Home / Blog / Mijn spiritueel ontwaken

Mijn spiritueel ontwaken

Geschreven door Danielle Pluimers, Trainer bij Zoma Opleidingen

Levensvragen

Wie ben ik? Wat doe ik hier? Het zoeken naar de waarheid gaf mij onbewust heel veel onrust in een leven die voor de normale maatstaven perfect leek te zijn. Ik had een leuke man met twee lieve kinderen, een eigen bedrijf naast een leuke parttime baan en ook nog een gezellig sociaal leven. Ondanks dat ik vrolijk en blij in het leven stond, voelde me vaak schuldig over de onrust en leegte van binnen die ik steeds vaker ervaarde. Ik voelde verlangen naar meer, maar ik wist niet precies wat ik zocht. Ik wist wel dat ik het in mezelf moest zoeken en was al jaren bezig met bewustwording. Het gevoel van ergens niet bij kunnen, werd steeds intenser naarmate ik ouder werd. Het verlangen naar de zin van het bestaan en het willen weten, werd steeds groter.

Er moet toch meer zijn?

Mijn onrust, het gevoel van: ‘Is dit het nu?’ ‘Er moet toch meer zijn?’ Naast die onrust kon ik als kind al niet bevatten dat er alleen leven op aarde zou zijn in een universum zo groot. Het voelde voor mij niet logisch. Met de wetenschap vanuit mijn kerkelijke opvoeding dat God één en al goed is en geen oordeel kent, maakte dat mijn verwarring nog groter. Hoe kan het dat de kerk ons veroordeelt en dat we Jezus nodig hebben om ons vrij te stellen van onze zonden? Hoe kan het zelfs in de bijbel staan dat we geschapen zijn naar Zijn evenbeeld. Wij, die vol zonden zouden zijn, terwijl God liefde is?

Drie jaar geleden besloot ik een innerlijke reis te maken met de intentie; wakker worden en weten wie ik ben en wat ik te doen heb op deze aarde. Mijn droom werd werkelijkheid; ik kreeg een verlichtingsmoment en van de één op andere dag, was mijn gevoelsbeleving compleet anders.

Ik werd wakker…

Ik werd nadien wakker in een droom, waarin het leek alsof ik de enige was die wakker was. De onvoorwaardelijke liefde en licht die door me heen stroomde, maakte dat ik eindelijk voelde dat ik leefde. ÉCHT LEEFDE. Ik voel sindsdien een verbinding met iets, dat groter is dan ik en ik voel me sindsdien nooit meer alleen. Ik voel de verbinding met God, de Bron als nooit te voren. Ik voel me gelukkig in mezelf, voel me completer dan ooit en geniet intenser van alles dat voorbij komt. Het zoeken is gestopt en ik ben alleen nog maar meer aan het ontdekken wat in me leeft.

Deze gebeurtenis heeft mijn leven op de kop gezet en maakte dat ik totaal anders ging bewegen vanuit flow en liefde. Iedereen die het wilde horen, vertelde ik dat er meer was en dat het in een ieder van ons al aanwezig is.

Mijn transformatie

Energie gierde door mijn lijf, patronen en belemmeringen vielen weg en ik voelde me een andere ik. Van binnen ging de energie stromen. Echter kwamen blokkades en vastzittende emoties vanuit mijn onderbewustzijn massaal omhoog, doordat mijn lichaam werd gezuiverd. Tweeënhalf jaar lang heb ik intens veel pijnen en krampen doorstaan, kroop ‘s nachts als een slang door mijn bed en stond mijn lichaam krom van de trekkingen. Ik wist niet wat er gebeurde en zocht antwoorden, echter kwam er niemand op mijn pad die mij kon helpen. Ik heb alle antwoorden in mezelf gevonden en het heeft me mentaal enorm sterk gemaakt.

spiritueel ontwaken

Kundalini ontwaking

Mijn spiritueel ontwaken werd gevolgd door een Kundalini ontwaking, waarbij mijn energiekanaal in één keer werd opengezet. Mijn lichaam werd gereinigd, wat maakte dat ik mijn lichaam vrij kon zetten van al mijn trauma’s en pijnen vanuit een ver verleden. Steeds vaker hoor ik nu over Kundalini ontwaken en zie het ook bij anderen, maar destijds was er nog niet zoveel informatie over te vinden.

Tijdens het proces kon ik berusten en voelde me dankbaar, wetende dat mijn lichaam van binnen werd geheeld. De bliss, het vertrouwen in mezelf en de Bron maakte dat ik als een observator mijn pijn kon aankijken. Ook ervoer ik dat ik niet de pijn, mijn lichaam of gedachten was. Ik voelde me boven mijn ego uitstijgen en kon vanuit een hoger bewustzijn observeren. Ik kon volharden en voelen dat er voor mij werd gezorgd. Ik wist dat ik klaargestoomd werd voor een groter plan, niet wetende wat het zou zijn. Het lijden was gestopt.

