Praktische informatie Holistisch Energetisch Therapeut

Als je hebt besloten om de opleiding tot Holistisch Energetisch Therapeut te volgen, raden we je aan om deze pagina door te lezen. Hieronder vind je allerlei informatie over lesdagen, toelatingscriteria, locatie, trainers en kosten van de opleiding. Wanneer je daarna nog vragen hebt, mag je natuurlijk altijd even een e-mail sturen naar info@zoma-opleidingen.nl

Opleiding Holistisch coachAlgemene informatie over de opleiding

De opleiding tot Holistisch Energetisch Therapeut wordt op hbo+-niveau geklasseerd. Je krijgt les van deskundige trainers met veel ervaring, die gespecialiseerd zijn in hun vakgebied. De opleiding geldt als specialisatie voor Holistisch Therapeut: je kunt de opleiding ook zien als een derde leerjaar. Professionalisering en verdieping van kennis, vaardigheden en inzichten zijn een belangrijk doel van de opleiding.

Lesdagen en tijden

De opleiding Holistisch Energetisch Therapeut duurt ca. 1 jaar. Je volgt 15 lesdagen waarbij de laatste de examendag is. De lessen worden één keer per drie weken gegeven op maandag. In de schoolvakanties is er geen les.

De lesdagen beginnen om 09.30 en rond 15.30 uur ben je klaar. Elke lesdag bestaat uit een deel theorie en er worden veel praktijkoefeningen gedaan gedurende de dag. Tussen de middag is er een heerlijke lunch en er staan de hele dag thee, water en tussendoortjes voor je ter beschikking. Op de laatste dag van de opleiding doe je examen: een praktijkopdracht, die door de examinator wordt beoordeeld. En natuurlijk krijg je een diploma als je geslaagd bent.

Toetsing en examinering

Tijdens de opleiding wordt heel veel aandacht aan zelfonderzoek besteed. Je krijgt daarom op de lesdagen heel veel praktijkoefeningen en ook voor thuis krijg je verschillende opdrachten mee om te oefenen en jezelf verder te onderzoeken. Van enkele opdrachten schrijf je een verslag, dat je trainer beoordeelt. Op de laatste lesdag is het praktijkexamen, waarbij je getoetst wordt op alles wat je geleerd en geoefend hebt. Met de feedback en de beoordeling door de examinator is de opleiding afgerond en ben je gespecialiseerd als Holistisch Energetisch Therapeut, vanuit je eigen kracht.

 

Aanmelden Holistisch Energetisch Therapeut

Holistisch energetisch therapeut

Studiebelasting

De studiebelasting voor de opleiding tot Holistisch Energetisch Therapeut is ca. 350 uur, inclusief de lesdagen, huiswerkopdrachten en thuisstudie. In feite doe je een opleiding van 1,5 jaar in ca. één jaar tijd.

Toelatingscriteria

Om de opleiding tot Holistisch Energetisch Therapeut te volgen, gelden de volgende toelatingscriteria:

Diploma opleiding tot Holistisch Therapeut inclusief certificaat Reiki 3A Master
Een intakegesprek met één van de trainers

Locatie en trainers

De opleiding tot Holistisch Energetisch Therapeut wordt gegeven bij ZoMa Opleidingen in Westervoort. Je krijgt les van drie trainers:

Sacha Zijlstra: coaching
Ellen Bosman: energetisch werk
Marjolein Berendsen: zijnsoriëntatie

ZoMa Opleidingen is goed bereikbaar met het openbaar vervoer en eigen vervoer. Er is in de nabijheid van de locatie voldoende parkeergelegenheid (gratis).

Kosten

De kosten voor de opleiding tot Holistisch Energetisch Therapeut bedragen € 2.495. Dit is inclusief 15 lesdagen (incl. examen), lesmateriaal, diploma, lunches, koffie, thee en tussendoortjes. De kosten voor de verplichte literatuur zijn niet in de opleidingsprijs inbegrepen.

De mogelijkheid bestaat om in 10 termijnen te betalen.
ZoMa Opleidingen is ingeschreven in het Centraal Register voor Kort Beroeps Onderwijs (CRKBO) en de opleidingskosten zijn daarmee vrijgesteld van btw.

Holistisch energetisch therapeut

Belastingtip: belastingvoordeel met de opleiding

De kosten voor deze opleiding mogen als aftrekpost worden opgevoerd in de aangifte inkomstenbelasting. Dit houdt kortweg in dat je, afhankelijk van je inkomen, tot 50% van de kosten van de opleiding terug kunt vragen.

Kijk op de pagina van de Belastingdienst voor meer informatie:

Aftrekposten belastingdienst

Algemene voorwaarden en klachtenprocedure

Op al onze opleidingen en cursussen zijn de algemene voorwaarden van toepassing. Voor alle opleidingen is ook een klachtencommissie opgesteld, waarvan de procedure is vastgelegd in een klachtenprocedure.

Start van de opleiding

De opleiding start op 1 februari 2021. De lessen zijn één keer per drie weken, op maandagen van 09.30 – 15.30 uur. Wil je je aanmelden voor deze opleiding, klik dan op de button hieronder:

Aanmelden Holistisch Energetisch Therapeut