Home / Ervaringen

Ervaringen

Heb jij interesse in de opleiding tot Holistisch Therapeut/Coach, Spiritueel Coach of in één van onze Reiki cursussen, Healing cursussen of Cacao Ceremonies?  Meer dan 100.000 studenten zijn jou voorgegaan. Hier lees je over of kun je luisteren naar hun ervaringen. Ook daar kun je reviews over onze opleidingen en cursussen vinden.

Kijk en luister naar de ervaringen van studenten

Priscilla Farinelli

Luister naar het verhaal van Priscilla en ontdekt hoe Reiki en de opleiding tot Holistisch Therapeut ondersteunend kunnen zijn in een diepgaand lichamelijk herstelproces.

Leontien Geenen

Vanuit de wens om dichterbij zichzelf te komen, heeft Leontien haar angsten weten los te laten en is tijdens jaar één van de opleiding al haar eigen praktijk gestart. Ze vertelt je er alles over in deze korte vlog.

Monique & Danny Verhagen

Wil jij weten wat je kan verwachten van de opleiding tot Holistisch Therapeut, met name hoe het voelt om dit bij ZoMa Opleidingen te doen? Monique en Danny delen hun ervaring.

Petra van Dungen

Wat leer je tijdens de opleiding tot Holistisch Therapeut? Petra deelt haar ervaring met je evenals hoe de opleiding haar meer in haar kracht heeft laten doen staan.

Of raak al lezend geïnspireerd

Karin Ploegh

“Voor mij is de opleiding Holistisch Therapeut een grote ontdekkingsreis in een nieuwe wereld. Iedere opleidingsdag is een bijzondere ontmoeting met delen van mijzelf die ik niet kende. Tegelijkertijd voelen de technieken die we leren, de andere cursisten en niet te vergeten ZoMa Opleidingen zo vertrouwd en natuurlijk dat het ook een soort thuiskomen is. Wat ik met de opleiding ga doen straks weet ik nog niet precies, maar ik weet nu al dat het iedere geïnvesteerde dag (en euro 🙂waard is geweest.”

KARIN PLOEGH

Carla Hoogerwerf

“Vanaf de eerste moment dat ik bij ZoMa terecht ben gekomen is mijn leven verandert! Het voelde gelijk goed! Met Reiki 1 en 2 heb ik wat rust, zelfvertrouwen en mijzelf terug gevonden! Ik had zo veel twijfels over “het doen of niet doen van de reiki cursus”. Ik ben ZoMa zo dankbaar dat ze vanaf het begin mij heeft gestimuleerd om de cursus te doen! Nu ben ik aan het einde van de holistisch therapeut opleiding, wat een leerzame liefdevol traject!

CARLA HOOGERWERF

Ilona Bezema

“De opleiding tot Holistisch Therapeut ben ik in eerste instantie voor mijzelf gaan volgen, maar ook om onze zoon beter te kunnen begrijpen en begeleiden. Daarnaast merkte ik als docent kinderyoga en dans dat er een verschuiving plaatsvond in de vragen en de behoeftes van kinderen en hun ouders. Sinds ik met de opleiding ben begonnen komen er dan ook steeds meer kinderen voor individuele begeleiding.
De afgelopen periode was leerzaam en confronterend. De combinatie van theorie en praktijk brengt me veel verdieping en verdere bewustwording. De groepsprocessen en dynamiek zijn bijzonder en ik ben dan ook dankbaar dat ik daar deelgenoot van mag uitmaken. Iedere lesdag is een cadeautje. En voor wie graag een volgende stap in zijn of haar persoonlijke ontwikkeling wil maken is deze opleiding een mooi vetrekpunt.”

ILONA BEZEMA

Daniëlla van de Zande

“De opleiding Holistisch Therapeut ervaar ik als een zeer complete en volwaardige HBO studie. Ik begeef mij momenteel in het eerste jaar en kan nu al zeggen dat het voor mij als een warm bad is en als thuiskomen aanvoelt. Voortdurende coaching is mogelijk door ook buiten de schooluren aanspreekbaar te zijn. Ik leer vertrouwen te hebben in mijn intuïtieve vermogens, ontwikkel deze in mijn eigen tempo en door de zeer praktische insteek van de studie dagen, merk ik gaandeweg dat het geleerde zich razendsnel manifesteert. Mocht je overwegen een HBO studie tot Holistisch Therapeut te volgen, dan kan ik je deze opleiding bij Marjolein van harte aanbevelen!”