De dualiteit in mezelf

Geen moment ben ik bang geweest voor al het onbekende. Ik wandelde door mijn lijf en mocht mijn pijn aankijken, zonder oordeel, berusten in wat er was. Ik heb mijn les mogen leren en het was een harde les. Weerstand gaf nog meer pijn en ik werd gedwongen mezelf over te geven aan een kracht die groter was dan ik. Ik voelde de dualiteit in mijn lichaam; de bliss, de vrijheid, de onvoorwaardelijke liefde met alles en iedereen en tegelijkertijd de lichamelijke pijnen, met name in de nachten. Alles wat zich afspeelde in mijn lichaam voelde als het ontdekken van een het universum in mijzelf.

Het weerspiegelde ook hetgeen dat ik in de buitenwereld zag. Ik creëerde een nieuwe wereld; veranderde van baan, ging mijn droom achterna door mijn eigen bedrijf Plumé Casa op te zetten naast mijn fotografie. Ik kreeg een baan aangeboden bij ZoMa Opleidingen als Reiki trainer en stapte vol vertrouwen uit de medische wereld en ging mijn hart achterna. Het losweken van mijn oude ik heeft tranen gekost. Ik voelde ook pijn in het niet meer begrepen worden. Mijn innerlijke kind mocht ik stukje voor stukje helen, vorige levens mocht ik doorkruisen, familiekarma mocht ik schoonwassen, de blokkades kwamen fysiek tot uiting en emoties heb ik mogen doorvoelen.

Het christus bewustzijn

Een half jaar geleden ging ik opnieuw op een innerlijke reis om inzicht te krijgen in mezelf. Ik zag in deze reis Jezus voorbij trekken met een kruis op zijn rug. Ik snapte het niet. Wat willen deze beelden mij vertellen? Ik voelde de pijn van de wereld en mocht ervaren wat Jezus had gevoeld aan het kruis, de verlatenheid, de pijn en het verdriet, zo intens.

Ik hoorde een stem die zei: ‘Jij bent uitverkorene, net als Jezus.’ Ik raakte in de war en wilde het begrijpen. In deze reis werd me duidelijk gemaakt dat we allemaal uitverkorenen zijn om licht en liefde te brengen. Ieder op onze eigen manier in een menselijke rol die voor iedereen anders is. Deze reis liet me voelen dat het Christus bewustzijn in mij aan het indalen was en dat mijn lichaam ruimte aan het maken was om de energie te integreren De energie dat zich al jaren uitte in fysieke pijnen, met name ‘s nachts. Mijn vermoedens waren nu een waarheid geworden.

Het was een hele zware reis, waarin ik acht uur lang op allerlei manieren doodging om vervolgens weer geboren te worden en te ervaren dat de dood een illusie is. Ik mocht iedere keer opnieuw voelen dat ik licht was en het Universum liet me beleven dat ik niet kapot te krijgen was. Ik was licht en ik voelde me groter en groter worden. De grootsheid van dit licht ervaren was bijna niet te dragen, zo intens, zoveel liefde. Het leek me te vernietigen en tegelijkertijd verlangde ik er hevig naar. Ik ervoer weer opnieuw dat we allen vanuit één Bron met elkaar verbonden zijn. Ik was thuis.

Mijn inzicht

Na deze reis waren mijn blokkades grotendeels verdwenen en kon ik voor het eerst ‘s nachts weer stil liggen in bed. Deze reis heeft me in het dagelijks leven nog doelbewuster en krachtiger gemaakt. Ik ben een spiritueel wezen met een menselijke ervaring en mag door de angst heen bewegen met één doel voor ogen; het licht verspreiden en mensen laten voelen dat er meer is. Niets houdt me meer tegen. Het voelt voor mij als een leven voor en na. Mijn oude leven is afgelegd en het nieuwe leven is begonnen vanuit licht en liefde.

Van de derde naar de vijfde dimensie

Onze aarde is klaar om van angst naar liefde te gaan en van de 3D naar de 5D te bewegen. De verkramping in mijn lijf was een spiegel voor de verkramping die nu in de buitenwereld zichtbaar is. Ik ben er dankbaar voor, wetende dat deze weerstand nodig is om onze aarde te helen.

Het hogere bewustzijn maakt dat de energie nog steeds intens door mijn lichaam stroomt, echter is er nu balans. Ik voel me herboren in mijn nieuwe lijf die nu zo anders aanvoelt. Ik mag nu maximaal mijn lichaam bewonen en vanuit deze menselijke ervaring mijn boodschap uitdragen. Anderen vertellen dat er meer is.

Ik merk dat ik door bagage los te laten, steeds meer van mezelf ga houden. Door een diepere verbinding met mezelf, ervaar ik nog meer verbinding met anderen. Ik voel steeds meer dat ik mezelf in de ander kan ontmoeten en zo veel liefde voor een ander kan voelen. Ook als ik die persoon nog nooit eerder heb gezien. Het ontmoeten van anderen op zielsniveau maakt het leven zo veel intenser en waardevoller.

”Ik ben licht en samen zijn we een nog groter licht waarin we de wereld vrij gaan zetten. Wij zijn één!”

 

 

ZoMasté,
Danielle Pluimers

 

 

 

 

 

 

Anderen lazen ook

 • 04.06.2024

  Marjolein over haar reis naar Bosnië

  Lees de blog
 • 24.01.2024

  De helende kracht van het aankijken van schaduwstukken

  Lees de blog
 • 10.01.2024

  Kwetsbaarheid en veiligheid

  Lees de blog