Home / Blog / Is het mogelijk om altijd gelukkig te zijn?

Is het mogelijk om altijd gelukkig te zijn?

Thuis zijn bij jezelf: niets maakt je gelukkiger dan op deze heerlijke, liefdevolle plek te zijn. Daar waar je kracht ligt, je licht en je onvoorwaardelijke liefde. Alleen hier kun je het ware geluk vinden. Het is er altijd, en dat betekent dus dat het echt mogelijk is om continu gelukkig te zijn. Om dat te bereiken, is thuisblijven bij je essentie nodig. En dat is niet altijd even gemakkelijk.

Er gebeuren elke dag zoveel dingen om je heen en in jezelf, dat er altijd wel iets bijzit dat dat non-stop gelukkig zijn probeert te ondermijnen. Er is altijd wel een momentje, al is het maar een glimpje, dat je je even niet zo happy voelt. We hebben nu eenmaal te maken met een overdaad aan informatie en prikkels, die er altijd zijn.

Hoe goed je je er ook voor kunt afsluiten, en hoe diep je ook bij je eigen essentie blijft, deze overdaad aan signalen heeft altijd invloed op je. Net als je lichaam soms fysieke klachten openbaart en je gedachten vaak meespelen in je gevoel en je gedrag.

Emoties, pijn en gedachtes

Teleurstelling, boosheid, verdriet en angst kunnen ontstaan door invloeden van buitenaf. Het nieuws dat je ziet op televisie, waar je je verdrietig door voelt. Of een feestje waar je zo’n zin in had, maar waar je teleurgesteld vandaan kwam doordat het niet zo gezellig was. De angst die je voelde toen je die twee auto’s zag die elkaar geraakt hadden op de snelweg. Het overkomt je zomaar, ook als je gelukkig bent. Op zulke momenten kun je het gevoel van geluk even laten overschaduwen door deze emoties. Hoofdpijn, een stijve nek, mentale druk door negatieve gedachtes helpen ook niet mee om thuis te blijven bij jezelf. Maar realiseer je altijd, dat je die emoties, gedachten en dat lichaam alleen maar hebt. Je bent ze niet, dus maak er gebruik van.

Hoe dan?

Jij hebt de kracht om die emoties, gedachten en lichamelijke ongemakken te verwelkomen, er mee om te gaan en ze een plekje te geven. Die kracht vind je in je essentie; juist daar waar je thuis bent bij jezelf. Hier leer je accepteren van wat er nu is. Alles wat er is, kun je omarmen. Je kunt er van leren. Wat ze je brengen op dat moment, waarom ze er zijn en hoe je ze los kunt laten. Op die manier kom je weer thuis bij jezelf, en dát is geluk in zijn mooiste vorm. Ook op momenten dat je je even minder happy voelt.

Accepteren en gebruiken

Het mag er zijn! Hoe lekker is het niet om ongegeneerd te huilen of te schreeuwen, of weg te kruipen onder een dekentje op de bank? Ook dat zijn manieren om met ongemakken, gedachtes en gevoelens om te gaan. Als je kunt accepteren dat je ze hebt, gebruik ze dan ook. Om van te leren, om nieuwe dingen te ontdekken en om te laten zien dat je thuis kunt blijven bij jezelf. Er komt altijd weer iets goeds uit voort, zolang je je maar bewust bent van je eigen kracht, liefde en licht.

De weg er naar toe

Probeer van gelukkig zijn dan ook geen doel op zich te maken. De weg er naar toe mag het doel zijn. En die weg bewandelen we continu; thuiskomen in jezelf is niet een eindpunt, maar een begin. Gelukkig maar, want je komt zoveel moois tegen onderweg. Juist dat beetje ongemak, het nodig hebben van een ander om je te troosten, het laten gaan van je tranen hebben we allemaal nodig om het ultieme geluksgevoel keer op keer te kunnen ervaren. Diep in onszelf, waar onze kracht en liefde zijn.

Liefs, Marjolein

 

Anderen lazen ook

 • 15.09.2023

  De 5 kenmerken van een Spiritueel Coach

  Lees de blog
 • 14.08.2023

  Paul Vossen: Ik gaf mezelf over aan de flow van het leven

  Lees de blog
 • 09.08.2023

  Interview met Eva Alberda: Ik merkte meer synchroniciteiten in mijn leven

  Lees de blog