DANIËLLA VAN DE ZANDE

Ervaringen

“Vanaf de reiki 1 is er bij mij heel veel in gang gezet en heb ik gelijk mogen ervaren wat reiki kan doen en dat deze energie heel liefdevol en sterk mij op het pad bracht waarvan ik al een tijdje wist dat ik moest zijn, maar rationeel nog niet durfde. Nu kon ik niet anders! Het is een hele fijne groep waarmee we eens per maand samenkomen en het voelt als een warm bad waar je je helemaal veilig kan ontwikkelen en van elkaar leren. Ik kan de opleiding iedereen aanraden die het gevoel heeft dat er meer is, de wil heeft om zich persoonlijk te ontwikkelen en verdiepen en wil ontdekken wat er allemaal mogelijk is met ons lijf en onze energie.
Ik ben heel dankbaar voor alles wat de opleiding me tot nu toe heeft gebracht en kijk enorm uit naar de reiki master en het komende verdiepende leerjaar!
Iedere dag een stukje mooier, meer vrijheid en liefdevoller 🙂

KARINA JOLINK

Testimonial

“Mijn beslissing om de 2-jarige opleiding tot Holistisch therapeut te doen was de beste keuze die ik de afgelopen jaren heb gemaakt. Ik ben meerdere keren met lichamelijke ongemakken geconfronteerd waardoor mijn overtuiging, dat het niet alleen fysieke oorzaken had, sterker werd. Tijdens de opleiding kwamen oude overtuigingen, weggestopte emoties en fysieke klachten aan bod. Met de methodieken die we geleerd hebben, zoals o.a. systemisch werken, Sedona release methode en Reiki toepassingen, kon ik deze ‘oude klachten’ loslaten. Ik voelde hierdoor dat ik steeds meer in mijn kracht kwam. Door al deze ervaringen wilde ik steeds meer leren en daarom heb ik ook de opleiding tot Reiki trainer gevolgd. Dat was een individueel traject en door de één op één coaching kon ik nog meer aan mezelf werken en kwam ik meer tot de kern van mezelf. Nu ik de beide opleidingen heb afgerond voel ik me een completer mens.”

EVELEIN VAN DEN BOGAARD

Annemarie Stallinga

“De keuze om deze opleiding te gaan doen was voor mij best spannend, maar ik heb geen moment spijt gehad. Het is heel bijzonder om op deze wijze meer verdieping te geven aan mijn Reiki en coaching. Mijn intuïtief vermogen wordt aangescherpt en ik ontwikkel veel meer (zelf)vertrouwen in wat ik voel en waarneem. Hierdoor is de benadering van mijn coaching meer holistisch, wat van grote toegevoegde waarde is voor mijn cliënten (en voor mij). Deze opleiding is zowel op professioneel als persoonlijk niveau echt een verrijking, een aanrader voor iedereen die zich op spiritueel vlak graag verder ontwikkeld!”

ANNEMARIE STALLINGA

Review

“Ik kwam bij ZoMa Opleidingen terecht toen ik met Reiki verder wilde. Ik heb mijn Reiki 2 inwijding ook als heel prettig ervaren. Ik voelde meteen dat ik hier op mijn plek was. Toen ik hoorde dat ZoMa ook de opleiding Holistisch Therapeut aanbood was mijn keuze snel gemaakt. Inmiddels heb ik bijna mijn eerste jaar afgerond en kijk ik terug op een zeer interessant jaar. Een jaar waarin ik de kans heb gekregen om mezelf te leren kennen. Een jaar waarin ik lessen mocht leren en mezelf kon zijn. Een jaar waarin ik elke keer weer uit keek naar de volgende les. Het voelt als thuiskomen. Een ervaring die ik iedereen wens. Op naar het tweede jaar, ik kan niet wachten!”

HELEEN DE BRUIN

Testimonial

“Op het moment dat ik de opleiding tot Holistisch Therapeut startte, zat ik in processen waar ik jarenlang in zat en eigenlijk ook moeilijk uit kwam en ik wist ook niet hoe ik ermee moest omgaan. Tijdens de opleiding is er veel geheeld en ik kon ook open zijn omdat je met gelijkgestemden in een groep zit, dat voelde zo ontzettend fijn. Je leert ontzettend veel en er komen vele mooie onderwerpen aan bod. Ik zag zelf eigenlijk niet in wat voor een prachtige mooie talenten ik in mijn bezit had en had veel moeite met mijn zelfvertrouwen, maar ze zijn echt tot uiting gekomen ik ben meer zelfverzekerd en ik geniet er tot op de dag nog steeds van. Dit is mijn passie! Het voelde als thuiskomen en nu ben ik ook thuisgekomen bij mezelf. Ik, Elvira. Ik mag er zijn.”

ELVIRA FEBIE

Review

Ik begon de opleiding tot Holistisch Therapeut vanuit de wens mijzelf verder te willen ontwikkelen…voor mijzelf als mens en voor in mijn werk met mensen met psychische en psychiatrische problemen. Ik ben heel blij dat ik de stap heb gemaakt! De opleiding brengt me dichter bij mijzelf, zet mij spiegels voor, geeft me allerlei handvatten en handreikingen die ik kan gebruiken voor mijn eigen ontwikkeling, en dús ook bij mijn hulp aan andere mensen. Ik vind het heel fijn om iedere maand met de lesgroep bij elkaar te komen, veel samen te oefenen en daarin te herkennen, erkennen en leren. Steeds weer word ik geraakt door de grote wijsheid van de trainer en door haar liefdevolle benadering die deuren opent en anderen en mijzelf helpt om stappen te maken. Ik voel veel dankbaarheid over wat ik ervaar en leer, en ben heel blij om contact te maken met de wijsheid die de opleiding mij geeft; deze wijsheid raakt aan mijn (soms weer diep verstopte) intuïtieve wijsheid die in mijn leven van alledag vaak door mijn teveel denken, wordt overruled. Ik kijk heel erg uit naar alles wat ik verder nog in deze opleiding ga leren en ervaren!

