Home / Blog / Tweelingzielen: wat is het en hoe herken je het?

Tweelingzielen: wat is het en hoe herken je het?

Heb je ooit tijdens een ontmoeting direct een intense verbinding gevoeld? Het gevoel dat je elkaar al jaren kent? Een persoon waarbij je je zo op je gemak voelt, alsof je in de spiegel kijkt naar jezelf? Dan is het goed mogelijk dat je jouw tweelingziel hebt ontmoet. Maar wat is een tweelingziel? Er zijn meerdere visies op tweelingzielen. We vertellen je graag welke visies er zijn. Voel vooral wat er voor jou resoneert.

Wat is een tweelingziel? 

1. Eén ziel, twee lichamen 

Wat je vaak hoort is dat tweelingzielen één ziel is gesplitst in twee lichamen. Bij de incarnatie of geboorte wordt de ziel over twee verschillende fysieke lichamen verdeeld.  

Tweelingzielen

2. Meerdere levens 

De andere beweging is dat je tweelingziel, een ziel is die je al heel veel levens kent. Je bent al in heel veel levens naar elkaar toegetrokken. De diepste lessen heb je met elkaar geleerd. Jullie delen dezelfde passie voor een grotere missie.  

Mannelijke en vrouwelijke energie bij tweelingzielen 

Wat wel overeenkomt is dat de vrouwelijke en mannelijke energie bij een ontmoeting tussen tweelingzielen samenkomen. Iedereen bestaat namelijk uit vrouwelijke en mannelijke energie. Vaak heb je iets meer van de ene dan andere energie in je. Het kan zijn dat je één van de energieën ontkent. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een man die niet zijn zachtheid wil toelaten. Hij laat zijn emoties niet zien. Je tweelingziel is dan je perfecte tegenpool die deze pijnlijke ontkenning spiegelt. En andersom doe jij dit ook bij jouw tweelingziel.  

Wat is het verschil tussen tweelingzielen en zielsverwanten? 

Dit verschil is te belichten op diverse manieren. Als je ervan uitgaat dat je bij een tweelingziel bestaat uit één ziel, dan is het verschil dat zielsverwanten voortkomen uit meerdere zielen en niet één. Bij de theorie dat je twee gescheiden zielen bent, bestaan jullie beide uit twee aparte zielen, net als de zielsverwanten. Met je tweelingziel ben je veel sterker verbonden dan met je zielsverwant.  

Als tweelingzielen spiegel je elkaar zonder filter. Je tweelingziel drukt direct op je knoppen. Bij zielsverwanten heb je dit ook, maar niet zo sterk en duidelijk als bij tweelingzielen. Je ziet letterlijk jezelf in een spiegel. Bij tweelingzielen is het zo dat de één overvloed van mannelijke energie heeft en de andere overvloed van vrouwelijke energie. Samen zijn jullie helemaal in balans met deze twee energieën. In een relatie met je zielsverwant spiegel je elkaar op sommige vlakken, maar ben je niet het evenbeeld van elkaar. Tweelingzielen zijn voor elkaar bestemd en hebben een sterke energetisch verbinding. Waar zielsverwanten voor een bepaalde periode een mooie les en ervaring kunnen zijn, is je tweelingziel voor altijd aan je verbonden. 

Wat zijn de kenmerken van een tweelingziel? 

De volgende kenmerken kunnen van toepassing zijn als je een tweelingziel bent: 

1. Bijzondere connectie 

Er is een bijzondere connectie vanaf de eerste ontmoeting. Als je in elkaars ogen kijkt dan voelt dat als thuiskomen. Je voelt door de diepe connectie elkaar heel goed aan. De relatie geeft een ultiem gevoel van eenheid. Dit zorgt voor een diepe band tussen jou en je tweelingziel. Je voelt je heel en compleet met elkaar. 

2. Gedeelde ervaringen en waarden 

Door gelijkwaardige ervaringen uit het verleden en gemeenschappelijke interesses hebben jullie dezelfde waarden ontwikkeld. Je volgt samen dezelfde zielsmissie. 

In tien stappen een heldere levensmissie

Gratis e-book in 10 stappen een heldere levensmissie

Weet je nog niet goed wat jouw zielsmissie is? Download dit e-book om je levensmissie te ontdekken in tien stappen.

E-book downloaden

3. Afstoten en naar je toetrekken 

In de relatie stoot je elkaar af en trek je ook weer sterk naar elkaar toe. Doordat je elkaars spiegel bent wordt je steeds geconfronteerd met jezelf en ook met de delen waar je liever niet aan wordt herinnerd. Dit kan ervoor zorgen dat er heftige emoties vrijkomen, hierdoor is er een kans dat één van jullie beide vlucht of juist met liefdesverdriet achter blijft. Desondanks blijf je altijd sterk met elkaar verbonden. 

De donkere nacht van je ziel bij tweelingzielen relatie 

Door de ontmoeting met je tweelingziel word je getriggerd om naar binnen te gaan. Je krijgt letterlijk hartpijn, omdat je met elkaars hartchakra verbind. En automatisch komt daar ook veel pijn bij. Dit kan zich uiten door hartkloppingen of steken. Of juist je hart afsluiten omdat de emoties te heftig zijn. Je kan hierdoor allemaal mentale en lichamelijk klachten ervaren. Ze noemen dit ook wel de donkere nacht van je ziel. Op dat moment voelt het heel intens maar wanneer je dit ziet als een heling voor je ziel, kan dit weer ruimte en rust geven. Het is vooral belangrijk dat je je emoties er laat zijn. 

Hoe ziet een tweelingzielen relatie eruit? 

Wat belangrijk is om te onthouden bij een tweelingzielen relatie, is dat je elkaar niet nodig hebt om je heel te voelen. Het is een les waarin je de heelheid in jezelf weer gaat voelen. Je tweelingziel is de spiegel voor je oude pijn en angsten. Maar ook voor de goede dingen in jezelf zoals het omarmen van je creativiteit en talenten.  

Masterclass Spiritueel ontwaken

Een tweelingzielen relatie geeft een mooie ingang voor spirituele ontwikkeling. Wil je meer weten over hoe je je spiritueel kan ontwaken? In deze masterclass vertelt Marjolein, founder van ZoMa, meer over wat spiritueel ontwaken is.

Er is geen één tweelingziel relatie hetzelfde. Dit betekent dat de ene relatie gelukkig samen kan zijn en de andere elkaar nauwelijks spreekt of ziet. Je hoeft ook je huidige relatie niet zomaar te verbreken als je je tweelingziel hebt ontmoet. Bij een tweelingzielen ontmoeting is het belangrijk om de lessen die het je geeft, gaat aankijken. De tweelingzielen verbinding geeft een mooie ingang voor je spirituele ontwikkeling om weer thuis te komen bij jezelf. Want je bent al heel en compleet, alleen je mag het je gaan herinneren. 

Anderen lazen ook

 • 04.06.2024

  Marjolein over haar reis naar Bosnië

  Lees de blog
 • 24.01.2024

  De helende kracht van het aankijken van schaduwstukken

  Lees de blog
 • 10.01.2024

  Kwetsbaarheid en veiligheid

  Lees de blog