMa opleidingen, gerund door Marjolein.

Geen spijt van deze stap, zeer zeker niet!

Groetjes Mandy

Onze studenten delen hun ervaring in deze compilatie

Luister, kijk en voel mee met deze mooi gefilmde ervaringen van studenten van ZoMa Opleidingen

Onze studenten delen hun ervaring in deze compilatie

Johan Gauger, Isselburg

Hoewel ik nog een paar maanden te gaan heb wat betreft het afronden van de opleiding tot Holistisch Therapeut wil ik toch wat schrijven over hoe ik het tot nu toe heb ervaren en wat ik eraan heb gehad.

Wat voor mij persoonlijk het meeste waarde heeft gehad in de opleiding is toch wel het onvoorwaardelijke vertrouwen dat ik vanaf het eerste moment voelde van m’n docente Marjolein. Dit heb ik in mijn jeugdjaren erg gemist met de daarbij behorende blokkades. Dit heeft mij enorm geholpen om weer in mezelf te geloven. Zij heeft mij op elk vlak heel goed aangevoeld en mij alle ruimte gegeven die ik nodig had en ik zal haar hiervoor altijd dankbaar zijn. Ook de andere docenten zijn zeer bekwaam en hebben zo hun steentje bijgedragen aan m’n ontwikkeling. Ook als je geen Holistisch Therapeut wilt worden is dit een zeer waardevolle opleiding voor je (zelf) ontwikkeling.

De lesstof is erg divers en zo opgebouwd dat de student zelf zijn of haar weg kan vinden in wat voor jou werkt en waar jouw interesses en talenten liggen. Qua huiswerk heb je veel zelf in de hand naar aanleiding van je motivatie en discipline om je te verdiepen in de lesstof die je wordt aangeboden. De student wordt erg vrijgelaten om zijn of haar weg hierin te vinden, wat mij persoonlijk heel goed bevalt.

Mocht je besluiten de opleiding te gaan doen dan zal je ongetwijfeld merken dat je in een klas terecht komt waarbij je bij je medestudenten een hoop spiegels en herkenning zult vinden, wat dan weer ten goede komt van ieders ontwikkeling. Alles omtrent de opleiding wordt gedaan uit liefde en er is voor iedereen een veilige klimaat om helemaal jezelf te zijn.

Uit liefde, Johan

Wil de Jel, Maarssenbroek

Zo’n 10 jaar geleden mocht ik kennis maken met reiki, via Marjolein, eerst voor een behandeling, en later voor reiki 1.

Reiki 1 heeft veel indruk op me gemaakt, de rust en ontspanning die ik daardoor mocht ervaren was erg aangenaam, maar maakte me ook heel nieuwsgierig naar meer. Vandaar dat ik kort daarna ook reiki 2 gevolgd heb bij Marjolein. Nu 10 jaar later, ja geloof het of niet, volg ik de opleiding tot holistisch therapeut, bij ZoMa opleidingen, en wat een verrijking is dit.

Wat mag ik veel leren en wat word het op een prettige manier gegeven, gewoon met twee voeten op de grond heel veel kennis opdoen over het menselijk lichaam in samenwerking met je geest. Wie of wat je bent, leren balans te krijgen in jezelf, maar ook het doorgeven en behandelen van anderen, zodat ook zij de kracht en de balans kunnen ervaren in hun eigen zijn. Leren kijken vanuit een helikopter naar het totaalplaatje van mens zijn, op alle niveaus. Maar zeer zeker ook naar eigen denken doen en handelen.

Ik kan het iedereen aanraden!

Anouk Scholten, Lochem

Sinds afgelopen april ben ik gestart met de opleiding Holistisch Therapeut bij ZoMa-opleiding. Wat de opleiding mij tot nu toe heeft gebracht is de mogelijkheid tot veel zelfonderzoek. Het meest waardevolle vind ik dat ik nog meer over mijzelf ontdek. Dit mag ik doen in een omgeving waarin ik het gevoel heb dat ik thuiskom.

Een voorbeeld van een thema die aan mij al een aantal keren is teruggegeven is ‘volg je hart’. Maar wat houdt dat dan in? Ik ben goed in staat om te voelen (ook in mijn hartgebied), maar ik voel veel dus wanneer weet ik of mijn hart spreekt? Een ander voorbeeld is ‘loslaten’. In principe is loslaten simpel; als je een bal in je hand hebt en je wilt deze loslaten, dan laat je deze los en zal de bal waarschijnlijk ergens op de grond stuiteren. Maar wanneer dit zich van binnen afspeelt dan lijkt loslaten toch een stuk ingewikkelder. Een techniek om ‘los te laten’ die we hebben geleerd is de Sedona-methodiek. Bij deze techniek leer je je gevoel/ gedachte/ weerstand zo goed mogelijk toe te laten om het vervolgens los te laten. Betekent dat dan dat je je daarna nooit meer zo zou voelen? Dat zal waarschijnlijk per persoon en per thema verschillen. Uit mijn ervaring tot nu toe is het antwoord nee en dat vind ik ook niet erg. Ik ervaar dat ik bepaalde gedachtes/gevoelens/weerstanden telkens opnieuw dien los te laten. Wat dit mij brengt is dat ik sneller weer in het hier-en-nu ben en minder last ervaar van deze gedachte of dat gevoel. In het kader van het thema ‘volg je hart’ ga ik nu experimenteren met schrijven. Dat is iets waarover ik wel eens gefantaseerd heb, maar waar ik nooit wat mee heb gedaan. Zo vind ik in het ‘loslaten’ en ‘mijn hart volgen’ mijn eigen antwoorden op deze thema’s. Dat is waar het voor mij nu om draait. Mijn eigen antwoorden vinden/laten opkomen en op deze manier lichter en liefdevoller leven vanuit mijn kern. Tegelijkertijd leren hoe ik andere mensen kan begeleiden om in hun kracht/kern te komen staan, zie ik als een cadeautje.

Ik ben benieuwd naar wat ik allemaal nog meer ga tegen komen tijdens de opleiding en het ‘gewone’ leven. Ik vind de opleiding zeker een aanrader alleen al om het zelfonderzoek (dit had je misschien al begrepen uit het bovenstaande verhaal) en je krijgt een mooi palet mee van verschillende technieken waarbij je jezelf en anderen ook kunt ondersteunen in dit proces. Wees je ervan bewust dat je jezelf ook kunt gaan tegenkomen, dus wil je liever dat er bepaalde zaken onder water blijven, dan is, in mijn ogen, deze opleiding voor jou op dit moment minder geschikt. De begeleiding die je krijgt van Margriet en/of Marjolein (in mijn geval) is warm en liefdevol en als je twijfelt zou je, net als ik, eerst een paar persoonlijke sessie kunnen doen of een bijvoorbeeld een reiki-cursus. Ervaren of dit iets voor jou is en van daaruit je eigen antwoord vinden/op laten komen!

Ellen Vrugt, Wehl

De opleiding tot holistisch therapeut bij Zoma kwam ‘per toeval’ op mijn pad, ik las erover en wist direct dat dit is wat ik wilde. Nooit een seconde spijt, als een warm bad, mooi en puur.

De holistische visie en alle mogelijkheden die je aangereikt krijgt om een behandeling aan te vullen zijn echt van toegevoegde waarde in mijn dagelijks leven. Dus buiten het feit dat ik hoop veel mensen op hun pad te mogen begeleiden, heb ik er voor mezelf ook veel aan. Je leert de diepere lagen van jezelf steeds meer ontdekken, dat gun ik iedereen. Dank je wel Marjolein, voor het ontwikkelen van deze prachtige opleiding!!

Liefs Ellen

Claudia Eliens, Veenendaal

Begin 2018 ben ik gestart met de opleiding tot holistisch therapeut. Nadat ik boventallig werd verklaard bij mijn werkgever, ben ik gaan nadenken over wat mij nu echt gelukkig zou maken. Al gauw kwam ik bij mijn oude opleiding uit tot schoonheidsspecialiste en visagiste uit en wat daar nog een welkome aanvulling bij zou zijn.

Mensen beter in hun vel laten zitten is mijn passie en wat is er nou mooier om dat te combineren tijdens een schoonheidsbehandeling. Mijn doel is uiteindelijk wel om naast schoonheidsbehandelingen ook alleen holistische behandelingen te gaan geven. Ik volg de opleiding nu een half jaar en kom regelmatig bij mezelf nog wat zelfontwikkelingspunten tegen, die ik middels de aangeleerde technieken kan behandelen. Erg fijn en mooi om jezelf nog beter te leren kennen en te verbeteren daar waar nodig. Ik kijk uit naar de rest van mijn opleiding.

Claudia Eliens

Tamara Farinelli, Boxmeer

Review TamaraDe tweejarige opleiding tot holistisch therapeut is één van de beste keuzes die ik gemaakt heb in mijn leven.

Ik wilde graag op een dieper niveau met mensen leren werken. Wat het met mijzelf gedaan heeft is echter een enorme verrassing geweest wat ik van te voren niet beseft heb. Zoveel heb ik aan deze opleiding gehad voor mijn zelfontwikkeling. Ik ben enorm gegroeid. De manier van lesgeven in een groep waar je een bijzondere band mee krijgt is waardevol voor mij geweest. Ik kwam naarmate de opleiding vorderde steeds meer uit mijn schulp omdat ik mij veilig voelde en vooral gezien. Marjolein heeft mij op een liefdevolle en toch confronterende manier waar nodig zoveel inzichten weten te geven. Directheid, eerlijkheid en hier en daar vleugjes humor heb ik als ontzettend fijn ervaren. Ik heb geleerd om bepaalde overtuigingen los te laten en sta zoveel sterker in mijn schoenen dan voorheen. Ik weet nu zeker dat dit mijn pad is, met mensen werken en mijzelf continu blijven ontwikkelen. Bedankt Marjolein voor wat jij voor mij betekent heb in deze periode.

Ingrid Woerts, Zutphen

Ik heb bijna het eerste jaar bij Zoma opleidingen afgerond en kan zeggen dat ik mijzelf behoorlijk ben tegengekomen. Maar dat was voor mij ook de reden om deze opleiding te volgen, want ik wilde mijzelf ontdekken en daarnaast ontwikkelen.