SIMONE PETERS

Review

Spiritualiteit, hoog sensitiviteit, gecombineerd met een praktische “down-to-earth” insteek is iets wat mij aanspreekt. Toegankelijkheid voor eenieder, dat vind ik bij ZoMa Opleidingen. Door Reiki I en II groeide ik langzaam in het durven zetten van nieuwe moedige stappen in een andere richting! Door met mijn eigen leerproces aan de slag te gaan, herkenning te vinden bij andere deelnemers, in een veilige setting met medestudenten uit alle hoeken van het werkveld (ja echt!!!), holistisch te groeien, zie ik nieuwe kansen. Ik combineer een holistische visie met praktische “down-to-earth” aanpak om mijn carrière een nieuwe impuls te geven, het werken met kinderen en hun ouders is iets waar ik heel erg blij van word! Daarom ben ik bezig om mijn eigen praktijk op te zetten. Het lijkt wel of alles bij elkaar komt. Ik maak een nieuw IJkpunt voor mezelf! Dankjewel ZoMa!

ERICA VAN DINTHER

Ervaringen

“De opleiding tot holistisch therapeut is voor mij als persoon en professional een enorme verrijking! De modules zijn zorgvuldig opgebouwd en heel veel zaken kan ik direct toepassen in mijn praktijk. Hierdoor is een vliegwiel op gang gekomen. Het geeft me veel energie, maar vooral ook ruimte en vrijheid om nog intuïtiever te werken.
De oprechte en persoonlijke aandacht die je krijgt vanuit ZoMa Opleidingen is zeer uniek! Bedankt voor alle liefde & support!!”

HEIDI RUITERKAMP

Wim Duiven

“De eerste Reikibehandeling die ik mocht ontvangen staat nog vers in mijn geheugen en ik wist direct vanaf dat moment dat ik dit zelf wilde leren. Al snel na deze ervaring de Reiki-1 cursus gedaan. De inwijdingen zijn zo bijzonder, een ervaring die je zelf moet meemaken. Vervolgens oefenen op elkaar, zeker in het begin ook wat onwennig, maar het vertrouwen in jezelf komt al snel. In de periode daarna veel geoefend op mijn gezinsleden en op mijzelf. Al snel kreeg ik veel reacties vanuit mijn omgeving dat ik aan het veranderen was. Deze verandering was voor mij ook duidelijk aanwezig. Een logisch gevolg was de Reiki-2 cursus. Wederom een bijzonder liefdevolle en warme dag. Je merkt dat je als groep steeds dichter naar elkaar toegroeit en elkaar vertrouwd. Eigenlijk begin je een beetje van elkaar te houden. Reiki heeft in zoverre mijn leven veranderd dat ik beter in mijn vel zit, mij minder druk maak over zaken die er eigenlijk niet zo toe doen en mij minder zorgen maak over wat andere mensen van mij vinden. Uiteraard is het ook erg fijn dat als ik ergens lichamelijk pijn heb ik mijn handen opleg en de pijn dan snel minder wordt.
De periode daarna staat eigenlijk in het teken van Holistisch Therapeut opleiding en het Master-schap oftewel Reiki 3. Deze dag was, als dit nog mogelijk is, nog meer bijzonder dan de vorige Reiki-dagen. De liefde, warmte en het licht welke ik ervoer tijdens deze dag zal voor altijd een plekje in mijn hart houden.
De laatste tijd staat mijn leven meer en meer in het teken van behandelen van anderen. Dit heeft als resultaat gehad dat ik inmiddels mijn eigen Reiki-praktijk heb opgestart. Een levenspad welke ik (en de mensen in mijn directe omgeving) 5 jaar geleden niet voor mogelijk had gehouden.”

WIM DUIVEN

Marja Rouwenhorst

“Begin dit jaar voelde ik dat het tijd was om het roer om te gooien. Door Google kwam ik terecht op de website van ZoMa opleidingen. Ik heb mij laten inwijden in Reiki 1 en 2.Voor de inwijdingen wist ik al dat ik de opleiding tot Holistische Therapeute wilde doen. De inwijdingen en de opleidingen zijn het mooiste geschenk geweest dat ik mezelf maar kon geven. Het voelt als thuiskomen. Wat een openbaringen en inzichten heb ik nu al opgedaan en ben nog niet eens op de helft. En wat een mooie vriendschappen met mijn mede studenten. Deze opleiding kan ik iedereen die zich wil verdiepen in zichzelf en een ieder die een eigen praktijk wil starten heel erg aanbevelen. Het is het mooiste dat mij is overkomen.”

MARJA ROUWENHORST