Home / Blog / Paul Vossen: Ik gaf mezelf over aan de flow van het leven

Paul Vossen: Ik gaf mezelf over aan de flow van het leven

Voor een onderzoek hebben we studenten geïnterviewd over hun ervaringen met ZoMa Opleidingen. Hier kwamen mooie antwoorden uit waardoor we dit graag wilde delen met anderen. Het geeft een mooie kijk op de beleving binnen ZoMa. Hieronder lees je de ervaring van Paul Vossen.

Mijn transformatieve reis bij ZoMa Opleidingen: Paul Vossen  

Mijn naam is Paul Vossen en in deze blog vertel ik mijn ervaringen die ik heb opgedaan tijdens de holistisch therapeut opleiding bij ZoMa Opleidingen. Deze reis heeft mij geholpen om te groeien en heeft me doen beseffen hoe belangrijk het is om op mijn intuïtie te vertrouwen en open te staan voor de flow van het leven. 

Ontdekking van ZoMa Opleidingen

Het begon allemaal in november 2021, toen ik een sessie bijwoonde bij Body-mind-reset. Deze sessie zorgde voor een keerpunt in mijn leven en maakte me bewust van het feit dat er meer was dan mijn huidige carrière. Na wat onderzoek kwam ik uit bij ZoMa Opleidingen en besloot me in te schrijven voor de Holistisch Therapeut opleiding. 

De start van mijn opleiding

In maart 2022 begon ik vol enthousiasme aan de opleiding. Vanaf de eerste lesdag werd ik geconfronteerd met mijn eigen onzekerheden en twijfels, maar ik was vastbesloten om door te zetten en mezelf open te stellen voor deze nieuwe ervaring.  

Intuïtie versus een script volgen

Al snel merkte ik de positieve veranderingen bij mezelf en anderen in de groep. Een cruciaal aspect van mijn leerproces was het leren vertrouwen op mijn intuïtie in plaats van het volgen van een vast script of het blijven vasthouden aan bepaalde richtlijnen. In eerste instantie vond ik het beangstigend om mijn intuïtie te volgen, maar naarmate de opleiding vorderde, leerde ik steeds meer loslaten en mijzelf over te geven aan de flow van het leven. 

De inhoud van de opleiding Holistisch Therapeut/Coach

Wil je meer holisme en energetische therapie integreren in jouw leven en vakgebied? Dan is de opleiding Holistisch Therapeut/Coach misschien ook wel wat voor jou. In de video legt Marjolein uit wat de opleiding inhoudt.

Inzicht in mijn karakterstructuur

Gedurende de opleiding kreeg ik ook inzicht in mijn eigen karakterstructuur. Ik ontdekte dat ik een symbiotische structuur had, wat betekende dat ik vaak mijn eigen identiteit opgaf om anderen tevreden te stellen. Deze realisatie hielp me om meer zelfvertrouwen op te bouwen en mijn eigen behoeften en verlangens ook serieus te nemen. 

Het vinden van balans tussen innerlijk kind en spirituele groei

Hoewel ik veel vertrouwen heb opgebouwd in mijn intuïtie, ben ik nog steeds bezig met het vinden van een evenwicht tussen mijn innerlijke kind en mijn spirituele groei. ZoMa Opleidingen heeft mij technieken en lessen aangereikt om me te helpen verbinding te maken met mijn innerlijk kind en het onderscheid te leren herkennen tussen mijn gedachten en intuïtie.  

Blog Esther Schreurs

Verbinding maken met gidsen en engelen

Tijdens mijn opleiding bij ZoMa heb ik geleerd hoe ik contact kan maken met mijn gidsen en engelen voor hulp en begeleiding. Ik ben geïnspireerd geraakt door de verhalen en ervaringen van anderen in mijn groep, wat me heeft aangemoedigd om mijn eigen spirituele verbindingen te ontwikkelen en te verdiepen. Het besef dat er een grotere kracht is die ons ondersteunt en begeleidt, heeft me geholpen om vertrouwen te hebben in mijn eigen helende vermogens en die van anderen. 

 Groei en verandering 

Sinds het begin van de opleiding heb ik een enorme groei en verandering doorgemaakt. Ik ben nu meer intuïtief en ervaar minder angst in sociale situaties. Ook heb ik geleerd om dichter bij mezelf te blijven en te vertrouwen op mijn innerlijke wijsheid. 

Integratie van kennis in de praktijk 

Ik ben al een beetje begonnen met het integreren van de kennis en vaardigheden die ik bij ZoMa Opleidingen heb opgedaan in mijn eigen praktijk. Want ik heb ook een hypnotherapie opleiding gevolgd en geef deze therapie in mijn eigen praktijk. Ik ben van plan om de Holistisch Therapie opleiding te combineren met hypnotherapie. Zodat ik cliënten intuïtief kan begeleiden op hun helingsreis. Ik heb al gemerkt dat mijn cliënten baat hebben bij deze gecombineerde aanpak en ik ben enthousiast over de mogelijkheden die het biedt voor verdere groei en ontwikkeling. 

 

De kracht van een ondersteunende gemeenschap

Een belangrijk aspect van mijn ervaring bij ZoMa Opleidingen is de ondersteunende gemeenschap van medestudenten en docenten. Ik heb veel geleerd van hun inzichten en ervaringen en ik waardeer de veilige ruimte die we samen hebben gecreëerd om te leren, te groeien en ons te ontwikkelen als holistische therapeuten. 

 

 

Toekomstplannen

Nu mijn opleiding bij ZoMa Opleidingen bijna is voltooid, kijk ik uit naar de toekomst en de mogelijkheden die voor me liggen. Ik ben van plan om mijn praktijk verder uit te breiden en anderen te helpen hun eigen spirituele en persoonlijke groei te bevorderen door middel van de combinatie holistische therapie en hypnotherapie. Ik krijg veel voldoening om mijn cliënten te helen en hen te begeleiden op hun pad naar heling en zelfontplooiing. 

 

 

Anderen lazen ook

 • 24.01.2024

  De helende kracht van het aankijken van schaduwstukken

  Lees de blog
 • 10.01.2024

  Kwetsbaarheid en veiligheid

  Lees de blog
 • 08.01.2024

  De invloed van vorige levens en karma

  Lees de blog