Home / Blog / Interview met Eva Alberda: Ik merkte meer synchroniciteiten in mijn leven

Interview met Eva Alberda: Ik merkte meer synchroniciteiten in mijn leven

Voor een onderzoek hebben we studenten geïnterviewd over hun ervaringen met ZoMa Opleidingen. Hier kwamen mooie antwoorden uit waardoor we dit graag wilde delen met anderen. Het geeft een mooie kijk op de beleving binnen ZoMa. Hieronder lees je de ervaring van Eva Alberda met de Reiki 1 cursus bij ZoMa.

Eva Alberda haar ervaring met de Reiki 1 cursus bij ZoMa

Mijn naam is Eva Alberda en ik wil graag mijn eigen ervaring delen over het volgen van de Reiki 1 cursus bij ZoMa Opleidingen. Ik hoop dat mijn persoonlijke ervaringen en inzichten anderen kunnen inspireren die geïnteresseerd zijn in het verkennen van Reiki en de kracht van persoonlijke groei en spirituele ontwikkeling.

Eva alberda

Hoe ik in contact kwam met ZoMa Opleidingen

Mijn eerste kennismaking met ZoMa Opleidingen was via Marjolein. Ik had haar gehoord in een podcast waar ze te gast was bij Giel Beelen van Kukuru. Daarnaast zag ik dat ZoMa actief was op Instagram en zag ik bekende Nederlanders zoals Froukje de Both voorbijkomen. Dit wekte mijn interesse en ik besloot dat als ik een Reiki-cursus wilde doen, ik het bij een erkende opleider zoals ZoMa wilde doen.

Waarom ik koos voor de Reiki 1 cursus bij ZoMa

Wat mij aantrok in de Reiki 1 cursus van ZoMa was de structuur van de cursus. Het is verdeeld over twee dagen, met 21 dagen tussen de eerste en laatste dag. Ik vond het fijn dat er voldoende tijd was om de theorie en praktijk te leren en dat je een mooi boek mee naar huis krijgt. Na de eerste dag voelde ik me vol zelfvertrouwen om aan de slag te gaan met Reiki.

Mijn transformatieproces

Het transformatieproces begon al tijdens de eerste dag van de cursus. Na de inwijding merkte ik dat ik meer synchroniciteiten in mijn leven ervoer en dat mijn intuïtie scherper werd. Ik voelde me meer in contact met mijn lichaam en met de wereld om me heen. Dit proces is nog steeds gaande en ik blijf groeien en ontwikkelen.

Energie bewaken met Reiki

Gratis e-book Energie bewaken met Reiki

Reiki is een mooie tool om je energie te bewaken. Op die manier blijf je dicht bij jezelf. In dit e-book lees hier alles over.

E-book downloaden

De grootste veranderingen sinds het begin van de cursus

Sinds het volgen van de Reiki 1 cursus sta ik meer in contact met mezelf en leef ik meer holistisch te leven. Ik kan beter inschatten wat ik nodig heb en ben sneller bij mezelf om te beseffen wat wel of niet goed voor mij is. Ook merk ik dat ik liever ben naar anderen en naar mijn gezin.

De bijdrage van ZoMa aan mijn transformatie

ZoMa Opleidingen heeft mij de tools gegeven om met Reiki aan de slag te gaan. Door het huiswerk, de begeleiding en het online portaal met informatie en ondersteuning, voelde ik me gesteund in mijn groei en ontwikkeling. Natuurlijk moet je zelf het werk doen, maar ZoMa maakt het gemakkelijker om te beginnen en door te zetten.

Blog Esther Schreurs

Het doorgeven van Reiki en toekomstplannen

Ik ben al begonnen met het doorgeven van Reiki, voornamelijk aan mijn kinderen. Ik merk dat zij het heel fijn vinden en het helpt hen om rustig te gaan slapen. Daarnaast ben ik van plan om Reiki 2 te gaan doen wanneer de tijd rijp is. Ik ben ook bekken therapeut en wil Reiki integreren in mijn behandelingen, zodat ik mijn cliënten op een dieper niveau kan helpen.

Anderen lazen ook

 • 15.09.2023

  De 5 kenmerken van een Spiritueel Coach

  Lees de blog
 • 14.08.2023

  Paul Vossen: Ik gaf mezelf over aan de flow van het leven

  Lees de blog
 • 09.08.2023

  Interview met Eva Alberda: Ik merkte meer synchroniciteiten in mijn leven

  Lees de blog