Home / Blog / Aandacht voor jezelf

Aandacht voor jezelf

Omarm de aandacht voor…. jezelf

In je drukke leven is het soms lastig om aandacht voor jezelf te hebben. Het ontbreekt je aan tijd, want anderen om je heen vragen van alles van je en de dagelijkse verplichtingen zuigen je langzaam maar zeker leeg. Voor je het weet, is je dag voorbij en realiseer je je, dat je jezelf vergeten bent.

Aandacht voor jezelf

Dat laatste is fijn, want dat betekent dat je bewust bent. Er zit toch nog een stukje in jou, dat vraagt om die aandacht voor jezelf. Door dat bewustzijn aandacht te geven, zul je die behoefte weer gaan voelen om tijd voor jezelf te nemen. Dóe dat ook gewoon.

Er is geen reden voor twijfel of excuses, want als je geen aandacht meer hebt voor jezelf, zul je jezelf kwijtraken.

Neem de tijd om even naar buiten te gaan. Sluit je af voor wat er om je heen gebeurt, en omarm het zonlicht, de warmte, de vogels en alles wat je mooi vindt en waar je je fijn bij voelt. Het is heerlijk om je uit te strekken, en de buitenlucht diep in te ademen. Als je je ogen dicht wilt doen, dan doe je dat. En langzamerhand voel je weer dat jij er bent, dat jij het bent die daar staat, buiten, in verbinding met de aarde en met het universum. Je voelt die warmte en die fijne energie weer in jouw lichaam stromen. Je laadt op!

Het is zo simpel en het is zo belangrijk, die aandacht voor jezelf. Omarm je jezelf, dan zul je dat uitstralen in liefde naar de buitenwereld. Gewoon doen, want je geeft jezelf een cadeautje, elke keer als je even uit het hier en nu stapt om samen met jezelf te zijn!

Anderen lazen ook

 • 04.06.2024

  Marjolein over haar reis naar Bosnië

  Lees de blog
 • 24.01.2024

  De helende kracht van het aankijken van schaduwstukken

  Lees de blog
 • 10.01.2024

  Kwetsbaarheid en veiligheid

  Lees de blog