Vragen als, wie ben ik?, wat doe ik?, waarom doe ik?, wat wil ik? en wat zijn mijn talenten? worden door deze opleiding wat duidelijker. Het is verrijkend voor je zienswijze en je bewustwording. Samen met je medestudenten krijg je verschillende methodes te zien die je kunt toepassen als holistisch therapeut door enthousiaste en gedreven cursusleidsters. Het is mooi wat de medestudenten en de verschillende “tools” jezelf laten zien, een echte aanrader dus om jezelf te gaan ontdekken en om je bewustzijn te laten groeien. Het laat je zien wat je kan verwachten en kunt waarnemen als holistisch therapeut. En daarnaast is het een leuke en warme gemeenschap die stimulerend werkt.

Janneke Mastwijk, Haaksbergen

Vorig jaar ben ik begonnen aan de 2-jarige opleiding tot holistisch therapeut en wat ben ik blij dat ik hieraan begonnen ben! Een kleine klas waarin een goede sfeer heerst, onder begeleiding van Marjolein. Marjolein zorgt op een prettige en vriendelijke manier voor een veilige en vertrouwde setting in de groep, waar er ruimte is om jezelf te zijn.

Ook het nieuwe gebouw waar ZoMa Opleidingen sinds een aantal maanden gevestigd is, is een fijne en sfeervolle plek om te zijn. Het was een jaar waarin ik veel heb mogen leren; diverse behandelmethoden, vaak in combinatie met het energetisch behandelen als basis. Maar vooral heb ik mezelf beter leren kennen, doordat je niet alleen naar een ander, maar ook naar jezelf op een holistische manier leert kijken. De lesdagen ervaar ik dan ook als heel waardevol. Ik kan het iedereen aanraden om hier een opleiding te gaan volgen, of het nu alleen is voor je persoonlijke ontwikkeling of omdat je het in je werk wilt gaan toepassen. Ik kijk dan ook enorm uit naar leerjaar 2!

José, Dedemsvaart

Mijn eerste jaar van de opleiding Holistisch Therapeut zit erop en wát een goede keuze is dit geweest. Ik was op zoek naar een opleiding in deze richting die qua studiebelasting goed te combineren is met mijn gezin en werk, doordat de lesdagen maar eens per maand zijn, kan ik de rest van de stof goed zelf inplannen.

De communicatie vanuit de opleiding is helder en vragen worden altijd snel en goed beantwoord. Docente Marjolein weet een hele fijne, ontspannen en ‘niet schoolse’ sfeer tijdens de lesdagen te creëren. Inhoudelijk is de opleiding ook wat ik er van verwacht had, je krijgt verschillende tools aangereikt die je als therapeut kan inzetten en kan per module de verdieping zoeken die je zelf wenst. De boeken op de boekenlijst zijn absolute aanraders! Tot nu toe dus meer dan tevreden, ik kijk uit naar het tweede leerjaar!

Groetjes José

Linda Hol, Kerk-avezaath

Ik ben deze opleiding begonnen als een zoektocht naar wie ik was en waar ik stond in dit leven. Door mijn hooggevoeligheid liep ik vast in alles waar ik voor stond.

Dat uitte zich vooral binnen mijn gezin en op mijn werk. Ik voelde me vaak leeg en niet begrepen en dat gaf veel frustraties en stress. Maar ook mijn persoonlijke ontwikkeling had veel vraagtekens. Want wie was ik nou eigenlijk ? Waarom deed ik wat ik deed ? Waarom altijd die onzekerheid? Waarom dat schuldgevoel ?
Waarom kon ik niet gewoon “Nee” zeggen ? of “ Hoepel lekker op allemaal ! “ Waarom bleef ik dienstbaar voor mijn omgeving ? Door de zorgvuldig samengestelde thema`s die deze opleiding je bied, hebben de meeste van mijn vragen en gevoelens dit jaar een antwoord gekregen. En heb ik de tools gekregen die ik nodig had om mijn gevoeligheid te kunnen vormen zodat ik deze op een liefdevolle manier kan inzetten om mijn medemens verder te kunnen helpen.
En dat is een verrijking die ik iedereen van harte gun.
Het was niet altijd leuk of makkelijk maar samen met Marjolein en al mijn lieftallige klasgenoten was het eerste jaar een jaar vol met verdiepingen en inzichten die ik nooit voor mogelijk had gehouden. Het heeft me geraakt tot in het diepst van mijn wezen. Het heeft me geopend en weer de lucht en ruimte gegeven die ik nodig had.
Het heeft me terug in mijn kracht gezet.
Het heeft me getransformeerd tot mijn ware staat van zijn.

Lieve Marjolein,
Waarom doe jij je vleugels af als je aan de les begint ? Want je bent een ware engel en een pracht verschijning. Het is een genot om naar jou te luisteren en in je aanwezigheid te zijn.
Je tilt ons op maar zet ons ook krachtig neer. Je hart is groot en liefdevol voor ieder van ons.
Ik ben je ontzettend dankbaar voor wie je bent. Ik kijk met liefde uit naar jaar twee.

Namasté…

Gaby Smith, Wageningen

in een energieveld van liefde geeft marjolein les
Door haar steun en vertrouwen durfde ik te kijken naar waar ik liever niet naar keek.
durfde ik aan te pakken wat aangepakt mocht worden
durfde ik te zien te accepteren en los te laten
wat in het donker stond durfde ik in het licht te zetten.
zonder oordelen.
in liefde .
mag er zijn wat er is.
eeuwig dankbaar.
gaby smith.

Monique Roseboom, Bennekom

Dus hier ben ik al die tijd naar op zoek geweest! Mijn ‘toevallige’ ontmoeting met Marjolein, die mij mijn eerste reikibehandeling heeft gegeven tijdens Samenloop voor Hoop, heeft mijn leven, in krap 1,5 jaar tijd, compleet veranderd.

Van Reiki 1, naar Reiki 2 en sinds september vorig jaar de opleiding tot Holistisch Therapeut. Wat een ontdekkingsreis! Alles wat we leren is even interessant, als Marjolein vertelt hoeft ze van mij nooit meer te stoppen! Lang geleden ben ik het vertrouwen in mijzelf kwijtgeraakt, maar Marjolein (en ook Annemarie die een keertje heeft ingevallen) geeft me dit vertrouwen heel liefdevol weer terug. Ik heb zelfs mijn eigen praktijk opgezet. Dat had ik nooit durven dromen! Iedere les, die ik mag delen met 9 lieve mede-cursisten, is waardevol en ik ben ontzettend dankbaar dat dit alles op mijn pad is gekomen.

Veel liefs,

Monique Roseboom, Bennekom

Brigida Versteeg, Arnhem

“Een groot cadeau voor jezelf” Anders kan ik de opleiding tot Holistisch Therapeut bij Zoma opleidingen niet omschrijven! Want los van het feit of je met deze boeiende opleiding beroepsmatig aan de slag zou willen gaan, het is een ontzettende verrijking voor je ontwikkeling als mens.

Zelf zit ik nu alweer halverwege mijn tweede jaar van de opleiding HT. Ik weet nu al dat ik het straks wanneer ik klaar ben ga missen! De warme en veilige sfeer die de professionele trainers bieden. De boeiende lesstof, de mooie technieken die je leert toe te passen tijdens het geven van consulten heeft voor mij iets magisch zonder nou direct zweverig te worden. De literatuur sluit mooi aan en je vindt er mooie verdiepping van de lesstof. Ik bof enorm met de gezellige groep van gelijkgestemde mensen waarbinnen ik mijzelf steeds beter leer kennen. Steeds duidelijker kan voelen wat goed voor mij is, waar ik happy van word. Dat ik veel heb om te geven vanuit en een goede balans voor mezelf. En ook best eens mag ontvangen. Dat ik kan vertrouwen op het leven en alles mag loslaten wat mij niet meer dient. Gewoon om dat het niet meer bij mij past. Ik ben heel blij en dankbaar dat dit allemaal op mijn pad is gekomen. Het leven is zo veel lichter geworden. Dank voor alle lieverds op mijn pad!

Karina Jolink, Nijmegen

review KarinaToen ik met de opleiding begon had ik niet verwacht dat al die dingen, die mij al jaren aanspraken aan bod kwamen. Ik vond alles mega interessant!

De lesstof staat heel duidelijk op papier, met mooie foto’s en duidelijke lay-out en schema’s. De inhoud van de lesstof vond ik van goede kwaliteit. Al had ik soms wel behoefte aan wat meer tijd om ergens dieper op in te gaan. De manier van uitleg geven door Marjolein vond ik prettig: eerst meestal een stukje theorie en daarna samen oefenen. Marjolein heeft ons op een hele warme manier begeleid, met veel wijsheid! Het enige wat ik persoonlijk niet zo fijn vond is dat wij een behoorlijk grote lesgroep (10 personen) hadden. Wij zaten nog in de oude locatie, dus daar was minder ruimte dan nu in de nieuwe locatie. De ruimte was dan voor mij soms te vol (veel energieën). Nu de opleiding afgerond en op eigen benen verder! Binnenkort ga ik vanuit huis een praktijk starten voor Reiki, massage en coaching. Spannende nieuwe stap, maar heb er ook heel veel vertrouwen in, dat ik dit mag gaan doen!

Karina Jolink

Carolien Spiele, Utrecht

Via een bijzondere weg ben ik bij ZoMa terecht gekomen. Op de introductie avond voelde alles zo goed, dat ik zeker wist dat dit het moest zijn. De warmte en energie van Marjolein zijn hartverwarmend en heel welkom!

Vanaf de reiki 1 is er bij mij heel veel in gang gezet en heb ik gelijk mogen ervaren wat reiki kan doen en dat deze energie heel liefdevol en sterk mij op het pad bracht waarvan ik al een tijdje wist dat ik moest zijn, maar rationeel nog niet durfde. Nu kon ik niet anders!
Het is een hele fijne groep waarmee we eens per maand samenkomen en het voelt als een warm bad waar je je helemaal veilig kan ontwikkelen en van elkaar leren. Ook hierbij ondersteunt Marjolein dit groepsproces enorm liefdevol. Daarnaast zijn Margriet en Annemarie ook een enorm waardevolle toevoeging en hebben zij mij met een inval les en de toets ook veel inzichten gegeven waar ik aan toe was deze te zien.
Ik kan de opleiding iedereen aanraden die het gevoel heeft dat er meer is, de wil heeft om zich persoonlijk te ontwikkelen en verdiepen en wil ontdekken wat er allemaal mogelijk is met ons lijf en onze energie.
Ik ben heel dankbaar voor alles wat de opleiding me tot nu toe heeft gebracht en kijk enorm uit naar de reiki master en het komende verdiepende leerjaar!
Iedere dag een stukje mooier, meer vrijheid en liefdevoller 🙂

Rebecca Agterhuis, Hattem

Het is magisch wat me het tot nu toe heeft gebracht. Ik ben bij Saskia Smeding in behandeling gekomen en zo is het gaan stromen. Ik heb een info avond bijgewoond bij Marjolein en dat was direct een JA! ik moest dit doen!

