slider

Holistisch Therapeut worden?

De opleiding tot Holistisch Therapeut is een door de KTNO erkende 2-jarige opleiding tot therapeut waarin energetische behandelingen samengaan met een holistische aanpak -ook wel zijnsgerichte therapie genoemd. De opleiding is op HBO-niveau.
slider

Waar staat Holistisch voor?

Holistisch therapeut

Holistisch staat voor alomvattend, kijkend naar het geheel, wat betekent de mens te zien op alle niveaus: fysiek, mentaal, emotioneel, energetisch en spiritueel niveau. Je kijkt niet alleen naar een klacht, maar naar het totaalbeeld. Wat voor fysieke klachten heeft de cliënt? (fysiek) Wat zit er onder die fysieke klacht? Welke emoties ervaart de cliënt erbij? (emotioneel) Welke gedachten of overtuigingen houdt de cliënt vast? (mentaal) Hoe zit de cliënt energetisch in zijn vel? (energetisch) Wat is de oorzaak van de klacht? (spiritueel). Vanuit al deze niveaus tezamen, en de niveaus specialistisch apart gezien, ga je leren je cliënt vanuit jouw kracht en je intuïtie te begeleiden.

Wat is een Holistisch therapeut?

Een Holistisch Therapeut is afgestudeerd aan ZoMa Opleidingen, te locatie Westervoort, locatie Amersfoort of locatie Zwolle. Hij/zij heeft een Zijnsgerichte oriëntatie en werkt met de technieken/kennisvormen van Holistische Therapie: gevorderd Reiki (inclusief Reiki Master), magnetiseren en healing, loslaattechnieken, MIR-Methode, gesprekstechnieken & coaching vaardigheden, Psychosomatiek, Kernkwaliteiten en spiegelen, energiewerkmethodieken, basis in verlieskunde, Innerlijk Kind werk, de basis in Karakterstructuren van Reich/Lowen en de kennis over wie je werkelijk bent (Gangaji; "De diamant in jezelf").

Mandy Rohr-Verhoeff, Westervoort :
'Een HBO opleiding, die iedereen alleen al zou moeten volgen om zichzelf te leren kennen. ' 


Wat kun je verwachten van de opleiding tot Holistisch Therapeut?

De opleiding tot Holistisch Therapeut is opgebouwd uit de volgende componenten:

 • Leren van diverse energetische behandelwijzen : Reiki, Magnetiseren, Healing, als weg naar de Essentie / zelfrealisatie (gevorderde werkwijzen, kennisvormen en technieken). Reiki is hierbij de basis
 • Vakinhoudelijke kennis t.b.v. energiewerk: chakra’s, aura, organenleer, psychosomatiek;; de oorzaak achter de klachten
 • Werken met diverse methodieken binnen energiewerk: werken met edelstenen, klankschalen, remedies, versterkende energiemethodieken, diverse behandeltechnieken, werken met gidsen
 • Ontwikkelen van intuïtieve vermogens
 • Innerlijk Kindwerk
 • Gesprekstechnieken & coaching vaardigheden
 • Kernkwaliteiten en leren spiegelen
 • Basis in verlieskunde: rouwverwerking, omgaan met chronische zieke cliënten
 • MIR Methode
 • Basis in systemisch werken en opstellingen
 • Basis in Karakterstructuren van Reich & Lowen
 • Loslaattechnieken om ballast uit het verleden (`sluiers`) los te laten en zo vrij te zijn van overtuigingen, patronen, emoties, belemmeringen ( fysieke klachten)
 • Kennis over wie je werkelijk bent (Gangaji: "De diamant in jezelf")
 • Bedrijfsvoering / praktijkvoering; voeren van een correcte administratie, inschrijving kvk, belastingdienst, aansluiten beroepsvereniging e.d.

Thuiskomen bij jezelf

Je gaat jezelf in de opleiding (weer) ervaren als een geheel, je bent in de kern namelijk al heel en compleet. In je vroegste jeugd ontwikkel je “sluiers”; overlevingsmechanismen / strategieën, programma’s, overtuigingen en patronen over wie je denkt te zijn. Dit ontstaat o.a. al door je opvoeding, cultuur, verwachtingen en oordelen van anderen, trauma’s, emotionele gebeurtenissen etc. Hierdoor wordt overschaduwt wie je in werkelijkheid al bent; liefdevol, vrij, heel en compleet.

