ZoMa scoort gemiddeld een 9,4 bij studenten

Cacao Ceremonie

Ervaar de magische kracht van cacao

Krijg unieke inzichten en kom in diepe verbinding met jezelf tijdens onze prachtige cacao ceremonies in Westervoort en Moerkapelle. Onder professionele begeleiding van onze trainers ervaar je een transformerende avond waarin je verbinding maakt met je hart. Onze cacao ceremonies helpen je om in contact te komen met je onderbewustzijn en innerlijke kracht. Hiermee kan jij een ware transformatie in gang zetten.

Ontdek wat de kracht van cacao met je kan doen tijdens onze waardevolle ceremonies met meditatie en verbindingscirkel.

Dit ga je ervaren

Een 2,5 uur durende cacao ceremonie binnen een intiem gezelschap. Voor iedereen die verlangt naar diepgaande verbinding met zichzelf.

 • Open je hart met de kracht van cacao.
 • Ervaar een diepgaande en verbindende meditatie.
 • Laat je creativiteit weer stromen.
 • Vind heling in de magische verbindingscirkel.
 • Ondersteuning van onze professionele trainers.

Zet voor jezelf een spirituele transformatie in gang door diepgaand te verbinden met je kern, ondersteund door de kracht van cacao. Maak je klaar voor een verrijkende reis naar je diepste zelf en innerlijke waarheid.

Ervaar een waardevolle ceremonie:

Verbinden met gelijkgestemden in onze veilige verbindingscirkel

Ervaar de magische en geneeskrachtige werking van cacao

Kom in contact met je diepere gevoelens en emoties en kom tot waardevolle inzichten

Zet een diepe transformatie in gang door je hart te openen

healing

De magie van cacao

Een cacao ceremonie is een spirituele ervaring. Het nodigt je uit om contact te maken met je binnenwereld en de kern van je hart. Het ontgift je lichaam en ziel en geeft je immuunsysteem een enorme boost. Cacao is een zacht maar toch krachtig medicijn wat helpt om je hart te openen en healing te vinden op verschillende niveaus. De actieve ingrediënten van cacao werken sterk op het hart chakra, het brengt je terug naar een natuurlijke staat van zijn, uit het hoofd, en verbind je met moeder aarde.

Om de geneeskrachtige werking van cacao te optimaliseren, is het raadzaam om alcoholconsumptie een dag vóór de ceremonie te vermijden en de inname van vleesproducten te beperken. Drink een paar uur voor de ceremonie geen cafeïne en eet licht. Dit helpt bij het zuiveren van je lichaam, waardoor de cacao haar volle potentieel kan bereiken.

Startdata

woensdag 18 september 2024
Westervoort
+

Wil je meer weten over deze opleiding? Neem dan deel aan een gratis online infobijeenkomst

Veel gestelde vragen

Een cacaoceremonie is een spirituele bijeenkomst die bedoeld is om te verbinden, los te laten en te helen. Het middelpunt van de ceremonie is cacao, een plant die al duizenden jaren wordt gebruikt omwille van zijn heilzame eigenschappen en vermogen om het hart te openen. De deelnemers drinken samen een speciale cacaodrank, mediteren en delen hun ervaringen in een veilige en heilige ruimte.

Vanwege het hoge cacaogehalte (42 gram) tijdens de ceremonie is het belangrijk om stil te staan bij enkele contra-indicaties ervan:

 • De cacao ceremonie is niet geschikt voor kinderen onder 12 jaar of mensen met een te hoge bloeddruk of hartklachten.
 • Er wordt een afgestemde dosis gebruikt.
 • Eet 3 uur tevoren alleen nog wat fruit.
 • Als je antidepressiva gebruikt, met name MAO-remmers (deze worden overigens niet zo vaak meer voorgeschreven), dan adviseren we dat je dit eerst checkt met je huisarts alvorens je je opgeeft voor de ceremonie. In overleg kan ook de hoeveelheid cacao aangepast worden.
 • Bij serieuze hartklachten wordt cacao niet geadviseerd omdat deze de hartslag kan versnellen en de hartvaten kan verwijden.
 • Bij zwangerschap raden we aan om een halve dosis te nemen i.p.v. een heel kopje, omdat deze ook werkt als stimulatie.
 • En als je allergisch bent voor cacao, dan uiteraard ook niet.