Sindsdien is het allemaal in een stroomversnelling gegaan. Ontslag bij mij oude werkgever, inschrijven bij KvK en nu heb ik inmiddels een eigen praktijkruimte voor Holistische Fysiotherapie & Transformatie Coaching.

Het is een prachtig pad. ik loop nog op het pad en dat zal m’n hele leven zo blijven. Ik ben blij Marjolein, dat je op mijn pad bent gekomen en wat de opleiding tot Holistisch Therapeut me tot al heeft gebracht. Dankbaar en gelukkig.

Evelein van den Bogaard, Eindhoven

Na een moeilijke periode in mijn leven besloot ik mijn gevoel te volgen en mij aan te melden voor de Reiki cursus bij ZoMa Opleidingen. Deze cursus heeft me erg veel mooie inzichten gegeven en heeft me doen beseffen dat er een hele andere bijzondere manier van bewustzijn bestaat. Het gaf mij een handvat weer dichter bij mezelf te komen en tegelijk ook iets te kunnen betekenen voor anderen.

Ik had zo een mooie ervaring en verrijking van mijn leven opgedaan met de reiki cursus dat ik besloot om ook de opleiding tot Holistisch Therapeut te gaan doen. Nog geen idee wat ik er mee zou willen doen maar gewoon voor mezelf, om te werken aan mezelf. En dat heb ik gedaan; oude pijnen opgeruimd, dingen verwerkt, blokkades opgeheven en weer geleerd te voelen. En wederom het mooie was dat ik ook leerde hoe een ander te kunnen helpen. Van alle studies en cursussen die ik ooit in mijn leven gedaan heb, heb ik van deze 2 studies het meest geleerd en hebben ze het meest voor mij betekend.
De stof is erg veelzijdig en er wordt gewerkt met een mooie balans van theorie en praktijk. Elke nieuwe module bevatte wel weer iets magisch. Hoewel soms pittig omdat je echt ook met jezelf aan de slag gaat, weliswaar in een vertrouwde omgeving. Marjolein zorgt voor een veilige, vertrouwde sfeer waarin ik me open durfde te stellen. Marjolein’s manier van les geven is niet traditioneel; ze doet het met passie, warmte, liefde en humor! We hebben het gewoon heel fijn gehad en tegelijkertijd ontzettend veel geleerd! Ik ben nu afgestudeerd en kan een eigen praktijk als Holistisch Therapeut beginnen, super blij mee!

Mariëtte Lammers, Balloërveld

Review MarietteAl enige tijd was ik op zoek naar iets wat mij zou kunnen helpen. Ik ben meerdere keren met lichamelijke ongemakken geconfronteerd waardoor mijn overtuiging, dat het niet alleen fysieke oorzaken had, sterker werd.

Verschillende cursussen heb ik geprobeerd; ze brachten wel iets teweeg, maar waren toch vooral gericht op het denken. En dat deed ik al genoeg.
Via mijn dochter kwam ik op de ZoMa website terecht. Wat ik daar las sprak mij heel erg aan en in de praktijk voldeed het aan al mijn verwachtingen en zelfs nog meer. Mijn besliss

ing om de 2-jarige opleiding tot Holistisch therapeut te doen was de beste keuze die ik de afgelopen jaren heb gemaakt. Ik ben meerdere keren met lichamelijke ongemakken geconfronteerd waardoor mijn overtuiging, dat het niet alleen fysieke oorzaken had, sterker werd. Tijdens de opleiding kwamen oude overtuigingen, weggestopte emoties en fysieke klachten aan bod. Met de methodieken die we geleerd hebben, zoals o.a. systemisch werken, Sedona release methode en Reiki toepassingen, kon ik deze ‘oude klachten’ loslaten. Ik voelde hierdoor dat ik steeds meer in mijn kracht kwam. Door al deze ervaringen wilde ik steeds meer leren en daarom heb ik ook de opleiding tot Reiki trainer gevolgd. Dat was een individueel traject en door de één op één coaching kon ik nog meer aan mezelf werken en kwam ik meer tot de kern van mezelf. Nu ik de beide opleidingen heb afgerond voel ik me een completer mens.

Marjolein is een heel fijne begeleider: liefdevol, zonder oordeel, soms confronterend en met een groot vertrouwen in me. Ze zorgt voor veel veiligheid in de groep, waardoor de drempel lager wordt om jezelf te laten zien. Dat heeft me heel erg gesteund in mijn groeiproces.

Kathelijn Groeneveld, Venlo

review kathelijnDe opleiding tot holistisch Therapeut, is het grootste cadeau dat je aan jezelf kunt geven. Voor mij betekende het een onomkeerbare verandering in mijn leven, omdat ik leerde te luisteren van wat er zich afspeelde in mijn binnenwereld.

Een hele transformatie volgde waarbij karmische patronen, overtuigingen, sluiers, maskers en blokkades werden behandeld en mij in liefde onder ogen kwamen of werden opgelost. Zo leerde ik mezelf steeds beter kennen en kwam ik steeds meer in een helder bewustzijn. Mijn ware essentie, licht en liefde. Dit vind ik zowel voor mezelf als voor mijn cliënten ook een eerlijk proces, om zo zuiver mogelijk te kunnen behandelen. Ken je jezelf, dan ken je de ander. De liefdevolle sturing en begeleiding van Marjolein heeft mij enorm geholpen om te mogen groeien. In 2016 heb ik mijn diploma gehaald en ben ik mijn eigen praktijk gestart. Het voelt voor mij dat ik op de goeie weg ben op mijn levenspad en deze opleiding heeft dit mogelijk gemaakt.

Dominique Hermans, Sittard

Review DominiqueWaar ik dacht te beginnen aan de opleidingen tot Holistisch Therapeut en Reiki Trainer om louter toekomstige cliënten te ondersteunen in hun proces, kwam ik er al snel achter dat deze opleidingen ook een reis voor mij persoonlijk waren.

De geleerde technieken, vaardigheden en de ondersteuning van Marjolein, stuurden mij op weg om met mijzelf aan de slag te gaan. Oude pijnen onder ogen te zien, patronen te doorbreken, mijn hart weer te openen voor de Liefde en te leven in het Zijn. Deze ontdekkings- en helende reis zijn voor mij een ommezwaai in mijn leven geworden. Dit alles helpt mij om mijn huidige cliënten zuiver en vol Energie en Liefde te mogen begeleiden en behandelen op hun Pad, om te Leven in het Zijn.

Rowena van Delden, Utrecht

De opleiding tot Holistsch therapeut is een bron van informatie, maar ook een reis terug naar mezelf. Ik ervaar herkenning en erkenning. Niet alleen worden de tools meegegeven om anderen te helpen, maar ook om zelf vol vertrouwen in het leven te staan en alle stormen te trotseren. Marjolein en Margriet zijn als trainers warm, begripvol en humoristisch en ik kijk er altijd weer naar uit om naar de volgende les te gaan.

Simone van der Maat, Cuijk

review simoneZOMA: Zo Marjolein, liefdevol, puur, krachtig, kundig en sprankelend dat is wat ik van het aller eerste moment in heel mijn Zijn voelde toen (we elkaar/ ik, Marjolein) ontmoeten tijdens de kennismakingsavond. Soms voel je in het leven dat de sterrenstof waaruit je bent ontstaan een feestje van herkenning diep in je hart viert. Alsof je ziel thuiskomt. Van dat intense gevoel uit, ben ik vol vertrouwen begonnen met Reiki 1.

Ik wilde graag leren, hoe om te gaan met de energieën die mij dagelijks zo leeg trokken. Er ging een nieuwe wereld voor mij open. In een heel natuurlijke stroming ben ik daarna Reiki 2 gaan doen en ben nu bijna met de opleidingsgroep aan het einde gekomen van het eerste leervolle jaar, van de opleiding tot Holistisch therapeut. Voor de eerste keer in mijn leven een examen waar ik intens blij van ben geworden! Voor ieder zal er een reden zijn om aan deze reis te beginnen. Twijfel niet en gun dit jezelf ,echt. Ik denk als je op zoek bent naar verdieping, verbinding en graag intens je tijd hier op aarde wil beleven, dit een experience of a lifetime is. Het zal je leven op zoveel gebieden, liefdevol verrijken en veranderen.

Chantal van den Bogaard, 's Hertogenbosch

De tweejarige opleiding Holistisch therapeut heeft me echt heel erg veel gebracht. Niet alleen een mooie professionele basis om je eigen praktijk te starten met allerlei mooie tools. Maar ook persoonlijk ben ik heel erg gegroeid. Hoe meer je bezig bent met de holistische benadering van mensen en jezelf hoe meer je tot de kern komt, tot je ware zelf. Je ware zelf, die zoals Marjolein altijd zo mooi zegt al heel en compleet is. Het meest gave nog van de hele opleiding is dat ik een talent heb ontdekt die zich nu manifesteert en waar ik mensen echt mee kan helpen.

Elvira Febie, Nijmegen

review elviraInmiddels heb ik mijn opleiding tot Holistisch Therapeut afgerond en ben ik nog bezig met mijn Reiki Trainer opleiding bij Marjolein. Ik kwam een paar jaar geleden bij Marjolein binnen en het voelde gelijk als thuiskomen.

