Home / Boeken: Hoogsensitief? Je grootste kracht

Boeken: Hoogsensitief? Je grootste kracht

Hoogsensitief? Je grootste kracht

Is het je wel eens opgevallen dat je prikkels intenser ervaart dan anderen? Je anderen graag helpt maar dat dit ten koste gaat van je eigen energie? Of dat je direct de stemming aanvoelt als je een ruimte binnen stapt? Dan is de kans groot dat je een hoogsensitief persoon (hsp) of hooggevoelig bent. Ervaar jij je hoogsensitiviteit als een belemmering en beperkt het je om jezelf te kunnen zijn? Wat als je weet dat jij hier je grootste kracht van kunt maken?

Na de bestseller Holistisch leven, moeiteloos gelukkig zijn is er nu een boek van auteur en founder Marjolein Berendsen over hoogsensitiviteit. Niet alleen geschikt voor wie hsp is, maar voor iedereen die weleens overprikkeling ervaart. ‘Hoogsensitief? Je grootste kracht’ is de titel van het nieuwe handboek, het bijbehorende werkboek én kaartendeck. Samen vormen ze een prachtig pakket waarmee je jouw hoogsensitieve talenten en eigenschappen ontdekt en deze samen met je intuïtie inzet. Zo kun jij alles uit jouw leven halen wat er in zit.

Holistische hsp test

Leer hoe jij jouw hoogsensitiviteit vóór in plaats van tegen je kan laten werken. Doe de gratis hsp test en ontdek of je hsp bent. We vertellen je gelijk hoe jij gelukkiger en krachtiger in het leven kan staan als hsp!

Doe de test!

HSP test
hsp handboek

Over de boeken

Handboek

Hoogsensitief? Je grootste kracht gaat over hoogsensitiviteit in al haar facetten. Het handboek begeleidt je stapsgewijs langs al jouw unieke talenten als hsp, waarbij je intuïtie en de ontwikkeling daarvan een grote rol speelt. Vanuit een holistische visie, waarin eenheid en verbinding de leidraad zijn, leer je steeds diepgaander wat jij nodig hebt en wat niet, om je hoogsensitiviteit te gaan gebruiken als je grootste kracht. Met inzichtelijke informatie en veel oefeningen, opdrachten en meditaties, begeleidt Marjolein je op dit prachtige levenspad naar zelfverrijking. Voor hsp’s, maar ook voor iedereen die twijfelt of zoekende is naar zijn of haar hoogsensitiviteit.

Verkrijgbaar voor €34,95.

Werkboek

Verbonden aan het handboek is het gelijknamige werkboek. In het werkboek leg je al je ervaringen en inzichten vast. Het vormt een dagboek voor jouw hoogsensitiviteit. Op een praktische en toegankelijke wijze biedt het je de mogelijkheid jezelf een spiegel voor te houden, je persoonlijke proces te volgen en er op te reflecteren. Het werkboek inspireert je om dagelijks te verbinden met jouw binnenwereld.

Wanneer je hoogsensitief bent, worden prikkels en indrukken op zeer intense wijze verwerkt. Je raakt sneller uitgeput of juist overbelast, het kan je onzeker maken en het kan tot klachten leiden op alle holistische niveaus. Het boek leert je hoe je dit kunt ombuigen: van belemmering naar je grootste kracht. Zodat jij altijd je zuivere, bewuste zelf kunt zijn. Je doorbreekt patronen, weerlegt overtuigingen en volgt het pad van jouw zielsmissie.

Door diepgaand zelfonderzoek leer je ervaren welke talenten en bijzondere eigenschappen jij hebt en hoe je die kunt inzetten en gebruiken vanuit je intuïtie. Daarmee leer je jezelf tot in je diepste kern kennen, en weet je wat jij wel en niet nodig hebt om helemaal jezelf te kunnen zijn: authentiek, zuiver en zelfbewust, levend vanuit je hart.

Alle oefeningen, opdrachten en meditaties zijn met liefde door Marjolein ingesproken en zijn beschikbaar als audiobestand via een QR-code die je in het boek vindt.

