Opleiding tot Holistisch Coach

Als je de opleiding tot Holistisch Therapeut hebt afgerond, ben je helemaal klaar om als Holistisch Therapeut aan de slag te gaan. Misschien heb je inmiddels wel een eigen praktijk opgezet. Maar het is natuurlijk heel goed mogelijk dat je de behoefte voelt om je nog verder te ontwikkelen, om nog meer verdieping te verkrijgen en jezelf verder te professionaliseren.

Holistisch coachZoMa Opleidingen biedt daarvoor een prachtige opleiding aan tot Holistisch Coach, als aanvulling en verbreding van jouw werk als Holistisch Therapeut. Een opleiding waarmee je je werk, inzichten en vaardigheden nog meer verdieping kunt geven en waarmee je nog verder vanuit je diepste gevoel met je cliënten kunt gaan samenwerken. De opleiding is op hbo+-niveau en geldt als een derde leerjaar, ter verdieping van Holistisch Therapeut.

Wat leer je in de opleiding tot Holistisch Coach?

Een coach begeleidt mensen met een hulpvraag naar antwoorden. Een Holistisch Coach kijkt daarbij niet slechts naar de vraagstukken en problemen, maar juist naar de wijze waarop die  zijn ontstaan. De oorzaak van de problemen wordt bij de kern aangepakt en dat op een zachte en liefdevolle manier. In de opleiding tot Holistisch Coach leer je op een heel concrete, professionele en effectieve manier hoe je mensen kunt begeleiden in hun proces, door alles als één geheel te zien. Vanuit je hart!

Tijdens de opleiding komt onder andere het volgende aan bod:

Gesprekstechnieken en –vaardigheden: je leert hoe je gesprekken kunt voeren met de cliënt, zodat jullie samen op zoek gaan naar de achtergronden en oorzaken van de hulpvraag.

Begeleiding naar bewustwording: naast het wegnemen van de klachten leer je hoe jij je cliënten zelf hun eigen levenspad (weer) kunt laten vinden. Ook leer je hoe jij je cliënten op dit pad kunt begeleiden, maar zodanig dat de cliënt de regie in handen heeft.

Holistisch coach

Duur en opbouw van de opleiding

De opleiding Holistisch Coach bestaat uit 15 opleidingsdagen. Er is gemiddeld één keer per drie weken les op maandag, met uitzondering van de schoolvakanties. De lesdagen zijn als volgt verdeeld:

Holistisch coachen: 8 lesdagen
Zijnsoriëntatie: 3 lesdagen
Energetisch werk: 3 lesdagen
Examen: 1 dag

 

Aanmelden Holistisch Coach

De accenten in de opleiding liggen op:

Het voorbereiden van een coaching sessie
Het voorbereiden en energetisch afstemmen op de cliënt
Het voorbereiden en afstemmen van jou als coach zelf
Het effect van gedachten op het coaching proces en het oordeelvrij kunnen waarnemen
Ethiek
Communicatievaardigheden
Houding van de coach, (h)erkennen van jouw eigen patronen en overtuigingen
Coaching tot bewustwording bij de cliënt
De cliënt coachen om tot verbinding met zijn/haar essentie te komen
Coachen van de cliënt in de interactie met zijn/haar omgeving

Holistisch coach

Praktijkoefeningen staan centraal

Net als in de andere opleidingen en cursussen van ZoMa Opleidingen vormen praktijkoefeningen en vaardigheidstraining een belangrijk onderdeel van de opleiding tot Holistisch Coach. Wanneer je halverwege de opleiding bent, ga je zelf diverse coaching trajecten opzetten én begeleiden. Deze coaching sessies worden gedocumenteerd en beoordeeld en de casuïstiek wordt tijdens de lessen besproken. Hiervan leer je ontzettend veel: niet alleen over het werk als Holistisch Coach, maar ook over jezelf. Het is een heel mooi ontwikkelingsproces waar je als therapeut heel veel baat bij zult hebben.

Kosten, tijden en aanmelden

De kosten voor de opleiding tot Holistisch Coach zijn eenmalig € 2.495. Deze kosten zijn inclusief 15 lesdagen onder begeleiding van een deskundige trainer, thee, snacks, lunch, lesmateriaal en examen. De lessen vinden één keer per 3 weken plaats op maandag bij ZoMa Opleidingen in Westervoort. We starten om 09.30 uur en de lesdag eindigt rond 15.30 uur. De eerste groep start in februari 2021 en de opleiding is uitsluitend bedoeld voor iedereen die al in het bezit is van het diploma Holistisch Therapeut.

Wil jij je ook verder gaan verdiepen tot Holistisch Coach, om je cliënten met nog meer passie, vaardigheden en liefde te begeleiden? Meld je dan nu aan:

Aanmelden Holistisch Coach