Marjolein is ontzettend warm en lief en heeft veel kennis in haar bezit. Toen ik Marjolein zag wist ik meteen ik ga de opleiding volgen. Op dat moment zat ik in processen waar ik jarenlang in zat en eigenlijk ook moeilijk uit kwam en ik wist ook niet hoe ik ermee moest omgaan. Tijdens de opleiding is er veel geheeld en ik kon ook open zijn omdat je met gelijkgestemden in een groep zit, dat voelde zo ontzettend fijn. Je leert ontzettend veel en er komen vele mooie onderwerpen aan bod en zoals Mar ook altijd zei: “Je hebt weer iets moois wat je in je gereedschapskistje kan stoppen” en deze wordt dan ook rijkelijk gevuld. Ik zag zelf eigenlijk niet in wat voor een prachtige mooie talenten ik in mijn bezit had en had veel moeite met mijn zelfvertrouwen, maar door Marjolein zijn ze echt tot uiting gekomen ik ben meer zelfverzekerd en ik geniet er tot op de dag nog steeds van. Dit is mijn passie! Het voelde als thuiskomen en nu ben ik ook thuisgekomen bij mezelf. Ik, Elvira. Ik mag er zijn.

Carlín van Berkel, Den Haag

Lieve lezers…
Deze opleiding heeft mij veel gebracht en is alle investering waard voor zowel mijn persoonlijke ontwikkeling, als mij toekomstig beroep als creatief kindercoach.
Het laat je op een andere manier kijken naar jezelf, anderen en de wereld waarin we leven, als je daar voor open staat en het wil zien.
Ik ben erg blij met de rust die Lineke met zich meebrengt en de adviezen die zij geeft.
Marjolein en iedereen van deze opleiding zijn puur en alles komt uit een goed hart. Dat versterkt mij om mezelf te kunnen en durven zijn, te geloven in en vertrouwen te hebben en gelijken te ontmoeten met dezelfde blik en interesses, om op deze manier in het leven te staan. Erg waardenvol, muchas gracias!
Liefs Carlín

Dorine de Jonge, Slootdorp

Nadat ik al een hele poos worstelde met de vraag “wat wil ik, wat kan ik en wat past nu echt bij mij?”, kwam ik uiteindelijk terecht bij ZoMa Opleidingen. De eerste kennismaking met Lineke Folkers was meer dan warm en zij gaf mij het gevoel dat ik op mijn plek was aangekomen.

Ik heb geen moment getwijfeld en me ingeschreven voor de opleiding. De beste keus die ik ooit heb gemaakt. In het afgelopen jaar ben ik flink met mezelf geconfronteerd en ben ik als persoon enorm gegroeid. Ik heb hele mooie en bijzondere mensen ontmoet, ik heb mogelijkheden bij mezelf ontdekt waar ik niet eens van durfde te dromen en ik weet nu wat ik kan en wat ik wil. Lineke is een inspirerende en motiverende trainer en daarnaast een hele lieve vrouw die je weet te raken. Ik ben heel erg dankbaar dat ik deze prachtige opleiding mag doen en kan niet wachten om zelf als Holistisch Therapeut aan de slag te gaan!

Dorine de Jonge, Slootdorp

Zarah Velthausz, Doetinchem

review zarahMijn eerste jaar opleiding holistisch therapeut zit er alweer bijna op. Zarah Lang gezocht naar een opleiding die bij me past, en op het moment dat ik er ook echt klaar voor was zag ik de site van ZoMa Opleidingen. In eerste instantie leek het te mooi om waar te zijn maar ik kan uit eigen ervaring zeggen dat het precies is wat ik er van verwachte.

Zo terug kijkend op het eerste jaar zie ik een mooie ontwikkeling bij mezelf, gevoel van thuis komen maar soms ook nog een onwerkelijk gevoel “dit kan ik ook!”.
Wat ik heel prettig vinden vindt binnen de opleiding is het gevoel van veiligheid waaruit je je mag ontwikkelen op een manier die bij jou past. Marjolein heeft hier een heel groot aandeel in. Ze kijkt naar je zonder oordeel en het gevoel van “je bent goed zoals je bent” geeft ze je ten alle tijden. Elke opleidingsdag ga ik met een fijn gevoel naar huis, ook al is het soms confronterend of kom je jezelf tegen dat is ok en hoort ook bij het proces.
Ik heb erg veel zin in het tweede jaar en ben blij dat het nog niet voorbij is!
Mocht je dit lezen en twijfelen wat je uiteindelijk zou willen doen met de opleiding zou ik willen zeggen ga er onbevangen in en geef het jezelf cadeau. De weg er naar toe zal je al zoveel brengen dat het niet uitmaakt wat je einddoel is.

Yessica Lammers, Balloërveld

review yessicaMijn keuzes van eerder definiëren niet wie ik nu ben,
mijn gedrag van toen zegt niets over mijn kracht,
het verleden helpt mij kennen wat ik nu ken,
stille pijn, verdriet en herinneringen hebben mij hier gebracht.

Hier straal ik dan,
als middelpunt in mijn zijn,
ik weet nog niet eens wat ik allemaal kan,
maar ik voel me nu al zo fijn.

Opruimen van ouder stukken uit de kelder,
nog een aardige weg te gaan,
overtuigingen en mechanismen die niet meer gelden,
ik laat ze vrij met een lach en een traan.

Ik laat de energie toe,
waar ik eerst bijna voor vluchten zou,
het voelt alsof ik hier erg goed aan doe,
Reiki master, ik ben klaar voor jou.

Yvonne, Westervoort

Ik ben in 2011 bij Marjolein terecht gekomen met psychische en lichamelijke klachten.
Ze heeft mij meerdere keren behandeld en gecoached, en uiteindelijk aangeraden om Reiki 1 te gaan beoefenen puur voor mezelf.
Daar is Reiki 2 ook nog bijgekomen en voor Reiki 3 heb ik even een uitstapje gemaakt naar iemand anders omdat dat voor mijn groeiproces beter was.
Inmiddels 6 jaar verder en inmiddels het 1e jaar Holistisch therapeut erop zitten, wat behoorlijk confronterend was omdat je jezelf goed tegen komt.
Mede door de duidelijke en liefdevolle benadering van Marjolein veel drempels overwonnen en mooie momenten beleefd en gedeeld met medecursisten.
Ik kijk uit naar wat leerjaar 2 gaat brengen.

Groepsfoto groep 5

Antonie van Brussel, Vught

antonieIn september 2016 ben ik begonnen met de opleiding van Holistisch therapeut bij ZoMa Opleidingen in Westervoort. Marjolein Berendsen geeft deze opleiding. Marjolein is een fantastische, warme en krachtige vrouw waar ik me veilig en fijn bij voel en waar ik mezelf op holistisch gebied verder kan ontwikkelen.

Marjolein is professioneel, gedreven en geeft op een hele inspirerende en boeiende manier de lessen. Het is een powervrouw! Het is een hele praktische opleiding. De stof die we krijgen aangereikt is super boeiend en ik kijk elke keer weer uit naar de volgende les.

Het 1e jaar zit er bijna op en ik heb super veel zin in het 2e jaar. Ik ben onbevangen aan deze opleiding begonnen en ik ben inmiddels aan mijn innerlijke reis begonnen. Dit is een geweldige ervaring. In deze opleiding wordt de mens gezien als een eenheid van lichaam en geest en kijk je naar het geheel. Alles is met elkaar verbonden. Het is belangrijk om vanuit verschillende disciplines naar een klacht te kijken. Dit is heel mooi en boeiend om te doen. Je leert op een hele andere manier naar iets te kijken. Tijdens de lessen leer je verschillende methodes en krijg je tools aangereikt voor je ‘gereedschapskist’. We hebben een hele mooie en warme groep waarin ik totaal mezelf kan zijn. We oefenen veel met elkaar en dalen af in ons eigen lichaam en in onze eigen gedachten en emotie. Je leert kijken naar de spiegels van je ziel. Dit is soms heel confronterend maar heel mooi en interessant. Ik vind het heel mooi om vanuit fysieke klachten verbanden te leggen op energetisch (chakra / aura / organen) spiritueel, emotioneel en mentaal niveau.

Reiki loopt als een rode draad door de opleiding. We mediteren veel en via online oefeningen kun je thuis ook oefenen. Wat een mooie reizen heb ik al gemaakt en wat ben ik dit jaar spiritueel gegroeid! Steeds meer ben ik in staat om lagen van de ui af te pellen. Ik heb weer verbinding met mijn innerlijke kind gekregen en heb enorm veel inzichten gekregen dit jaar. Ik heb mijn oogkleppen af durven doen en kan inmiddels op andere manieren naar dingen kijken en met situaties omgaan. Ik wil in de toekomst heel graag mensen gaan helpen om dezelfde reis te maken. Ik wil mensen graag helpen weer in hun kracht te komen.

Anne van Omme, Doetinchem

Ik kijk ontzettend uit naar 19 juni (cursusdag Reiki Master) Al lange tijd, ik voel dat ik door de opleiding en door ook het vele oefenen met klasgenoten, en in de lessen, ik steeds dichter bij mezelf kom. Ik voel dat ik in een nieuw proces zit, alles valt nu op zijn plek. Ben gaan verwerken. Ik ben hier heel erg dankbaar voor, want dit is in gang gezet sinds ik de opleiding bij jou doe. Naast dat er natuurlijk mensen in mijn omgeving fijn mee profiteren van de opleiding, voel ik veel dankbaarheid naar jou toe omdat ik steeds meer in mijn eigen kracht kom, en mezelf mag zijn. Ik kijk ontzettend uit ook naar leerjaar twee. Laatst was ik jarig, maar ik hoefde geen cadeaus, ik wil gewoon heel graag de praktijkruimte opknappen, ik voel dat dit is wat ik wil, mensen volledig helpen vanuit mijn hart. Maar eerst zelf nog een jaar ontwikkelen!

Lieve Marjolein, dankjewel dat jij er bent en deze opleiding hebt ontwikkeld.

Groepsfoto groep 6

Tamara Farinelli, Boxmeer

Spiritualiteit is zomaar mijn leven binnen geslopen en toen ik deze opleiding vond voelde het meteen goed. Ik heb mijn eerste jaar er bijna op zitten en ik heb al zoveel dingen beter leren begrijpen, vooral over mijzelf. De lessen zijn fijn en overzichtelijk en je voelt je meteen op je gemak in de ontspannen en veilige sfeer die Marjolein creërt, waardoor je ook meteen een fijne band krijgt met de groep. Heel veel zin ook in het volgende jaar!

