Home / Blog / Welke ontmoeting blijft jou altijd bij?

Welke ontmoeting blijft jou altijd bij?

Marjolein Berendsen / ZoMa Opleidingen

Sommige ontmoetingen zijn zo bijzonder, dat ze inspireren, motiveren en energie geven. Zo’n ontmoeting had ik een aantal weken geleden, toen ik voor een bezoek aan ZoMa Opleidingen in Voorburg in Den Haag was.

Ik was hem al 17 jaar uit het oog verloren, toen ik bij toeval via een student van ZoMa weer in contact kwam met Robbert. Na al die jaren spraken we af in de stad en de spiegel waar ik toen in keek, was voor mij één van de mooiste reflecties die ik ooit heb gezien.

De impact van verlies

Nadat we na onze studie allebei onze eigen weg volgden, kreeg Robbert een ernstig ongeluk. Hierdoor verloor hij zijn onderbeen, en ook werd hij drie jaar geleden volledig blind. Op sociaal en economisch gebied raakte hij alles kwijt. De impact die dat heeft, is onbeschrijflijk. Je mobiliteit, je evenwicht, een van je zintuigen verliezen maakt dat je een enorme wilskracht moet hebben om door te gaan.

Kracht

En die wilskracht vond hij. Robbert heeft onder andere door het verliezen van zijn zicht zijn intuïtieve vermogens tot een ongekend niveau weten te ontwikkelen. Hij werd NLP-master, verdiepte zich in oosterse geneeswijzen en vond de kracht om weer zingeving in zijn leven te vinden. Hoe hij dat deed, waar hij de kracht vandaan haalde en hoe hij het inzicht kreeg in zijn onvoorwaardelijke, liefdevolle energie, is een lang proces. Dit verwoordt hij in het boek, dat hij nu aan het schrijven is. Ik ben er van overtuigd dat het voor iedereen de moeite waard wordt om te lezen.

Wauw!

Het moment dat Robbert en ik elkaar na al die jaren weer ontmoetten, was ongelooflijk mooi. Hij zag mij niet, maar voelde tot in de kleinste details wat er gebeurde. We omhelsden elkaar en de verbinding die we toen beiden voelden, kan ik niet in woorden uitdrukken. Alleen maar, wauw. Wat was dit bijzonder. Wat een prachtige spiegel om in te kijken!

Nieuwe inzichten

Zijn bijzondere, heftige maar vooral inspirerende verhaal deel ik heel graag met jullie. Ik heb Robbert uitgenodigd om ergens in 2020, wanneer hij er aan toe is, zijn verhaal te komen doen bij ZoMa Opleidingen. Om te inspireren, motiveren en zijn onvoorwaardelijke verhaal over liefde voor het leven te vertellen. Deze man ontmoeten geeft je nieuwe inzichten…. Ik ben enorm onder de indruk en diep dankbaar voor deze ontmoeting, die voor altijd in mij verankerd is.

Wordt vervolgd…

Liefs, Marjolein

Anderen lazen ook

 • 24.01.2024

  De helende kracht van het aankijken van schaduwstukken

  Lees de blog
 • 10.01.2024

  Kwetsbaarheid en veiligheid

  Lees de blog
 • 08.01.2024

  De invloed van vorige levens en karma

  Lees de blog