Home / Blog / Kun je alles waarderen?

Kun je alles waarderen?

Marjolein Berendsen / ZoMa Opleidingen

In het Nu leven, dat is waar we bij ZoMa Opleidingen voor staan. Om dat te bereiken, zijn begeleiding, zelfonderzoek en bewustzijnsontwikkeling essentieel. En ja, het is een proces dat voor de één intensiever is dan voor de ander. Maar het universum leert ons dat het hoe dan ook goed komt. Gelukkig maar, want leven in het Nu biedt zoveel meerwaarde!

Eén van de dingen die ik zo enorm mooi vind aan leven in het Nu, is de waardering die je leert te voelen. Alles wordt namelijk waardevol, als je geen verwachtingen hebt. En omdat je leeft in het Nu, hóef je dus ook geen verwachtingen te hebben.

Ballast en remmingen

We zien nog zoveel mensen om ons heen die ontevreden zijn, die klagen over van alles, die zichzelf in een slachtofferrol hebben geplaatst of die ambities najagen om vervolgens totaal opgebrand te raken…. En dat is zo zonde, want dat betekent eigenlijk gewoon dat ze niet waarderen wat er is; wat er wél is.
Waarderen van dat wat er wél is, leer je als je vanuit licht en liefde leeft. Als je loslaat wat jou alleen maar ballast en remmingen oplevert en als je kunt accepteren dat er ook dingen zijn die misschien minder plezierig voelen. Er staat namelijk altijd iets tegenover wat wel positief is. Een voorbeeld?

Hou van jezelf

Je voelt je geïrriteerd door die ene collega, die altijd maar op de voorgrond aanwezig is. Dat geïrriteerde gevoel heb je nog steeds als je thuis bent, en je blijft je er maar over opwinden. Realiseer je je wel, dat de enige die hier last van heeft, jijzelf bent? Dat geïrriteerde gevoel kan maar op één manier verdwijnen: laat het gaan. Je helpt jezelf er niet mee en je collega gaat nooit veranderen. Laat het gaan, accepteer dat het zo is, en waardeer wat er wel is. Die andere collega, waar je eigenlijk nooit contact mee hebt, het werk waar je zo blij van wordt en de rust en vrijheid die je hebt als je thuis bent. Herhaal voor jezelf: ook al erger ik me soms, ik accepteer mezelf en hou van mezelf!

Iedereen die leeft vanuit licht en liefde, ziet de waarde van alles om ons heen. Onze studenten en afgestudeerde Holistisch Therapeuten kennen dit en zij zijn in staat om zichzelf, maar ook die ontevreden, uitgebluste mensen hier mee te begeleiden en te helpen om waardering te hebben zonder verwachtingen. Niet gisteren, niet morgen, maar Nu!

Liefs, Marjolein

Anderen lazen ook

 • 04.06.2024

  Marjolein over haar reis naar Bosnië

  Lees de blog
 • 24.01.2024

  De helende kracht van het aankijken van schaduwstukken

  Lees de blog
 • 10.01.2024

  Kwetsbaarheid en veiligheid

  Lees de blog