Franka, Arnhem

Review FrankMijn eerste jaar Holistisch Therapeut zit er bijna op.Het is net alsof dit op het juiste moment in mijn leven is gekomen.Ik heb al heel wat los mogen laten.Nu nog de slagroom op het toetje; Reiki III. Heerlijk net voor de vakantie nog even een warme douche ondergaan zodat we straks het tweede lesjaar met frisse moed weer aan mogen gaan.

Ik vertrouw erop dat ik dan dát niveau mag bereiken dat ik mensen met diverse problemen op een liefdevolle manier mag gaan helpen waardoor zij zich bewuster worden van hun eigen kracht en wijsheid zodat zij met meer vertrouwen het leven durven aangaan. Dit alles dankzij Marjolein onze lerares die de lesdagen op een liefdevolle manier begeleid en ons soms net dat zetje geeft dat nodig is om weer een drempel over te gaan wat ons juist sterker maakt en nieuwsgierig naar nog meer informatie om tot een nog beter resultaat te komen.

Heleen De Bruin, Zevenaar

Ik kwam bij ZoMa Opleidingen terecht toen ik met Reiki verder wilde. Mijn eerste ontmoeting met Marjolein was alsof we elkaar al veel langer kenden. Ik heb mijn Reiki 2 inwijding ook als heel prettig ervaren. Ik voelde meteen dat ik hier op mijn plek was. Toen ik hoorde dat Marjolein ook de opleiding Holistisch Therapeut aanbood was mijn keuze snel gemaakt. Inmiddels heb ik bijna mijn eerste jaar afgerond en kijk ik terug op een zeer interessant jaar. Een jaar waarin ik de kans heb gekregen om mezelf te leren kennen. Een jaar waarin ik lessen mocht leren en mezelf kon zijn. Een jaar waarin ik elke keer weer uit keek naar de volgende les. Het voelt als thuiskomen. Een ervaring die ik iedereen wens. Op naar het tweede jaar, ik kan niet wachten!

Groepsfoto groep 7

Malvina Vink, Huissen

review malvinaIn mijn zoektocht naar balans en innerlijke rust ben ik terecht gekomen bij ZoMa opleidingen. In eerste instantie voor Reiki, maar toen ik las over de opleiding voor Holistisch Therapeut wist ik: dát was wat ik wilde!

Ik ben in 2015 gestart met de cursus Reiki 1 en Reiki 2, dit heeft mij al veel rust en kracht gegeven. Dit heb ik direct kunnen toepassen voor mijzelf, mijn gezin en in mijn salon.
In februari 2016 ben ik gestart met de opleiding Holistisch Therapeut en ik merk dat ik steeds meer inzicht krijg en mij telkens verder ontwikkel op intuïtief en spiritueel vlak. Het is een uitdaging, vooral omdat je hard aan de slag mag gaan met jezelf, en dat kan heel confronterend maar zeker ook verhelderend zijn. Marjolein begeleidt dit proces op een hele prettige en persoonlijke manier. Zij is een zeer warme en betrokken docente, die een enorme bron van informatie en inspiratie is.Vol enthousiasme zie ik dan ook het vervolg van deze opleiding tegemoet en hoop nog veel te leren!

Ornella Vásquez, Emmerich Duitsland

Marjolein is an extremely intuitive, loving and smart person. She is also a very talented and patient teacher who knows how to pass down her knowledge in a very simple and easy to understand way. It has been a great experience and reward to have met her and to join the rest of the students in the Holistic Therapist study that she offers via ZoMa Opleidingen.

Daisy van Baal, Leuth

Lieve Marjolein,

Bedankt voor de mooie tijd en het vertrouwen in mij wanneer ik die niet had. Het is een heel leer proces geweest die ik zonder jou niet had mee gemaakt. Je bent een bijzondere vrouw en echt een voorbeeld voor iedereen. Jouw kijk op het leven heeft mij mijn ogen doen openen. Veel liefs Daisy

Simone Peters, Arnhem

review simone petersSinds februari volg ik de opleiding Holistisch Therapeut. Ik begon deze opleiding vanuit de wens mijzelf verder te willen ontwikkelen…voor mijzelf als mens en voor in mijn werk met mensen met psychische en psychiatrische problemen. Ik ben heel blij dat ik de stap heb gemaakt!

De opleiding brengt me dichter bij mijzelf, zet mij spiegels voor, geeft me allerlei handvatten en handreikingen die ik kan gebruiken voor mijn eigen ontwikkeling, en dús ook bij mijn hulp aan andere mensen. Ik vind het heel fijn om iedere maand met de lesgroep bij elkaar te komen, veel samen te oefenen en daarin te herkennen, erkennen en leren. Steeds weer word ik geraakt door de grote wijsheid van Marjolein en door haar liefdevolle benadering die deuren opent en anderen en mijzelf helpt om stappen te maken. Ik voel veel dankbaarheid over wat ik ervaar en leer, en ben heel blij om contact te maken met de wijsheid die de opleiding mij geeft; deze wijsheid raakt aan mijn (soms weer diep verstopte) intuïtieve wijsheid die in mijn leven van alledag vaak door mijn teveel denken, wordt overruled. Ik kijk heel erg uit naar alles wat ik verder nog in deze opleiding ga leren en ervaren !

Erica van Dinther, Arnhem

Spiritualiteit, hoog sensitiviteit, gecombineerd met een praktische “down-to-earth” insteek is iets wat mij aanspreekt. Toegankelijkheid voor eenieder. Marjolein heeft geholpen door met warmte en kracht mij te begeleiden in een nieuwe fase.

Door het eerste contact met Marjolein in de stappen Reiki I en II, groeide ik langzaam in het durven zetten van nieuwe moedige stappen in een andere richting!
Door met mijn eigen leerproces aan de slag te gaan, herkenning te vinden bij andere deelnemers, in een veilige setting met medestudenten uit alle hoeken van het werkveld (ja echt!!!), holistisch te groeien, zie ik nieuwe kansen. Ik combineer een holistische visie met praktische “down-to-earth” aanpak om mijn carrière een nieuwe impuls te geven, het werken met kinderen en hun ouders is iets waar ik heel erg blij van word! Daarom ben ik bezig om mijn eigen praktijk op te zetten. Het lijkt wel of alles bij elkaar komt. Ik maak een nieuw IJkpunt voor mezelf! Lieve Marjolein, dank je dat je even naast me loopt in dit proces!

Groepsfoto groep 8

Judith Jansen, Zeddam

Nadat een goede vriend mij door middel van magnetiseren mij van verschillende kwalen had afgeholpen en hij steeds maar bleef zeggen dat ik dit zelf ook kon, ben ik mij gaan verdiepen in Reiki. Ik wist niet of het wel wat voor mij was tot ik de site van Marjolein tegen kwam, ik dacht: dit is de juiste persoon!

Toen ik verder ging lezen en terecht kwam bij de opleiding holistisch therapeut, wist ik dat dit was wat ik wilde! Ik ben naar de informatieavond gegaan en het voelde goed. Ik heb me aangemeld en heb Reiki 1 en Reiki 2 gevolgd. Wat waren dat al mooie cadeaus voor mezelf. Afgelopen september ben ik gestart met de opleiding holistisch therapeut en elke lesdag krijg ik weer de bevestiging dat deze weg de juiste is. Ik werk echt aan mezelf, wat niet altijd even leuk is en ik help er anderen ook mee, hoe mooi is dat! Ook in de groep zie ik mooie dingen ontstaan, echt super. Als ik zie welke, positieve verandering ik al heb meegemaakt in deze korte tijd, echt geweldig, ik kom echt thuis in mezelf. Dus als je jezelf echt een mooi cadeau wil geven, dan raad ik je zeker Zoma opleidingen aan.

Erik Neumann, Duiven

In 2014 ben ik via mijn achterbuurman Wim in contact gekomen met Reiki. Na een paar behandelingen die mij ontspanning en vertrouwen gaven heeft Wim mij doorverwezen naar Marjolein.

Niet lang daarna ben ik begonnen met Reiki 1 en later het jaar met Reiki 2 wat mij heel veel rust, inzicht en zelfvertrouwen heeft gegeven.
In 2015 ben ik begonnen met de opleiding tot Holistisch therapeut wat mij heeft geholpen met mijn zelfontwikkeling en het ontdekken van mijn talenten.
Ook heeft deze opleiding mij sterker gemaakt en helpt mij om mijzelf en anderen te helpen en krijg ik steeds meer vertrouwen in mijn intuitieve vermogens.
Ik kijk ook uit naar alle cursus dagen in 2016 en 2017.Tevens ben ik dankbaar dat ik een kanaal mag zijn om helende energie door te geven.
Ik wil Marjolein bedanken voor haar liefdevolle aandacht en begeleiding en dat je je kennis en ervaringen met ons deelt.

Eva de Jong, Arnhem

Wat ik zo fijn vind aan de opleiding tot holistisch therapeut bij Zoma opleidingen, is dat de lessen en het studie materiaal zeer overzichtelijk en gestructureerd zijn.
Bovendien krijg je een echt diploma, waar je vervolgens ook iets mee kunt. Dat geeft zekerheid, in de niet zo abstracte lesstof, en krijg ik het gevoel dat er niets wordt overgeslagen en ik straks met voldoende kennis en kunde aan de slag kan gaan.

Lotje Brett, Eindhoven

Vorig jaar werd voor mij duidelijk dat mijn hart ligt in het helpen van mensen op energetisch gebied, door middel van onder andere reiki. Toentertijd wist ik niet goed wat ik dan precies zou willen en hoe ik dit aan zou willen/kunnen pakken. Gelukkig kwam toen de opleiding tot Holistisch Therapeut bij ZoMa opleidingen op mijn pad.

Na een bijzonder kennismakingsgesprek ben ik in september begonnen met de opleiding tot Holistisch Therapeut en ik ben enorm blij dat ik deze stap gezet heb. Het voelt voor mij als thuiskomen. De stof die we krijgen is enorm interessant en het oefenen van de praktijk in de groep is heel fijn. Hierbij zijn de oefeningen erg leerzaam en ontzettend leuk om te doen. Marjolein is een bijzonder enthousiaste en toegewijde docente. Met veel humor en een down to earth benadering kan Marjolein erg goed de verschillende onderwerpen uiteenzetten. Ik voel mij thuis in de groep en bij de opleiding en weet dat ik mezelf kan zijn en me kwetsbaar op kan stellen. Na 4 maanden zie ik al hoezeer ik gegroeid ben op gebied van intuïtief aanvoelen en het hebben van een meer holistische zienswijze. Ik ben dan ook zeer benieuwd welke groei ik doorgemaakt heb na twee jaar deze opleiding gevolgd te hebben.