Maandelijks organiseert ZoMa cacaoceremonies. Dit zijn sfeervolle avonden in een fijne groep, waarbij je door middel van cacao verdieping en verbinding vindt op spiritueel niveau. Iedere maand staat er een ander thema centraal. Op de website is te lezen welk thema in de eerstvolgende ceremonie aan bod komt.

 • Het is aangeraden om geen alcohol of cafeïne te nemen (dus geen koffie/zwarte thee/kombucha/energydrinks etc.) op de dag voor en van de ceremonie.
 • Ook is het aangeraden om weinig te eten alvorens je meedoet aan de ceremonie. (Op de dag zelf dus niet te zwaar eten; we adviseren een licht ontbijtje zoals fruit, salade, smoothie, soep etc., zodat je energie ten volste beschikbaar is voor de ceremonie).
 • Na de ceremonie kun je ook detox-effecten ervaren, zoals maag- en darmklachten (niet altijd, niet iedereen), maar ook energetisch in de vorm van het emotioneel loslaten van vastzittende energieën. Houd hier rekening mee.
 • Zorg dat je in alle gevallen genoeg water drinkt na de ceremonie.

Deelnemen aan een cacaoceremonie biedt tal van voordelen. De ceremonie kan diepe emotionele ontlading en verhelderende inzichten bevorderen, waardoor de deelnemers een sterker gevoel van verbondenheid met zichzelf en anderen ervaren. De natuurlijke eigenschappen van cacao stimuleren de afgifte van endorfine en serotonine, wat bijdraagt aan het gevoel van geluk en welzijn. Er wordt ook gezegd dat het hart-chakra wordt geopend, wat leidt tot een verhoogde capaciteit voor liefde en empathie. Tot slot kan de meditatieve staat die tijdens de ceremonie wordt bereikt, helpen om stress te verminderen en een diepere staat van innerlijke vrede te bereiken.

Algemene vragen

ZoMa biedt de opleidingen Holistisch Therapeut/Coach 1 en 2, Spiritueel Coach en Reiki Trainer aan. Daarnaast de cursussen Reiki 1, 2 en 3a en Healing 1 en 2. 

Ja het is mogelijk om online een proefles te volgen of een online of fysieke informatiebijeenkomst bij te wonen. Bekijk hiervoor onze agenda.  

Ja, wij bieden regelmatig Webinars en Masterclasses aan die dieper ingaan op een thema binnen onze opleidingen en cursussen. 

Ja, wij hebben 8 waardevolle online cursussen welke los of aanvullend op onze opleidingen gevolgd kunnen worden.

Onze opleidingen en cursussen starten 7 dagen per week. De exacte startdata zijn te vinden op de website bij agenda onder ‘Startdata’. 

De opleidingen en cursussen worden aangeboden in Moerkapelle en Westervoort. 

De kosten variëren per opleiding en cursus. Een overzicht van de kosten is te vinden op de pagina van de opleiding of cursus. 

Op de opleidingspagina’s vermelden wij ook ervaringen van meerdere deelnemers. Een overzicht kun je vinden via inspiratie onder ‘Ervaringen’.  

We helpen je graag! Via onze chatfunctie op de website kun je contact opnemen of bel naar: 085-4000020 of stuur ons een e-mail via: info@zoma-opleidingen.nl 

ZoMa Opleidingen is geaccrediteerd door de KTNO. 

Ja, mits je een diploma voor Medische Basiskennis hebt behaald. 

Bekijk hiervoor de volgende pagina met onze annuleringsvoorwaarden.