Opleiding tot Holistisch Coach

Als je de opleiding tot Holistisch Therapeut hebt afgerond, ben je helemaal klaar om als Holistisch Therapeut aan de slag te gaan. Misschien heb je inmiddels wel een eigen praktijk opgezet. Maar het is natuurlijk heel goed mogelijk dat je de behoefte voelt om je nog verder te ontwikkelen, om nog meer verdieping te verkrijgen en jezelf verder te professionaliseren. ZoMa Opleidingen biedt daarvoor een prachtige opleiding aan: Holistisch Coach.

Holistisch coachDe opleiding tot Holistisch Coach is bedoeld als verdieping en verbreding van jouw werk als Holistisch Therapeut. Hiermee kun je je werk, inzichten en vaardigheden nog meer verdieping geven en nog verder vanuit je diepste gevoel met je cliënten gaan samenwerken.

De opleiding tot Holistisch Coach is op hbo+-niveau; in feite doe je een opleiding van 1,5 jaar in één jaar tijd. Je kunt de opleiding beschouwen als een derde leerjaar, als verbreding van en vervolg op Holistisch Therapeut.

Direct inschrijven

Wat leer je in de opleiding tot Holistisch Coach?

  • Mensen begeleiden met een hulpvraag naar antwoorden.
  • Je kijkt niet slechts naar de vraagstukken en problemen, maar juist naar de wijze waarop die zijn ontstaan.
  • Je gaat de oorzaak van de problemen bij de kern aanpakken, op een zachte en liefdevolle manier.

In de opleiding tot Holistisch Coach leer je op een heel concrete, professionele en effectieve manier hoe je mensen kunt begeleiden in hun proces, door alles als één geheel te zien. Vanuit je hart!

Leidraad van de opleiding

Gesprekstechnieken en –vaardigheden: je leert hoe je gesprekken kunt voeren met de cliënt, zodat jullie samen op zoek gaan naar de achtergronden en oorzaken van de hulpvraag.

Begeleiding naar bewustwording: naast het wegnemen van de klachten leer je hoe jij je cliënten zelf hun eigen levenspad (weer) kunt laten vinden. Ook leer je hoe jij je cliënten op dit pad kunt begeleiden, maar zodanig dat de cliënt de regie in handen heeft.

Holistisch coach

Voordelig studeren met het STAP-budget

Start nu voordelig de opleiding tot Holistisch Coach met het STAP-budget. Al onze gecertificeerde opleidingen komen in aanmerking voor de STAP-regeling. De nieuwe aanvraagronde start op 1 juli.

Wil je meer weten? Lees alles over het STAP-budget op onderstaande pagina!

Ja, ik wil meer weten over het STAP-budget

De meerwaarde van een Holistisch Coach

Door je te specialiseren als Holistisch Coach kun je je cliënten nog beter begeleiden:

  • Een Holistisch Coach heeft uitgebreide kennis van gesprekstechnieken en sterke communicatievaardigheden.
  • Het onderwerp Zijnsoriëntatie wordt in de lessen sterk uitgediept zodat je nog makkelijker en dieper verbinding kunt leggen met je kern.
  • Je krijgt enkele lessen in energetisch werk.

Al deze elementen bij elkaar maken de opleiding tot Holistisch Coach een complete en verdiepende manier om je echt te specialiseren én professionaliseren!

Duur en opbouw van de opleiding

De opleiding Holistisch Coach bestaat uit 15 opleidingsdagen. Er is gemiddeld één keer per drie weken les op maandag, met uitzondering van de schoolvakanties. De lesdagen zijn als volgt verdeeld:

Holistisch coachen: 8 lesdagen
Zijnsoriëntatie: 3 lesdagen
Energetisch werk: 3 lesdagen
Examen: 1 dag

Wat leer je tijdens de opleiding

Het voorbereiden en uitvoeren van een holistische coaching sessie.
Het energetisch afstemmen op de cliënt, met Zijnsoriëntatie en energetisch werk als leidraad.
Verdieping van kennis van de mentale invloed op het proces.
Ethiek en verdieping in gesprekstechnieken.
Verdieping in en verbreding van communicatieve vaardigheden.
Bewustwording bij de cliënt creëren vanuit een holistisch oogpunt.
Leren de cliënt in verbinding met zijn/haar essentie te laten komen.
Verbreding van kennis en vaardigheden t.b.v. de interactie met de omgeving.

Holistisch coach

Praktijkoefeningen staan centraal

Net als in de andere opleidingen en cursussen van ZoMa Opleidingen vormen praktijkoefeningen en vaardigheidstraining een belangrijk onderdeel van de opleiding tot Holistisch Coach.

Coaching sessies

Wanneer je halverwege de opleiding bent, ga je zelf diverse coaching trajecten opzetten én begeleiden. Deze coaching sessies worden gedocumenteerd en beoordeeld en de casuïstiek wordt tijdens de lessen besproken. Hiervan leer je ontzettend veel: niet alleen over het werk als Holistisch Coach, maar ook over jezelf.

Het is een heel mooi ontwikkelingsproces waar je als therapeut heel veel baat bij zult hebben.

Kosten, tijden en aanmelden

De kosten voor de opleiding tot Holistisch Coach zijn eenmalig € 2.495,-. Deze kosten zijn inclusief 15 lesdagen onder begeleiding van een deskundige trainer, thee, lunch, lesmateriaal en examen. Dit jaar starten er geen lessen voor Holistisch Energetisch Therapeut. Nieuwe startdata voor het jaar 2023 volgen zo snel mogelijk.

  • De lessen vinden één keer per 3 weken plaats op maandag bij ZoMa Opleidingen in Westervoort.
  • De lessen starten om 09.30 uur en eindigen rond 15.30 uur.
  • De opleiding is uitsluitend bedoeld voor iedereen die al in het bezit is van het diploma Holistisch Therapeut.*

Wil jij je ook verder gaan verdiepen tot Holistisch Coach, om je cliënten met nog meer passie, vaardigheden en liefde te begeleiden? Meld je dan nu aan!

Ik ga starten!

**Wanneer je in de eindfase bent van de opleiding tot Holistisch Therapeut en de start van Holistisch Coach valt (kort) vóór het examen, dan mag je ook al eerder starten.