Heidi Ruiterkamp, Barchem

Review HeidiDe opleiding tot holistisch therapeut is voor mij als persoon en professional een enorme verrijking! De modules zijn zorgvuldig opgebouwd en heel veel zaken kan ik direct toepassen in mijn praktijk. Hierdoor is een vliegwiel op gang gekomen. Het geeft me veel energie, maar vooral ook ruimte en vrijheid om nog intuïtiever te werken.
De oprechte en persoonlijke aandacht die je krijgt vanuit ZoMa Opleidingen is zeer uniek! Marjolein, dank je wel voor jouw liefde & support!!

Groepsfoto groep 9

Wendy van Hensbergen-van Dam, Doetinchem

Lieve Marjolein, jouw opleiding is heel bijzonder. Eindelijk krijg ik kennis van en handvaten hoe het beste om te gaan met hooggevoeligheid en wat ik er concreet mee kan in mijn leven. Stapje voor stapje ervaar ik mijn patronen, krijg ik inzicht en leer ik hoe ik anderen daarmee ook kan gaan helpen. Ik kijk erg uit naar het tweede leerjaar van de opleiding. Ik wil je vast heel erg bedanken voor afgelopen jaar. Ik heb zoveel waardevols geleerd. Dat neemt niemand me meer af. Bedankt voor je liefdevolle begeleiding.

Laura Alders, Zwolle

Marjolein heb ik leren kennen via een opstelling bij Martijn Meima en ik was direct onder de indruk van haar intuïtieve vermogens. Door de ontmoeting met twee zielsverwanten gebeurde er oncontroleerbaar veel met mijn energie. Ik had iemand nodig die mij hielp om te gaan met zoveel energie.

Marjolein kwam direct in mij op, niet wetende wat ze mij eventueel te bieden had. Na een gesprek met haar was ik nog meer gesterkt in mijn gevoel en ben ik de opleiding tot holistisch therapeut gaan volgen. Een fantastische opleiding met een mooie mix van coaching en energetische werkvormen. Het is thuiskomen… Marjolein heb ik leren kennen als een liefdevolle, betrokken en zeer sensitieve vrouw die het vermogen heeft op zachte doch krachtige wijze een ieder in onze groep te sterken in haar Zijn. Doordat ze zelf ook kwetsbaar durft te zijn, nodigt ze anderen uit dat ook te zijn en dat heeft geresulteerd tot een prachtige groep waar we op diepe en vertrouwde wijze met elkaar kunnen werken. En hiermee heeft ze de ideale omstandigheden geschapen voor een diepgaand bewustwordingstraject waarin we dichter bij onszelf komen en bij de healer in ons. In haar opleiding tracht ze een zo’n breed mogelijk spectrum aan te bieden. Ze staat open voor aanvullingen en eigen inbreng om zo iedereen de kans te bieden van elkaar te leren en het traject zo persoonlijk mogelijk te maken.. Het is zo voelbaar hoe ze het groter perspectief voor ogen heeft en met haar opleidingen meer liefde en heling de wereld in tracht te brengen en ook brengt. Het is een feestje de opleiding bij haar te volgen. Heel dankbaar voor de ontmoeting met Marjolein en haar opleiding die mij weer zoveel nader brengt bij onvoorwaardelijke liefde. En wat is er nu mooier dan met dat gevoel mensen te mogen helpen op hun pad. Dankjewel Marjolein, je hebt een mooi plekje in mijn hart! 🙂

Laura Tutuarima, Westervoort

Al vijf jaar kom ik bij Praktijk Zoma en inmiddels Zoma Opleidingen. Ik ben ontzettend blij dat ik na al die jaren nu de opleiding tot Holistisch Therapeut volg. In de eerste plaats omdat ik mezelf nog meer kan ontwikkelen en mijn (spirituele) talenten kan ontdekken. Ten tweede omdat ik met deze opleiding en met hetgeen wat we leren mijn eigen praktijk naar een hoger niveau kan tillen. Dit alles in een hele veilige omgeving en als het even niet veilig voelt, dan zorgt Marjolein ervoor dat de veiligheid binnen no-time terugkeert. Marjolein daagt je uit, haalt je uit je comfortzone, maar zorgt tegelijkertijd voor rust, warmte, veiligheid en vertrouwen. De ideale basis voor iedereen om zich te ontwikkelen. Marjolein is een ster in afstemmen en kan precies voor je zijn wat je nodig hebt: een schouder om op te huilen, een juf die je een zetje geeft of een vriendin die je een knuffel geeft en altijd vanuit haar hart. Je bent een voorbeeld voor mij Marjolein en het is fijn om te weten dat ik altijd bij je terug kan komen!

Karen Evenaarts, Westervoort

Woorden die horen als ik denk aan mijn eerste kennismaking met Marjolein:
~ Warmte; omarmend; inzicht; professioneel; spiritueel; hartelijk; oprecht; open ~
Nog iedere dag ben ik blij dat ik Marjolein heb ontmoet en de keuze heb gemaakt om de opleiding tot Holistisch Therapeut te volgen bij ZoMa Opleidingen. Het voelt als thuiskomen. Inmiddels, halverwege leerjaar 1, ben ik tal van ervaringen en kennis rijker. Het voedt mij als mens; maakt me sterk(er) én maakt dat ik andere mensen steeds beter kan helpen bij hun hulpvraag. Als extra kado heb ik bijzondere mensen (mede studenten) mogen ontmoeten. Hoe verschillend we soms ook (denken te) zijn, we leren enorm veel van elkaar. We vormen nu al een hecht team. Kortom: iedere opleidingsdag –hoe intensief en intens soms ook- is een feestje!

Marja Rouwenhorst, Sleen

Begin dit jaar voelde ik dat het tijd was om het roer om te gooien. Door Google kwam ik terecht op de website van ZoMa opleidingen. Ik wist meteen dat ik contact moest gaan maken met Marjolein.

Marjolein heeft mij ingewijd in Reiki 1 en 2.Voor de inwijdingen wist ik al dat ik de opleiding tot Holistische Therapeute wilde doen. De inwijdingen en de opleidingen zijn het mooiste geschenk geweest dat ik mezelf maar kon geven. Het voelt als thuiskomen.
Marjolein is de liefste en meest begripvolle lerares die je je maar kan wensen. Ze voelt alles aan en ik ben samen met mijn mede studenten begonnen aan een prachtige reis. Terug naar onszelf!!
Wat een openbaringen en inzichten heb ik nu al opgedaan en ben nog niet eens op de helft. En wat een mooie vriendschappen met mijn mede studenten. Deze opleiding kan ik iedereen die zich wil verdiepen in zichzelf en een ieder die een eigen praktijk.
Wil starten heel erg aan bevelen. Het is het mooiste dat mij is overkomen.

Lieve Marjolein ik ben zo ontzettend blij dat jij op mijn pad bent gekomen. Dank je wel voor wie je bent en wat je doet!

groepsfoto groep 10

Noelle van Wolven, Duiven

Als oefentherapeut behandelde ik mijn cliënten al op fysiek, mentaal en soms emotioneel niveau, maar altijd had ik het gevoel dat er iets ontbrak. De opleiding tot holistisch therapeut is een zeer complete opleiding waarbij je ook echt de hele mens leert behandelen! Door inzicht te krijgen in je eigen “ik” op alle niveaus, ben je beter in staat om een ander te helpen. Ik vind het zeer leerzaam, soms confronterend en ook wel eens pijnlijk, maar zeer nuttig en bovenal een mooi bewustwordingsproces. Daarbij creëert Marjolein een veilige en warme leeromgeving. Nooit gedacht dat ik nog zoveel over mezelf kon leren. Daarnaast wordt de praktijklessen ondersteunt door een goede theoretische onderbouwing en leer je verschillende tools om in te kunnen zetten tijdens een behandeling. Zo is een behandeling voor iedereen altijd passend. Misschien klinkt het voor sommige mensen als alternatief, maar ik vind het niets anders dan werken met wat er al is. En dat is je (bewust)zijn!

Anoniem

Omdat ik graag weer iets wilde doen aan mijn persoonlijke ontwikkeling kwam ik de website van ZOMA opleidingen tegen en zag hier de opleiding voor Holistisch Therapeut staan. Na het intake gesprek met Marjolein heb ik besloten om deze opleiding te gaan volgen. In januari 2015 ben ik gestart en begin nu aan mijn 2e jaar. Het is enorm leuk en interessant en merk dat ik erg gegroeid ben. Doordat je veel oefent op je mede cursisten maar ook thuis word je steeds zekerder in je kunnen. Onze groep is als een warm bad, voelt heel vertrouwd en Marjolein begeleidt ieder van ons ook afzonderlijk waar nodig. Dat is fijn als je even wat meer feedback nodig hebt. Hierdoor leer je ook steeds weer. Deze opleiding is enorm werken aan jezelf, wat ook beschreven wordt op de website, je komst steeds dichter bij je eigen ik. Dit gevoel geeft mij meer rust en mensen in mijn omgeving vinden ook dat ik rustiger ben en meer rust uitstraal. Ik merk dat als ik mensen behandel dat ik hier erg blij van word en het geeft me veel energie. Bedankt lieve Marjolein voor het afgelopen jaar en ga met vol positieve energie het 2e en tevens laatste jaar tegemoet!

Wilbert Brouns, Duiven

Ik realiseerde mij dat door de gejaagdheid van het dagelijks leven en de overheersende rol dat “het denken” hierin heeft, ik weinig aandacht meer had voor het contact met mijn werkelijke zelf. De ratio verdrong de intuïtie en spontaniteit die er vroeger wel altijd is geweest. Zowel de Reiki cursussen als de opleiding tot holistisch therapeut dragen er toe bij dat ik dit terugvind en simpelweg kan “zijn”. De combinatie van enorme kennis en een praktische, persoonlijke en vooral liefdevolle aanpak maakt dat de opleidingen die Marjolein verzorgt nog veel beter te omschrijven zijn als een ervaring. En het mooiste is dat het je de mogelijkheid biedt anderen te helpen én dat je jezelf echt een groot plezier doet! Ik gun het iedereen.

