slider

Reiki 1 Cursus

In de Reiki 1 cursus leer je Reiki vooral op fysiek niveau in te zetten, dus hoe je met Reiki lichamelijke klachten kunt behandelen als hoofdpijn, buikpijn, nek-, schouder-, rugklachten en dergelijke. Hiervoor krijg je vier inwijdingen in de Reiki cursus. Een inwijding opent het kanaal naar de universele energie.
slider

Bij de Reiki 1 cursus ligt de focus op het ontdekken van de energie, het openen van je energiekanaal, het doorstromen van je systeem, het leren wat Reiki is, klachten behandelen, en ook dat je vanuit bewustzijn naar jezelf leert te kijken. Stel je hebt pijn aan je schouders en je geeft jezelf Reiki, dan raakt Reiki het zelfhelend vermogen aan, waardoor je schouderpijn weg kan gaan. Dat is puur fysiek uitgelegd. Maar Reiki gaat verder dan dat, Reiki raakt het systeem Holistisch aan, dat betekent dat op elk niveau; fysiek (lichamelijk), emotioneel (de emoties die eronder liggen), energetisch (bepaalde energetische verstoringen), mentaal (gedachten en overtuigingen) en spiritueel (de oorzaak van de klacht) we de mens zien, als geheel.

Dus als we even doorgaan op de schouderpijn, dan kijken we met Reiki naar het bewustwordingsproces. Je kan de pijn helen van de schouder, maar als het komt doordat je stress hebt, dan zit de klacht dieper dan puur het fysieke. En we willen niet dat Reiki puur symptomatisch werkt, maar juist dieper dan dat. Het heelt de hele mens. Dus bij schouderpijn heelt Reiki de pijn zelf, de emoties die daaronder vast zitten, de overtuigingen waardoor je bv zo hard bent gaan werken en over je grenzen heen gaat, op energieniveau heelt het en het gaat naar de oorzaak toe. Bijvoorbeeld een oorzaak vanuit je jeugd. Op al die vlakken brengt Reiki heling. En dat in combinatie met het bewustwordingsproces, maakt dat je je eigen leven vanuit regie vanuit je hart én je hoofd weer helemaal krijgt. Weer thuiskomt in jezelf. Je intuitie weer leert te voelen en weer echt in je kracht komt te staan.

Vertrouwd raken met Reiki

Reiki 1 Cursus

We beginnen de dag met het trekken van intuïtieve kaarten, waarbij je snel tot de kern komt wat nodig is om te helen / aandacht nodig heeft op dat moment. Dan volgt de eerste inwijding, van de reeks van 4. We gaan dan door de dag heen veel oefenen met de universele energie op onszelf en op elkaar. Zo leer je de energie goed kennen en voel je wat je met de universele energie kan doen. Je zal je gelijk energieker voelen. Natuurlijk zal er ook veel informatie worden gegeven over wat Reiki is en hoe je het in het dagelijkse leven effectief kunt inzetten. Je komt in de loop van de dag steeds meer in contact met je intuïtie en je kern.Tussen de 3e en de 4e inwijding zal er ook individueel worden afgestemd wat nodig is voor een ieders proces. Na deze dag ga je 3 weken voor jezelf met Reiki aan de slag. Er zal zo op alle niveaus nog meer heling plaatsvinden en kunnen blokkades en belemmeringen worden opgeruimd. Na die 3wekenkomen we weer bij elkaar en ronden we de Reiki 1 cursus daarmee af.

De eerste maanden na de cursus gebruik je Reiki vooral om jezelf te helen. Hierdoor wordt Reiki een onderdeel van je leven, doordat je er zo vertrouwd mee raakt. Hoe meer Reiki je aan jezelf geeft, hoe krachtiger de heling wordt voor jezelf en anderen.

Simone van der Maat, Cuijk :
'ZOMA: Zo Marjolein, liefdevol, puur, krachtig, kundig en sprankelend dat is wat ik van het aller eerste moment in heel mijn Zijn voelde toen (we elkaar/ ik, Marjolein) ontmoeten tijdens de kennismakingsavond. Soms voel je in het leven dat de sterrenstof waaruit je bent ontstaan een feestje van herkenning diep in je hart viert. Alsof je ziel thuiskomt. Van dat intense gevoel uit, ben ik vol vertrouwen begonnen met Reiki 1. Ik wilde graag leren, hoe om te gaan met de energieën die mij dagelijks zo leeg trokken. Er ging een nieuwe wereld voor mij open.'

Programma Reiki 1 cursus

De Reiki 1 cursus bestaat uit 3 dagdelen: 1 hele dag en een terugkomochtend. De terugkomochtend wordt 3 weken na de cursus ingepland. Na minimaal 3 maanden kun je doorgaan met de Reiki 2 cursus.

Kosten Reiki 1 cursus

De Reiki 1 cursus bedraagt 180 euro, inclusief: informatiemapje, lunch, drinken, versnaperingen, certificaat en terugkomochtend.

Groepsgrootte / duur van de Reiki 1 cursus

De cursussen worden gegeven op locatie Westervoort, Amersfoort en Zwolle. We geven de Reiki cursussen bewust aan groepen van rond de 8 personen, zodat er veel individuele aandacht is voldoende ruimte voor vragen. Elke cursus duurt van 9.30 uur tot 15.30 / 16.00 uur. De bijbehorende terugkomochtend duurt van 9.00 uur tot 11.00 uur.
De lunch is uiteraard inbegrepen en aan het einde van de dag ontvang je een erkend certificaat!

De cursussen worden gegeven op locatie Westervoort, Amersfoort en Zwolle. We geven de Reiki cursussen bewust aan groepen van rond de 8 personen, zodat er veel individuele aandacht is voldoende ruimte voor vragen. Elke cursus duurt van 9.30 uur tot 15.30 / 16.00 uur. De bijbehorende terugkomochtend duurt van 9.00 uur tot 11.00 uur.
De lunch is uiteraard inbegrepen en aan het einde van de dag ontvang je een erkend certificaat!

 

GROEPSGROOTTE/ DUUR

De cursussen worden gegeven op locatie Westervoort, Amersfoort en Zwolle. We geven de Reiki cursussen bewust aan groepen van rond de 8 personen, zodat er veel individuele aandacht is voldoende ruimte voor vragen. Elke cursus duurt van 9.30 uur tot 15.30 / 16.00 uur. De bijbehorende terugkomochtend duurt van 9.00 uur tot 11.00 uur.
De lunch is uiteraard inbegrepen en aan het einde van de dag ontvang je een erkend certificaat!

This is Sliced Diazo Plone Theme