Praktische informatie

Lesdagen, examinering, toelatingscriteria, locatie en kosten van de opleiding: je leest het hier.

De opleiding tot Holistisch Therapeut duurt in totaal twee jaar. Er wordt lesgegeven aan kleine groepen van maximaal 12 personen. Hierdoor krijgt iedere student de aandacht en begeleiding die hij of zij nodig heeft en wordt de kwaliteit van de opleiding gewaarborgd.

Holistisch Therapeut worden

Toetsen en examens

Gedurende de opleiding tot Holistisch Therapeut oefen je thuis op oefencliënten om het geleerde in de praktijk te brengen. Hiervan schrijf je verslagen, die je inlevert bij de trainer. Uiteraard verdiep je je ook in de theorie en de literatuur. Daarnaast ga je intervisiebijeenkomsten bijwonen en krijg je theorievragen om thuis uit te werken. Elk jaar wordt afgesloten met een praktijkexamen.

De toetsen en examens per leerjaar op een rijtje:

Reflectieverslagen: in het eerste jaar lever je twee verslagen in van behandelingen die je aan een oefencliënt hebt gegeven. Je krijgt hierop feedback en adviezen van je trainer.

Theorietoets: rond module 7 ontvang je een vragenlijst voor de theorietoets. Deze toets maak je thuis, in je eigen tijd. Deze bestaat uit vragen op basis van de theorie en de verplichte literatuur. Vóór module 9 dien je de toets in te leveren.

Praktijktoets: module 9 bestaat uit de praktijktoets. Op deze dag geeft je een complete holistische behandeling aan één van je medestudenten. Je trainer en een examinator zijn aanwezig om je praktijktoets te beoordelen. Tevens ben je zelf ook oefencliënt.

Reflectieverslagen: ook in leerjaar 2 lever je twee verslagen van door jou gegeven behandelingen in.

Intervisie: je plant samen met een groepje twee intervisiebijeenkomsten in. Van elk van deze intervisies lever je een kort verslag in.

Theorie-examen: je maakt thuis een uitgebreid verslag bestaande uit de twee reflectieverslagen van beide leerjaren, waarop je ook de vragen van de trainer beantwoordt die als feedback zijn gegeven. Tevens worden er aanvullende vragen gesteld. Vóór module 9 dien je het theorie-examen te hebben ingeleverd.

Praktijkexamen: het praktijkexamen vindt plaats op de 9e lesdag en bestaat uit een compleet holistisch consult van één uur, dat jij geeft aan één van je medestudenten. Ook ben je zelf oefencliënt. Het examen wordt beoordeeld door twee examinatoren.

Kathelijn Groeneveld, Venlo
review kathelijn
‘De opleiding tot holistisch Therapeut, is het grootste cadeau dat je aan jezelf kunt geven. Voor mij betekende het een onomkeerbare verandering in mijn leven, omdat ik leerde te luisteren van wat er zich afspeelde in mijn binnenwereld.’

Studiebelasting

De studiebelasting bestaat uit 20 hele lesdagen plus de Reiki Master dag. In het eerste jaar geldt 100 uur thuisstudie, in het tweede jaar is dat 150 uur.

  In het eerste leerjaar maak je thuis studie-uren door het geleerde in de praktijk te brengen met oefencliënten. Je hebt zelf de verantwoordelijkheid om te oefenen en je de theorie en verplichte literatuur eigen te maken. Je mag met zoveel oefencliënten oefenen als je zelf wilt.

  In het tweede leer jaar krijg je de opdracht om twee reflectieverslagen te maken, van oefenbehandelingen die je in je eigen tijd doet. Tevens volg je twee intervisiebijeenkomsten, die je samen met je studiegenoten organiseert. Ook hier geldt dat je de theorie en verplichte literatuur in je eigen tijd tot je neemt.

  Als je niet de intentie hebt om Holistisch Therapeut te worden, kun je de opleiding ook alleen volgen om je persoonlijke ontwikkeling te stimuleren.

Start opleiding en lesdagen

Drie keer per jaar start een nieuwe groep met de opleiding. De dagen waarop de opleiding start, vind je onder Agenda.

De lessen duren van 09.30 – 15.30 uur. Je kiest bij het inschrijven zelf op welke vaste dag je de opleiding volgt.

Secretariaat

Het secretariaat op locatie Westervoort is elke werkdag geopend van 09.00 uur tot 16.00 uur (woensdag en vrijdag alleen de ochtenden) voor vragen over de opleiding en alle andere vragen. Telefonisch zijn we op werkdagen bereikbaar via 085-4000020 en per e-mail op info@zoma-opleidingen.nl

Toelatingscriteria

Vóór aanvang van module 1 van leerjaar 1 van de opleiding Holistisch Therapeut dien je te beschikken over een Reiki 1 certificaat en indien mogelijk ook over een Reiki 2 certificaat. Reiki 2 mag je ook nog tijdens het eerste jaar volgen, maar je dient dit certificaat dan wel vóór module 3 behaald te hebben. Je kunt je natuurlijk wel al inschrijven voor de opleiding als je nog geen Reiki-certificaat hebt: de cursusdagen en startdata van de opleiding zijn op elkaar afgestemd. Je mag je Reiki-certificaat uiteraard ook bij een andere cursusaanbieder halen.

Dus: Reiki 1 en Reiki 2 zijn verplicht als je de opleiding tot Holistisch Therapeut volgt. Reiki 1 heb je voor aanvang van de eerste lesdag behaald (het terugkommoment mag ook later zijn), Reiki 2 haal je voor aanvang van de derde lesdag.

Holistisch Therapeut

Praktische info Holistisch Therapeut

Vervolgopleidingen: derde leerjaar

Als je de opleiding hebt afgerond, kun je aan de slag als Holistisch Therapeut. Maar je kunt er ook voor kiezen om nog een derde leerjaar te gaan doen. Daarmee voeg je nog meer waarde, kennis en vaardigheden toe aan je werk als Holistisch Therapeut. Bij ZoMa Opleidingen bieden we drie mogelijkheden aan om je in een derde leerjaar te specialiseren. Voor alle drie de opleidingen heb je het diploma Holistisch Therapeut nodig. Bekijk hieronder de drie vervolgopleidingen:

Reiki Trainer

Holistisch Energetisch Therapeut

Holistisch Coach

Wil je eerst kennismaken met onze lesmethodes? Schrijf je dan in voor een gratis proefles of meld je aan voor een van de vrijblijvende informatiebijeenkomsten!

Gratis proefles volgen

Kosten en betaling

De kosten voor de gehele opleiding tot Holistisch Therapeut zijn € 3.750. Hierbij inbegrepen zijn:

20 lesdagen begeleid door een vaste trainer
toetsen en examens
al het lesmateriaal
extra lesdag Reiki Master
Reiki Master certificaat en erkend diploma Holistisch therapeut
lunches, thee en versnaperingen tijdens lesdagen

We bieden de mogelijkheid om in 22 termijnen te betalen; de eerste termijn voor aanvang van module 1, en de laatste voor de laatste les. Waar nodig denken we graag met je mee: stuur ons een e-mail als je vragen hebt!

Video Holistisch Therapeut

Tip: belastingvoordeel met de opleiding!

Mooi meegenomen: je mag de kosten voor de opleiding als aftrekpost opvoeren in je aangifte inkomstenbelasting. Dat betekent dat je, afhankelijk van je inkomen, tot 50% van de kosten van de opleiding terug kunt krijgen! Kijk op deze pagina voor meer informatie: Aftrekposten belastingdienst