Marieke Oostenenk, Apeldoorn

Marjolein heeft mij enorm geholpen om mijn weg te vinden naar mijzelf. Ik word door Marjolein in de opleiding tot Holistisch Therapeut steeds op een nieuwe manier uitgedaagd om te vertrouwen op mijzelf, op wat ik voel. Hierdoor ben ik enorm gegroeid!! Wat begon als een voorzichtig stapje is een zekerheid geworden welke staat als een huis. En ik voel me daarin enorm thuis. Ik kijk uit naar het tweede leerjaar! #dankbaar!

Willy Zock, Duiven

Dat ik het tot op heden een fijne opleiding vindt spreekt voor zich. Ik ben als een hoopje mens bij jou binnen gekomen, om deze opleiding te volgen. Ik dacht dit ga ik niet redden en jij was er van overtuigd dat ik het wel ging redden..Nu kan ik zeggen, dankzij jou en de opleiding tot Holistisch Therapeut ben ik op weg om mezelf weer terug te vinden in wie ik graag wil zijn en dat het goed is zoals ik ben.
Lieve Marjolein, ik ben onwijs dankbaar met alles wat ik heb geleerd en nog ga leren wat mij ten goede komt om weer heel te worden. Dank je wel.. Voor wie deze opleiding nog wil gaan volgen, doe het!! Want deze opleiding geeft je weer kracht en inzichten in jezelf en helderheid in je zijn.

Wim, Duiven

review wimGeheel onverwachts ontdekte dat ik “iets bijzonders” met mijn handen kon doen. Na een intensieve zoektocht bij ZoMa Opleidingen uitgekomen. Nadat we een aantal maal via de mail hadden gecommuniceerd uiteindelijk een afspraak gemaakt. Flink gespannen naar Westervoort gegaan en de spanning nam alleen maar toe toen ik in de wachtkamer plaatsnam.

Na een hartelijk welkom en een open gesprek werd de spanning snel minder. De eerste Reikibehandeling die ik toen van Marjolein mocht ontvangen staat nog vers in mijn geheugen en ik wist direct vanaf dat moment dat ik dit zelf wilde leren.
Al snel na deze ervaring de Reiki-1 cursus gedaan. Ik ben niet zo’n prater in een groep, zeker niet als het dan over jezelf gaat, maar Marjolein weet dit als geen ander te begeleiden en ervoor te zorgen dat je uitgedaagd wordt om je grenzen hierin te verleggen. De inwijdingen zijn zo bijzonder, een ervaring die je zelf moet meemaken. Vervolgens oefenen op elkaar, zeker in het begin ook wat onwennig, maar het vertrouwen in jezelf komt al snel. In de periode daarna veel geoefend op mijn gezinsleden en op mijzelf. Al snel kreeg ik veel reacties vanuit mijn omgeving dat ik aan het veranderen was. Deze verandering was voor mij ook duidelijk aanwezig. Vooral “loslaten” en “beren op de weg” was voor mij een speerpunt.
Een logisch gevolg was de Reiki-2 cursus. Wederom een bijzonder liefdevolle en warme dag. Je merkt dat je als groep steeds dichter naar elkaar toegroeit en elkaar vertrouwd. Eigenlijk begin je een beetje van elkaar te gaan houden.
De periode daarna staat eigenlijk in het teken van Holistisch Therapeut opleiding en het Master-schap oftewel Reiki 3. Deze dag was, als dit nog mogelijk is, nog meer bijzonder dan de vorige Reiki-dagen. Als gehele groep hiervoor opgegaan wat volgens Marjolein erg bijzonder is. De liefde, warmte en het licht welke ik ervoer tijdens deze dag zal voor altijd een plekje in mijn hart houden.
Een belangrijk onderdeel van de opleiding tot Holistisch Therapeut is dat je dieper ingaat op diverse technieken, methodieken, vaardigheden. Een aantal voorbeelden hiervan zijn chakra’s, edelstenen en aura’s. Altijd erg mooie en leerzame dagen, voorzien van een heerlijke lunch.
Reiki heeft in zoverre mijn leven veranderd dat ik beter in mijn vel zit, mij minder druk maak over zaken die er eigenlijk niet zo toe doen en mij minder zorgen maak over wat andere mensen van mij vinden. Uiteraard is het ook erg fijn dat als ik ergens lichamelijk pijn heb ik mijn handen opleg en de pijn dan snel minder wordt.
De laatste tijd staat mijn leven meer en meer in het teken van behandelen van anderen. Dit heeft als resultaat gehad dat ik inmiddels mijn eigen Reiki-praktijk heb opgestart. Een levenspad welke ik (en de mensen in mijn directe omgeving) 5 jaar geleden niet voor mogelijk had gehouden.
Mijn liefdevolle dank gaat dan ook uit naar ZoMa Opleidingen, mijn medecursisten en Marjolein in het bijzonder.

Sandra, Duiven

Mijn eerste kennismaking met ZoMa Opleidingen was bij de Reiki 1 cursus. Ik was direct onder de indruk van de liefdevolle en open houding van Marjolein. Ik voelde mij er direct thuis! Ik had nooit kunnen vermoeden dat dit het begin van een lange reis zou worden… Ik heb daarna Reiki 2 gedaan en ben een aantal maanden later gestart met de opleiding tot Holistisch Therapeut. Ik heb het afgelopen jaar zo veel over mijzelf geleerd. Het is een transformatieproces, er is bij mij al zo veel aangepakt, geheeld en veranderd en ik voel dat de reis nog lang niet klaar is. Het is zo fijn om dit met Marjolein en de opleidingsgroep te doen.

Lieve Marjolein, je zit voor altijd in mijn hart. Ik hoop dat nog heel veel mensen jouw mooie en liefdevolle opleiding zullen gaan volgen. Ze kunnen zich geen betere plek wensen.

Mariëlle Kranenburg, Westervoort

Mijn eerste kennismaking met Marjolein was tijdens een consult… Wauw wat een verschijning en wat wist ze haarfijn te vertellen hoe ik in elkaar zit! Eindelijk iemand die me ècht wilde helpen. Eindelijk voelde ik me begrepen en gehoord en wat voelde ik me een stuk ‘lichter’ toen ik de praktijk uitliep! Hè hè eindelijk een eind aan mijn jarenlange zoektocht. Eindelijk…

Vervolgens heb ik reiki 2 bij ZoMa Opleidingen gedaan wat een erg mooie, verzorgde maar ook een intensieve dag was. Na deze dag had ik bijzondere en wonderlijke ervaringen ondervonden. Tijdens de terugkomdag bleek dat meerdere cursisten uit de groep dergelijke ervaringen hadden gehad en dat bleek/ blijkt “normaal” te zijn nadat je reiki inwijdingen hebt gehad :-).
Inmiddels ben ik enige maanden geleden begonnen met de opleiding tot Holistisch Therapeut die door Marjolein geweldig is opgezet en wordt begeleid èn verzorgd. De groep waarin ik zit ervaar ik ook zeker als erg prettig (altijd fijn om onder gelijkgestemde te zijn). Om samen op een mooie manier, met verschillende technieken, jezelf te vinden en je (spirituele) kwaliteiten te ontdekken en te ontwikkelen is voor mij een grote ontdekkingstocht waarbij ; “Ken uzelf- dan ken je de ander” daarbij zeker tot zijn recht komt.
Ben dan ook blij verheugd op wat er allemaal nog komen gaat.
Ik merk dat er steeds meer puzzelstukjes op zijn plaats vallen en dat alles precies op het juiste moment op mijn pad is gekomen…. Toeval ? Nee toeval bestaat niet.
En engelen ? Ja die bestaan wel en daar is Marjolein er zeker 1 van !
Dankbaar dat dit allemaal op mijn pad is gekomen.

Ilona Bezema, Hengelo

De opleiding tot Holistisch Therapeut ben ik in eerste instantie voor mijzelf gaan volgen, maar ook om onze zoon beter te kunnen begrijpen en begeleiden. Daarnaast merkte ik als docent kinderyoga en dans dat er een verschuiving plaatsvond in de vragen en de behoeftes van kinderen en hun ouders. Sinds ik met de opleiding ben begonnen komen er dan ook steeds meer kinderen voor individuele begeleiding.

De afgelopen periode was leerzaam en confronterend. De combinatie van theorie en praktijk brengt me veel verdieping en verdere bewustwording. De groepsprocessen en dynamiek zijn bijzonder en ik ben dan ook dankbaar dat ik daar deelgenoot van mag uitmaken. Iedere lesdag is een cadeautje. En voor wie graag een volgende stap in zijn of haar persoonlijke ontwikkeling wil maken is deze opleiding een mooi vetrekpunt.

Dank je wel Marjolein voor je liefdevolle aandacht en begeleiding, het delen van je kennis en ervaringen en om wie je bent!

Groepsfoto groep 11

Ingrid Jonkman, Rutten

De opleiding tot holistisch therapeut kan je op diverse plaatsen volgen. Het onderscheidende van Zoma opleidingen is, dat Marjolein je werkelijk vanuit haar hart helpt van je verstand naar je gevoel te komen. Ze doet dat op een manier die praktijkgericht en ook aards is. Je ervaart tijdens haar sessies de kosmische energie en dat komt zeker omdat zij zelf heel veel „licht” is. Ze praat niet vanuit theorie, maar vanuit doorleefd voelen. Ik zou het iedereen aanraden die het verstand meer wil uitschakelen en energetisch en fysiek wil gaan voelen.

anoniem

Ik ben begonnen sinds september ’14 met de opleiding tot Holistisch therapeut.
Mijn werkervaring met kinderen en jongeren maakt dat ik mede door deze opleiding nog breder kan kijken naar de mens in een holistisch perspectief.

De opleiding kwam op mijn pad nadat ik afgelopen jaar Reiki 1 en Reiki 2 ben gaan doen ook bij ZoMa Opleidingen. Ik ben ervan overtuigd dat je alleen op een gezonde en krachtige manier mensen kan helpen danwel begeleiden wanneer je zelf compleet bent en voldoende gereedschap hiervoor in huis hebt. Ik denk dat de opleiding tot Holistisch therapeut mij hiervoor deze mogelijkheid geeft.
Daarnaast ben ik zeer dankbaar dat Marjolein degene is wie mij hierbij kan begeleiden. Ik ervaar Marjolein als een sensitieve, warme en betrokken persoonlijkheid. Met voldoende kennis en kunde in haar bezit om deze opleiding tot een ontdekkingsreis te maken mij. Dank je wel Marjolein, blij dat ik jou heb mogen ontmoeten. Liefs!