Verkrijgbaar voor €24,95.

hsp werkboek1

Wat anderen zeggen:

Els van Steijn, Coach, familieopsteller en bestseller auteur van ‘De fontein, vind je plek’ en ‘De fontein, maak wijze keuzes’:

“Dit boek gaat over veel meer dan omgaan met hoogsensitiviteit. Het gaat over bewustwording vanuit een holistisch perspectief, zodat je het jezelf goed kunt laten gaan. Het boek helpt je om beter geaard in het hier en nu te staan, ook als een grote hoeveelheid prikkels op je af komt.”

hsp kaarten

Hsp inzichtkaarten

Naast het handboek en werkboek is er ook een set hsp inzichtkaarten ontwikkeld, speciaal voor hoogsensitieve personen. De 48 kaarten geven richting aan je dag, begeleiden om keuzes te maken en bieden een mooie boodschap wanneer je dat nodig hebt. Je stelt jouw vraag en trekt vervolgens vanuit je intuïtie een kaart. De boodschap die de kaart voor je heeft, helpt je om je pad te vervolgen op de manier zoals jij dat wilt en nodig hebt als hoogsensitief persoon. De Hsp Inzichtkaarten zijn een prachtig cadeau voor jezelf.

Verkrijgbaar voor €22,95.

Wat anderen zeggen:

Dokter Juriaan Galavazi (bekend van o.a. bestseller: Jij bent de liefde):

“In een maatschappij waarin ons middels ‘weten, doen en presteren’ wordt geleerd hoe we een waardevol leven kunnen leiden, is er weinig ruimte voor voelen, vertragen en onderzoeken. Naar mijn idee hebben we allemaal het vermogen om (hoog-)sensitief te zijn, maar hebben velen van ons onbewust het contact daarmee verbroken. Ik realiseerde mij destijds in mijn leven dat als ik me weer fit en gezond wilde voelen zodat ik kon gaan doen waarvoor ik hier bedoeld ben, dat ik dan ten eerste het lijntje met mijn gevoel weer had te herstellen. Noodzaak dus. En daarmee is dit een waardevol boek. Zeker voor de HSP-er, maar eigenlijk voor iedereen die beter voor zichzelf wil zorgen.” 

HSP boek

Meditatie ‘Op zoek naar je zielsmissie’

De boeken bevatten maar liefst 108 meditaties die met aandacht en liefde zijn ingesproken door Marjolein. De meditaties/oefeningen laten jou dichter bij jezelf en je kern komen door de vragen te stellen die jouw diepste verlangens laten spreken. Eén van de meditaties uit het boek is onderstaande: Op zoek naar je zielsmissie.

 

Bestel “Hoogsensitief? Je grootste kracht” Handboek + werkboek + kaartenset

Prijs: € 75,- inclusief btw
Verzendkosten: € 6,95 binnen Nederland

Wat anderen zeggen:

Drs. Richard de Leth (bekend van o.a. OERsterk, auteur bestseller: Zielsgelukkig = Kerngezond):

“Gezond leven en verbonden blijven met je hart zijn in het moderne leven soms enorm lastig. Overprikkeling en vervreemding liggen dan op de loer. Met dit boek brengt Marjolein de verbinding terug op alle niveaus. Enorm inspirerend hoe zij het fysieke, mentale, emotionele en spirituele domein combineert en zo een sterke basis biedt om vanuit je authentieke zelf te leven.” Aanrader voor ieder mens die zijn sensitiviteit wil optimaliseren!’

Over Marjolein

Over Marjolein

Marjolein Berendsen (1982), is natuurgeneeskundig therapeut, coach, Reiki Master, founder en eigenaar van opleidingsinstituut ZoMa Opleidingen. Ze inspireert iedereen om te leven vanuit het hart, als het meest zuivere en bewuste Zelf. Ze schrijft artikelen, heeft een succesvol podcastkanaal Holistisch Leven, is spreker op diverse evenementen en beurzen en is voorzitter van Stichting ZoMa, Spread the Love, waarin ze zich samen met een grote groep vrijwilligers inzet om kwetsbare mensen ontspanning en heling te geven. Alles wat Marjolein onderneemt, komt vanuit haar diepgewortelde missie om licht, liefde en bewustwording te verspreiden.