In de opleiding gaan we aan de slag met deze “sluiers”: belemmerende patronen, programma’s overtuigingen e.d. Door dit te onderzoeken, herkennen, erkennen en toe te laten, ben je in staat deze los te laten en ervaar je hierdoor steeds meer vrijheid. Je gaat in de opleiding weer thuiskomen bij jezelf, waardoor je onvoorwaardelijk van jezelf kunt houden, precies zoals je bent. Dit is een belangrijke basis / grondhouding van de Holistisch Therapeut. Hierdoor straal je deze onvoorwaardelijkheid uit naar je cliënten, waardoor je cliënt hierin ook wordt uitgenodigd helemaal in zijn eigen kracht te staan en van daaruit vanuit liefde en licht te leven.

Ken uzelf, dan ken je ook de ander

Doordat je zo intens met jezelf aan de slag bent in de opleiding, leer je ook gelijk hoe processen bij anderen werken. Het bekende “ken uzelf- dan ken je ook de ander” van Socrates en “Een leven dat niet onderzocht wordt is een mens onwaardig” van Plato (naar Socrates) is daarbij ook een belangrijke basis. Het eerst grondig aan zelfonderzoek doen en daarna ervaren dat in wezen iedereen in grote lijnen hetzelfde in elkaar zit. Door dat te ervaren kun je je nog een stap bewuster ontwikkelen, door te zien dat elke cliënt een spiegel voor jou is. Dat je gaat onderzoeken wat een cliënt jou te leren heeft, wat een dieperliggende boodschap is voor jou.

3 aspecten van de Holistische Therapie opleiding

In de Holistische Therapie opleiding wordt er veel aandacht besteed aan de volgende 3 aspecten:

 • kennisoverdracht
 • zelfreflectie/zelfonderzoek
 • het ontwikkelen van therapeutvaardigheden.

We werken in groepsverband waardoor je veel samenwerkt en oefent met elkaar. Hierdoor heel je niet alleen jezelf, maar ben je ook in de gelegenheid om anderen te helpen en weer in hun kracht te brengen. Hiermee ontwikkel je gelijk de therapeutvaardigheden.

Doelgroep

De opleiding is geschikt voor mensen die graag holistisch therapeut willen worden en / of zich verder willen ontwikkelen om helemaal thuis te komen in jezelf. De opleiding is ook passend voor mensen die niet de doelstelling hebben om een holistisch therapeut te worden, maar die de kennis en vaardigheden die ze opdoen toepassen in hun leven en beroep als huisarts, coach, (fysio-, cranio-sacraal-,massage- ed) -therapeut, trainer, psycholoog, gezondsheidszorg (of werkzaam in psychiatrie), mediator, HR-medewerker, onderwijzer, jurist, kinderopvang etc.

Wat kan een Holistisch Therapeut als hij is afgestudeerd?

Holistische therapieEen Holistisch Therapeut heeft minimaal 2 jaar intensief aan zichzelf gewerkt en blijft dat doen, en weet daardoor uit de eerste hand hoe groeiprocessen verlopen. Doordat er in groepsverband samen wordt geoefend en les wordt gegeven zie je in de twee jaar ook hoe anderen hun groeiprocessen doorlopen. Dat geeft een alomvattend / holistisch beeld van groeiprocessen.

Een Holistisch Therapeut ondersteunt zijn cliënten op een liefdevolle en vakkundige manier. Daarvoor heeft hij de (vak)kennis, inzicht en overzicht in huis. Hoe breng ik een cliënt weer volledig in zijn kracht? Hoe kan ik de cliënt weer in contact brengen met wie hij in werkelijkheid is? Hoe ondersteun ik de cliënt om volledig in zijn kracht te komen en op alle niveaus (fysiek, mentaal, emotioneel, energetisch en spiritueel) gezond te zijn? Wat zijn “sluiers” die de cliënt belemmeren? Alles over deze “sluiers” en hoe je een cliënt kunt ondersteunen om volledig vanuit zijn essentie te kunnen leven, leer je in deze opleiding. Na het volgen van de opleiding ben je dan ook een volwaardig compleet Holistisch Therapeut.

This is Sliced Diazo Plone Theme