Winnie VroegindeWeij, Den Hoorn

Lieve Marjolein, Al tijdens het eerste telefonische kennismakingsgesprek wist ik het zeker. Bij jou wil ik de opleiding tot holistisch therapeut volgen. Vanaf het begin gaf je mij een goed en veilig gevoel. Daardoor kan ik volledig mezelf zijn en durf ik me open te stellen. Het eerste leerjaar was zwaar, confronterend en bovenal bijzonder. In een korte tijd heb ik een enorme persoonlijke ontwikkeling doorgemaakt. Tijdens de opleiding leer je jezelf beter kennen, je leert je eigen grenzen beter aan te geven en je leert hoe je automatische reacties kunt veranderen. Deze opleiding zou een onderdeel moeten zijn van ieders algemene ontwikkeling. Je wordt er werkelijk een mooier en beter mens van. Van wie kan je dat nou beter leren dan van Marjolein? Het is daadwerkelijk prachtig om te zien hoe liefdevol jij in het leven staat! Bedankt lieve Marjolein voor alles tot nu toe. Ik kijk uit naar leerjaar 2!!!

Daniëlla van de Zande, Westervoort

De opleiding Holistisch Therapeut welke Marjolein zelf ontwikkeld heeft ervaar ik als een zeer complete en volwaardige HBO studie. Ik begeef mij momenteel in het eerste jaar en kan nu al zeggen dat het voor mij als een warm bad is en als thuiskomen aanvoelt.
Marjolein is dan ook een uitstekende en professionele docente die niet alleen voor de groep, maar tevens in de groep staat. Zij weet haarfijn aan te voelen waar ieders kwaliteiten liggen, wat je nodig hebt op welk moment en waar extra aandacht nodig is. Ze durft je te confronteren daar waar nodig, altijd op een liefdevolle wijze zodat je optimaal gebruik kunt maken van je groeiprocessen. Voortdurende coaching is mogelijk door ook buiten de schooluren aanspreekbaar te zijn.
Ik leer vertrouwen te hebben in mijn intuïtieve vermogens, ontwikkel deze in mijn eigen tempo en door de zeer praktische insteek van de studie dagen, merk ik gaandeweg dat het geleerde zich razendsnel manifesteert. Mocht je overwegen een HBO studie tot Holistisch Therapeut te volgen, dan kan ik je deze opleiding bij Marjolein van harte aanbevelen!

Groepsfoto groep 11

Linda Kuiper, Utrecht

De opleiding tot Holistisch Therapeut heeft mij enorm geholpen in mijn ontwikkeling. Het is een echte meerwaarde om ook de belevingen van medestudenten te horen, naast de theorie en persoonlijke toelichting door de docent. Doordat je direct het geleerde in de praktijk gaat oefenen, kun je meteen feedback vragen. De les wordt begeleid door een docent met jarenlange ervaring, in een open en warme sfeer.

Annemarie Stallinga, Zwolle

annemarieIn maart 2014 ben ik gestart met de opleiding tot Holistisch Therapeut bij ZoMa Opleidingen. In het afgelopen half jaar heb ik intensief met Marjolein samengewerkt en dat heeft gemaakt dat ik deze ontdekkingsreis met haar aan wilde gaan.

Marjolein creëert voor mij een veilige omgeving waarin ik volledig kan ‘Zijn’. Er is volop ruimte voor mijn vragen, angsten, emoties en twijfels. Marjolein neemt je aan de hand mee naar het onbekende en laat je dit op een zeer krachtige, natuurlijke en liefdevolle manier ontdekken. Vaak is dit confronterend, soms doet het pijn, maar het helpt mij om dichter bij de essentie te komen, bij dat wat is. Marjolein weet me in mijn kracht te zetten, geeft me zekerheid en laat me zien waar ik toe in staat ben. Ze is heel puur, heeft humor en ik voel een volledig wederzijds vertrouwen en veel warmte. De keuze om deze opleiding te gaan doen was voor mij best spannend, maar ik heb geen moment spijt gehad. Het is heel bijzonder om op deze wijze meer verdieping te geven aan mijn Reiki en coaching. Mijn intuïtief vermogen wordt aangescherpt en ik ontwikkel veel meer (zelf)vertrouwen in wat ik voel en waarneem. Hierdoor is de benadering van mijn coaching meer holistisch, wat van grote toegevoegde waarde is voor mijn cliënten (en voor mij). Deze opleiding is zowel op professioneel als persoonlijk niveau echt een verrijking, een aanrader voor iedereen die zich op spiritueel vlak graag verder ontwikkeld!

Sevilla, Soest

Ik ben afgelopen mei gestart met de opleiding tot Holistisch Therapeut. Inmiddels heb ik 5 lessen gevolgd. Hiervoor volgde ik ook de Reiki cursussen bij Marjolein. De opleidingsdagen brengen veel verdieping.

De theorie wordt door Marjolein goed uitgelegd. De afgelopen lessen is onder andere het volgende behandeld: chakra’s, sedonamethode, raguzemethode, karakterstructuren en spiegelen.

Met de praktijkoefeningen weet Marjolein altijd precies wie er het beste met wie kan oefenen zodat wij er het beste uit kunnen halen. Daarnaast houdt zij goed in de gaten of het oefenen met iedereen goed gaat en vult zij aan waar nodig is.
Ik vind het fijn om deze opleiding bij Marjolein te volgen, zij is een warme vrouw waarbij ik mij erg op mijn gemak voel en merk dat ik met de lessen die ik tot nu toe gevolgd hebt al erg gegroeid ben. Ik ben nieuwsgierig naar wat er nog allemaal komt in de komende lessen.

Mirella de Gans, Dieren

Nadat ik de Reiki cursussen had afgerond ben ik door gegaan voor de Opleiding Holistisch Therapeut bij Zoma Opleidingen. Ik ben blij dat ik dit pad heb gekozen. Marjolein is een mooi integer persoon om als docente te hebben en om mee samen te werken. De groep is een mooie liefdevolle groep om je ervaringen mee te delen. Op de eerste plaats is het een opleiding voor jezelf; je leert weer je Innerlijke IK te ontmoeten. Deze opleiding is zo ontzettend waardevol voor mij en mijn verdere leven. Dank lieve Marjolein voor deze opleiding.

Karin Ploegh, Dieren

review karine ploeghVoor mij is de opleiding Holistisch Therapeut een grote ontdekkingsreis in een nieuwe wereld. Iedere opleidingsdag is een bijzondere ontmoeting met delen van mijzelf die ik niet kende. Tegelijkertijd voelen de technieken die we leren, de andere cursisten en niet te vergeten Marjolein zo vertrouwd en natuurlijk dat het ook een soort thuiskomen is. Wat ik met de opleiding ga doen straks weet ik nog niet precies, maar ik weet nu al dat het iedere geïnvesteerde dag (en euro 🙂 waard is geweest.

Carla de Bree, Varsseveld

Vandaag begonnen met de opleiding holistisch therapeut ….voor mensen die nog twijfelen gewoon doen. Hele fijne groep, hele fijne begeleiding, veel aandacht en warmte voor ieder persoon heeft Marjolein, een kanjer ….dit worden 2 hele mooie leerzame jaren!

Siska van Veen, Steenwijkerwold

In 2012 ben ik gestart met mijn eigen scheidingspraktijk. Ik ontmoet soms best heftige emoties en een starterscoach van de Kamer van Koophandel (!) adviseerde mij mijn eigen energie goed te leren beschermen en tegelijk toch open te blijven staan. Zo ben ik bij Marjolein terecht gekomen.

Als ik toen goed had beseft dat ik Reiki 1 ging doen, had ik dat waarschijnlijk veel te zweverig gevonden. Ik had in mijn omgeving ook gezien dat mensen die reiki hadden gedaan daar niet altijd liefdevoller van werden. Zo anders is dat bij praktijk ZoMa / ZoMa Opleidingen! Inmiddels ook Reiki 2 gedaan en meerdere verdiepingsdagen gevolgd. Toen Marjolein vertelde over de opleiding tot holistisch therapeut heb ik mij impulsief opgegeven. Later twijfelde ik weer, want er zijn nog zoveel andere opleidingen die ik ook graag wil doen en die op het eerste oog meer toevoegen voor mijn praktijk. Zonder dat ik eigenlijk wist waarom ik het zo graag wilde, ben ik toch maar gestart met de opleiding. Ik had bedacht dat het in ieder geval iedere keer een feestje van aandacht voor mezelf, ontmoeting met gelijkgestemden en verdieping van mijn intuïtie zou zijn. Ik vertrouwde erop dat vanzelf wel duidelijk zou worden wat ik er wel of niet mee zou gaan doen.

Ik heb nog maar 1 lesdag gehad, maar het wordt al steeds duidelijker! Meer en meer breidt de (relatie)coaching tak binnen mijn praktijk zich uit, doordat ik steeds meer leer vertrouwen op mijn intuïtie en het gewoon DOE!

Carla Hoogerwerf, Arnhem

Review CarlaVanaf de eerste moment dat ik bij Mariolein in de praktijk terecht ben gekomen als patiënte is mijn leven verandert! Het voelde gelijk goed! Met Reiki 1 en 2 heb ik wat rust, zelfvertrouwen en mijzelf terug gevonden! Ik had zo veel twijfels over “het doen of niet doen van de reiki cursus”. Ik ben Mariolein zo dankbaar dat ze vanaf het begin mij heeft gestimuleerd om de cursus te doen! Nu ben ik aan het einde van de holistisch therapeut opleiding, wat een leerzame liefdevol traject! Wat ben ik blij dat ik een zeer liefdevol en respectvol docente heb als Mariolein!

Ilona Manukiley, Arnhem

“Zoektocht/ontdekkingsreis naar de essentie en mijn bijdrage in deze wereld” Na jaren zelfonderzoek en het volgen van verschillende opleidingen die met zelfontwikkeling te maken hebben, met als laatste Nlp Master practitioner opleiding, die mij duidelijkheid gaf over mijn denken en mijn denkstructuren, kwam ik via een vriendin bij Marjolein.

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.