Home / Opleidingen & Cursussen / Welkom bij ons holistische opleidings(t)huis / Praktische informatie Holistisch Energetisch Therapeut

Praktische informatie Holistisch Energetisch Therapeut

Webinar met Marjolein

Alle praktische info op een rijtje

Als je hebt besloten om de opleiding tot Holistisch Energetisch Therapeut te volgen, raden we je aan om deze pagina door te lezen. Hieronder vind je allerlei informatie over lesdagen, toelatingscriteria, locatie, trainers en kosten van de opleiding.

*Momenteel wordt deze opleiding niet aangeboden. Heb je vragen? Dan helpen wij je graag via info@zoma-opleidingen.nl.

Algemene informatie over de opleiding

De opleiding tot Holistisch Energetisch Therapeut wordt op hbo+-niveau geklasseerd. Je krijgt les van deskundige trainers met veel ervaring, die gespecialiseerd zijn in hun vakgebied. De opleiding geldt als specialisatie voor Holistisch Therapeut / Coach: je kunt de opleiding ook zien als een derde leerjaar. Professionalisering en verdieping van kennis, vaardigheden en inzichten zijn een belangrijk doel van de opleiding.

Om de opleiding tot Holistisch Energetisch Therapeut te volgen, gelden de volgende toelatingscriteria:

  • Diploma opleiding tot Holistisch Therapeut / Coach inclusief certificaat Reiki 3A Master*
  • Een intakegesprek met één van de trainers

*Wanneer je in de eindfase bent van de opleiding tot Holistisch Therapeut / Coach en de start van Holistisch Energetisch Therapeut valt (kort) vóór het examen, dan mag je ook al starten.

De opleiding start bij voldoende aanmeldingen één keer per jaar. De opleiding Holistisch Energetisch Therapeut duurt ca. 1 jaar. Je volgt 15 lesdagen waarbij de laatste de examendag is. De lessen worden één keer per drie weken gegeven op maandag.

De lesdagen zijn één keer per drie weken en beginnen om 09.30 en rond 15.30 uur ben je klaar. Elke lesdag bestaat uit een deel theorie en er worden veel praktijkoefeningen gedaan gedurende de dag. Tussen de middag is er een heerlijke lunch en er staan de hele dag thee, water en tussendoortjes voor je ter beschikking. Op de laatste dag van de opleiding doe je examen: een praktijkopdracht, die door de examinator wordt beoordeeld. En natuurlijk krijg je een diploma als je geslaagd bent.

Locatie

ZoMa Opleidingen is goed bereikbaar met het openbaar vervoer en eigen vervoer. Er is in de nabijheid van de locatie voldoende parkeergelegenheid (gratis).

Trainers

De opleiding tot Holistisch Energetisch Therapeut wordt gegeven bij ZoMa Opleidingen in Westervoort. Je krijgt les van drie trainers:

  • Sacha Zijlstra: coaching
  • Ellen Bosman: energetisch werk
  • Marjolein Berendsen: Zijnsoriëntatie

De studiebelasting voor de opleiding tot Holistisch Energetisch Therapeut is ca. 350 uur, inclusief de lesdagen, huiswerkopdrachten en thuisstudie. In feite doe je een opleiding van 1,5 jaar in ca. één jaar tijd.

Tijdens de opleiding wordt heel veel aandacht aan zelfonderzoek besteed. Je krijgt daarom op de lesdagen heel veel praktijkoefeningen en ook voor thuis krijg je verschillende opdrachten mee om te oefenen en jezelf verder te onderzoeken. Van enkele opdrachten schrijf je een verslag, dat je trainer beoordeelt. Op de laatste lesdag is het praktijkexamen, waarbij je getoetst wordt op alles wat je geleerd en geoefend hebt. Met de feedback en de beoordeling door de examinator is de opleiding afgerond en ben je gespecialiseerd als Holistisch Energetisch Therapeut, vanuit je eigen kracht.

Aanmelden Holistisch Energetisch Therapeut

De kosten voor de opleiding tot Holistisch Energetisch Therapeut bedragen € 2.495. Dit is inclusief 15 lesdagen (incl. examen), lesmateriaal, diploma, lunches, koffie, thee en tussendoortjes. De kosten voor de verplichte literatuur zijn niet in de opleidingsprijs inbegrepen.

  • De mogelijkheid bestaat om in 10 termijnen te betalen
  • ZoMa Opleidingen is ingeschreven in het Centraal Register voor Kort Beroeps Onderwijs (CRKBO) en de opleidingskosten zijn daarmee vrijgesteld van btw.

Op al onze opleidingen en cursussen zijn de algemene voorwaarden van toepassing. Voor alle opleidingen is ook een klachtencommissie opgesteld, waarvan de procedure is vastgelegd in een klachtenprocedure.

Bespaar €1.000 met de STAP-regeling

Je kunt bij de overheid (het UWV) jaarlijks een STAP-budget aanvragen van maximaal € 1.000 euro voor scholing en ontwikkeling. Wil jij een opleiding volgen om je verder te ontwikkelen? Dan kan je gebruik maken van de STAP-regeling.
Gezien ZoMa het NRTO-keurmerk heeft, komen alle opleidingen in aanmerking voor het STAP-budget.
Praktische info Holistich Energetisch Therapeut

Na de opleiding aan de slag als professioneel Holistisch Energetisch therapeut

Als je met je door KTNO erkende diploma als Holistisch Energetisch Therapeut aan de slag gaat, raden we je aan om je aan te sluiten bij een branche- of beroepsvereniging. Als lid van de branchevereniging NIBIG voldoe je aan de klachtenregistratie van de WKKGZ-regeling en kun je ook je beroepsaansprakelijkheidsverzekering regelen. Deze zaken zijn basiseisen voor als je vergoedingen vraagt voor je werk als therapeut.

Wanneer je cliënt aanvullend verzekerd is voor jouw behandelingen en je wilt dat deze worden vergoed, dan kun je kiezen voor bijvoorbeeld de beroepsvereniging BATC of CAT. Om voor de vergoedingsregeling in aanmerking te komen heb je een aanvullende opleiding nodig, namelijk Medische Basiskennis of Psychosociale Basiskennis (of een combinatie hiervan). Deze kun je volgen bij een erkend instituut, zoals Con Amore of De Energieschool. We adviseren je om hier pas mee te starten als je de opleiding bijna hebt afgerond, vanwege de zwaarte van de studies.

Met het aansluiten bij een branche- of beroepsvereniging ben je verzekerd van erkenning en registratie. Hierdoor kun je ook samenwerken met bijvoorbeeld huisartsen, fysiotherapeuten en psychologen. Zo zet je je werk als Holistisch Energetisch Therapeut nog steviger neer en komt er een mooie verbinding tot stand met de reguliere zorg.