Home / Blog / Interview met Esther Schreurs: Waar een wil is, is een weg

Interview met Esther Schreurs: Waar een wil is, is een weg

Voor een onderzoek hebben we studenten geïnterviewd over hun ervaringen met ZoMa Opleidingen. Hier kwamen mooie antwoorden uit die we graag willen delen met anderen. Het geeft een mooie kijk op de beleving binnen ZoMa. Hieronder lees je de ervaring van Esther Schreurs.

Mijn Reiki-reis met ZoMa Opleidingen

Zoals het gezegde luidt: “Waar een wil is, is een weg,” en mijn weg leidde me naar ZoMa Opleidingen. Mijn avontuur door de Reiki 1, 2 en 3a cursussen heeft me geholpen om mezelf te ontdekken en nieuwe hoogten in persoonlijke groei en spirituele ontwikkeling te bereiken. Ik vertel je graag over mijn ervaringen met Reiki en de mooie dingen die het in mijn leven heeft gebracht.

Mijn eerste ontmoeting met ZoMa Opleidingen

Ik was al een tijdje op zoek naar een holistische opleiding om meer verdieping in mezelf te vinden en ik wilde ook met mijn werk iets anders doen. Tijdens mijn onderzoek kwam ik ZoMa Opleidingen tegen en raakte geïnteresseerd in hun aanbod. Hoewel ik in eerste instantie voor een ander opleidingsinstituut koos wat betreft de holistisch therapie, merkte ik al snel dat ik het stukje Reiki miste. Dus het was een logische stap om naar ZoMa te gaan voor het energetisch en spirituele stukje.

Mijn ervaring met Reiki 1, 2 en 3a bij ZoMa Opleidingen

Tijdens de Reiki-cursussen heb ik veel geleerd over energie en hoe ik deze kan gebruiken om mezelf en anderen te helpen. Ik merkte al snel dat Reiki me dichter bij mezelf bracht en me hielp om beter te scheiden wat van mij is en wat van anderen is.

De grootste transformatie

De grootste transformatie die ik heb ervaren sinds het beginnen met de Reiki-cursussen is dat ik meer meester ben over mezelf en mijn eigen leven. Ik ben me bewuster geworden van de keuzes die ik zelf maak en hoe deze invloed hebben op mijn welzijn en geluk.

Energie bewaken met Reiki

Gratis e-book Energie bewaken met Reiki

Reiki is een mooie tool om je energie te bewaken. Op die manier blijf je dicht bij jezelf. In dit e-book lees hier alles over.

E-book downloaden

Hoe ZoMa Opleidingen heeft bijgedragen aan mijn transformatieproces

ZoMa Opleidingen voelde als thuiskomen voor mij. De warme en uitnodigende sfeer, gecombineerd met de deskundige begeleiding, hielpen mij om dichter bij mezelf te komen en mijn groei en ontwikkeling te ondersteunen.

Mijn toekomstplannen met Reiki

Ik wil Reiki graag integreren in mijn werk als coach. Ik overweeg om Reiki 3b te volgen, zodat ik anderen kan helpen met hun persoonlijke ontwikkeling en transformatie, hetzij door coaching of lesgeven.

Blog Esther Schreurs

Afsluitende gedachten

Mijn ervaring met de Reiki-cursussen bij ZoMa Opleidingen heeft mijn leven verrijkt en mij geholpen om nog meer in contact te staan met mezelf en anderen. Terwijl ik terugkijk op mijn Reiki-avontuur bij ZoMa Opleidingen, ben ik gevuld met dankbaarheid en vreugde. Mijn reis met Reiki heeft me niet alleen dichter bij mezelf gebracht, maar het heeft ook deuren geopend naar nieuwe mogelijkheden en verbindingen met anderen.

Anderen lazen ook

 • 24.01.2024

  De helende kracht van het aankijken van schaduwstukken

  Lees de blog
 • 10.01.2024

  Kwetsbaarheid en veiligheid

  Lees de blog
 • 08.01.2024

  De invloed van vorige levens en karma

  Lees de blog