Home / Blog / Ervaar je rust in mediteren?

Ervaar je rust in mediteren?

Marjolein Berendsen / ZoMa Opleidingen

Ik doe het vrijwel dagelijks, mezelf terugtrekken in een rustige ruimte om te mediteren. Het is onderdeel van mijn leven en ik kan je daarom met een gerust hart garanderen dat het heerlijk is. Het maakt mijn hoofd leeg en geeft een diepgaand gevoel van ontspanning. Om de dag mee te beginnen, of juist om de dag mee te eindigen; net wanneer het nodig is.

Eenvoudig

Door regelmatig te mediteren maak je contact met je innerlijke zelf. En juist dat contact is zo essentieel om die onvoorwaardelijke liefde te kunnen voelen. Dat plekje, diep in jou, waar je bent zoals je oorspronkelijk bent. Waar je zonder oordeel kunt waarnemen wat voor jou op dat moment nodig is. Wanneer je meditatie-ervaring hebt, is het niet moeilijk om dit in je dagelijks leven te integreren. Je weet dan hoe fijn het is en hoe die positieve invloed zich manifesteert. Net als met het eten en drinken van dingen die je erg lekker vindt: als je er trek in hebt, dan neem je het. Zo eenvoudig is het eigenlijk om mediteren in je systeem te krijgen. Als je eenmaal de ervaring hebt, dan wil je het vaker en dan doe je het ook vaker.

Je eigen gezondheid

De tijd nemen om te gaan mediteren is vaak een drempel die het je lastig maakt. Want je bent nu eenmaal druk, je moet van alles en dat alles moet allemaal vandaag gebeuren. En voor je het weet is de dag voorbij en begint alles van voren af aan. Maar bedenk eens: hóe belangrijk zijn dat stofzuigen of die afspraak om 19.00 uur eigenlijk, als je het vergelijkt met hoe belangrijk je eigen gezondheid en geluk zijn? Dat stofzuigen kan later ook nog wel en die afspraak kun je eenvoudig een kwartiertje later plannen. Zórg voor jezelf! En dat kun je onder andere doen door die tien minuutjes per dag in te plannen, om even terug te gaan naar je essentie, diepgaand te ontspannen en die tijd helemaal voor jezelf te nemen.

Oneindig

Het is echt heel simpel. Mediteren kun je integreren in je systeem. Doe het wanneer jij het nodig hebt en je zult merken dat je er oneindig veel voordeel van zult hebben. Onvoorwaardelijk!

Namasté, Marjolein

Anderen lazen ook

 • 04.06.2024

  Marjolein over haar reis naar Bosnië

  Lees de blog
 • 24.01.2024

  De helende kracht van het aankijken van schaduwstukken

  Lees de blog
 • 10.01.2024

  Kwetsbaarheid en veiligheid

  Lees de blog