Opleiding tot Holistisch Energetisch therapeut

Heb je na het behalen van je diploma tot Holistisch Therapeut het gevoel dat je nog meer verdieping, inzicht en ontwikkeling wilt? Of voel je de behoefte om op diepgaand energetisch niveau te werken en wil je je hierin specialiseren? ZoMa Opleidingen biedt je nu hiervoor de mooie opleiding tot Holistisch Energetisch Therapeut.

Holistisch energetisch therapeut

Deze opleiding is een intensieve verdieping in bewustzijnsontwikkeling, om jouw kwaliteiten nog verder te ontwikkelen, zodat je vanuit jouw innerlijke ruimte op energetisch niveau leert werken. De opleiding is een verkorte deeltijdopleiding op hbo+-niveau: in een jaar tijd volg je een opleiding van 1,5 jaar. Je kunt de opleiding zien als een derde leerjaar, een specialisatie op Holistisch Therapeut.

Dit leer je in de opleiding tot Holistisch Energetisch Therapeut

Je gaat door diepgaand en intensief zelfonderzoek ontdekken waar jouw eigen specialisme ligt, als het op energetisch werken aankomt. Hoe kun je werken met jouw unieke eigenschappen, jouw gevoeligheid en intuïtieve vaardigheden? Je krijgt nog meer bewustwording doordat je in de opleiding heel veel tijd besteedt aan je eigen bewustzijn. Je leert je innerlijke ruimte te vergroten, krijgt grip op je eigen processen en van daaruit kun je jouw cliënten nog dieper op energetisch niveau begeleiden. Je leert je cliënten uiteindelijk weer de regie voor hun eigen leven in handen te nemen. Verbinding tussen hoofd en hart staat centraal.

Wat is de meerwaarde van deze opleiding?

Als Holistisch Therapeut heb je geleerd om vanuit een holistisch oogpunt energetische behandelingen, gebaseerd op Reiki, te geven. De opleiding tot Holistisch Energetisch Therapeut is bedoeld om je hierin te specialiseren. Je leert op nog diepgaander niveau te behandelen: Zijnsoriëntatie wordt nog verder uitgediept en je komt daarmee nog dieper in verbinding met jezelf. Je ontdekt waar jouw kracht ligt in het behandelen en krijgt daarnaast nog betere vaardigheden in gesprekstechnieken (coaching). Alles bij elkaar een intensief en specialistisch verdiepingstraject, waarmee je grotere en zwaardere hulpvragen kunt behandelen. Energetisch werken op specialistisch niveau!

Als leidraad tijdens de opleiding wordt de literatuur van Barbara Ann Brennan gebruikt. De visie die zij uitdraagt, helpt je jouw eigenheid te ontdekken: jouw unieke gaven, gevoeligheid en intuïtieve vermogens. Er wordt tijdens de opleiding dan ook veel tijd besteed aan praktijkoefeningen, waarmee je dit allemaal gaat ontdekken.

 

Aanmelden Holistisch Energetisch Therapeut

Holistisch energetisch therapeut

Duur en opbouw van de opleiding

De opleiding tot Holistisch Energetisch Therapeut bestaat uit 15 volledige opleidingsdagen. Er is gemiddeld één keer per drie weken les op maandag, met uitzondering van de schoolvakanties. De lesdagen van de opleiding zijn als volgt verdeeld:

Holistisch energetisch werken: 8 lesdagen
Zijnsoriëntatie: 3 lesdagen
Holistisch coachen: 3 lesdagen
Examen: 1 dag

Holistisch energetisch therapeut

De accenten in de opleiding liggen op volgende onderdelen:

Verdieping van eigen energetische ontwikkeling en verdere ontwikkeling van therapeutische vaardigheden
Diepgaand zelfonderzoek, waarbij Zijnsoriëntatie de leidraad is
Holistisch coachen, gespreks- en communicatievaardigheden
Verdieping in chakra- en auraleer
Verbinding kunnen leggen tussen hulpvraag en energiesysteem van de cliënt
Verdieping en verankering van kennis en vaardigheden
De psychologische functie van de chakra’s leren verbinden met de klacht van de cliënt
Praktijkoefeningen en behandelen tijdens de lessen

Voor wie is de opleiding bedoeld?

Iedereen met een diploma Holistisch Therapeut* van ZoMa Opleidingen, kan doorstromen naar de specialisatie Holistisch Energetisch Therapeut. Als het jouw zielenmissie is om vanuit je eigen essentie te werken, jouw innerlijke ruimte te gebruiken om mensen met een zwaardere hulpvraag te helpen bij hun bewustwording en je jouw unieke kracht en kwaliteiten daar voor in wilt zetten, dan is de opleiding tot Holistisch Energetisch Therapeut echt voor jou gemaakt.

*Wanneer je in de eindfase bent van de opleiding tot Holistisch Therapeut en de start van Holistisch Energetisch Therapeut valt (kort) vóór het examen, dan mag je ook al eerder starten.

Kosten, tijden en aanmelden

De kosten voor de opleiding tot Holistisch Energetisch Therapeut zijn eenmalig € 2.495. Dit is inclusief 15 lesdagen onder begeleiding van een deskundige trainer, thee, snacks, lunch, lesmateriaal en examen.

De lessen vinden één keer per 3 weken plaats op maandag bij ZoMa Opleidingen in Westervoort. We starten om 09.30 uur en de lesdag eindigt rond 15.30 uur. De eerste groep start in september 2021.

Wil jij nog meer werken vanuit je innerlijke ruimte, om mensen te helpen hun hoofd en hart met elkaar te verbinden? En jezelf nog dieper ontwikkelen, zodat je energetische behandelingen kunt gaan geven vanuit je essentie? Meld je dan nu aan voor de opleiding tot Holistisch Energetisch Therapeut:

Aanmelden Holistisch Energetisch Therapeut