Wat doet een Holistisch Therapeut?

In onze huidige maatschappij zien we dat verbinding steeds belangrijker wordt. ZoMa Opleidingen gaat uit van het idee dat alles met elkaar in verbinding staat; alles is één geheel.

Een Holistisch Therapeut die bij ZoMa Opleidingen is afgestudeerd, ziet zijn of haar cliënten daarom ook als geheel. Het oorspronkelijke woord voor geheel en allesomvattend is holistisch. Holisme is gestoeld op het principe dat alles met elkaar in verbinding staat, door uit te gaan van vijf holistische niveaus: fysiek (lichamelijk), emotioneel (emoties), mentaal (gedachten, overtuigingen) energetisch (vanuit energetisch oogpunt, chakraleer e.d.) en spiritueel niveau (dieperliggende oorzaak van de klacht).

Als een cliënt komt met schouderklachten, kijk je als Holistisch Therapeut naar alle niveaus om de oorzaak van de klachten te achterhalen. Op fysiek niveau: waar zit de pijn, hoe lang duurt deze pijn al? Op emotioneel en mentaal niveau: wat drukt er, spreekwoordelijk gezien, op de schouders? Denk daarbij aan vastgehouden emoties, of overtuigingen die je zelfvertrouwen beïnvloeden). Op energetisch niveau kijk je naar waar de cliënt energie verliest en waar hij het nodig heeft en op spiritueel niveau benader je de oorzaak van de klachten. Waarom zijn die schouders zo pijnlijk? Wat voor persoon is je cliënt? Wat is zijn of haar verhaal?

Door alle niveaus samen in balans te brengen, behandel je als holistisch therapeut dus niet slechts de klacht, maar juist de oorzaak ervan.

Hoe gaat dat in zijn werk bij de opleiding tot Holistisch Therapeut?

ZoMa Opleidingen gaat er vanuit dat iedereen in de kern al heel en compleet is. Het is niet nodig om jezelf te verbeteren, bij jezelf weg te gaan om aan de verwachtingen te voldoen, of om een betere versie van jezelf te maken. In de basis ben je namelijk al heel en compleet, en van daaruit gaan we werken. In de opleiding leg je sluiers, (oude)  pijnen en overlevingsmechanismen af en je leert overtuigingen en patronen los te laten. Hierdoor kom je weer helemaal terug bij wie je in wezen al bent. Je komt weer in contact met je liefde, licht…je hart. Dit wordt met een mooi woord Zijnsoriëntatie genoemd.

Opleiding tot Holistisch Therapeut Het helen van pijnen doen we met Reiki en andere vormen van energiewerk, in eerste instantie bij jezelf en daarna ook bij anderen. Het ‘ken jezelf, dan ken je ook de ander’-principe genoemd: zijn wie je in essentie bent.

Omdat we de mens als geheel zien, kunnen we juist als Holistisch Therapeut naar de oorzaak van de klachten gaan. Dat is uiteindelijk wat je wilt helen. Als je de oorzaak heelt, dan heel je alsof een dominosteen alle steentjes aanraakt: de andere niveaus. In de opleiding leer je en ervaar je hoe mooi dit op elkaar doorwerkt.

Hoe weet je nu wat de oorzaak is bij een cliënt?

De oorzaak zien leer je door je intuïtie te ontwikkelen. Onder intuïtie vallen meerdere intuïtieve vermogens: helder zien, helder horen, helder voelen, helder weten, helder ruiken en helder proeven. Tijdens de opleiding leer je dit met allerlei praktijkoefeningen te ontwikkelen en kun je vanuit deze vermogens de oorzaak achterhalen.

Je krijgt veel methodieken en technieken aangereikt, waarmee je je (toekomstige) cliënten kunt begeleiden. Methodieken, tools en vaardigheden die je in de opleiding leert zijn onder andere Reiki, energetisch werk zoals chakra- en auraleer, familieopstellingen, systemisch werk, edelstenen, klankschalen en koshi’s, coaching, werken met gidsen, rouw- en verliesverwerking, Zijnsoriëntatie, loslaattechnieken (Sedona-methode). EFT, MIR, innerlijk kindwerk, remedies en inzichtkaarten. De opleiding is zeer praktijkgericht; daarnaast maak je je de theorie eigen door zelfstudie aan de hand van een literatuurlijst.

Waarom kiezen voor de opleiding tot Holistisch Therapeut?

Als je wilt leren om mensen met een hulpvraag bij te staan, en ze daarbij vanuit licht en liefde wilt begeleiden, kun je kiezen voor de opleiding Holistisch Therapeut bij ZoMa Opleidingen. Je bewustzijnsontwikkeling, intuïtieve ontwikkeling en Zijnsoriëntatie lopen als een rode draad door de opleiding heen.

Doordat je vanuit Zijnsoriëntatie dichtbij jezelf bent, met Reiki heelt, dan kun je vanuit je intuïtie gaan zien welke ‘gereedschappen’ je nodig hebt (dus methodieken en vaardigheden) die je gaat inzetten voor je cliënt. We spreken over gereedschappen, omdat iedere student in de opleiding tot Holistisch Therapeut zijn of haar eigen gereedschapskist ontwikkelt, met de methodieken, technieken en vaardigheden die passen bij jou als therapeut. Hierdoor ontwikkel je ook je volledige authenticiteit.

Samen leren in verbinding

In de opleiding word je je ware zelf, vanuit licht en liefde ga je een gelukkiger leven leiden en ben je in staat om andere mensen daar ook mee te helpen en te begeleiden. Je wordt de allermooiste versie van jezelf!

Aanmelden Holistisch Therapeut