Home / Blog / Hoe belangrijk is tijd eigenlijk?

Hoe belangrijk is tijd eigenlijk?

Marjolein Berendsen / ZoMa Opleidingen

Als oprichter en eigenaar van ZoMa Opleidingen heb ik als missie om zoveel mogelijk liefde en licht te verspreiden, door mensen op te leiden die dit kunnen en willen gaan doen. In de opleidingen en cursussen leren we onze studenten vooral om verbinding te maken met hun essentie. Leven vanuit je hart en leven in het Nu.

En dat is écht wat we willen, en wat ook zo ontzettend mooi is omdat je dan het ultieme gevoel van liefde kunt ervaren.

Dat leven in het Nu roept weleens twijfels en vragen op. Want Nu, dat heeft te maken met tijd. En tijd is iets waar het ons soms allemaal aan ontbreekt. Ook ik heb dagen dat ik zo ontzettend druk ben, dat leven in het Nu er gewoon simpelweg even bij inschiet. Tijd is soms zo belangrijk, want voor het einde van de dag moeten er allerlei zaken geregeld en klussen geklaard zijn. En voor ik het me realiseer, is de dag alweer voorbij.

Alles vergt tijd

Tijd. Hoe tegenstrijdig het allemaal ook klinkt, als je leeft in het Nu, onbevooroordeeld bent en onvoorwaardelijke liefde kunt voelen, ontvangen en verspreiden, speelt tijd ook net zo goed een rol als wanneer je volledig ‘in je hoofd’ zit. Wat ik hiermee wil zeggen, is dat we geen zweverige, onjuiste informatie willen verspreiden. Want ik realiseer me terdege dat tijd soms wél belangrijk is. Dat het soms best fijn is om even terug te kijken, of bedenkt wat je volgend jaar allemaal gaat doen. En dat tijd belangrijk is omdat we nu eenmaal in een 24-uurs maatschappij leven. Werk, huishouden, hobby’s en sociaal leven vergen tijd.

Tijd heb je altijd

Zolang je maar weet, dat je die tijd hebt. Dat er altijd een moment komt om weer even terug te keren in je essentie, te voelen wat daar diep van binnen zit: tijdloos niets. Leven in het Nu betekent niet dat je 24 uur per dag mediteert, maar dat je je bewust bent van je essentie. Dat je het vermogen hebt om die verbinding daar mee te maken.
Als ik na een mega drukke dag thuis kom en de rust me omarmt, komt dat gevoel vanzelf weer terug. Die bewustwording is het sleutelwoord. En dát is wat je leert in onze opleiding tot Holistisch Therapeut. Twee jaar lang, voor de tijd van je leven.

Liefs, Marjolein

Anderen lazen ook

 • 24.01.2024

  De helende kracht van het aankijken van schaduwstukken

  Lees de blog
 • 10.01.2024

  Kwetsbaarheid en veiligheid

  Lees de blog
 • 08.01.2024

  De invloed van vorige levens en karma

  Lees de blog